7 دلیل شکست کارآفرینان
کارآفرینان به اندازه ای که موفق می شوند به همان اندازه هم می توانند شکست بخورند!
کارآفرینی یک روش زندگی است که امکانات نامحدود برای کسانی که واقعا به آن اعتقاد دارند و در آن زندگی می کنند ارائه می دهد. کار آفرینان در این دوره از زندگی نیز می توانند دچار اشتباهات جبران ناپذیری هم بشوند که شاید شالوده کسب و کار آنها را تا مرز نابودی بکشاند.
کارآفرینی چیزی نیست که بتوان از روش های جعلی و خطا به نتیجه مطلوب رسید.بلکه روشی است که باید گام به گام و کاملا درست برداشته شود تا به نتیجه دلخواهتان برسید.
برای اینکه بتوانید این راه و مسیر را بهتر طی کنید (وب سایت دربهشتی. آی آر) 7 مرحله اساسی را برای رسیدن به مطلوب شما پیشنهاد می کند.شما می توانید با در نظر گرفتن این هفت گام طلائی، راه درست را تا مقصد بپیمائید.
هدف این مقاله ترساندن یا محکوم کردن شما نیست ،بلکه به شما کمک می کند گام های خود را در جهت درست برداشته و به کارآفرینی موفق تبدیل شوید.
بهتر است به دلایل اصلی شکست کارآفرینان بپردازیم :
دلیل اول در شکست کارآفرینان: بقای ماندگار ! قبل از ایجاد ارزش به دنبال کسب درآمد نباشید!
این یکی از مهمترین دلایلی است که باعث می شود کارآفرینان با شکست مواجه شوند.اگر انگیزه اصلی شما به جای ساخت و ایجاد ارزش ، به دست آوردن ثروت باشد باید بگویم قطعا در راه درستی قدم نگذاشته اید و سیستم شما از ابتدای کار مسیر اشتباه را انتخاب کرده است.
اگر پول و ثروت انگیزش اصلی شما باشد و به جای ایجاد محصول نوآورانه و خدمات ارزشمند به دنبال کسب ثروت و مقام باشید، مطمئنا این روش، روشی نادرست است و باید راه خود را تغییر دهید.باید به این نکته توجه کنیم که هدف از کارآفرینی انباشت پول و ثروت نیست.بلکه ایجاد خدمات و ارزش هایی است که خود به خود می تواند ثروت را نیز بوجود آورد.کارآفرین می تواند جهان را به موقعیتی بهتراز آنچه که هست هدایت کند.
اگر از افرادی همچون بیل گیتس ، وارن بافت ، مارک زوکربرگ و امثال آنها در مورد کارآفرینی بپرسید، آنها هم همین مورد مهم را به شما خواهند گفت.این افراد مثل من و شما و به سادگی هدف خود را دنبال کردند و این هدف نیز برای آنها پول ساز شد.
دلیل دوم: دانش ناکافی (پایین بودن سطح IQ کسب و کار)
کارآفرینی که در راه نادرست قدم می گذارد هیچگاه نمی تواند IQ کسب و کار خود را ببیند.چرا؟چون او ذهن خود را درگیر کسب درآمد کرده است.چنین کارآفرینی فقط به دنبال این نکته است که این کار چقدر برای من درآمد دارد؟آیا انجام این کار برای فرد مقابل، برایم سودی دارد یا نه؟اصلا این کار برای من چه نتیجه ای دارد؟
در حقیقت اینکه شما چقدر سازنده اید تابعی است از چقدر شما می دانید و چقدر شما می توانید.اما زمانی که کارآفرین در مسیر نادرست گام بر می دارد قطعا این موضوع را نادیده می گیرد.بنابراین چنین کارآفرینی فراموش می کند که یک کسب و کار درست مانند هر رشته دیگری نیاز به شایستگی خاص ، دانش و مهارت و تجربه دارد تا بتواند به بقای خود ادامه دهد.
من همیشه گفته ام ، کارآفرین موتور کسب و کار خود است.کارآفرین باید بتواند راه درست را در جهانی که پر از کسب وکارهای فعال است پیدا کند.توانایی شما در آنچه که می دانید (دانش) مستتر شده است. بنابراین پایین بودن دانش کسب و کار می تواند منجر به شکست های جبران ناپذیر شود.
با توجه به آنچه گفته شد،کارآفرین برای به دست آورن موفقیت باید هر چه بیشتر بداند و دانش بیشتری کسب کند و هوش تجاری خود را در راستای کسب و کار خود ارتقا دهد.آن زمان است که می تواند در مسیر درست قرار بگیرد و ازدانش و توانایی خود کسب درآمد کند. یک کارآفرین باید به اصطلاح من ، Self improve باشد! یعنی بتواند با ابزارهای موجود، توانایی و سطح دانش خود را هرروز ارتقا دهد تا به هوش تجاری یا همان IQ کسب وکار ایده آل دست یابد.
دلیل سوم در شکست کارآفرینان : عدم تمرکز بر روی کسب و کار خود و پرش بین کسب و
کارهای مختلف
آلبرت انیشتین بزرگ اعتقاد داشت که :
««نبوغ توانایی تمرکز بر روی یک چیز خاص برای مدت زمان طولانی بدون از دست دادن تمرکز است.»»
تمرکز بر روی یک موضوع برای کارآفرین چیزی عذاب آور نیست. بلکه دقیقا برعکس است. تلاش برای انجام بیش از یک کار در یک زمان ، در نهایت به موفقیت بزرگ ختم نمی شود. موفقیت یا شکست یک کار آفرین نتیجه ای است از اینکه چقدر روی یک موضوع تمرکز داشته و چقدر توانسه نقاط قوت خود را به حداکثر برساند و از آن نقاط قوت استفاده کند.
در بسیاری از کسب وکارها دیده شده نقاط قوت نادیده گرفته شده است. چرا؟ چون تمرکز بر روی یک موضوع خاص نبوده و بنابراین بسیاری از فرصت ها از دست رفته و نقاط قوت نادیده گرفته شده است.
هر فردی در دنیا قطعا نقاط قوت خاص خود دارد. این فرد از نقاط قوت خود لذت می برد! ازین نقاط برای اثربخشی بیشتر، در کارهای خود استفاده می کند و در برخی مواقع این نقاط قوت تا آخر عمر همراه فرد می ماند. اگر زندگی کارآفرینانی که نامشان در تاریخ ثبت شده و به موفقیت بزرگ رسیده اند را بررسی نمایید، می بینید همه آنها بدون استثناء از کاری که انجام داده اند لذت برده اند و عاشق کار خود بوده اند. نقاط قوت همان نقاطی است که از آنها لذت می برید. با آنها زندگی می کنید و روی آنها تمرکز دارید!
یک کارآفرین شور و اشتیاق خود را به یک انرژی مثبت تبدیل می کند و ازین انرژی مثبت برای خدمت رساندن به دیگران بهره می برد. پس پراکنده کاری را کنار بگذارید و دقیقا به همان چیزی که به آن علاقه دارید ، در آن انرژی چند برابر دارید و هسته قدرت شماست بپردازید و روی آن متمرکز شوید تا از نتایج خارق العاده ای که در آینده برای شما بوجود خواهد آمد حیرت زده شوید!!!
دلیل چهارم : ترس از شکست(ریسک گریزی)
ترس هم جزء دلایلی است که می تواند کارآفرین ها را با شکست مواجه کند.دوست من ، نه فقط در جایگاه کار آفرین بلکه در هر جایگاهی که هستی اول ترس را کنار بگذار و در مرحله دوم اقدام کن. تا دست به کار نشوی برایت اتفاقی نخواهد افتاد.
همان طور که قبلأ هم عنوان کردم ، کارآفرینی یعنی رها کردن شور و اشتیاق و داشتن خلاقیت برای انجام کاری مفید. این مهم نیست که آیا آنچه که در ذهن دارید برای همه محبوب و قابل پذیرش هست یا خیر؟
آنچه که با اهیمت است ، این است که آن موضوع برای شما اهمیت فراوانی دارد و به شما انرژی می دهد. ممکن است برای تبدیل آنچه که در ذهن شماست به واقعیت زمان زیادی صرف شود. اما نباید بترسید. چون ترس عامل اصلی شکست است. به آنچه که در ذهن و قلب شما می گذرد ، ایمان داشته باشید.
کارآفرینی که به دلیل ترس از شکست ، از دست دادن پول و… هرگز اقدام نمی کند، همان کارآفرینی است که در مسیر اشتباه گام گذاشته است. اجازه ندهید ترس از شکست شما را از انجام آنچه که بدان علاقه دارید باز بدارد. این بدان معنا نیست که ریسک صد در صد را بپذیریم. خیر. این بدان معناست که با ملاحظات لازم و به دور از هرگونه ترس ، اقدام کنیم و تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه دهیم.
دلیل پنجم در شکست کارآفرینان: فقدان چشم انداز (کوتاه بینی)
چشم انداز جز مواردی است که نبود آن می تواند موقعیت کسب و کار را تا 90% به خطر بیندازد.کارآفرینی که فردای خود را از امروز نبیند می تواند محکوم به شکست باشد.
اگر شما نتوانید آینده کسب و کار خود را ببینید و چشم اندازی برای آینده کسب وکار خود نداشته باشید، قطعأ در مسیر نادرست قدم گذاشته اید.
آیا شما می خواهید وارد کسب و کاری شوید که فقط امروز آن را می بینید؟آیا این موضوع با ماهیت کارآفرینی در تضاد نیست؟
ماهیت و جوهره کارآفرینی خدمت به بشر در تمام دوران هاست. دورانی که شاید فردا باشد. پس کسب و کاری موفق است که برای آینده خود برنامه ریزی داشته باشد.بنابراین باید بتوانید همیشه جوابی برای این سوال پیدا کنید که :
«« چطور می توانیم امروز کاری را شروع کنیم که در آینده پاسخگوی نیاز ما باشید »»
به این دلیل است که برخی کارآفرینان در کسب و کار خود دچار مشکل می شوند. چرا که چشم انداز دقیقی برای خود ندارند. آنها نیاز بهبود در فرآیند کسب و کار را نمی دانند. چرا که آینده برای آنها روشن نیست.
دلیل ششم : ضعف در مدیریت منابع (اسراف در سرمایه) از دلایل شکست کارآفرینان
کارآفرینی یعنی انجام بهترین کارها با کمترین سرمایه و امکانات. کارآفرینی که در مسیر اشتباه گام بر می دارید بیشتر به دنبال زرق و برق و هزینه های بی فایده و غیر عقلانی است. اگر می خواهید موفق شوید، صرفه جویی و مصرف درست سرمایه ، یک امر اساسی و مهم در مسیر رسیدن به هدف کسب و کار است.
یک راه خوب برای جلوگیری از هدر دادن سرمایه این است که به سیستم مالی خود نگاهی بیندازید و هزینه های خود را به دو طبقه تقسیم نمائید: هزینه های فوری و هزینه های مهم.
هزینه های فوری هزینه هایی هستند که به صورت مکرر در کسب و کار شما تکرار می شوند. به این معنی که جز لاینفک کسب و کار شما محسوب شده و اساس کار آنها بدین صورت است که باید در چرخه حیات کسب و کار شما وجود داشته باشند.
هزینه های مهم آن دسته از هزینه هایی هستند که به صورت دوره ای و تکرار شونده نبوده ولی برای تداوم کسب و کار شما ضروری است. ازین هزینه ها، بیشتر با عنوان سرمایه گذاری هم یاد می شود. هزینه هایی که امروز صرف می شود تا بتواند تضمینی برای بقای آینده باشد. زمانی که کسب و کار شما شروع به رشد می کند اینگونه هزینه ها کم کم به سرمایه و ثروت تبدیل می شوند.
برای کارهایی که باید در کسب و کار خود اجرا نمائید برنامه ای تدوین کنید و در آن اولویت کارها را مشخص نمائید.آیا خرید لباس های یکنواخت برای افراد شرکت شما مهمتر است یا پرداخت قبوضی که سررسید آنها فرا رسیده است؟زمانی که اولویت بندی می کنید ، کارهایتان منظم تر از قبل جلو خواهد رفت
دلیل هفتم : عدم استفاده از کار گروهی یکی دیگر از دلایل شکست کارآفرینان
کارآفرینی که از کمک دیگران ترس و واهمه دارد و هیچگاه کاری تیمی را تجربه نمی کند همان فردی است که در مسیر اشتباه گام برمی دارد. این فرد همیشه ازین موضوع ترس دارد که شاید کار تیمی اورا تحت الشعاع خود قرار دهد و او نیز به نتیجه دلخواه خود نرسد. یا اینکه ترس ازین دارد که مبادا کار مرا افراد دیگر به نفع خود استفاده کنند. همیشه باید دانست کارهای بزرگ به ندرت تنهایی به دست می آید.
کارآفرین خوب، بجای ترس از کمک دیگران باید بتواند سازمان خود را بواسطه افراد دیگر شکل دهد. یک کارآفرین باید به این سطح برسد که هیچ حق انحصاری برای کسب و کار وی بوجود نیامده است.بلکه کارآفرین همانند ناخدایی است که کشتی را به سمت ساحل که همان خلق محصول نوآورانه است هدایت می کند.
بنابراین کارآفرین باید از این ذهنیت که کمک افراد می تواند برای من خطرساز باشد ، بپرهیزد. اتفاقا برعکس زمانی که از کمک دیگران بهره نمی گیرد می تواند شرایط را برای ناامن شدن وضعیت کسب و کار فراهم سازد. همیشه کار تیمی باعث می شود، نوآوری و فکر شما خیلی سریعتر به واقعیت تبدیل شود.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- روش فروش SNAP چیست؟ جیل کنرات (Jill Konrath) سخنران و مشاور فروش شرکتهای آیبیام،...
- دوره بازاریابی آنلاین (فصل دوم) مقدمه در فصل گذشته یکی از مهمترین قوانین در بازاریابی...
- 5 گام برای غلبه بر ترسهای تولید لید در فروش این بحرانی ترین مرحله از کل فرآیند فروش است و...
- بازاریابی آنلاین ( فصل چهارم) خوب دوستان عزیز به فصل چهارم خوش آمدید. در فصل...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.