8 روش برای جذب مشتری آنلاین
هر فعالیتی، اعم از خرید و فروش یا ارائه خدمات به مشتریانی نیاز دارد که آنها را خریداری و یا از آن استفاده کنند. این موضوع به ویژه در کسب و کارهای اینترنتی اهمیت دارد. بنابراین جذب مشتری آنلاین از جمله مهمترین کارهایی است که در فعالیتهای مختلف اینترنتی باید انجام دهید.
زمانی که شما به عنوان یک کارآفرین و یا صاحب یک کسب و کار فعالیت خودتان را آغاز میکنید، نیاز به مخاطبانی دارید که شما را بشناسند. به زبان ساده یعنی، شما کار و فعالیت تجاری خودتان را برای دیگران انجام میدهید. این “دیگران” مخاطب و مشتری شما هستند و میتوان گفت حیات و فعالیت شما به آنها وابسته است. بنابراین اگر شما مشتریانی نداشته باشید که محصولاتتان را خریداری و یا از خدماتتان استفاده کنند، همه آنچه انجام میدهید بیهوده خواهد بود.
این مشتریان هستند که به افزایش سود و بازگشت سرمایهتان کمک میکنند. با داشتن مشتری است که میتوانید نقاط قوت و ضعف کارتان را بشناسید و برای انجام بهتر آن اقدام کنید. با وجود مشتریان میتوانید به بازار رقابتی وارد شوید و برای ارتقای فعالیتتان تلاش کنید.
1.فعالیت در شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی نه تنها یک پلتفرم و برنامه جهانی، بلکه ابزاری قدرتمند برای تعامل و ارتباط هستند. از آنجایی که این شبکهها به گروه بزرگی از مخاطبان متصلاند، به وسیله آن میتوان به به تعداد بیشتری از افراد دست پیدا کرد. با فعالیت شما در شبکههای اجتماعی میتوانید به شکل موثرتری با مخاطبان تعامل کنید. همچنین اشتراکگذاری محتوا برای شما راحتتر خواهد شد و از طریق آنالیز هر شبکه و مخاطبان آن، به علاقهمندی مخاطبانتان دست مییابید. بازخوردهای پیدرپی مشتری در شبکههای اجتماعی، شما را برای فعالیت موثرتر آماده کرده و کسبوکارتان را جزو فعالیتهای محبوب مشتریان قرار میدهد.
2. استفاده از پیام درون شبکه
پیامهای درون شبکه به مجموعه پیامهایی گفته می شود که از طریق آنها، محصول و خدماتتان را به بهترین شکل به مشتریان خود معرفی میکنید. در این روش شما میتوانید محتوایی را که در نظر دارید، از طریق یک دستگاه یا برنامه نرمافزاری که به اینترنت کاربر متصل است، به مخاطب برسانید. این کار باعث میشود که از طریق برنامه یا اپلیکیشنهای خاص خودتان، پیام درون شبکه ایجاد کنید. به این ترتیب به طور مستقیم و پیدرپی با مخاطب خود در ارتباط و تعامل هستید. همچنین ممکن است همه مشتریان شما، از آخرین محصول، کالا یا خدماتتان باخبر نشوند. پیام درون شبکه کمک میکند که آخرین بهروزرسانیها و اقداماتی را که در فعالیتهای تجاریتان انجام دادهاید، به مخاطبان برسانید.
3. ایجاد نسخه آزمایشی رایگان
یکی دیگر از مهمترین روش های جذب مشتری ایجاد نسخه آزمایشی رایگان است. به طور معمول در فعالیتهای بازاریابی، مشتری به فردی گفته میشود که معاملهای را انجام میدهد که به سود تجارت است. این بدان معناست که مشتریان برای استفاده از محصول یا خدمات شما باید تمرکز، وقت و پول صرف کنند.
اما یکی از ترفندهای جذب مشتری اینترنتی ایجاد نسخههای آزمایشی و رایگانی است که نیاز به پرداخت پول ندارند. به این صورت مشتری برای استفاده از نسخه آزمایشی ترغیب و با فعالیت شما آشنا میشود. بنابراین در صورتیکه کار شما برای آنها جذاب باشد، به سوی آن جذب میشوند.
4. سطحبندی کاربران
در فعالیتهای آنلاین اصطلاحی وجود دارد که از آن با نام مشتری VIP یاد میکنند. مشتری VIP به کسی میگویند که به شما وفادارند، همیشه برای خرید کردن شما را انتخاب میکنند و کسبوکارتان را به دیگران پیشنهاد میدهند. سطحبندی کاربران این امکان را به شما میدهد که مشتریان VIP خودتان را از مشتریان یکبار مصرفتان جدا کنید. به این ترتیب، با شناسایی مشتریان یکبار مصرف و جذب آنها، میتوانید این گروه را به کاربران وفادار تبدیل کنید.
5. تولید پست وبلاگ
یکی دیگر از موثرترین روشهای جذب مشتری آنلاین میتوان به تولید پست وبلاگ اشاره کرد. زمانی که شما به عنوان یک کارآفرین یا مدیر یک کسبوکار، وبلاگ خودتان را راهاندازی میکنید، باید پیوسته آن را فعال نگه دارید. وبلاگ شما باید زنده، پویا و برای مخاطب جذاب باشد.
از طریق تولید پست و محتواهای اینترنتی، میتوانید به مخاطب ارتباط برقرار کنید، درباره فعالیت خود و چگونگی آن توضیح دهید و به خوبی سوالات مخاطب را پاسخ بگویید. راهاندازی وبلاگ و انتشار محتوای مرتبط با فعالیتتان و به طور کلی بازاریابی محتوایی، یک ترفند جذب مشتری آنلاین است.
6. برگزاری وبینار
وبینار در واقع همان سمینار و گردهمایی درباره موضوعی خاص است که البته به شکل آنلاین برگزار میشود. از طریق برگزاری وبینار میتوانید جلسات آنلاینی را در حوزه کسبوکارتان برگزار کنید که مخاطبانتان به طور همزمان شما را ببینند. این فعالیت علاوهبر ایجاد حس نزدیکی و اعتماد در مشتری، امکان پرسش و پاسخ را برای او فراهم میکند.
به این ترتیب بسیاری از سوالات و سردرگمیهای او درباره فعالیت شما پاسخ داده میشود. این کار رفته رفته، باعث جذب مشتری و علاقهمند شدن کاربران به فعالیت شما میشود.
7. نظرسنجی از مخاطبان
اگر میخواهید کار جذب مشتری را به بهترین شکل انجام دهید، از مخاطبانتان نظرسنجی کنید. نطرسنجی از افرادی که با فعالیت شما برخورد داشتهاند چند مزیت اساسی دارد:
_ حس اعتماد و ارزشمند بودن را نزد مشتری بالا میبرد.
_ میتوانید هر چه بیشتر با نیازها، انتظارات و سلیقه مخاطبانتان آشنا شوید.
_ نقاط ضعف و قوت خود را به خوبی پیدا کرده و برای رفع یا تقویت آنها تلاش میکنید.
_ این کار به جهت ایجاد یک رابطه دوسویه، مخاطبان جدیدی را به سمت شما جذب میکند.
8. پذیرفتن و انتشار نظرهای منفی
هیچ فعالیتی را نمیتوان به شکل تمام عیار کامل دانست. قطعا هر کسبوکاری از دید عدهای عالی، از دید برخی متوسط و از دید بعضی دیگر ضعیف است. ممکن است شما در جریان فعالیتتان با نظرها و بازخوردهای منفی روبهرو شوید. در این شرایط، بهترین کار پذیرفتن انتقادها و نظرات منفی عادلانه و منتشر کردن آنهاست. این عمل نشان میدهد که شما به عنوان یک کسبوکار حرفهای، ضعفهای خود را میپذیرید و آنها را اصلاح میکنید. چنین اقداماتی، اعتماد مخاطب را بیش از پیش به شما جلب و تعداد زیادی از مشتریان را به سوی شما روانه میکند.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- چطور کسب و کار آنلاین راه اندازی کنم؟ چطور کسب و کار آنلاین راه اندازی...
- روش فروش SNAP چیست؟ جیل کنرات (Jill Konrath) سخنران و مشاور فروش شرکتهای آیبیام،...
- استراتژی جذب مشتری 3 مرحله جهت متناسب کردن پیام بازاریابی برای مشتریان ...
- ترفند های جذب و حفظ مشتری( مرجع کامل) جذب و حفظ مشتری اگر اینترنت را دریایی از...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.