مراحل تبليغ در شبکه های اجتماعی
1.بازار هدف خود را بشناسید
2.شبکه های اجتماعی را که بازار هدف شما در آن حضور دارد، بشناسید.
3.بازار هدف خود را در شبکه اجتماعی که مشتریان شما در آن فعالیت دارند، تعیین کنید.
4.هدف خود را از حضور در شبکه اجتماعی، تعریف کنید.
5.ابزارهای تبلیغاتی در شبکه اجتماعی منتخب خود را بشناسید(چه روشهای تبلیغاتی و چه انتخابهایی برای آگهی تبلیغاتی در شبکه انتخاب شده، دارید؟)
6.بودجه تبلیغاتی خود را مشخص کنید.
7.محتوا، آگهی یا کمپین تبلیغاتی خود را تهیه و تعریف کنید
8.از تبلیغ در بازار هدف، تست بگیرید
9.نتایج حاصل از تبلیغ در شبکه اجتماعی را بررسی و تجزیه و تحلیل کنید.
10.براساس نتایج حاصل از ارزیابی، ادامه مسیر فعالیت خود را تعریف کنید
تبلیغ هوشمندانه در شبکه های اجتماعی
تبلیغ هوشمندانه در شبکه اجتماعی مستلزم نگاه جدید و از زوایای مختلف به نحوه تبلیغ است. موارد زیر، این زوایا را برای شما روشن میکند.
1.شکل و محتوای تبلیغ، اهمیت زیادی در رسیدن به هدف حضور شما در شبکه اجتماعی دارد. طراحی آگهی شما باید به گونه ای باشد که مخاطب را جذب کند و او را علاقه مند کند که فعالیتهای شما را دنبال کند.
نشان دادن آگهی به مخاطب به تنهایی کافی نیست و هدف اصلی، جذب مشتری و در نتیجه افزایش فروش است.
2.به فلسفه طراحی توجه کنید و بر اساس آن، جایگاه هر چیزی را در آگهی تبلیغاتی خود، مشخص کنید
3.هر شبکه اجتماعی، خصوصیات خود را دارد و تبلیغ شما، باید بر پایه آن خصوصیات، طراحی شود. برای نمونه ساختار توییتر و فیسبوک با هم متفاوت است و مقتضیات هر یک را هنگام تبلیغات، در نظر بگیرید.
نباید مطالبی را که در فیسبوک منتشر میکنید، در توییتر بازنشر کنید و بالعکس.
5.در طراحی برنامه های تبلیغ خود، بازار هدف را مبنا قرار دهید. مجموعه برنامه هایی که برای هر شبکه اجتماعی، تعریف میکنید، متعلق به یک بازار هدف مشخص باشد.
برای نمونه، محتوای تبلیغاتی شما، زمانی که مشتری شما شرکتها هستند، متفاوت از زمانی باشد که مشتریانتان، خانمها هستند.
6.شبکه های اجتماعی، امکان تعریف مجموعه های تبلیغاتی متفاوت را فراهم کرده و تبلیغات شما را بسیار تأثیرگذار میسازد.
چندین کمپین تبلیغاتی تعریف کنید که هرکدام، مخاطب خاص خود را نشانه بروند، نه اینکه با یک برنامه، ده ها گروه مخاطب را هدف بگیرید.
7.تبلیغتان را درباره هر چیزی که تبلیغ میکنید و هر بازار هدفی دارید، بومی سازی کنید. در شبکه های اجتماعی، به راحتی میتوانید مجموعه های تبلیغاتی متفاوت را تعریف کنید.
پیشنهاد میشود مجموعه های متعدد و متنوع از برنامه های تبلیغاتی با طراحی و نقشه متفاوت، برای بازارهای هدف مختلف خود تعریف کنید و برای هرکدام بودجه ای در نظر بگیرید.
مثلاً فردی که در اصفهان یا گیلان یا خراسان، زندگی می کند، دوست دارد محتوایی را ببیند که نشانه های محلی آن منطقه در آن گنجانده شده باشد.
با بومی سازی تبلیغات، نشان می دهید که به مخاطب و سلایقش احترام می گذارید و همین مسئله، می تواند باعث جذب مخاطب شود.
8.محتوا و طراحی تبلیغاتی خود را براساس فرهنگ و جغرافیای بازار هدف، انجام دهید و حساسیت های آ نها را در نظر بگیرید.
هم اکنون شرکت های بزرگ، محتوای خود را بر اساس محلات هر شهر، تولید میکنند. در تورنتو، محله ای هست که ساکنانش پرتغالی هستند.
شرکت مخابرات، در تبلیغات خود در آن محله، از نشانه های فرهنگ و زبان پرتغالی استفاده میکند.
9.هارمونی طراحی را رعایت کنید. به خصوص اگر تبلیغ شما بخشی از مجموعه تبلیغاتی است که در بیلبورد و
اشکال دیگر تبلیغ، انجام شده است، اهمیت حفظ هارمونی، دو چندان میشود.
اگر در تبلیغات مختلف و مکانهای متنوع، هارمونی مشخصی را حفظ کنید، به مرور در ذهن مخاطبان، حک میشود و آن را به خاطر میسپارند.
تبلیغاتی که هارمونی نداشته باشند، امکان موج سازی برای برندسازی و فروش ندارند.
10- طراحی تبلیغ شما، متناسب با نمایش در صفحه موبایل باشد و تمام تبلیغ در صفحه موبایل، دیده شود. هوشمندانه این است که تبلیغ خود را به گونه ای طراحی کنید که کاربر، به آسانی در موبایل هم بتواند ببیند.
بسیاری از تبلیغات به زیبایی طراحی شده اند اما چون برای نمایش با موبایل و تبلت، متناسب نشده اند، درست دیده نمیشوند و حجم زیادی از بازدید بالفعل از دست میرود.
11. وضوح پیام را در تبلیغات خود رعایت کنید به گونه ای که مخاطب، بی درنگ منظور شما را متوجه شود.
12. به گونه ای تبلیغ را انجام دهید که نتایج تبلیغ، به راحتی قابل اندازه گیری باشد. گاهی تبلیغ شما، به اندازه کافی، نتیجه بخش نیست. در این صورت، بررسی کنید که دلیل ناموفق بودن تبلیغ شما چیست
13. تبلیغ شما، به هدفتان مرتبط باشد و به سرعت شما را به هدف برساند.
فراموش نکنید هدف شما باید قابل دستیابی باشد و براساس نتایج دریافتی، بتوانید میزان تحقق آن را ارزیابی کنید. یعنی اهداف رؤیایی تعریف نکنید
14. اگر می خواهید هوشمندانه تبلیغ کنید، تبلیغات شرکت های بزرگ را ببینید و از آنها یاد بگیرید.
این شرکتها با پشتوانه تحقیقاتی دامنه دار، یک مجموعه تبلیغاتی را به اجرا میگذارند و میتوانید با بررسی کار آنها، نکات آموزنده ای برای تبلیغات خود بیاموزید.
تبلیغات دیگران، حکم کلاس درس را برای شما
دارد
اهمیت زمان در برنامه تبلیغاتی
در برنامه های تبلیغاتی خود، شرایط زمانی، مناسبت ها و ویژگیهای بازار هدف را از لحاظ زمانی در نظر بگیرید و بدانید در چه زمانی، چه تبلیغی را انجام دهید.
مناسبتها برای مردم بسیار مهم است؛ مناسبتهای محدوده بازار هدف را در طراحی تبلیغات، در نظر بگیرید
در یکی از سالهای گذشته، استارباکس که یک کافی شاپ معروف است، در زمینه کریسمس هیچ برنامه ای نداشت.
این مناسبت آنقدر برای مردم اهمیت داشت که روی لیوانهای کافی شاپ مینوشتند «مری کریسمس » و با این کار، روش استارباکس را نقد میکردند.
- به عنوان مثال، اگر تبلیغ در کریسمس، انجام میشود، حال و هوای آن روزها را در تبلیغات خود در نظر بگیرید.
- مثلاً برای بازار هدف پزشکان، یک بازه زمانی مانند هفت تا نه صبح را در نظر بگیرید، به این دلیل که بسیاری از پزشکان ایمیل هایشان را در آن بازه زمانی، چک میکنند.
- گاهی باید تبلیغتان در روز پخش شود و شب ها پخش نشود. به این دلیل که مخاطبان شما آن رسانه را در روز پیگیری میکنند.
- لیستی از مهمترین مناسبت ها را تهیه کنید و از میان آنها، مرتبط ترین مناسبت ها با بازار هدفتان را انتخاب کنید و آن را در تبلیغاتتان بگنجانید
برای مثال اگر تبلیغاتی برای سال نو چینی ها در نظر گرفته اید، برای رسومات بقیه ملیتها هم باید برنامه ای در نظر بگیرید، در غیر اینصورت سهم عمده ای از بازار و مخاطبانتان را ممکن است از دست بدهید.
اهمیت شناخت رقبا در طراحی برنامه تبلیغاتی
1.یکی از مهمترین مسائل در مسیر طراحی مجموعه برنامه تبلیغاتی، شناخت رقبا است. قبل از طراحی برنامه تبلیغاتی بیزنس خود در شبکه های اجتماعی، نحوه عملکرد رقبایتان را ارزیابی کنید،
روشهای تبلیغاتی و حضور آنها را در شبکه های اجتماعی، شناسایی کنید و ببینید کدام بخشها را نشانه گرفته اند و به چه روشی تبلیغ می کنند.
طراحی برنامه حضور در شبکه اجتماعی، بدون شناخت عملکرد رقبا، کاری صد درصد نادرست است و باعث هدر رفتن منابع مالی شما میشود.
طراحی برنامه تبلیغاتی مشابه رقبا به دلیل ناآگاهی از نحوه عملکرد آنها، شما را
به بازنده بزرگ این رقابت، تبدیل خواهد کرد.
2.از آنجا که بازار هدف شما و رقبایتان مشترک است، از شکستها و موفقیتهای آنها درس بگیرید و با عکس العمل مشتریان نسبت به تبلیغات و نحوه حضور رقبا در شبکه های اجتماعی، آشنا شوید.
هوشمندانه به رقبا نگاه کنید، روش های تبلیغاتی آنها را بشناسید و ایده بگیرید.
شناخت عملکرد رقیب به شما کمک میکند درست بودن آنچه را که برای حضور در شبکه های اجتماعی، انجام میدهید، تشخیص دهید و براساس نتیجه تحلیل رقبا، کمپین تبلیغاتی خود را تعریف کنید
گوگل؛ رقیب اصلی شبکه های اجتماعی
1.شبکه های اجتماعی نسبت به روزهای نخست راه اندازی، یک تفاوت عمده دارند. امروزه این شبکه ها پس از شناسایی راه های موفقیت تبلیغات گوگل، روش تبلیغات این شرکت را دنبال می کنند و درعین حال، در تلاش هستند با ابداع راه های خلاقانه، از آنها، پیشی بگیرند. مثلاً در سمت راست صفحه کاربری فیسبوک، همیشه تبلیغ وجود دارد و حتی گزینه Create Ads را هم به شما نمایش میدهد.
2.هنوز هم گوگل، روشهای بسیار پیشرفت های برای تبلیغات به کار میبرد و با فاصله زیاد از شبکه های اجتماعی، در رتبه بالاتری قرار دارد و در طول زمان، مدام ابزارهای گوناگونی اضافه میکند.
رقیب اصلی شبکه های اجتماعی، گوگل است و بیشترین مبلغ بازاریابی دیجیتال نیز در گوگل هزینه می شود.
3.شبکه های اجتماعی در رقابت با گوگل به این نتیجه رسیدند که اگر میخواهند تبلیغات داشته باشند، باید بتوانند به کاربران فرصتی بدهند که بتوانند آگهی دهنده باشند و در بازاری که تعیین میکنند، آگهی تبلیغاتی داشته باشند.
4.گوگل تبلیغات هوشمندی دارد؛ محتوای ایمیل های شما و صفحاتی را که می بینید، میخواند و بر اساس آن، تبلیغات مختلف را به شما نشان میدهد. وب سایت های دیگر نیز، ممکن است این هوشمندی را داشته باشند.
وقتی بر اساس تبلیغات گوگل، وارد یک وب سایت شوید و خرید نکنید، پس از آن، بارها تبلیغات آن وب سایت به شما نمایش داده می شود، چون علاقه مندی بالقوه شما را مشاهده کرده است و احتمال میدهد که با تکرار مشاهده، برای خرید ترغیب شوید.
فرآیند حضور در شبکه های اجتماعی
انتخاب شبکه اجتماعی جهت حضور
قبل از اینکه به فرآیند حضور در شبکه های اجتماعی، بپردازیم، ابتدا به این سوال پاسخ میدهیم که در کدام شبکه اجتماعی، لازم است حضور داشته باشید
1.نوع بیزنس در اولویت بندی استفاده از شبکه های اجتماعی، اهمیت زیادی دارد. مثلاً برای کسی که رستوران دارد، شبکه هایی مانند اینستاگرام و فیسبوک جذاب است.
کسی که در زمینه حسابداری، فعالیت میکند، لینکدین و فیسبوک مناسب است یا به عنوان مثال، اخیرا پینترست برای فروشگاه های لباس بسیار رایج شده است.
2.براساس بازار هدف خود، شبکه اجتماعی مناسب جهت حضور خود را انتخاب کرده، و یک حساب کاربری با نام برندتان در آن، باز کنید.
3.در شبکه های اجتماعی معروف، حتما حضور داشته باشید. حتماً ردپایی از خود در شبکه های اجتماعی فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، پینترست، یوتیوب و لینکدین، داشته باشید.
4.در شبکه ای که بازار هدف شما در آن، بیشتر حضور دارد، فعالیت بیشتری داشته باشید.
5.لینکدین، به عنوان یک شبکه اجتماعی مهم، در سالهای اخیر، رشد زیادی کرده است، به این دلیل که عمومی نیست و به بیزنس مربوط است
و وقتی درباره بیزنس، صحبت میشود، نام لینکدین همیشه مطرح میشود. لینکدین در آمریکای شمالی، بسیار اهمیت دارد.
6.پینترست نیز مانند اینستاگرام به دلیل عکس و فیلم محور بودن، رشد زیادی کرده است و کسانی که مشتریان آنلاین زیادی دارند، نمیتوانند از پینترست چشم پوشی کنند.
7.یوتیوب روزبه روز پیشرفته تر شده و به همان نسبت، کار با آن راحتترشده است. با توجه به اینکه امکان پخش زنده در آن وجود دارد.
امکانات ابتداییِ تدوین را هم فراهم کرده که به شما کمک میکند محتوای خود را ویرایش کنید.
8.برای به اشتراک گذاری محتوای ویدیویی در شبکه های اجتماعی، فیسبوک و یوتیوب را جدی بگیرید.
1.ایجاد حساب کاربری
در گام نخست، صفحه کاربری بیزنس خود (نه صفحه شخصی) را در شبکه های اجتماعی که برای حضور، انتخاب کردید، ایجاد کنید.
- وقتی صفحه ای را برای تبلیغ بیزنستان، راه اندازی می کنید، فقط به همین منظور از آن استفاده کنید.
- صفحه ای مرتب، منظم و مطابق با اصول فنی، ایجاد کنید.
- طرح و عکس های مناسب در بالای صفحه، قرار دهید و بررسی کنید که این عکسها هم در رایانه و هم در موبایل به خوبی دیده شود.
- اطلاعات درست و کامل از جمله آدرس و بسایت و لوگوی خود را در صفحه خود بگذارید. ممکن است این سوال را بپرسید که آیا بهتر نیست حساب کاربری، خریداری کنید. آیا خرید صفحه هایی با دنبال کننده زیاد کار درستی است؟
تصمیم به خرید حساب کاربری، به نوع بیزنس شما بستگی دارد.
اما پیش از خرید، بررسی کنید؛
- دنبال کننده های صفحه مورد نظر جهت خرید، از چه حوزه جغرافیایی هستند؟
- آیا با جغرافیای بازار هدف شما، همپوشانی دارد؟
برخی ابزارهای شبکه اجتماعی، اطلاعاتی از این قبیل و مشخصات دیگر دنبال کنندگان را به شما میدهند. - آیا محصول شما مناسب این افراد هست یا نه؟ در این صورت، میتوانید آن را خریداری کنید.
2.دعوت از دیگران برای ملحق شدن به شما
در گام دوم، از ابزار دعوت از دیگران برای جذب مخاطب، استفاده کنید.
- ابتدا برای برقراری رابطه با بازار گرم ، از این ابزار استفاده کنید. با تکیه بر این بازار و نزدیکان و اقوام، تجربه کسب میکنید.
- از شماره تلفنها و ایمیل های دوستان خود، استفاده کنید و آنها را به بازدید از صفحه و محتواهای تولیدی خود، دعوت کنید.
توجه: قبل از دعوت دیگران، از طراحی، محتوا و نحوه نمایش صفحه کاربری خود مطمئن شوید و آن را تست کنید و سپس،
با ارسال ایمیل یا با استفاده از ابزار دعوت در صفحه کاربری خود، دیگران را به بازدید از آن دعوت کنید. در این صورت است که افراد دعوت شده، شما را دنبال خواهند کرد و به دیگران هم معرفی میکنند.
3.تولید محتوا برای جذب مخاطب
گام سوم، تولیدمحتوا و ایجاد جذابیت، برای جذب مخاطبان بیشتراست.در این مرحله، تمرکزتان روی شبکه های اجتماعی باشدکه بازار هدف شما،بیشتردرآنها حضوردارند.
شانس جذب مخاطب را با دعوت به یک صفحه خالی از محتوا، از دست ندهید.
انواع محتوا را میتوانید در صفحه کاربری خود در شبکه های اجتماعی، به اشتراک بگذارید؛
- محتوای متنی
- محتوای تصویری
- محتوای صوتی
محتوای تصویری شامل فیلم و عکس، طرفداران بیشتری دارد.
اینستاگرام به دلیل اینکه بر پایه عکس و فیلم طراحی شده است، پرطرفدار است.
صفحه کاربری خود را با استفاده از انواع محتوا، فعال نگه دارید.
فعال نگه داشتن صفحه کاربری شما یعنی زنده نگه داشتن صفحه که یک اصل قطعی و مهم، در جذب تعداد بیشتر مخاطب و حفظ مخاطبان فعلی است.
4. تجزیه و تحلیل حضور در شبکه های اجتماعی
همیشه نتایج حاصل ازکارخودتان را تجزیه وتحلیل کنید.تجزیه وتحلیل نتایج،میتواند جلوی بسیاری ازضررهای احتمالی را بگیرد.
تصمیم به انجام یک کار و انجام آن، به تنهایی، شما را در مسیر پیشرفت قرار نخواهد داد.
در هر بیزنسی، اگر ابزارهای تجزیه و تحلیل را در نظر نگیرید، نه تنها علمی کار نکرده اید، بلکه در خالف مسیر آب، حرکت کرده اید.
چند سال پیش، تبلیغی را در فیس بوک کار کردم، دهها هزار نفر مراجعه کردند، سال بعد همان تبلیغ را با دایره مخاطب متفاوت و با هزینه ای بیشتر انجام دادم، اما یک دهم سال گذشته، بازخورد نگرفتم.
در برخورد اولیه این اتفاق برای من خوشایند نبود ولی تجزیه و تحلیلهای آن، اطلاعات مناسبی برای آ گهی های بعدی ما در اختیار قرار داد.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- فکرتان را عوض کنید تا زندگیتان تغییر کند(بخش دوازدهم) فکرتان را عوض کنید _ عالی زندگی کنید تنها معیار...
- راهنمای شبکه های اجتماعی (بخش اول) راهنمای شبکه های اجتماعی برای افراد مبتدی به راهنمای شبکه...
- راهنمای شبکه های اجتماعی (بخش سوم) ادامه مبحث راهنمای شبکه های اجتماعی یافتن شبکه اجتماعی مناسب...
- راهنمای شبکه های اجتماعی (بخش چهارم) ادامه مبحث راهنمای شبکه های اجتماعی توئیتر بروزرسانی 140 کاراکتری...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.