4 روش متقاعدسازی فوق العاده
روش متقاعدسازی
روش متقاعد سازی اول : کمیابی محصول
انسانها مشتاق چیزهای کمیاب هستند و وقتی چیزی کمیاب می شود اشتیاق برای به دست آوردن آن بیشتر می شود و هر چه رسیدن به چیزی سخت تر باشد ، تمایل انسانها برای رسیدن به آن بیشتر می شود. این واقعیت را می توان اصل کمیابی نامید.
اصل کمیابی می تواند به روش های مختلفی در متقاعد کردن دیگران مورد استفاده قرار گیرد :
- اگر بتوانید عرضه چیزی را کنترل کنید ، می توانید کمیابی آن و در نتیجه ارزش آن را کنترل کنید.
- حساسیت افرادنسبت به کمیابی با افزایش کالاها و خدمات کمیاب ، کاهش می یابد.
- استفاده از هشدارهای تبلیغاتی نظیر « فقط در این هفته ! » محدود بودن فرصت یا کمیاب بودن را به مشتریان یاد آوری می کند. اما اگر این ترفندها بیش از حد تکرار شوند خاصیت خود را از دست می دهند و « عادت به کمیابی » در ذهن مشتریان شکل می گیرد.
- وقتی چیزی ممنوع می شود افراد برای دستیابی به آن بیشتر تحریک می شوند.
- حس رقابت بر اساس مکانیزم کمیابی ایجاد می شود.
- وظیفه شماست که برای مخاطب روشن کنید در صورت نپذیرفتن پیشنهاد شما ، دقیقا چه چیزی را و به چه ترتیبی از دست خواهد داد.
روش متقاعدسازی دوم: روش قضاوت کردن آدمها
اصل نسبیت می گوید : انسانها وقتی می خواهند در مورد چیزی قضاوت کنند به صورت مجرد به آن نگاه نمی کنند بلکه تفاوت آن را با سایر موارد مشابه می سنجند و مقایسه می کنند. اگر به نکات زیر توجه داشته باشید ، نحوه تصمیم گیری انسانها را بهتر درک می کنید:( روش متقاعدسازی)
- تفاوت ها و اختلافهایی که مردم می بینند ، صرفا بر اساس برداشت ها و تصورات آنها است و این برداشتها لزوما با واقعیات منطبق نیستند.
- مقایسه بین دو گزینه
- تهیه فهرست محدود از لیست بزرگ گزینه ها
- مقایسه با ایده آل
- مقایسه با اطلاعات در دسترس
- مقایسه با سایر افراد هم رده ببینید مخاطبتان برای تصمیم گیری چه معیاری در ذهن دارد، پیشنهاد و یا کالای شما را به چه چیزی مقایسه می کند . سپس سعی کنید معیار مقایسه های اورا تغییر دهید و معیار های مورد نظر خودتان را جایگزین کنید.
روش متقاعدسازی سوم: بده بستان
انسانها خودشان را مقید می دانند که لطف دیگران را جبران کنند. به دیگران بگویید که حاضرید کمک شان کنید. به آنها نشان دهید که همیشه بخشی از وقت خودرا برای کمک به آنها در نظر خواهید گرفت.
این واقعیت را می توانیم « اصل رفتار متقابل » بنامیم. مطالعات روانشناسی نشان داده اند وقتی به دیگران کمک می کنید بین شما پیوندی به وجود می آید که مخاطب شما مکانیسمهای دفاعی خود را کنار می گذارد و دریچه ی قلب وذهنش را به روی شما می گشاید.
در به کار گیری « اصل رفتار متقابل » به این نکات توجه کنید:
- شما کالا مبادله نمی کنید ،بلکه «ارزش » مبادله می کنید.
- به این مکانیزم اعتماد کنید.
- لطف شما تا وقتی ارزش خود را حفظ می کند که به طور مستقیم به آن اشاره نکنید.
روش متقاعدسازی چهارم : تعهد و سازگاری
اصل سازگاری می گوید که انسانها نیاز به سازگاری دارند. ناسازگاری باعث ایجاد تنش می شود و انسانها از تنش گریزانند. پس برای نجات از تنش ناسازگاری سعی می کنند همواره شرایطی به وجود بیاورند که همه چیز با هم سازگار باشد.
حتی ما افکار فعلی خودمان را طوری دستکاری می کنیم که با رفتار و گفتارمان در گذشته تطبیق کند. اصل تعهد می گوید اگر بتوانید مخاطبتان را قانع کنید که نکته ای ، هر چند کوچک ، در راستای نظرات شما بگوید ، اورا دچار احساس تعهد می کنید.
احساس تعهدی که باعث می شود رفتار و گفتار و افکارش را با نظر اولیه اش تطبیق دهد. کاربرد قانون تعهد و سازگاری در تاثیر گذاری و متقاعد سازی : اگر فروشنده ای موفق شود کاری کند که مشتری نکته مثبتی هر چند کوچک در مورد محصولش بگوید به احتمال زیاد می تواند مشتری را به خرید قانع کند.
و یا وقتی مشتری با برگزاری جلسه معارفه موافقت می کند ، به نوعی رفتار می کند که جلسه به نتیجه برسد زیرادر غیر این صورت تصمیمی که برای برگزاری جلسه گرفته نابجا جلوه می کند.
این بود روش متقاعدسازی.
این ویدئو رو از دست ندین
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- استفاده از اصل دوست داشتن در بازاریابی اصل دوست داشتن ، سومین مورد در سری ما که...
- 5 اصل متقاعدسازی متقاعدسازی شاید بتوان گفت نفوذ، تاثیر گذاری و متقاعد سازی...
- روش فروش SNAP چیست؟ جیل کنرات (Jill Konrath) سخنران و مشاور فروش شرکتهای آیبیام،...
- 4 مشکل تکنیک کمیابی در فروش کمیاب کردن محصول و زمان محدود گذاشتن روی خریدش خیلی...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.