کارگزاران تبليغات و بازاريابی
“کارگزاران تبليغات و بازاریابی” را باید ابوالمشاغل ناميد. روابط متنوع، جلسات پی درپی، مذاکرات طولانی برای انعقاد قرارداد،
پی گيری فعاليت ھای جاری و در دست اجراء ھمگی سبب می شود برگه ھای جداگانهٔ یادداشت، و پوشه ھای گوناگون بر روی ميزھای شلوغ و پر ازدحام آنان جا خوش کنند.
ميزھای شلوغ مانع از ادامهٔ کار توام با رضایت است. فرصت ھای زیادی در این ميان تلف می شود در حالی که کارگزارن تبليغات و بازاریابی به شدت وقت کم می آورند و نيازمند زمان ھستند.
گریزپائی زمان در این وضعيت خود بر پيچيدگی کار می افزاید. چه باید کرد تا از این وضعيت رھائی یافت؟
پرسشی اساسی است. چارهٔ کار، مدیریت زمان است. در این نوع مدیریت، رفتارھائی مورد توجه است تا از ازدحام ميزھا بکاھد، و شما را از روابط و مناسبات غيرکاری دور نگھدارد.
اثر حاضر با چنين دیدی تدوین شده تا به عنوان ابزاری مناسب در خدمت کارگزاران تبليغات و بازاریابی درآید.
“راھزنان شناخته شدهٔ زمان” از موضوعات برجستهٔ این اثر است. به خوبی نشان می دھد شما در روز روشن با راھزنان ھمکاری می کنيد تا مورد دستبرد قرار گيرد.
شما بر گرفتاری ھای کار می افزائيد تا زمان شما به سرقت برود. برای آنکه در سوک زمان از دست رفته ننشينيم، مدیریت زمان ضروریست.
با این نگرش، مطالعهٔ این اثر شما را از دست سارقان زمان نجات می دھد و از ازدحام برگه ھای فراوان بر روی ميز شما می کاھد.
ھر قدر ھم که ھوشمند و بااستعداد باشيد می توانيد در مسائل کوچکی که به نظم شخصی و فعاليت ھای روزمرهٔ شما مربوط می شود، تأثير بد بگذارید.
اگر شما شرکت شما معتقد به کم کردن ميزھای کار نباشد شما احتمالا ًميز کار یا ایستگاه کاری خود را دارید. چگونگی حفظ و نگھداری این قسمت می تواند چھرهٔ حرفه ای شما را روشن یا تيره سازد.
اگر باید در یک محدودهٔ کاری با شخص دیگری مشترک باشيد، دقت کنيد که به فضای دیگری وارد نشوید. به ھمين ترتيب باید کاری کنيد که نسبت به حق خود برای فضا و دسترسی به آنچه که لازم دارید جدی باشيد
▪ به طور منظم به مسائل بخش تحت مدیریت خود رسيدگی کنيد. ھر روز یا ھر ھفته وقتی را کنار بگذارید تا به برنامهٔ دیدارھا، صورت ھزینه ھا، برنامهٔ سفرھا، گزارش دیدار از محل ھا، فروش و نظایر اینھا رسيدگی کنيد.
▪ وقتی را ھم برای فکر کردن در نظر بگيرید. چنين کاری مشکل است اگر شما احساس می کنيد که باید ھميشه مشغول به نظر بيائيد اما باید وقتی را صرف ارزیابی مجدد اولویت ھا، بررسی بار کاری کنونی و طرح ھای آیندهٔ خود بکنيد.
▪ دفتر امور روزانه ای را در دسترس داشته باشيد و تمام تماس ھای تلفنی خود و ھمهٔ دیدارکنندگان و نيز کارھائی را که باید انجام شوند در آن ثبت کنيد.
روی ھر صفحه تاریخ بگذارید. وقتی ھمهٔ کارھای یک صفحه انجام شد، با قلمی به رنگ دیگر آن را علامت بزنيد.
▪ یک پرونده دم دست داشته باشيد که تمام کاغذھا و مدارک و ھر چيز دیگری را که برای یک روز لازم دارید در آن قرار دھيد. اگر صبح ھا نمی توانيد خوب کار کنيد این کار را شب قبل انجام دھيد.
▪ روی ميز کار خود را پاک نگاه دارید. این خانهٔ دوم شما یا یک آشغال دانی باز نيست. شيشه ھای نوشابه، عروسک، حيوانات پشمالو و نشانه ھای یمن و برکت، ميز را شلوغ می کند.
▪ پس از پایان ھر روز کاری ميز خود را مرتب کنيد. صنعتگران اھميت مرتب کردن ميز کار خود را درک می کنند و ابزار خود را منظم کرده، مواد لازم را برای روز بعد بررسی می کنند.
این جمع آوری و مرتب کردن نمادی از پایان روز کاری است و شما را برای شروع خوبی در صبح روز بعد کمک می کند.
▪یک پرونده روزانه برای پرونده ھائی داشته باشيد که ھر روز از آنھا استفاده می کنيد و حاوی مطالب حساسی نيستند. چنين پرونده ای بھتر از کپه ای از پرونده ھای روی ھم انباشته است که ھر آن امکان دارد فرو بریزد.
▪ اگر مکرراً از سر ميز کار خود دور می شوید ترتيبی بدھيد که یک منشی تلفنی پيام ھای شما را دریافت کند. به یک نفر بگوئيد کجا ھستيد و در شرایط اضطراری چگونه می شود با شما تماس گرفت.
▪ پيام برای ھمکاران خود بگيرید اما کاری کنيد که حتماً آن را دریافت کنند. پيام را بنویسيد و نام، زمان و نوع پيام را ھم ثبت کنيد.
ھرگز موضوعی را که به تلفن کننده مربوط نيست به او نگوئيد. فقط بگوئيد الان “آقا یا خانم…” پشت ميز خود نيست. من حتماً پيغام شما را به او خواھم داد.
نکوشيد تا قضاوت کنيد پيام چقدر مھم است و یا به عنوان مفسر عمل نکنيد. فقط در اولين فرصت ممکن پيام را به آنان دھيد.
مداخله در کار نکنيد مگر آنکه کاملا مطمئن باشيد تلفن کننده را می شناسيد. در بسياری مواقع اعتبار و حيثيت افراد به واسطهٔ شوخی نابجا خدشه دار شده است. اگر در این مورد اشتباھی کردید فوراً عذرخواھی کنيد.
▪ ترتيبی بدھيد که ھمکارانتان بدانند شما مایليد پيام ھای خود را چگونه دریافت کنيد.
▪ کاری که نمی توانيد بکنيد قول ندھيد. تا جائی که به ضرب الاجل ھا مربوط می شود مراقب خود باشيد. اگر تعھدی کرده اید، ھر چند ھم غيرمھم باشد، حتماً آن را انجام دھيد.
اگر بتوان به شما در کارھای کوچک اطمينان کرد کارھای بزرگ ھم آسان تر می شود.
یکی از قابل توجه ترین علل عدم پيشرفت افراد در کارھای حرفه ای خود، تأثير روش شخصی آنھا بر دیگران است.
روش ارتباط شخصی تنھا به پيام ھای گفتاری و نوشتاری محدود نمی شود بلکه، نحوهٔ لباس پوشيدن، طرز برخورد با ھمکاران، چگونگی انجام وظایف و مسئوليت ھا و به طور کلی نحوهٔ سلوک شما با دیگران و انجام امور را در برمی گيرد.ـ جنبه ھای مثبت و منفی موارد زیر را در نظر بگيرید:
ـ ھميشه خود را در اشتباه دانستن
ـ جنبهٔ مسخرهٔ چيزھا را دیدن
ـ بلند صحبت کردن
ـ نگران بودن
ـ عذرخواھی غيرلازم کردن
ـ مشتاق بودن
ـ به دقت فکر کردن
ـ عدم تمایل به خطر کردن
ـ دست و دلباز باشيد. خسيس بودن، چه از نظر معنوی و چه از نظر مادی، درھا را می بندد.
مھم نيست که چقدر شما به زمان نياز فوری داشته باشيد. عرضهٔ آن ھيچ گاه نمی تواند برای پاسخ دادن به تقاضا افزایش یابد.
اگر در سازمانی کار می کنيد که معيارھای انضباط افراد پائين است، به راحتی می توانيد تأثيری خوب بگذارید اگر وقت خود را به خوبی مدیریت کنيد.
به ھمين ترتيب در فرھنگی که برای بھره برداری درست از وقت شخصی و کاری ارزش قائل است، اگر مدیریت زمان خوبی نداشته باشيد، تأثير حرفه ای خود را کاھش می دھيد.
مدیریت خوب زمان به معنی تحت نظر داشتن روز کاری است. مقابله با دزدان وقت امری اساسی محسوب می شود.
این راھزنان مطابق با نوع افرادی که با آنان کار می کنيم، به طرق مختلف از ما سرقت می کنند
● راھزنان شناخته شدهٔ زمان
١ ) افراد:
روسای بی ملاحظه: مثل آنانکه تمام صبح را در حال صحبت کردن با تلفن ھستند، بعد برای یک ناھار دیرھنگام می روند و سپس در ساعت ۴ بعدازظھر وظایف کاری روز را تعيين می کنند؛
کارکنان ناتوان: مثل آنانکه نمی توانند یک دسته نسخه را مطابق ميل شما تھيه کنند؛
ھمکاران بی احساس: که از وقت کار به عنوان وقت معاشرت اجتماعی استفاده می کنند؛ یا آنانکه درک نمی کنند شما می خواھيد به کار ادامه دھيد اگر چه زمان استراحت آنھاست، یا آنکه می خواھند با شما درددل کنند.
٢ ) عوامل خارجی:
جلسات: جائی که حضور شما برای منظورھای اداری یا تشریفاتی لازم است؛
کاغذ: یک انسان تنھا می تواند تعداد محدودی از مدارک را در یک روز مطالعه کند؛
تماس ھای تلفنی: فقط به این دليل که تلفن زنگ می زند شما نباید به آن جواب بدھيد؛
معاشرت: مخلوط کردن کار و تفریح ھميشه وقت گير است.
٣ ) عوامل دخلی:
▪ نامنظم بودن: چيزی را پيدا نکردن، دیر سرکار آمدن، آماده نبودن
▪ افراط در کارھای عادی
▪ به دیگران مسئوليت ندادن
▪ فقدان اعتمادبه نفس؛ مرور دوباره و دوبارهٔ کارھا
▪ کارھا را دائماً عقب انداختن
▪ افسرده، بی علاقه و بی ميل بودن
▪ عدم توانائی در نه گفتن
▪ نگرانی دربارهٔ وظایف به عوض انجام دادن آنھا
چگونه با این موارد برخورد کنيم؟
▪ ھدف ھای خود را دربارهٔ ھر کاری تعيين کنيد و سپس قدم ھا و زمان بندی برای ھر کاری را مشخص سازید.
▪ ھر از گاھی نقش و مسئوليت ھای خود را روشن کنيد تا به کارھائی کشيده نشوید که رئيستان آنھا را حاشيه ای و غيرعمد می داند.
▪ مثبت باشيد.
▪ خلق وخوی خود را بشناسيد. اگر با آھنگ کاری خود آشنا باشيد می دانيد چه زمانی از روز برای کارھای عادی یا فعاليت ھای خلاق تر مناسب است؛
ھمچنين زمان ھائی را می شناسيد که احساس پویائی یا خوش بينی بيشتری می کنيد و می توانيد موضوعات پيچيده را حل و فصل کنيد.
▪ بررسی کنيد که وقت شما در واقع صرف چه می شود.
▪ قاطعانه بخشی از وقت خود را به طور متناسب و واقع بينانه کنار بگذارید تا بتوانيد بدون مزاحمت و وقفه بيندیشيد، برنامه ریزی کنيد یا به کارھای خاصی برسيد.
▪ بپرسيد “آیا این کار برای پيشرفت وظيفهٔ من لازم است؟”
▪ بپرسيد “اگر آن را انجام ندھم چه خواھد شد؟”
▪ از دیگران بپرسيد که آیا شما کاری می کنيد که وقت آنان را تلف کنيد.
کلينيک بازاريابی و تبليغات
● تعریف مميزی بازاریابی
مميزی بازاریابی، یك بازنگری و ارزشيابی جامع، سيستماتيك، مستقل و بی طرفانه، از محيط، اھداف بلند مدت، استراتژی ھا و فعاليتھای سازمان به منظور تعيين فرصتھا و مشكلات، خط مشی ھا، روشھا، ساختار سازمانی، رویه ھا و كاركنانی است كه برای اجرای خط مشی ھا و رسيدن به اھداف ، استخدام شده اند.
مميزی بازاریابی تمامی حوزه ھای بازاریابی یك كسب و كار را در بر می گيرد. در مميزی بازاریابی، محيط، استراتژی ھا، سازماندھی ، آميزه بازاریابی و سود عمليات بازاریابی مورد ارزیابی قرار می گيرد.
برخی انجام مميزی بازاریابی را به گرفتن نبض سازمان تشبيه می كنند. خروجی فرآیند مميزی بازاریابی، برنامه ای است كه در آن پيشنھادھایی برای بھبود عملكرد بازاریابی شركت ارائه شده است.
● جایگاه مميزی بازاریابی
مميزی بازاریابی نوعی كنترل استراتژیك بر بازاریابی است. پس می توان گفت مميزی كاری است كه در مدیریت فعاليتھای بازاریابی می گنجد و بر تمامی فرآیند بازاریابی نظارت دارد.
مميزی بازاریابی اصلی ترین ابزار توصيف موقعيت بازاریابی سازمان است كه ھم فرصتھا و تھدیدھایی كه در محيط رقابتی سازمان وجود دارد و ھم نقاط ضعف و قوت آن را نشان می دھد.
بر اساس این تجزیه و تحليل، سازمان می تواند اھداف بلند مدت خود را با صراحت و شفافيت بيان كند، تا ھم جھت تلاشھای سازمان مشخص شود و ھم نقاط عطف معينی برای ثبت روند دستيابی به موفقيت به دست آید.
تعيين چنين اھدافی است كه نشان می دھد یك شركت چه استراتژی ھایی می تواند انتخاب كند. مميزی بازاریابی برای شناسایی و انتخاب گزینه ھای استراتژیك، تكنيك ھایی را پيشنھاد می كند
● كاربردھای مميزی بازاریابی
از مميزی بازاریابی در موارد زیر می توان استفاده كرد:
▪ تدوین استراتژی ھای كلان كسب و كار و استراتژی ھای بازاریابی (شناخت فرصتھای كسب و كار و تعيين خطوط كلی نفوذ در بازار، جذب و حفظ موقعيت).
▪ زمانی كه یكی از وظایف بازاریابی (نظير فروش، تحقيقات بازار، تبليغات و…) نياز به بازنگری و اصلاح ساختاری دارند.
▪ تھيه طرح بازاریابی (در شماره ١٧٠ ماھنامه تدبير- بخش كلينيك بازاریابی و تبليغات در مورد طرح بازاریابی مطالبی عنوان شد)
▪ تدوین اھداف كوتاه مدت و ایجاد چارچوبی برای ارزیابی، پاداش دھی و آموزش بازاریابی در سازمان.
▪ ایجاد ارتباط قوی بين چرخه برنامه ریزی بازاریابی، سيستم ھای پشتيبانی و عمليات سازمان (نظير سيستم منابع انسانی).
● فرآیند مميزی بازاریابی
فرآیند كلی مميزی بازاریابی می تواند به شكل زیر باشد:
▪ بازدید اوليه از سازمان و ملاقات با مدیریت ارشد و بحث و تفاھم در مورد اھداف مميزی و تعھدات مميزان.
▪ توافق مميزان و سازمان در مورد برنامه مميزی .
▪ جمع آوری و مطالعه مدارك موردنياز از سازمان.
▪ تھيه چك ليست ھای مورد استفاده در مميزی.
▪ تعيين اینكه چه كسانی باید به چه سوالھایی پاسخ بدھند.
▪ مراجعه به سازمان مطابق برنامه تعيين شده برای ثبت فعاليتھای بازاریابی، رویه ھای بازاریابی و بررسی نيازھای بازاریابی.
▪ مطالعه ميدانی مدیران، كاركنان، تامين كنندگان، مشتریان، رقبا و… از طریق مصاحبه، برگزاری جلسات بحث گروھی، پرسش نامه، روش دلفی
و… .
▪ تھيه مجموعه ای از الگوھای برتر در مقابل رویه ھای بازاریابی موجود (به جای استفاده از این الگوھا می توان از مدیران سازمان و افراد صاحب تجربه برای تعيين وضعيت ایده آل كمك گرفت).
▪ ارایه پيشنھادات مقدماتی برای بھبود بازاریابی سازمان
▪ بحث در مورد یافته ھای مقدماتی با مدیر ارشد سازمان، ثبت بازخوردھا، و مطالعه مجدد حوزه ھایی كه نياز به بررسی بيشتر دارند.
▪ تھيه و ارائه گزارش نھایی به مدیریت سازمان (و در صورت صلاحدید وی به سایر مدیران مورد نياز).
● ویژگيھای فرایند مميزی بازاریابی
مميزی بازاریابی ۴ ویژگی اصلی دارد كه می بایست در تمامی مراحل ، مورد توجه قرار گيرند:
١ )جامع بودن:
مميزی بازاریابی تمامی فعاليتھای اصلی بازاریابی یك كسب و كار را پوشش می دھد و به چند نقطه خاص محدود نمی شود.
اگر فعاليتھای مميزی فقط شامل فروش، قيمت گذاری یا بعضی دیگر از فعاليتھای بازاریابی شوند، مميزی انجام شده مميزی عملياتی خواھد بود.
گرچه مميزیھای عملياتی مفيدند ولی به تنھایی ممكن است موجب گمراھی مدیران شوند. به طور مثال كم بودن حجم فروش صورت گرفته توسط نيروھای فروش ممكن است به علت ضعف محصولات یا سياستھای ترویج فروش باشد، نه حقوق و آموزش كم این افراد.
مميزی جامع بھتر می تواند منابع را به مسائل اصلی بازاریابی تخصيص دھد.
٢ )سيستماتيك بودن:
مميزی بازاریابی یك بازبينی منظم از محيط خرد و كلان بازاریابی و اھداف بلندمدت و استراتژی ھای بازاریابی، سيستم ھای بازاریابی و فعاليتھای خاص این حوزه است.
با انجام مميزی، اقدامات اصلاحی لازم مشخص می شود كه انجام این اقدامات، اثربخشی كل بازاریابی سازمان را به دنبال خواھد داشت.
٣ ) استقلال:
مميزی بازاریابی به ۵ روش قابل انجام است:
▪ خودارزیابی: در این روش ھر مدیری به حوزه عملياتی خودش امتياز می دھد.
▪ مميزی از عرض: یك واحد سازمانی، دیگر واحدھا را ارزیابی می كند.
▪ مميزی از بالا :یك واحد سازمانی، زیرمجموعه ھای خود و سایر رده ھای پایين تر سازمان را ارزیابی می كند.
▪ مميزی توسط واحد مميزی سازمان: كه بنا به خواست واحدھا، عمليات آنھا را مميزی می كند.
▪ مميزی بيرونی: كه توسط یك فرد یا گروه مستقل بيرونی صورت می گيرد.
روش پنجم بيش از سایر روشھا توصيه می شود. البته به شرط آنكه مميز، باتجربه و بی طرف باشد و تمام دقت و توجه خود را به امر مميزی معطوف كند.
۴ )دوره ای بودن:
معمولا ًوضعيت بازاریابی سازمان، تنھا پس از كاھش حجم فروش ، افت انگيزشی نيروھای فروش و یا بروز مشكلاتی در بازاریابی ، مورد بازنگری قرار می گيرد.
اما اگر شركتھا در زمانھای موفقيتشان، عمليات بازاریابی خود را بازنگری نكنند، حفظ سلامت و چالاكی سازمان دشوار می شود.
پس بھتر است مميزیھای بازاریابی در دوره ھای منظم ٣ الی ۵ ساله انجام شود.
نمونه ای از سوالھای كلی قابل طرح در مميزی بازاریابی:
▪ نيازھای مشتریان چه چيزھایی ھستند؟
▪ اندازه بازار، ميزان رشد آن، توزیع جغرافيایی و سود حاصل از آن چه تغييراتی می كند؟
▪ فرآیند خرید چگونه است؟
▪ رقبای اصلی شركت چه كسانی ھستند؟
و اھداف بلند مدت، استراتژی ھا، نقاط قوت و ضعف، اندازه و سھم بازار آنھا چگونه است؟
▪ چه روندھایی بر رقابت و كالاھای جایگزین تاثير می گذارد؟
▪ كدام سازمانھای عمومی مشكلات یا فرصتھای خاصی برای شركت ایجاد می كنند؟
▪ آیا ماموریت كسب و كار به وضوح تشریح شده است؟ آیا این ماموریت قابل دستيابی است؟
▪ آیا استراتژی ھای شركت در تحقق اھداف بلندمدت موفق بوده اند؟
▪ آیا اھداف كوتاه مدت و بلندمدت به قدر كافی روشن توصيف شده اند ؟
▪ تركيب ساختاری كسب و كار چگونه است؟
▪ آیا تجزیه و تحليل نقاط قوت كسب و كار و جذابيت محصول در بازار برای ھر واحد برنامه ریزی انجام شده است؟ در صورت انجام، نتيجه چه بودهاست؟
▪ آیا استراتژی تدوین شده، با مرحله عمر محصول ، استراتژی رقبا و وضعيت اقتصاد حاكم تناسب دارد؟
▪ آیا شركت ، بھترین مبنا را برای تقسيم بندی بازار انتخاب كرده است؟
▪ آیا شركت ، موقعيت یابی و آميزه بازاریابی مناسبی برای ھرقسمت بازار انتخاب كرده است؟
▪ آیا منابع به طور بھينه به عناصر اصلی آميزه بازاریابی اختصاص یافته اند؟
▪ آیا معاونت بازاریابی اختيار و مسئوليت مناسبی برای تاثير بر فعاليتھای موثر بر رضایت مشتری دارد؟
▪ آیا افرادی در واحد بازاریابی وجود دارند كه نياز به آموزش، انگيزش، سرپرستی و ارزیابی بيشتری داشته باشند؟
▪ آیا بين واحدھا بازاریابی و توليد، تحقيق و توسعه، خرید، مالی، حسابداری یا حقوقی مشكلاتی وجود دارد كه نياز به توجه داشته باشد؟
▪ آیا اطلاعات تحقيقات بازار به واحدھایی كه باید بر اساس این اطلاعات كار كنند منتقل شده و مورد استفاده قرار می گيرند؟
▪ آیا ھزینه ھا و بھره وری به طور متناوب مورد ارزیابی قرار می گيرند؟
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- مميزی بازاريابی مميزی بازاريابی جھان کنونی ھمچون دھکده ای است، که بازار...
- 100 ايده بازاريابی برای تجارت سودآور ۱۰۰ ايده بازاريابی ھرچقدر استراتژی جامعی برای بازاریابی داشته باشيد،...
- بازاريابی رابطه مند بازاريابی رابطه مند بسياری از شرکتھا مدعی بکارگيری و پياده...
- 10 استراتژی مھم در مديريت بخش فروش مديريت بخش فروش بخش فروش یکی از مھمترین بخشھای بنگاه...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.