فرآیند فروش 5 مرحله ای
در طول یک سفر جاده ای از وسیله حمل و نقل و نقشه استفاده می کنید. در این نقشه مکان هایی را که باید در طول سفر خود بازدید کنید مشخص می کنید.
شما می توانید فرآیند فروش را به همین صورت مشاهده کنید: نحوه حمل و نقل شما CRM شما و نقشه، فرآیند فروش شما است. مراحل در طول مسیر مراحل فروش در خط لوله و CRM شما هستند. هدف نهایی شما؟ یک سرنخ را به مشتری تبدیل کنید.
تیم فروش شما باید از همان روز اول از این نقشه راه استاندارد استفاده کند تا مطمئن شود که تمام مراحل را به ترتیب درست انجام می دهد. نقشه راه به نمایندگان شما کمک می کند تا بدانند اهدافشان چیست و چگونه به آنها دست یابند. با چرخه فروش گام به گام، مدیران فروش می توانند به طور موثرتری عملکرد نمایندگان فروش را ردیابی کنند و مناطقی را که نیاز به پشتیبانی دارند شناسایی کنند.
کاوش اولین مرحله از فرآیند فروش است. شما به دنبال معاملات بالقوه هستید و آنها را به قیف فروش B2B خود اضافه می کنید. هدف این است که با سرنخ های واجد شرایطی که بیشتر از مزایای محصول یا خدمات شما قدردانی می کنند، ارتباط برقرار کنید.
این مرحله اول را به عنوان یک فرآیند بررسی در نظر بگیرید. شما باید تعیین کنید که آیا مشتری بالقوه برای محصول شما مناسب است، آیا آنها بودجه لازم را دارند، آیا می توانید ارزش مورد نیاز آنها را فراهم کنید یا خیر، و خیلی چیزهای دیگر.
سعی کنید به این سوال پاسخ دهید: آیا این معامله ارزش آن را دارد؟
شما می توانید با یک استراتژی تولید سرنخ مشتری محور به این سوال پاسخ دهید:
- ویدیوها را با فرم تولید سرنخ داخلی ایجاد کنید. با محتوای ویدیویی شما مشتریان بالقوه علاقه مند را جذب می کنید. یک فرم تولید سرنخ اختیاری را بعد از ویدیو اضافه کنید تا شروع به جذب سرنخهای خود در سطح پایه کنید.
- از طریق مکالمات تیکت پشتیبانی به دنبال سرنخ بگردید. مکالمات با تیم پشتیبانی شما اطلاعاتی را ارائه می دهد که می توانید از آنها برای کشف فرصت های فروش با مشتریان فعلی استفاده کنید. انجام مکرر تجارت با مشتریان فعلی آسان تر از تبدیل مشتریان جدید است.
- یک دوره ایمیل مفید ارائه دهید. دورههای ایمیل آموزشی راهی عالی برای پرورش سرنخهای علاقهمند برتر هستند تا زمانی که واجد شرایط لازم برای ورود به خط لوله فروش شما و رفتن به مرحله 2 باشند.
این گام اول تأثیر عمده ای بر موفقیت بقیه استراتژی فروش شما دارد. پروفایل های مشتری واضحی را برای نمایندگان خود ایجاد کنید تا بدانند چگونه سرنخ ها را ارزیابی کنند و مشخص کنند که آیا به پیشنهاد شما علاقه مند هستند یا خیر.
مرحله 2 – بررسی کیفیت مشتریان راغب
مرحله بعدی حول محور جمع آوری اطلاعات در مورد مشتری بالقوه است. نمایندگان باید از این اطلاعات برای شخصی سازی سطح فروش خود استفاده کنند تا استدلال درستی برای خرید محصول یا خدمات شما داشته باشند.
در این مرحله اطلاعات بیشتری در مورد الزامات خاصی که مشتری بالقوه برای راه حل دارد جمع آوری می کنید. شما تصمیم گیرندگان کلیدی را شناسایی می کنید، تأیید می کنید که آیا واقعاً می توانند خرید کنند یا نه، و سپس ارزش محصول یا خدمات خود را ارائه می دهید.
برای اولین بار قرار ملاقات بگذارید. بررسی کنید که آیا شخص تماس شما نیز شخصی است که مجاز به خرید است. اگر نه، بپرسید چه کسی این اختیار را دارد، و آیا امکان ملاقات با آن شخص نیز وجود دارد.
پس از اولین جلسه (یا در طی، هر کدام که منطقی است)، یک نسخه نمایشی از محصول/خدمت خود را به تصمیم گیرندگان کلیدی ارائه دهید. مشتری بالقوه خود را از پیشنهاد خود متقاعد کنید:
چرا شما بهتر از رقبای خود هستید؟ با جزئیات توضیح دهید که چگونه محصول شما با نیازهای مشتری بهتر از محصول شخص دیگری سازگار است.
چگونه محصول/خدمت شما برای این مشتری خاص ارزش اضافه می کند؟ به آنها نشان دهید که چگونه و کجا محصول شما می تواند در هزینه و زمان آنها صرفه جویی کند. همچنین توضیح دهید که چگونه محصول شما می تواند به درآمد بیشتر کمک کند. در صورت امکان، مبالغ یا دوره های زمانی را توضیح دهید تا بر هر گونه اعتراض غلبه کنید.
مشتری به کدام بخش از محصول یا خدمات شما بیشتر نیاز دارد؟ برای هر قسمت توضیح دهید که چگونه یک مشکل خاص مشتری را حل می کند.
هنگامی که ارائه خود را تمام کردید، مهم است که به طور واضح به مشتری بالقوه اطلاع دهید که مرحله بعدی چیست. با یک تماس برای اقدام قانع کننده، مانند ثبت نام برای یک دوره آزمایشی رایگان یا دریافت تخفیف برای مدت محدود، کار را به پایان برسانید. با یک CTA خوب به سرنخ های خود راهی مشخص برای حرکت رو به جلو در فرآیند خرید می دهید.
مرحله سوم – مظنه
اگر همه چیز خوب پیش برود، در این مرحله از فرآیند فروش، مشتری شما آماده است تا به طور جدی در مورد شرایط و قیمت ها بحث کند.
در بحث های خود، به طور واضح بیان کنید که مشتری بالقوه کدام ویژگی ها یا قطعات را می تواند با چه قیمتی خریداری کند. مظنه شما باید بر اساس بحث های قبلی شما باشد و شامل شرایط و ضوابط زیر باشد:
مدت قرارداد: مشتری بالقوه چه مدت باید محصول یا خدمات شما را خریداری کند؟
شرایط پرداخت: مشتری هر چند وقت یکبار و چقدر باید پرداخت کند؟ از کدام روش های پرداخت می توان استفاده کرد؟
دسترسی: مشتری به چه بخش هایی دسترسی خواهد داشت و در مورد پشتیبانی و جزئیات دیگر چطور؟
مرحله 4 – تکمیل
پس از اینکه یک مشتری بالقوه با شرایط مظنه شما موافقت کرد، وقت آن است که در مورد شرایط نهایی مذاکره کنید و معامله را با یک قرارداد به طور رسمی ببندید.
در طول این مرحله، موفقیت (یا شکست) مستقیم ترین تأثیر را بر درآمد شما دارد. اگر معاملات را نبندید، برای کسب و کار خود پولی در نمی آورید.
قراردادی را پیشنهاد دهید که هم برای شما و هم برای مشتری مفید باشد. این قرارداد باید شرایط قرارداد (قیمت و شرایط پرداخت، قطعات/ویژگیها و دسترسی) را مشخص کند و ارزش محصول شما و مشکلی را که برای مشتری راغب حل میکند تکرار کند.
این یک مرحله هیجان انگیز است زیرا اکنون خواهید فهمید که آیا:
شما به تصمیم گیرندگان واقعی رسیده اید.
نمایندگان ارزش را به وضوح بیان کرده اند.
مشتری می خواهد به بستن معامله ادامه دهد.
این مرحله باید توسط متخصصان فروش به عنوان بخش مهمی از فرآیند فروش مانند سه مرحله اول دیده شود. تا زمانی که یک قرارداد امضا شده در دستان خود نداشته باشید، همچنان مشغول فرآیند فروش و انتقال ارزش به مشتری بالقوه هستید.
مرحله 5 – برد / باخت
در حالت ایده آل، با رسیدن به مرحله 5، معامله را برنده شده اید و سرنخ را به مشتری تبدیل کرده اید. در این صورت، اکنون زمان آن است که مدیریت فروش و نمایندگان تشخیص دهند که در هر مرحله چه چیزی درست پیش رفته است. از آنجا می توانید درس هایی بیاموزید تا هر فرآیند فروش را به همان راحتی اجرا کنید.
در این مرحله، خدمات مشتری را نیز از شرایط معامله مطلع می کنید تا بتوانند بدون هیچ مشکلی مشتری را بیشتر راهنمایی کنند.
اگر معامله از بین رفت، مرحله 5 همچنان مهم است. از دست دادن یک معامله زمان مهمی برای تجدید نظر در مراحل فرآیند فروش است. دریابید که چه مراحلی از دست رفته یا ضعیف اجرا شده اند و برنامه ریزی کنید که چگونه برای معامله بعدی بهبودهایی ایجاد کنید.به یاد داشته باشید که یک معامله از دست رفته را نباید برای همیشه از دست بدهید: همیشه می توانید روند فروش را دوباره راه اندازی کنید یا ادامه دهید.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- چرخه عمر محصول چرخه عمر محصول یکی از انواع مفاهیمی است که برای...
- 7 مرحله برای فروش مشتری محور فروش مشتری محور چقدر روی مشتریان بالقوه خود متمرکز...
- روش فروش SNAP چیست؟ جیل کنرات (Jill Konrath) سخنران و مشاور فروش شرکتهای آیبیام،...
- ترفند بهبود تجربه مشتری در رستوران ( مرجع کامل) اگر صاحب یا مدیریت یک رستوران هستید، درست مانند هر...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.