مدل های تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیکی یک مفهوم جدید نیست و استفاده از فناوری های الکترونیکی در انجام امور بازرگانی و تجاری به سالهای قبل باز می گردد . خرید با استفاده از کارت های اعتباری در فروشگاه های وEDI از نمونه های مهم کاربرد الکترونیک در تجارت به شمار می رود .
امکان استفاده از بستر اینترنت برای انجام تجارت الکترونیکی ، امتیازات ویژه ای را برای این گونه امور به ارمغان آورده است . یکی از مهم ترین این امتیازات کاهش هزینه هاست که با رشد اینترنت کمتر نیز می شود . ترکیب تجارت و الکترونیک در واقع از سال ۱۹۷۰ آغاز شد در آن زمان شرکت های بزرگی دست به تشکیل شبکه های کامپیوتری زدند تا اطلاعات تجاری را بین خود و تولید کنندگان دیگر مبادله کنند . این روش تبادل الکترونیکی داده ها یا (EDI[1]) نامیده شد .
[1] Electronic Data Interchange
EDI روشی است برای تبادل اطلاعات تجاری متداول ، با قالبی مشخص ، از یک کامپیوتر دیگر ، EDI نیز همچون تکنولوژی های دیگر در ابتدا چندان مورد توجه قرار نگرفت ، شرکت ها استفاده از آن را پیچیده می یافتند و نمی دانستند که چگونه آن را با سیستم فعلی خودشان ترکیب کنند .
البته این رویه به سرعت تغییر کرد و تعداد شرکت هایی که از EDI استفاده کردند به سرعت افزایش یافت. تجارت الکترونیک روش دیگری برای تبادل الکترونیکی و انجام تراکنش های تجاری است که یک پل الکترونیکی بین مراکز تجاری ایجاد می شود د رحالی که تجارت الکترونیکی با حجم کمتری از اطلاعات که لزوما در قالب یکسانی نبوده و بین مردم عادی رد و بدل می شوند سر وکار دارد .
تجارت الکترونیک در حال دگرگونی و متحول شدن است به گونه ای که معامله کالا و خرید و فروش رو در رو و مستقیم را عملأ تحت شعاع قرار داده و کمتر کسی در صورت اطمینان از کیفیت کالا و خرید امن تن به خرید مستقیم ما یحتاج خود می دهد. در ساده ترین کلام تجارت الكترونیكی یعنی معامله و خرید و فروش كالا یا خدمات در بستر اینترنت.
تعاریف و مفاهیم
تجارت الکترونیک توصیف کننده فرآیند خرید ، فروش ، انتقال و یا تبادل محصولات ، خدمات و یا اطلاعات از طریق شبکه های کامپیوتری از جمله اینترنت است. کسب و کار الکترونیکی به تعریف وسیعتری از تجارت الکترونیک بر می گردد که نه تنها شامل خرید و فروش کالا یا خدمات می شود ، بلکه ارائه خدمات به مشتریان ، همکاری با شرکای تجاری و انجام تراکنش های الکترونیکی درون سازمانی را هم شامل می شود. در ادامه می خواهیم در مورد دو اصطلاح وسیع در تجارت الکترونیک صحبت کنیم.
تجارت الکترونیک کامل در مقابل تجارت الکترونیک جزئی
تجارت الکترونیک با توجه به درجه دیجیتالی شدن می تواند اشکال مختلفی به خود بگیرد. درجه دیجیتالی شدن می تواند مربوط به (1) محصول یا خدمت فروخته شده ، (2) فرآیند (3) عامل یا واسطه باشد. اگر حداقل یک از ابعاد ، دیجیتالی باشد ، این حالت را تجارت الکترونیک جزئی می گویند. مثلأ خرید یک گوشی از وب سایت دیجی کالا یک تجارت الکترونیک جزئی است چرا که این معامله باید به صورت فیزیکی به دست شما برسد.
اما خرید یک کتاب الکترونیک از وب سایت آمازون یا یک محصول نرم افزاری از وب سایت Buy.com تجارت الکترونیک کامل است. چون محصول ، تحویل آن ، هزینه پرداختی و عامل انتقال همگی بر خط هستند.
امروزه مدل های تجارت الکترونیک از آنچه که فکر می کنید متنوع تر شده است و فرمت های مختلفی از جمله بین کسب و کار های مختلف ، بین کسب و کار و مصرف کنندگان و… را نیز شامل می شود. هر مصرف کننده می تواند با قرار دادن یک آیتم برای فروش در بازار آنلاین به یک فروشنده تبدیل شود. خرده فروشی های الکترونیکی اینگونه به وجود می آید.
برای کمک به شما و جلوگیری از سردرگمی در مدل های تجارت الکترونیک ما انواع مدل های تجارت الکترونیک را دسته بندی می کنیم و هر کدام را به صورت مجزا توضیح می دهیم.
تجارت الکترونیک یک روش کسب و کار مدرن است و کسب و کارها ، فروشندگان و مشتریان به منظور کاهش هزینه و بهبود کیفیت خدمات و تحویل سریع از آن استفاده می کنند.
تجارت الکترونیک به تبادل اطلاعات بدون کاغذ از روش های زیر اشاره می کند :
تبادل الکترونیکی داده ها (EDI[1])
پست الکترونیکی (ایمیل)
نقل و انتقالات وجوه الکترونیکی (EFT[2])
[1] Electronic Data Interchange
[2] Electronic Fund Transfer
تجارت الکترونیک ویژگی های زیر را فراهم می کند :
پرداخت غیر نقدی : تجارت الکترونیک با استفاده از کارت های بانکی و اعتباری ، کارت های هوشمند ، انتقال وجه را از طریق درگاه های بانکی میسر ساخته است.
دسترسی 24*7 خدمات : دسترسی به سرویس های تجارت الکترونیک در تمام طول شبانه روز و هفت روز هفته امکان پذیر است. هیچگونه محدودیت جغرافیایی هم در کار نیست.
تبلیغات بازاریابی : تجارت الکترونیک توانسته ، تبلیغات در رابطه با محصولات/خدمات را بیش از قبل گسترش دهد. از آن می توان برای مدیریت بهتر محصولات و خدمات استفاده کرد.
بهبود فروش : با استفاده از تجارت الکترونیک می توان ، در هر زمان سفارش خود را ثبت کرد. بدون هیچ گونه دخالت انسانی. با این روش ، وابستگی به کالا و خدمات کاهش یافته و فروش در سطح وسیعی گسترش پیدا کرده است.
پشتیبانی : تجارت الکترونیک روش های متنوعی را برای فروش و خدمات پس از فروش فراهم می کند تا بتوانیم خدماتی در خور شأن مشتریانمان ارائه دهیم.
مدیریت موجودی : با استفاده از تجارت الکترونیک ، مدیریت موجودی محصول خودکار می شود.گزارشات در زمان نیاز تولید می شوند.مدیریت موجودی محصول بسیار کارآمد و آسان شده است.
مزایای تجارت الکترونیک
مزایای تجارت الکترونیک به طور گسترده در یه دسته اصلی طبقه بندی می شود:
- مزایا برای سازمان
- مزایا برای مصرف کنندگان
- مزایا برای جامعه
مزایا برای سازمان ها:
- با استفاده از تجارت الکترونیک، سازمان می تواند کسب و کار خود را در بازار داخلی و بازارهای بین المللی با حداقل سرمایه گذاری گسترش دهد. بدین وسیله یک سازمان به راحتی می تواند مشتریان بیشتر ، تأمین کنندگان بهتر و شرکای تجاری بیشتری را از سراسر جهان جذب نماید.
- تجارت الکترونیک کمک می کند تا سازمان به منظور کاهش هزینه ایجاد فرآیند ، توزیع ، مدیریت اطلاعات از روش های دیجیتالی به جای روش های کاغذی استفاده کند.
- تجارت الکترونیک باعث بهبود نام تجاری شرکت می شود .
- تجارت الکترونیک به سازمان کمک می کند که سرویس های بهتری را به مشتریان ارائه دهند.
- تجارت الکترونیک باعث افزایش بهره وری در سازمان می گردد. یک درخواست از سمت مشتری می آید و فرآیند آغاز می گردد و تا زمانی که مشتری رضایت کامل پیدا نکند از فرآیند خارج نمی شود.
مزایا برای مشتریان
- پشتیانی 7*24 : مشتری می تواند معاملات خود را در تمام طول شبانه روز و 7 روز هفته به سرعت انجام دهد.
- تجارت الکترونیک برای مشتریان گزینه های بیشتری را به ارمغان می آورد و سرعت تحویل محصول یا خدمت را بیشتر می کند.
- تجارت الکترونیک گزینه های بیشتری برای مقایسه محصولات فراهم می کند تا مشتری بتواند انتخاب بهتری داشته باشد.
- تجارت الکترونیک مزایده های مجازی را فراهم می کند.
- اطلاعات به راحتی در دسترس قرار می گیرد. مشتری می تواند اطلاعات دقیقی را در عرض چند ثانیه به جای انتظار روزها و ماهها به دست آورشد.
- تجارت الکترونیک رقابت بین سازمان ها را بیشتر کرده و در نتیجه تخفیفات سازمان ها متوجه مشتریان می گردد و مشتریان از این بابت می توانند سود ببرند.
مزایا برای جامعه :
- مشتریان نیاز نیست که به فروشگاه ها مراجعه کنند در نتیجه ترافیک کاهش یافته و آلودگی کمتر می شود.
- تجارت الکترونیک به کاهش هزینه محصولات کمک می کند. بدین ترتیب مردم طبقات مختلف جامعه می توانند از محصولات استفاده نمایند.
- تجارت الکترونیک دسترسی به خدمات و محصولات را برای افراد روستایی و نیز خارج از شهرها نیز فراهم می کند.
- تجارت الکترونیک کمک می کند تا دولت خدمات عمومی مانند بهداشت ، درمان ، آموزش پرورش و خدمات اجتماعی را با هزینه کمتری ارائه دهد.
تنها در حدود 10 سال از فراگیر شدن و کاربرد عمومی اینترنت گذشته است و میزان نفوذ این تکنولوژي در همین مدت کوتاه به حدي است که نمی توان زندگی امروز را بدون آن تصور نمود. تفریح، ارتباط، آموزش، تجارت، حقوق و حتی روابط شخصی، از این فناوري متأثر شده و عرصه جدیدي در پیش روي افراد و شرکتها نمایان گردید.
فناوري نوین اطلاعات و ارتباطات در حوزه تجارت، نه تنها امکانات و تسهیلات متعددي براي شرکتهاي ارائه کننده محصولات و خدمات به شیوه سنتّی مهیا نموده و باعث پیشرفت چشمگیر آنان شد، بلکه موجب ایجاد بنگاههاي جدیدي شد که تنها به ارائه خدمات و سرویسها روي شبکه اینترنت پرداخته و یا به طور موازي در هر دو حوزه سنتی و نوین مشغول به فعالیت گردیدند.
با گسترش اینترنت، نیازهاي جدید، منابع جدید، محصولات جدید، نگرشها و راههاي جدید براي کسب و کار و همینطور ارزشهاي جدید براي بنگاه ومشتري به وجود آمدند و مباحثی نظیر اقتصاد دیجیتالی مطرح گردید که با نگرش کاهش قیمت محصول/سرویس براي مصرف کننده تا نزدیک صفر و کسب درآمد از راههاي دیگر وارد عرصه شدند.
تعریف مدل کسب و کار
مدل کسب و کار مشخص می کند که یک شرکت چگونه می تواند پول به دست بیاورد و به این منظور مشخص می کند، این شرکت در زنجیره ارزش در کجا قرار دارد. به بیان ساده مدل کسب و کار، بین ورودی ها و خروجی های یک سازمان ارتباط برقرار می کند.
مرکزیت قرار گرفتن مدل کسب و کار ، نشان از اهمیت آن دارد.بنابراین اگر می خواهیم بدانیم چگونه می توان ورودی های یک سازمان را به خروجی های مناسب تبدیل نمود و یا چگونه می توان خروجی های یک سازمان را در جهت کنترل و نقش آفرینی ورودی های سازمان به کار گرفت باید مدل کسب و کار را به درستی طراحی نمود و آن را درک کرد.
اجزا اصلی مدل کسب و کار
شش جزء اصلی مدل کسب و کار عبارتند از:
جایگاه ارزشی: بعد از توصیف مشکل مشتري، محصول یا خدماتی که می تواند پاسخگوي این مشکل باشد، جایگاه ارزشی نامیده می شود. ارزش این محصول و یا خدمات از دیدگاه مشتري، در تعیین این جایگاه ارزشی ملاك قرار می گیرد.
بخش بازار : گروه مشتریان که مورد هدف قرار گرفته اند. باید توجه داشت که بخشهاي مختلف بازار نیازهاي متفاوتی دارند. گاهی نوآوري در یک مدل کسب و کار بعد تغییر در بخش بازار شکوفا می شود.
ساختار زنجیره ارزش: جایگاه فعالیتهاي شرکت در زنجیره ارزش و نحوه به دست آوردن بخشی از ارزش تولید شده در زنجیره توسط شرکت، ساختار زنجیره ارزش را تشکیل می دهد.
تولید سود و حاشیه : چگونه سود حاصل می شود؟ (از طریق فروش، اجاره، عضویت، پشتیبانی و …)
ساختار هزینه اي چگونه است و حاشیه سود مورد نظر چگونه به دست می آید؟
جایگاه در شبکه ارزش : شناسایی رقبا، شرکتهاي مکمل و اثراتی که شبکه همکاري می تواند براي مشتریان ایجاد کند. این تعاریف جایگاه شرکت در شبکه ارزش را توصیف می کند.
استراتژي رقابت : چگونه شرکت سعی می کند یک “مزیت رقابتی” ماندگار براي خود بسازد. این مزیت ممکن است در نوع مدیریت نمودن هزینه ها باشد
نحوه طراحی مدل کسب و کار
یک مدل کسب و کار می تواند با یکی از روشهاي زیر طراحی شود :
نوآوري: براي اولین بار با فکر و ایدهاي نوآورانه طراحی گردد.
احیاء: یک مدل کسب و کار قدیمی مجدد احیاء گردد.
تغییر: یک مدل کسب و کار موجود با کمی تغییر در یکی از شش اصل فوق به مدلی جدید تبدیل می گردد.
اتخاذ: یک مدل کسب و کار به صورت کامل براي شغل دیگر و یا کشوري دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
مدل های کسب و کار
مدل های کسب و کار به طور کلی در مقوله های زیر دسته بندی می شوند:
Business – to – Business (B2B)
Business – to – Consumer (B2C)
Consumer – to – Consumer (C2C)
Consumer – to – Business (C2B)
Business – to – Government (B2G)
Government – to – Business (G2B)
Government – to – Citizen (G2C)
1.مدل کسب و کار B2B
در این مدل ، یک کسب و کار محصول خود را به یک خریدار متوسط می فروشد و از پس خریدار محصول را به مشتری نهائی می رساند. مثلأ یک شرکت بازرگانی ، محصولات غذائی را به فروش می رساند. این شرکت با فروش به کلی فروش ها و هایپرمارکت ها یک مدل B2B را برای کسب و کار خود انتخاب می کند.
در مدل B2B یک شرکت یا بنگاه تجاری برای ثبت سفارش به تولیدکنندگان, دریافت پیشفاکتور, فاکتور خرید, پرداخت مبلغ خرید و هزینههای مربوطه از طریق شبکه اقدام مینماید. هر چند که تجارت الکترونیکی سالهاست با استفاده از مبادله الکترونیکی دادهها EDI انجام میشود ولی در واقع از پنج سال پیش به شکل امروزی (اینترنتی) درآمده است.
شرکت سیسکو یکی از اولین شرکتهایی بود که در سال ۱۹۹۶ سایت الکترونیکی خود را راهاندازی نمود. پس از آن شرکت های دیگر به سرعت از این روش تقلید کردند و مسائل مالی و انتقال الکترونیکی وجوه را حل کردند.
شکل زیر این مدل را به تصویر می کشد:
زمانی که در مورد تجارت الکترونیک فکر می کنیم ،فکر بسیاری از مردم به سمت تجارت B2C می رود. اما خوب همیشه تجارت های بین کسب و کارها از نوع B2C نیست. مدل B2B در واقع بزرگترین بازار تجارت الکترونیک است که می تواند بسیار رشد کند.
در سال 2016 مدل B2B توانسته رشدی بالغ بر 7.7 % در آمریکا داشته باشد. همچنین فقط در آمریکا مبلغی برابر با 1.1 تریلیون دلار درآمد تولید کرده است.
حال می خواهیم در مورد مدل های غالب در این نوع تجارت صحبت کنیم :
1.مدل Online marketplaces
این مدل یک نوع سایت تجارت الکترونیک است که در آن محصولات یا خدمات توسط اشخاص ثالث ارائه می گردد. در حالی که معاملات توسط اپراتور بازار پردازش می شود. این مدل در اغلب موارد
از یک پورتال ساده و راحت برای انجام امور فرآیند خرید استفاده می کند.
در این مدل ، معاملات مصرف کننده توسط Marketpalce انجام شده و سپس تحویل و انجام کارها توسط خرده و عمده فروشان صورت می گیرد. به این نوع حمل ونقل اغلب Drop shipping می گویند.
اینگونه وب سایت ها به خریداران اجازه خرید محصول از یک آیتم تا چند آیتم را می دهد. این مدل نوعی تجارت B2B محسوب می شود. یکی از وب سایت هایی که در این زمینه مشغول به کار است وب سایت Alibaba.com است. این وب سایت یک تجارت آنلاین B2B را برای کسب و کارهای کوچک راه انداخته است. از سال 2014 بازارهای زیادی با دیدگاه Marketplace راه اندازی شد.
برخی از آنها طیف گسترده ای از محصولات مختلف را که نیاز روزمره مصرف کنندگان است را تهیه و توزیع می کنند.
2. مدل وب سایت های کاتالوگی
با استفاده از این مدل ، وب سایتی ایجاد شده و در آن فهرست وب سایت های مختلف در زمینه های متفاوت همچون کاتالوگ قرار داده می شود. از اینگونه وب سایت ها زیاد وجود دارد و در هرصنعتی نیز قابل استفاده است.
در ادامه مثال هایی را برای این مدل ارائه خواهیم کرد.
وب سایت Grainger
این وب سایت دامنه گسترده ای از تجهیزات صنعتی و تجاری را از طریق وب سایتی به صورت کاتالوگ ارائه می دهد. حدود 3 میلیون شرکت ، موسسه در سراسر جهان ، محصولات خود را در این وب سایت ارائه کرده اند
وب سایت Sprint
این وب سایت با ارائه راه حل دسته بندی مربوط به نوع محصولات و خدمات ، توانسته یک تجارت B2B به راه بیندازد. مثلأ مدیریت گروه های دسته تلفن همراه و … .
این وب سایت به کاربران خود کمک می کند تا بتوانند بهترین محصول مورد نظر خود را در کوتاهترین زمان ممکن پیدا کنند.
مدل کسب و کار B2C
تجارت الکترونیکی بنگاه ـ مشتری شامل تجارت خرده فروشی میشود. این نوع تجارت بین فروشنده و مشتریان ایجاد میشود. یعنی مشتریان با استفاده از شبکه میتوانند به فروشگاه دسترسی پیدا کرده کالای مورد نیاز خود را انتخاب نموده، سفارش خرید دهند و وجه آن را پرداخت نماید. این نوع تجارت با گسترش اینترنت به سرعت افزایش مییابد.
امروزه در کشورهای پیشرفته انواع کالاها از اقلام مصرفی مثل مواد غذایی تا اقلام بادوام مثل اتومبیل از طریق اینترنت قابل خرید و فروش میباشد. تجارت الکترونیکی B2C دارای مزایای فراوانی هم از نظر خریداران و هم از نظر فروشندگان میباشد. فروشگاههای الکترونیکی از دیدگاه خریداران دارای ویژگیها و مزایای زیر میباشد:
۱ـ کاتالوگ و مشخصات کالا به سهولت قابل دسترسی میباشد.
۲ـ کالا و خدمات, توسط بقیه خریداران قابل ارزیابی میباشد و مشتری میتواند از نظرات بقیه افراد استفاده نماید.
۳ـ خرید از فروشگاه به طور ۲۴ ساعته امکانپذیر است.
۴ـ بعضی از محصولات مثل نرمافزارها یا کتابها و نشریات الکترونیکی و فیلم را همزمان با خرید دریافت نماید.
۵ـ خرید از این فروشگاهها ارزانتر است.
۶ـ فشارهای روانی هنگام خرید وجود ندارد.
۷ـ مقایسه انواع کالاها در انواع فروشگاهها به راحتی امکانپذیر است.
۸ـ خریدار به راحتی میتواند مناسبترین قیمت را انتخاب نماید.
۹ـ خریدار پس از انتخاب کالا و پرداخت مبلغ و هزینههای آن سریعاً کالا را در منزل دریافت نماید.
۱۰ـ بعد از دریافت, اگر کالا دارای مشکل باشد میتواند آن را مرجوع نماید.
نمودار یک فرآیند B2C را در شکل زیر مشاهده می کنید:
3.مدل کسب و کار C2C
تجارت الکترونیکی مشتری ـ مشتری (C2C) هم اخیراً به وجود آمده است. حجم مبادلات این نوع تجارت الکترونیکی در مقایسه با دو نوع فوقالذکر بسیار پایینتر است. این نوع تجارت الکترونیکی بیشتر برای برگزاری مناقصات و مزایدهها و حراجها مورد استفاده قرار میگیرد.
در این نوع تجارت مشتریان کالای خود را همراه با مشخصات و قیمت آن آگهی می کنند و سایر مشتریان می توانند محصولات را مشاهده نموده و خریداری نمایند. اپلیکیشن دیوار از چنین مدل تجاری برخوردار است.
در تجارت الکترونیکی C2C مشتریان کالای خود را همراه با مشخصات و قیمت آن آگهی می کنند و سایر مشتریان می توانند محصولات را مشاهده و خریداری نمایند.
نمودار یک فرآیند C2C را در شکل زیر مشاهده می کنید:
4.مدل کسب و کار B2G
این مدل نمونه ای از مدل B2B است. با این تفاوت که کسب وکارها با دولت تبادل اطلاعات داشته و تجارت می کنند. در اين مدل ها، سازمان ها و مراکز دولتی و خصوصی در ارتباط با مراکز اقتصادی و بنگاه های تجاری دولتی هستند.
در اين ساختار، دو طرف با مراجعه به وب سايت های طرف قرارداد و تعامل با يکديگر از طريق شبکه های رايانه ای امور بازرگانی مورد نياز خود را انجام می دهند.
این مدل کسب و کار را در شکل زیر می توانید ببینید :
5.مدل کسب و کار C2B
مدل C2B مدلی است که در آن مصرف کننده (افراد) ارزشی را ایجاد می کند که کسب و کار از آن ارزش استفاده می کند.
برای مثال ، زمانی که یک مصرف کننده ایده ای مفید برای توسعه یک محصول ارائه می کند ، شرکت می تواند ایده این مشتری را گرفته و از آن در جهت توسعه محصول خود استفاده نمائید. از این مدل به عنوان حراج معکوس یا مجموعه تقاضا نیز نام برده می شود.
مشتری تقاضای خود را به فروشندگان ارائه می کنند ، و فروشندگان به تقاضای مشتری پاسخ می دهند. به این ترتیب تجارتی از نوع مشتری با شرکت ایجاد می شود.
نوع دیگری از این تجارت به این صورت است که مصرف کننده می تواند محصولات یا خدماتی را به شرکت ها ارائه کند و شرکت ها بابت این محصولات یا خدمات به مصرف کننده پول پرداخت می کنند.
مثلأ در برخی انجمن ها یا وبلاگ ها و وب سایت های اینترنتی ، نویسنده لینکی را به خوانندگان نشان می دهد و از این طریق مثلأ کتابی در وب سایت آمازون.کام را معرفی می کند. اگر نویسنده وبلاگ بتواند کاری کند که یک خرید موفق انجام شود ، وب سایت آمازون.کام در قبال کاری که او انجام داده پورسانتی پرداخت می کند.
این هم نمونه دیگری از تجارت C2B می باشد. شکل زیر فرآیند C2B را نمایش می دهد:
6.مدل کسب و کار G2B
در این مدل ، دولت از طریق وب سایت ، با شرکت ها ارتباط برقرار می کند. وب سایت های مزایده ، مناقصه از این دسته اند. در شکل زیر این مدل را مشاهده می کنید:
7.مدل کسب و کار G2C
این رویکرد بیشتر برای خدمات شهری عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. مثلأ وب سایت هایی برای حراج ماشین آلات سنگین و یا لوازم های مصرفی و هر ماده دیگری استفاده می شود.
برای نمونه هایی دیگر ، مثلأ وب سایتی که برای پرداخت وام ازدواج از متقاضیان ثبت نام به عمل می آورد نمونه ای از وب سایت های G2C می باشد. وب سایت سرشماری عمومی نیز از این نوع مدل پیروی می کند. اینگونه تعاملات باعث کاهش زمان درخواست ها برای خدمات عمومی می گردد.
در شکل زیر فرآیند این مدل را مشاهده می کنید:
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- روش فروش چالشگر ( مرجع کامل ) فروش چالشگر روش فروش چالشگر یکی از جدیدترین، متفاوتترین و...
- 6 تاکتیک تجارت اجتماعی تجارت اجتماعی افراد بیشتری نسبت به قبل به خرید آنلاین...
- وفاداری به برند چیست؟( مرجع کامل ) از بزرگترین موفقیتهای هر کسبوکاری، بازگشت دوباره ودوباره مشتری است....
- ارزش پیشنهادی برند چیست؟( مرجع کامل) وقتی بحث ارزش پیشنهادی برند میشود، به یاد متخصصانی میافتم...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.