9 قانون مهم در مدیریت بازاریابی مدرن
بازاریابی مدرن بعنوان رویکرد و نگاهی جدید و تکنولوژیکی به شیوه های قدیمی و سنتی بازاریابی،به معنی رد تکنیک های بازاریابی سنتی و مباحث مدیریتی آن نیست! با توسعه تکنولوژی و تلفیق هرچه بیشتر آن در تکنیک های مدیریت، روش ها و ابزارهای بازاریابی نیز در چند سال گذشته بصورت قابل ملاحظه ای تحول یافته است. چرا که تکنولوژی عملا تمام زمینه های طراحی، سیستم سازی، اجرا و تحلیل را در بحث مارکتینگ و مدیریت بازاریابی در بر گرفته است.
1- تکنولوژی و بازاریابی مدرن
با رشد تکنولوژی، امکان شناسایی راههای جدید برای جذب مشتریان بیشتر، تعامل مفید تر با آنها، شناسایی عمیق رفتارهای مشتریان بازار هدف، و تاثیری که در تکنیک های مدیریت بازاریابی و مارکتینگ گذاشته اند، بوجود آمده است.گرچه همه اینها تنها بخش بسیار ناچیزی از اثراتی ست که تکنولوژی میتواند بر اصول و تکنیک های بازاریابی آینده بگذارد. چراکه موفقیت واقعی مدیران بازاریابی، به شناخت 3 شاخص مهم در بازاریابی مدرن برمیگردد:
- انتقال و تبادل اطلاعات در میان مردم
- پردازش
- بکارگیری تکنولوژی
و علاوه بر گرایش به رشد و توسعه مداوم ازنظر تکنولوژیکی ،کمپانی ها میبایست از میان این ابزارها ، آنچه که همخوانی بیشتری با کسب و کارشان دارد انتخاب و سپس مورد آزمون قرار دهند.
اما توسعه های تکنولوژیکی به تنهایی موفقیت های بازاریابی را رقم نمیزند. اصول و حقوق انسانی و رفتارهای مشتریان نیز می بایست در زمینه این ابزارها گنجانده و تعریف شود. مدیران بازاریابی میبایست سریع، منعطف و قدرتمند عمل کنند. همچنین همانطور که در مدیریت دانش چیست گفتیم، مدیران باید آرایش افراد تیم را متناسب با نیازها و شرایط جدید تغییر دهند. همچنین کارمندان خلاق ،مبتکر و همزمان تحلیگر جذب کنند. از این طریق تجربیات به بهترین شکل و در محل درست خود بکار گرفته میشود. از سویی از آنجا که رفتارهای مشتریان در بازار ، از روند خطی پیروی نمیکند ، مدیران بازاریابی میبایست با بکارگیری انواع تکنولوژی ها این رفتار را بدرستی تحلیل و تصمیمات مهم را اتخاذ کنند.
2-با رفتار حرفه ای برند شوید!
علاوه بر سیستم های قدیمی خرید و فروش که بر اساس تصمیم مشتری به خرید یک محصول و فروش آن صورت می گرفت، یا انواع روش های دیگر بازاریابی و فروش مانند، بازاریابی تلفنی، فروشگاه های اینترنتی، فروش در شبکه های اجتماعی و ..، مدیران بازاریابی موفق بر دو اصل مهم تمرکزمیکنند:
- تمرکز بر روی نقاط مشترکی که حضور مشتریان به بیشترین تعداد در بازارهای برند اتفاق میافتد
- بکارگیری تکنولوژی در جهت ایجاد تعامل و وابسته سازی هرچه بیشتر مشتریان به برند و کمپانی.
در بازار پر رقابت جذب مشتری و فروش بیشتر ، هرچقدر هم یک محصول جذاب یا مهم باشد، اگر کمپانی ها نتوانند به بهترین شکل با مشتریان خود در تعامل باشند، مردم نیز به شرکت دیگری که دسترسی آسانتر و سریعتر دارد روی می آورند.
اینجاست که نیاز به تیم پشتیبانی برای معرفی کاملتر محصول فروخته شده، شیوه نصب یا بکارگیری آن، معرفی شبکه های اجتماعی و سایتهای کمپانی به مشتریان ،اهمیت خود را هرچه بیشتر نشان میدهد.
3- ارتباط اینترنتی و غیر اینترنتی با مشتریان
صرف بکارگیری ابزارهای اینترنتی، بازاریابی و فروش در یک کمپانی به موفقیت نمی انجامد. صد البته که تقریبا همه فروشندگان با این اصل که باید به آسانترین حالت در تماس با مشتریان باشند، آشنا هستند. اما ملاقات فیزیکی با مشتریان، چیزیست که در مدریت بازاریابی مدرن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
4- ابتکار عمل در مدیریت بازاریابی مدرن
خلاقیت در نشان دادن اهمیت یک محصول و معرفی همه مزایا و ابعاد آن در مدیریت بازاریابی مدرن یک چالش اساسی و مهم است.پس از تولید یک محصول، نکته قابل تامل شرح استفاده و فواید استفاده از محصول (مانند صرفه جویی در هزینه ها ) به زبان ساده است.
یکی از نقاط قوتی که در بخش اجرایی کمپانی اینتل وجود دارد، استفاده از یک میکرو پردازشگر هوشمند در سیستم خود است که همه اطلاعات را خلاصه و مفید میکند. لذا حتی اگر مشتریان چیزی از این پردازشگرهوشمند ندانند، اطلاع از وجود چنین فناوری هوشمند، همچنان برایشان جذاب و قابل توجه است که حتی قیمت کالا را هم منطقی تر مینماید.
5-داده گیری و آزمون اطلاعات ،عنصر حیاتی در مدیریت بازاریابی
مدرن است
اگر بخواهید به یک مدیر بازاریابی اینترنتی موفق و مدرن تبدیل شوید، باید همواره در حال آزمون و امتحان ابزارها و تکنیک های مارکتینگ باشید. ادوبی از طرق زیر بازاریابی خود را محک میزند:
از جنبه کیفی محصول، قبل از ارائه ورژن جدید از نرم افزار خود، این شرکت اقدام به ارائه نسخه های بتا (آزمایشی) از نرم افزار خود میکند و با دریافت بازخوردهایی که از مشتریان میگیرد،اصلاحات در نسخه اصلی بهترین شکل انجام میگیرد.
از نظر مدیریت بازاریابی ، اقدام به شبیه سازی اقتصادی از همه پروسه ها امکان پذیر میکند .لذا با تهیه این نمودارهای مرحله ای، سطوح و ابعاد مختلف سرمایه گذاری و تولید محصول به بهترین صورت شناسایی میشود.
6.خلاقیت در مدیریت بازاریابی مدرن
بر خلاف گذشته، بسیاری از افراد مبتکر ، علاقمند به گرفتن بازخورد از ابداعات خود دارند. فرقی نمیکند این اطلاعات را از شبکه های اجتماعی بدست آورند یا سیستمهای پردازشی پیشرفته تر.این بازخوردها به سازندگان مبتکر در بهبود ساخته هایشان کمک شایانی میکند.کمپانی مک کنزی طی گزارشی اعلام کرد که شرکتهایی که بین خلاقیت و تحلیل بازخوردهای مربوط به آن موفق به ایجاد یک ارتباط و تعامل شده اند، از توسعه و رشد کسب و کار خود تا دوبرابر نسبت به گذشته خبر داده اند.
7-اهمیت وجود یک تیم در مدیریت بازاریابی مدرن
تیم های پوشش دهنده یکدیگر، تضمین کننده موفقیت در مدیریت بازاریابی مدرن هستند
در این بازار پررقابت و چالشهای رو به افزایش بازاریابی ،حضور منفرد در بازار برای محصولات تکنولوژیکی بسیار دشوار است. تلفیق های سازمانی یا چند واحد در قالب یک تیم برای این شرکت ها میتواند منجر به ایجاد یک برند موفق شود.
8.ایجاد یک وجهه مثبت عمومی
عملکرد مثبت، هدفی بزرگتر در مدیریت بازاریابی مدرن است. علاوه بر سرمایه گذاری و تلاشهای شرکت ادبی در جهت تولید بهترین محصولات و خدمات، از دیگر اهداف این شرکت ساختن جهانی بهتر و یکپارچه با استفاده از محصولات خود است.
9- راهبردها و مدیریت متفاوت در بازاریابی مدرن
علاوه بر تمامی نکات مهم فوق الذکر،راهبردها و مدیریت بازاریابی هم در شیوه نوین آن متحول شده است.مدیران بازاریابی آینده میبایست با مدیریت مشتریان،مدیریت پشتیبانی و توسعه دهندگان سازمانی یکی شوند. در بازاریابی مدرن نباید این عملکرد ها جدای از هم مورد مدیریت و راهبری قرار بگیرند.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- ارزش پیشنهادی برند چیست؟( مرجع کامل) وقتی بحث ارزش پیشنهادی برند میشود، به یاد متخصصانی میافتم...
- 54 نوع استراتژی بازاریابی تیم های بازاریابی از طیف گسترده ای از استراتژی ها...
- وفاداری به برند چیست؟( مرجع کامل ) از بزرگترین موفقیتهای هر کسبوکاری، بازگشت دوباره ودوباره مشتری است....
- استفاده از اصل دوست داشتن در بازاریابی اصل دوست داشتن ، سومین مورد در سری ما که...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.