فروش احساسی چیست
فروش احساسی تکنیکی است که احساسات مشتری را برای تأثیرگذاری بر تصمیم خرید به جای منطق یا ویژگی های چیزی که فروخته می شود، تحت تأثیر قرار می دهد. هم در تعاملات فروش و هم در مواد بازاریابی برای جلب نظر مشتریان بالقوه استفاده می شود. دریابید که کدام احساسات بر تصمیمات خرید تأثیر می گذارد، چقدر مؤثر است و چگونه تاکتیک های فروش احساسی را در استراتژی فروش خود ادغام کنید.
“ترس” زمانی که به خطر مربوط می شود می تواند بار منفی داشته باشد، اما زمانی که در فروش استفاده می شود، یک انگیزه قوی است. ترس اغلب برای نشان دادن آنچه ممکن است اتفاق بیفتد یا نه (پیامدهای منفی) در صورت عدم خرید محصول یا خدمات استفاده می شود. همچنین ترس از دست دادن، با نام مستعار “FOMO” وجود دارد، که مشتریان اگر تصمیمی برای خرید نگیرند و پیشنهاد زمانی محدود (LTO) را از دست بدهند یا قبل از افزایش قیمت موفق به خرید نشوند، احساس میکنند.
بیمه ابزاری پاسخگو و مدیریت ریسک مالی است، بنابراین نمونه ای عالی از محصولی است که در آن می توانید از فروش مبتنی بر ترس استفاده کنید. می توانید با توضیح بدترین سناریوهای نداشتن بیمه، شخصی را متقاعد کنید که یک خط پوشش را خریداری کند. شرایطی را می توان توضیح داد که کسب و کار آنها به دلیل آسیب غیرقابل کنترل در محل خود شکایت کرده است که در آن هزینه های مالی ناشی از نداشتن بیمه می تواند آنها را تحت فشار قرار دهد.
2. آنچه را که به دست خواهند آورد را توصیف کنید
اگرچه کلمه “طمع” اغلب منفی تلقی می شود، درک آن در زمینه فروش احساسی مهم است. تقریباً هر کس تا حدودی تمایل دارد که در مقایسه با آنچه قبلاً داشته است، چیز بیشتری به دست آورد، خواه ثروت بیشتر، ستایش یا موفقیت باشد. منظور از طمع همین است. این احساس با اشاره به ارزش شخصی که می توانند با استفاده از پیشنهاد شما به دست آورند، مشتریان بالقوه را برای خرید انگیزه می دهد.
یکی از راههایی که میتوان احساسات طمع (به دست آوردن چیزی) را تقویت کرد، اشاره به تحسینی است که یک تصمیمگیرنده دریافت میکند: «به این فکر کنید که چقدر مورد تحسین مدیر عامل خود قرار می گیرید اگر روی ابزارهای اتوماسیون بازاریابی ما سرمایهگذاری کنید و بتوانید 40 درصد مشتریان بیشتری کسب کنید. این شما را در موقعیتی قرار می دهد که بتوانید آن ترفیع بزرگ را دریافت کنید، وقتی توضیح می دهید که این شما بودید که فرآیند تولید سرنخ شرکت را متحول کردید.
3.به نحوه بهبود آنها اشاره کنید
حسادت، که همچنین می تواند به عنوان حسادت یا رقابت در نظر گرفته شود، می تواند انگیزه تصمیم گیری برای خرید باشد. برای فروش بیشتر با این حس ، مهم است که نه تنها روی اینکه محصول یا خدمات شما چگونه میتواند به آن شخص کمک کند، بلکه اینکه چگونه میتواند به آن شخص مزیت رقابتی نسبت به شخص یا کسبوکار دیگری بدهد یا به او کمک کند تا آنچه را که شخص یا کسبوکار دیگری دارد به دست بیاورد یا به دست آورد، مهم است. .
برای مثال، اگر سیستم تلفن ویپ را میفروشید که دارای ویژگیهای شمارهگیری اتوماتیک برای برقراری تماس خودکار است، باید به این نکته اشاره کنید که ویژگی شمارهگیری اتوماتیک به آن کسبوکار اجازه میدهد در تماس سرد از رقبا پیشی بگیرد. به جای تمرکز بر روی کاری که محصول انجام می دهد، به حسادت یا رقابت طلبی متوسل شوید تا نشان دهید چگونه می توانند به آنچه دیگری انجام داده است برسند یا از آن فراتر روند.
4.توضیح دهید که چگونه تصمیم آنها می تواند به دیگران کمک
کند
ایجاد این احساس در مشتری که با خرید محصول یا خدمات شما کاری را برای سود بیشتر انجام می دهد، شکل دیگری از فروش احساسی است. نوع دوستی می تواند به احساس کلی کمک به افراد نیازمند اشاره داشته باشد، اما ممکن است به این موضوع نیز اشاره کند که چگونه خرید برای همکاران، کارمندان، دوستان یا عزیزان تصمیم گیرنده سود می برد.
یکی از راههایی که احتمالاً نوعدوستی را در فروش احساسی دیدهاید، این است که یک شرکت خردهفروشی قول میدهد یک کالای رایگان به یک موسسه خیریه بدهد یا برای هر کالایی که مشتری خریداری میکند کمک مالی میکند و باعث میشود مشتری احساس کند که دیگران از خریدشان سود میبرند. مثال دیگر این است که اگر یک فروشنده به مزیت زمان اضافی یا افزایش بهره وری کارکنان اشاره کند، اگر یک شرکت یک عملکرد خاص را برون سپاری کند یا نرم افزار اتوماسیون را خریداری کند، به دست خواهند آورد.
5. پیامد از دست دادن را برجسته کنید
شرم احساسی است که می تواند در فروش برای ارجاع به اشتباه گذشته استفاده شود که ممکن است مشتری با خرید نکردن محصولات یا خدمات شما مرتکب شده باشد. همچنین توانایی ارائه نتیجه ای وجود دارد که در آن مشتری بالقوه به دلیل عدم رفع مشکل سرزنش شود و سپس شرمنده شود.
یک مثال عالی از این تکنیک فروش احساسی، کسب و کاری است که خدمات آموزشی امنیت سایبری را به یک کسب و کار دیگر می فروشد. فروشنده می تواند در مورد اینکه تصمیم گیرنده اگر دانش مناسبی را برای محافظت از خود در برابر تهدیدات سایبری در اختیار کارمندان قرار ندهد چه احساس بدی (“شرم”) خواهد داشت اشاره کند.
فروش احساسی حتی می تواند به صورت ترکیبی استفاده شود. در همان سناریو، نماینده همچنین می تواند با اشاره به اینکه رقبا از این پیشنهاد استفاده کرده اند، حسادت را برانگیزد. آنها می توانند از طریق مزایایی که کارمندان از محافظت به دست می آورند، با نوع دوستی صحبت کنند. یا ترس، با پرسیدن اینشکه آیا رئیس یا هیئت مدیره آنها به خاطر عدم ارائه آموزش از آنها انتقاد می کند، و همچنین عواقب منفی شرکت در صورت نقض داده ها ممکن است تجربه کند.
6.بر روش هایی که به رسیدن به اهداف کمک می کنید تأکید کنید
غرور به رضایتی اطلاق می شود که فرد با انجام کاری یا در این مورد خرید چیزی دریافت می کند. غرور میتواند انگیزهای قوی برای خرید باشد، بنابراین تاکید بر اینکه فرد پیشرو یا مشتری احتمالی میتواند جوایزی را کسب کند یا برای تصمیم خود به رسمیت شناخته شود، یکی از راههای تسریع در تصمیم خرید است.
نمونه ای از غرور در فروش احساسی، شرکتی است که مزایای کارکنان را می فروشد. این می تواند هر چیزی باشد – بیمه سلامت، برنامه های بازنشستگی، بیمه عمر، یا مزایای تکمیلی مانند بازپرداخت شهریه، خدمات حقوقی، و عضویت در باشگاه. نماینده فروش می تواند به شهرت مثبتی که کسب و کار با اعطای طیف گسترده ای از مزایا به کارمندان دست می یابد و اینکه چگونه آنها را در موقعیت بهتری برای جذب استعدادها یا برنده شدن جایزه “بهترین مکان برای کار” قرار می دهد اشاره کند.
فروش احساسی چقدر موثر است؟
فروش احساسی از نظر درآمدزایی بسیار موثر است. در صنعت خردهفروشی، مشتریانی که از نظر احساسی به یک کسبوکار متصل هستند، تا دو برابر بیشتر هزینه میکنند و در مقایسه دیگر افراد، 306 درصد ارزش طول عمر بیشتری دارند.
آنها همچنین به احتمال زیاد مارکهایی را توصیه میکنند که احساس میکنند با آنها مرتبط هستند – 30.2 درصد از مشتریانی که از نظر احساسی خرید می کنند، در مقایسه با تنها 7.6 درصد از افراد غیرمرتبط بیشتر برند را به بقیه توصیه می کنند. به نوبه خود، ارجاعات دهان به دهان نیز به افزایش فروش منجر می شود.
چگونه می توان از احساسات مشتری در فروش استفاده کرد؟
زمانی که صحبت از تأثیرگذاری بر تصمیمات خرید می شود، احساسات اغلب نیروی محرکه بیشتری نسبت به ویژگی ها یا عملکرد یک محصول یا خدمات هستند. موفقیت در فروش احساسی به توانایی کسب و کار شما در هدف قرار دادن احساسات کلیدی مشتریان بستگی دارد.
تاکتیک هایی برای فروش احساسی به صورت استراتژیک در سراسر برنامه فروش خود داشته باشید. هنگام تدوین استراتژی فروش خود و ایجاد شخصیت های مشتری راه هایی برای ترکیب فروش احساسی پیدا کنید. این به شما این امکان را می دهد که احساسات مناسب را در حین انجام مکالمات فروش با مشتریان احتمالی خود تحریک کنید. همچنین میتوانید از این استراتژیها برای ایجاد جذابیت احساسی در مواد بازاریابی و سایر محتواها استفاده کنید.
استراتژی های فروش برای فروش احساسی
بهترین راه برای اهرم فروش احساسی تمرکز بر احساساتی است که وقتی کسی محصول یا خدمات شما را میخرد (یا نمیتواند بخرد) تجربه میکند. این بدان معناست که به جای تلاش برای بیان دلایل منطقی برای خرید یا مزایای عملکردی استفاده از محصولات خود، در مورد اینکه چه احساسی در مشتری ایجاد می کند و چگونه بر زندگی آنها تأثیر می گذارد صحبت کنید.
به عنوان مثال، هنگام فروش محصولات بیمه، شما در واقع احساس امنیت، ایمنی و محافظت را می فروشید. یک رستوران غذا نمی فروشد – آنها یک تجربه سرگرم کننده با دوستان یا یک محیط صمیمی و رمانتیک با یک فرد خاص می فروشند. آژانسهای بازاریابی خدمات بازاریابی نمیفروشند – آنها احساس غرور را میفروشند که صاحب کسبوکار به دلیل رشد کسبوکار خود، حسادت برای پیشی گرفتن از رقیب یا طمع برای کسب درآمد بیشتر احساس میکند.
هنگامی که فروش عاطفی به درستی انجام شود، تمام احساسات ایجاد شده در هنگام استفاده از یک محصول یا خدمات و همچنین احساسات ایجاد شده از خرید نکردن محصول یا خدمات است. این استراتژی اساسی و متمرکز بر عاطفه می تواند در طول انواع مختلف فعالیت ها، از گفتگوهای فروش گرفته تا تبلیغات یا وثیقه های بازاریابی، مورد استفاده قرار گیرد.
فروش احساسی در تعاملات فروش
فروش احساسی هنگام درگیر شدن با مشتری بالقوه چه از طریق تلفن، چه حضوری، از طریق کنفرانس ویدیویی یا حتی ایمیل شامل تلاش برای کشف پتانسیل فروش احساسی است. کشف را می توان به راحتی با پرسیدن سؤالاتی در مورد وضعیت فعلی آنها، انجام داد، که محصول یا خدمات شما می تواند در آن تأثیر بگذارد.
میتوانید از آنها در مورد نکات دردناکی که میخواهند حل کنند، رقبای فعلیشان چه کسانی هستند، آیا رئیسهایی دارند که میخواهند تحت تأثیر قرار دهند، آیا کارمندانی دارند که میخواهند به آنها کمک کنند و غیره از آنها بپرسید. هنگامی که شروع به دریافت پاسخ برای این نوع سؤالات کردید، می توانید ببینید که چه احساساتی به احتمال زیاد آنها را تحریک می کند و رویکرد فروش و استراتژی پرورش خود را مطابق با آن تنظیم کنید.
به عنوان مثال، اگر آنها به شما بگویند که واقعاً میخواهند برای کمک به کارمندانشان کار خوبی انجام دهند، نوع دوستی احساسی است که باید روی آن تمرکز کرد و شما جزئیاتی را در مورد اینکه چگونه محصول یا خدمات شما مزایای فوقالعادهای به کارمندانشان ارائه میکند، بررسی میکنید. درست مثل اینکه بگویند به یک رئیس گزارش می دهند و می خواهند تاثیر زیادی بگذارند، غرور احساس هدف شما خواهد بود و شما بر احترامی که از رئیس خود به دلیل تأثیر محصولتان دریافت می کنند تمرکز می کنید.
فروش احساسی در محتوای بازاریابی
میتوانید از تاکتیکهای فروش احساسی در همه انواع مواد بازاریابی، از جمله تبلیغات، محتوای وبسایت، رسانههای اجتماعی و بازاریابی ایمیلی استفاده کنید. چه در تعاملات فروش استفاده شود و چه در شیوه های بازاریابی، هر یک از شش احساس کلیدی خرید می تواند با کلمات و پیام های خاص تحریک شود.
در اینجا چند نمونه کلمه کلیدی فروش احساسی آورده شده است:
- ترس: کلماتی مانند «هزینه»، «زمان محدود»، «از دست دادن» و «عواقب» کلماتی ترسناک هستند.
- حرص و آز: «انحصاری»، «پاداش»، «کسب درآمد»، «رایگان» و «ارزشمند» کلماتی هستند که به سود اشاره می کنند.
- حسادت: استفاده از “رقابت”، “رهبر”، “حق بیمه” یا “راه حل پیشرو” این احساس را برمی انگیزد که خریدار می تواند بهتر از همتایان خود یا سایر مشاغل در فضای خود باشد.
- نوع دوستی: «منافع»، «دادن»، «مشارکت کردن» و «کمک» ارزشی را نشان میدهد که اگر خریدار محصولات یا خدمات شما را خریداری کند، گروه دیگری دریافت میکند.
- شرم: کلماتی مانند “اشتباه کردن”، “شکست” و “اجتناب” ارتباط قوی با احساس شرم دارند.
- غرور: کلمات “بهترین”، “تصویر” و “شهرت” می توانند باعث ایجاد احساس غرور شوند.
مزایای فروش احساسی
ارزشی که سازمان شما می تواند از تکنیک های فروش احساسی به دست آورد فراتر از اعداد فروش است. به عنوان بخشی از فرآیند مدیریت فروش خود، به نمایندگان فروش جدید در مورد تاکتیک های فروش مبتنی بر احساسات که مؤثرترین و مناسب ترین برای محصولات یا خدمات شما هستند آموزش دهید. در اینجا برخی از مزایای اصلی فروش احساسی آورده شده است:
مشتریان احساس میکنند با برند شما ارتباط بیشتری دارند، که باعث کاهش انحراف و افزایش وفاداری به برند و میانگین ارزش طول عمر مشتری میشود.
مشتریانی که احساس میکنند از نظر عاطفی با برند شما ارتباط برقرار میکنند، احتمالاً کسب و کار را به شما ارجاع میدهند.
با انتقال ارزش احساسی و همچنین ویژگی ها و مزایا، مشتریان درک قوی تری از آنچه کسب و کار شما ارائه می دهد به دست می آورند.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- پیشنهادهای احساسی پیشنهادهای احساسی استفاده از قدرت یک پیشنهاد فروش احساسی (ESP)...
- بازاریابی احساسی و فروش بیشتر “هر تصمیمی در فروش احساسی است.” بازاریابی احساسی و...
- بازاریابی احساسی بازاریابی احساسی احساسات با ایجاد مشتریانی وفادار و مشتاق چه...
- وفاداری به برند چیست؟( مرجع کامل ) از بزرگترین موفقیتهای هر کسبوکاری، بازگشت دوباره ودوباره مشتری است....
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.