سفر به قله سئو (بخش اول)
سئو چیست؟
سئو (SEO – Search Engine Optimization) یعنی ما نکاتی را در داخل و البته خارج سایت انجام دهیم تا بتوانیم در کلمات مرتبط با موضوع سایت خود، در رتبه های اول گوگل قرار بگیریم تا حجم زیادی از کاربران مورد نظرمان را جذب سایت کنیم.
اگر سایت صرفا مجله ای باشد، ترافیک بیشتر برای ما مهم است و اگر سایت فروشگاهی یا شرکتی باشد، جذب مشتری هدفمند از طریق گوگل برای ما مهم است.
ما در سئو سعی می کنیم توجه گوگل را جذب سایت کنیم تا به ما بها دهد. ما باید به گوگل ثابت کنیم که سایت ما ارزش قرار گرفتن در رتبه های اول گوگل را دارد.
جدا از این ما باید نیاز مخاطبان خود را شناسایی کنیم تا دقیقا بدانیم آن ها در گوگل دنبال چه هستند و با خدمات و محصولاتمان نیاز آن ها را رفع کنیم که در نهایت باعث درآمد زایی سایت ما می شود.
پس اگر بخواهم سئو را خیلی ساده بیان کنم، باید بگویم:
سئو یعنی بتوانیم متوجه شویم مخاطبان مورد نظر ما چه چیزی را جستجو می کنند و ما در سایت کارهایی را انجام دهیم تا سایت ما در نتیجه جستجوی آن عبارات سرچ شده در گوگل، در رتبه های اول نمایش داده شود تا ما نیاز کاربران را رفع کنیم.
امور اصلی که در سئو انجام میشود تولید محتوای با کیفیت و مرتبط با عبارات کلیدی مد نظر ما، و همچنین دریافت لینک از
سایر سایتهای معتبر و مرتبط است. شاید بگویید که خب تولید محتوا که هر کسی می تواند انجام دهد! پس سئو این وسط چه می کند؟!
باید بگویم برای تولید محتوا، شما باید یک سری اصول را رعایت کنید. از تحقیق قبل از تولید محتوا گرفته تا نحوه نگارش و البته توزیع محتوا.
اصلی ترین مزیت سئو و داشتن ترافیک از سمت موتور های جستجو، (تقریبا) رایگان بودن و همیشگی بودن آن است. البته در کلمات کلیدی سخت و پررقابت، آنچنان هم ارزان و رایگان نیست!
موتورهای جستجو دقیقا چگونه کار می کنند؟
حالا که می دانید سئو چیست، قدم بعد باید بدانید که موتورهای جستجو مانند گوگل چگونه کار میکند. وقتی شما عبارتی را در گوگل یا سایر موتورهای جستجو، سرچ می کنید،
در همان لحظه یک الگوریتم شروع به کار میکند و طبق داده هایی که خودش دارد (اطلاعات سایت های شناخته شده توسط گوگل) بهترین نتیجه را به شما نمایش دهد.
در دیتابیس گوگل میلیارد ها صفحه سایت وجود دارد و تمام این صفحات اسکن می کند تا بر اساس عبارت جستجو شده توسط شما، بهترین جواب را برگرداند.
حال شاید بپرسید این صفحات چطور توسط گوگل جمع آوری شده است؟
گوگل ربات هایی دارد که کارشان سر زدن به وب سایت ها است. آن ها وارد سایت شما می شوند و شروع می کنند تک تک صفحات سایتتان را بررسی و نگه داری می کنند
تا در زمان سرچ کاربر، صفحه مرتبط را سریعا به کاربر تحویل دهد.
حالا شاید بپرسید که گوگل چگونه بهترین نتیجه را پیدا می کند ؟
گوگل اطلاعات دقیقی در این باره فاش نکرده است و نمی گوید که الگوریتم های او دقیقاً چه چیزهایی را بررسی می کنند
اما بر اساس تجربه های وب مستر های مختلف در سراسر جهان، موارد زیادی را توانسته ایم کشف کنیم.
اما اگر بخواهیم خیلی کلی مهم ترین پارامتر های گوگل را بگوییم، به موارد زیر اشاره می کنیم:
1. مرتبط بودن
طبیعی است وقتی که شما در گوگل جستجو می کنید “روش پخت کیک شکلاتی”، دنبال این نیست که اطلاعاتی در مورد ماشین بی ام و بدانید!
پس گوگل هم تمام تلاش خود را می کند که نزدیکترین محتوای مرتبط به عبارت جستجو شده را پیدا کند و تحویل کاربران عزیزش دهد.
2 . کلمه کلیدی
گوگل از طریق کلمات کلیدی سرچ شده و موجود در صفحات سایت، بخشی از مرتبط بودن نتیجه را شناسایی می کند.
البته شما وقتی عباراتی را جستجو می کنید، گوگل گاهی اوقات چند صد میلیون نتیجه به شما نمایش می دهد.
هر چه از صفحه اول دور شوید، احتمال مرتبط نبودن آن صفحه سایت، بیشتر می شود اما همچنان در لیست نتایج وجود دارند.
اما گوگل در اینجا سعی می کند با پارامتر های مختلف، بهترین نتیجه را نمایش دهد. نه صرفا بر اساس تکرار کلمات کلیدی در سایت!
3. اعتبار
همانطور که از نامش پیداست گوگل سعی میکند محتوا و سایتی را نمایش دهد که دقیق و قابل اعتماد باشد .
گوگل نمی خواهد سایت یک کلاه بردار یا یک منبع غیرموثق را به کاربرانش نمایش دهد. سوالی که شاید از خود بپرسید این است که گوگل چگونه می تواند معتبر بودن سایت را تشخیص دهد؟!
گوگل بررسی می کند که چه تعداد سایت های (معتبر) دیگری به سایت شما لینک داده اند و شما را معرفی کرده اند.
به این کار بک لینک گرفتن میگویند که باعث می شود اعتبار سایت شما افزایش پیدا کند.
مثلا اگر سایت ناسا، سایت شما را در سایتش معرفی کند و لینک بدهد، یعنی یک سایت معتبر، شما را تایید کرده است.
به طور کلی هرچه لینکهای معتبر و بهتری از سایر سایت ها به سایت خود داشته باشید رتبه بهتری را می توانید داشته باشید.
4. مفید بودن
محتوا میتواند مرتبط و معتبر باشد اما شاید گاهی اوقات مفید نباشد! ( چی شد؟! ) گوگل نمیخواهد محتوایی که مفید نیست را به کاربرش نمایش دهد.
گوگل رسما اعلام کرده است که با کیفیت بودن محتوا با ما مفید بودن آن متفاوت است!
فرض می کنیم جستجو کرده اید “رژیم لاغری دکتر فلانی” و دو سایت برای این عبارت وجود دارد. سایت شخصی یک دکتری که بسیار معروف است و هزاران سایت به سایت او لینک داده اند،
مقالات علمی دقیق و کاملی نوشته است و … . خب بسیاری از مردم سر از این اطلاعات علمی در نمی آورند!
یک سایت دیگر نیز وجود دارد که شخصی تجربه خود را از آن نوع رژیم لاغری بیان کرده است و خیلی ساده در مورد روش آن توضیح داده است.
سایت های زیادی به این سایت لینک نداده اند اما حرف این شخص بیشتر برای مردم مفید است و راحت تر و سریع تر به هدف خود می رسند.
پس این گزینه دوم به عنوان یک محتوای مفید شناخته می شود چرا که میتواند نیاز کاربر را بهتر رفع کند .
با این که این سایت دوم لینک های زیادی مثل رتبه اول از سایر سایت ها دریافت نکردند و آنچنان هم مشهور نیست!
گوگل این مفید بودن را بر اساس سیگنال هایی که بر اساس تجربه کاربر ارسال می شود می فهمد. بله گوگل متوجه می شود که کاربران چه تعاملی بین موتورهای جستجو و سایت دارند.
اگر متوجه شود کاربران به سایت دوم بیشتر علاقه نشان داده اند و برای آن ها مفید بوده پس سایت دوم را در رتبه یک نتایج قرار می دهد. در یک کلام، سایتی را بسازید که مردم واقعا دوست داشته باشند!
موتورهای جستجو بر اساس سیگنال ها و پارامترهای مختلفی که از سمت کاربر دریافت می کنند، می توانند متوجه شوند که مردم چقدر آن سایت را دوست دارند پس سعی کنید سایتی داشته باشید
که واقعاً مردم خواهان او باشند تا گوگل متوجه آن شود و رتبه شما را بهتر کند. مثلا اگر کاربری از گوگل وارد سایت شما بشود اما دوباره خارج شود و سراغ یک سایت دیگر برود،
یعنی آن صفحه از سایت شما برای آن موضوع، برای کاربر مفید نبوده است و گوگل این را متوجه می شود.
حالا دیگر وقت عمل رسیده است. آستین های خود را بالا بزنید!
سئو چگونه انجام می شود؟
همانطور که گفته شد سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است تا بتوانید رتبه بهتری در نتایج داشته باشید.
این نتایج میتواند در گوگل، بینگ، یاهو و یا هر جای دیگری که جستجو می شود و رقابتی وجود دارد. حتی در اپ استور و گوگل پلی نیز سعی می شود تا با رعایت نکاتی، در نتایج جستجو بهتر نمایش داده شوند.
کار شما این است که مطمئن شوید موتورهای جستجو سایت شما را به خوبی می بینند و درک می کنند و بتواند نیاز کاربر را به بهترین شکل رفع کند.
این بهترین شکل رفع کردن نیاز، نیازمند این است که دقیقا بدانیم کاربر با جستجوی آن عبارت، دنبال چه است و ما آن را برایش تولید کنیم.
این فرایند را حتی خیلی از سئو کاران در نظر نمی گیرند و باعث می شود به سختی رتبه بگیرند و حتی اگر هم رتبه بگیرند، مدت کوتاهی در صدر نتایج هستند. چرا که آن سایت نیاز کاربر را رفع نکرده است.
اینکه چطور متوجه می شود کدام صفحه بهترین نتیجه برای کاربر است، این کار را بر اساس الگوریتم های خود انجام می دهد که همانطور که قبل تر هم گفته شد،
در کل به اعتبار و مرتبط بودن و البته مفید بودن سایت و همچنین موارد فنی مانند سرعت سایت، ظاهر و عملکرد صحیح و … بستگی دارد. گوگل بیش از 200 فاکتور برای رتبه بندی نتایج در الگوریتم خود دارد.
به طور کلی هر وقت حرف از سئو زده می شود، همه گوگل را در نظر می گیرند و تا حد بسیار زیادی هم این مورد درست است
چرا که ما ایرانی ها بیشتر از گوگل برای پیدا کردن سایت ها و محتوای مورد نظرمان استفاده می کنیم. پس در این مقاله نیز ما بهینه سازی سایت برای گوگل را میگویم که البته این موارد برای همه موتورهای جستجو صدق می کند.
تفاوت نتایج ارگانیک یا نتایج پولی
صفحه نتایج جستجو معمولا شامل 2 نوع نتیجه است: نتایج ارگانیک و نتایج پولی.
1. نتایج ارگانیک
نتایج ارگانیک همان نتایج طبیعی هستند که گوگل 100 درصد بر اساس شایستگی آن صفحه نمایش می دهد.
به عبارت دیگر هیچ راهی وجود ندارد که شما به گوگل پول بدهید و شما را در رتبه طبیعی در نتایج بالاتر نمایش دهد.
گوگل نتایج ارگانیک را بر اساس صدها فاکتور مختلف بررسی و نمایش می دهد . اما به طور کلی نتایج ارگانیک گوگل مرتبط ترین، با ارزش ترین و معتبر ترین نتایج را شامل می شود.
هر وقت ما میگوییم سئو، منظور ما این است که شما در نتایج طبیعی گوگل رتبه بالاتری داشته باشید.
2. نتایج پولی
نتایج پولی، نتایجی هستند که معمولا بالا یا پایین نتایج ارگانیک نمایش داده می شوند. تبلیغات پولی کاملاً مستقل از رتبه های ارگانیک هستند .
رتبه بندی نتایج پولی بر اساس میزان پول پرداخت شده توسط شما به گوگل است .هر چقدر پول بیشتری پرداخت کند، در رتبه های بالاتر نمایش داده میشوند.
به عبارتی هر چه قدر پول بدید همان قدر آش می خورید!
اما اصلا چرا سئو مهم است؟
در یک کلام یعنی یک منبع عظیم از ترافیک همیشگی برای سایت دوست داشتنی شما! در تصویر زیر میتوانید ببینید که بیشتر سایت ها ورودی خود را از چه سایت دیگری می گیرند.
همانطور که می بینید حدود 60 درصد از تمام ترافیک وب از گوگل شروع می شود. تازه اگر در موتورهای جستجو دیگری مانند یاهو بینگ و … را هم اضافه کنید، بیش از 70 درصد از ترافیک سایت ها از موتورهای جستجو هستند.
بیایید اهمیتش را با یک مثال بیان کنیم.
فرض می کنیم شما یک فروشگاه لوازم ورزشی دارید. بر اساس تحقیق کلمات کلیدی متوجه شده اید که عبارت “خرید کفش ورزشی” در ماه حدود 100 هزار با سرچ می شود.
با توجه به این که حدود 40 درصد از کلیک ها روی رتبه یک می شود، یعنی شما در ماه 40 هزار ورودی فقط و فقط با این عبارت دارید.
حالا باز فرض می کنیم از این 40 هزار کاربری که وارد سایت شما می شود، فقط 1000 نفر منجر به خرید می شود.
اگر بگوییم هر خرید برای ما 30 هزار تومان سود داشته باشد، 30 میلیون تومان سود فقط و فقط از یک کلمه کلیدی خواهید داشت!
جدای از سود فروش، شما صرفه جویی بسیار زیادی در تبلیغات خود کرده اید و مخاطب هدفمند را جذب سایت کرده اید.
.مثلا اگرمی خواستید برای این عبارت تبلیغات گوگلی انجام دهید، برای هر ورودی چندین هزار تومان باید خرج می کردید. هزینه ای که شاید منجر به خرید و سود آوری هم نشود
تازه این فقط برای یک عبارت است. اگر سایت خود را به طور صحیح سئو کنید، می توانید برای صدها کلمه کلیدی مختلف و یا گاهی اوقات هزاران کلمه رتبه های خوبی را داشته باشید.
در بعضی از حوزه ها نیز سود فروش بیش از این حرف هاست!
به نظرم تا همین جا کافیست که به اهمیت سئو پی برده باشید .
تحقیق کلمات کلیدی برای سئو
قبل از اینکه بخواهیم وارد مباحث عملی تر شویم، باید مورد نکته با موضوع مشتری و کلمات کلیدی صحبت کنم.
شما باید بدانید که مشتریان چه چیزی را جستجو می کنند و دقیقا چه کلماتی را استفاده میکنند تا جستجوی
خود را انجام دهند.
وقتی آن را بدانید، می توانید سایت خود را برای آن عبارت و کلمات سئو کنید تا دقیقا مشتری خود را از گوگل جذب کنید.
تحقیق در مورد مشتری و مخاطب
اگر از قبل سایت خود را دارید احتمالاً می دانید که مشتریان شما چه کسانی هستند. یا شاید در مورد پرسونای مشتری شنیده باشید.
یا حتی پرسونای مشتری خود را داشته باشید. کمی سخت شد؟ نگران نباشید الان متوجه می شوید.
مثال زیر را نگاه کنید.
پرسونا یعنی این که بدانید مخاطب و مشتری احتمالی شما چه کسانی را شامل می شود .چه رنج سنی دارند، چه جنسیتی دارند، معمولا به چه موضوعاتی علاقه دارند و … . البته می دانم شاید بگویید مخاطب من طیف زیادی از مردم هستند
و نمی شود دقیق چنین چیزهایی را تعریف کرد. اما باید بگویم که قرار نیست فقط با پرسونا کار خود را پیش ببرید.
این پرسونای مشتری صرفا کمک می کند تا شما سعی کنید مانند آن ها فکر کنید و قطعا قرار نیست همه مخاطبان شما مثلا مرد باشند!
گاهی اوقات چندین پرسونا برای کسب و کار تعریف می شود تا این گمراهی ها کمتر شود. پیشنهاد می کنم در مورد پرسونا کمی جستجو و تحقیق کنید چرا که به بازاریابی شما می تواند کمک خوبی کند.
تحقیق در مورد مشتری نه تنها به شما کمک می کند که محصول درستی تولید کنید، همچنین اهمیت بسیار زیادی در در بخش سئو و بازاریابی محتوایی شما دارد.
برای اینکه در سئو موفق شوید، باید محتوای مرتبط با موضوعی که مشتری شما به دنبال آن است را تولید کنید.
اگر مشتری خود را نشناسید، محال است که بتوانید متوجه شوید که او چه چیزی را جستجو می کند و دنبال چه چیزی است. پس بسیار مهم است که مخاطب خود را بشناسید.
پیدا کردن کلمات کلیدی هدف
حالا که پرسونای مخاطب خود را شناختید وقت تحقیق کلمات کلیدی است. میخواهیم بدانیم که دقیقاً مخاطب و مشتری ما چه کلماتی را تایپ می کند تا به نتیجه اش برسد.
گاهی اوقات این کلمات مستقیماً مرتبط با یک فروش محصول است اما گاهی اوقات نیز به طور غیر مستقیم آن شخص را جذب برند و فروشگاه خود می کنید تا در نهایت محصول خود را به او معرفی کنید.
به کلمات کلیدی که دقیقا برای یافتن یک محصول هستند و باعث فروش می شوند، کلمات کلیدی محصول گفته میشود و کلماتی که صرفاً اطلاعاتی به مخاطب می دهد (تا با محصول و برند خود آشنا کنیم) کلمات کلیدی محتوایی یا اطلاعاتی گفته میشود.
بیایید با یک مثال کمی موضوع را روشن تر کنیم.
فرض می کنیم شما یک فروشگاه اینترنتی فروش داروهایی گیاهی دارید. شما یک دارویی برای درمان سردرد دارید.
شخصی می داند که یک داروی گیاهی برای درمان سردرد است، پس این کاربر چنین عباراتی را جستجو می کند:
• خرید داروی گیاهی سردرد
• داروی گیاهی درمان سردرد
• داروی درمان سردرد
این کلمات کلیدی نشان می دهند که کاربر دنبال یک محصول است. پس این به این کلمات که مستقیماً باعث فروش شما می شوند، کلمات کلیدی محصول می گوییم.
حال بعضی وقت ها کاربر نمی داند که برای درمان سردرد داروی گیاهی وجود دارد. به نظر شما او چه چیزی را سرچ می کند؟
احتمالا عبارت زیر را جستجو می کند:
• روش درمان سردرد
• چگونه سردرد خود را خوب کنیم
• چگونه سردرد را درمان کنیم
به این نوع عبارات، کلمات کلیدی محتوا محور یا اطلاعاتی می گوییم. یعنی کاربر مستقیما دنبال خرید محصولی نیست و صرفا اطلاعاتی در مورد موضوعی می خواهد.
در اینجا شاید کاربر اصلا نداند که محصولی برای رفع نیازش وجود دارد.
خب حالا ما باید کدام نوع کلمات رو انتخاب کنیم و چگونه استفاده کنیم؟!
برای موفق شدن در سئو، شما باید هر دو نوع کلمات کلیدی را کار کنید. می توانید برای کلمات کلیدی محصول محور، خود صفحه دسته بندی محصول یا صفحه محصول را سئو کنید و برای کلمات کلیدی محتوا محور، مقالات و مطالب سایت خود را سئو کنید.
به این صورت اگر مشتری شما دقیقاً نام محصول شما را جستجو کند شما در نتایج خواهد بود و اگر مشتریان شما عبارت کلیدی محتوا محور جستجو کنند که دقیقا دنبال محصول نیستند، باز هم شما در نتایج خواهید بود.
در آن محتوای خود می توانید محصول خود را معرفی کنید تا به این صورت بتوانید یک مخاطب را به مشتری تبدیل کنید. حتما در مورد بازاریابی محتوایی مطالعه داشته باشید!
ترفندهای تحقیق کلمات کلیدی
ابزار ها و روش های زیادی برای پیدا کردن کلمات کلیدی هدف وجود دارد. در اینجا به چند ترفند برای پیدا کردن کلمات کلیدی می پردازیم
اول از همه استفاده از اتوکامپلیت گوگل است
همیشه ما این عبارات را می بینیم. بله همین ها برای سئو سایت به شدت مفید هستند.
همانطور که قطعاً دیده اید وقتی شما در کادر جستجوی گوگل شروع به تایپ کردن عبارتی می کنید، خود گوگل به شماعباراتی را نیز پیشنهاد می دهد.
شما میتوانید از این پیشنهادات به عنوان کلمات کلیدی خود استفاده کنید و در جای صحیح (که جلوتر می گوییم) در سایت خود استفاده کنید.
بیشتر این کلمات، همان کلماتی هستند که مخاطبان شما در گوگل جستجو می کنند.
دوم اینکه می توانیم از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید.
این ابزارها به شما کمک می کند که بدانید مردم چه کلماتی را و چه تعداد سرچ می کنند. حتی بعضی از این ابزار ها به شما می گویند که سئو آن کلمه چقدر سخت است تا بدانید که چقدر باید برای آن تلاش کنید.
این ابزارها به شما کمک می کند که بهترین کلمات را پیدا کنید. ابزارهای بسیار زیادی برای این کار وجود دارند که تعدادی از آنها را در لیست زیر آورده ایم.
- SEMRush
- KeywordTool.io
- Keywords Everywhere
- Extension
- Moz Keyword
- Explorer
- Seed Keywords
یکی از ابزارهای خوب برای این کار کیبورد پلنر خود گوگل است . این ابزار بخشی از سرویس گوگل ادز است اما ما می توانیم برای پیدا کردن کلمات کلیدی خود استفاده کنیم.
کافیست در این ابزار کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید و گوگل عبارات مرتبط بیشتری برای آن کلمه به شما می دهد. همچنین آمار تقریبی از میزان سرچ ماهانه آن را نیز به شما می گوید!
برای اینکه تعداد دقیق تری از آمار آن کلمات داشته باشید باید حتماً کمپین گوگل ادز فعال داشته باشید.
روش های پیدا کردن کلمات کلیدی فقط به این ابزار ها ختم نمی شود.
راه های بسیار زیادی برای پیدا کردن عبارات مشتریان شما وجود دارد. به عنوان مثال سایت های پرسش و پاسخ نیز می تواند به شما کمک کند.
اگر در این سایتها کلمه اصلی خود را جستجو کنید، خواهید دید که مردم سوالات زیادی را در آن حوزه پرسیده اند.
با نگاه به آنها میتوانید علاوه بر پیدا کردن کلمات و لغات به کار برده شده توسط کاربر، موضوعات دیگری را پیدا کنید تا برای آنها تولید محتوا کنید.
نکته بسیار مهم دیگر در پیدا کردن کلمات کلیدی، تمرکز بر روی کلمات لانگ تیل است.
کلمات لانگ تیل چه کلماتی هستند؟
این این عبارات لانگ تیل معمولاً از سه و چهار کلمه به بالا تشکیل شده است و ویژگی که این عبارات دارند این است که اول از همه رقابت کمتری بر سر آن کلمه وجود دارد، پس سئو آن راحت تر است.
دوم اینکه به دلیل اینکه کاربر با این عبارت، نیاز خود را دقیق تر بیان می کند پس ما بهتر می توانیم نیاز او را رفع کنیم. چرا که بهتر می دانیم او دنبال چه چیزی است و ما سعی می کنیم دقیقا چیزی که نیاز دارد را به او بدهیم.
مثلاً اگر کسی کلمه “خرید کتاب” را سرچ کند، شما نمی توانید بگویید که او دنبال چه نوع کتابی است. آیا کتاب رمان میخواهد یا کتاب روانشناسی.
اما اگر کسی سرچ کند “خرید کتاب رمان دنیای سوفی”، پس ما دقیقا می دانیم که دنبال چه چیزی است.
می دانیم که می خواهد که کتاب خریداری کند و چون در گوگل جستجو کرده است میخواهد اینترنتی خرید کند.
نام کتابی که میخواهد هم دنیای سوفی است. پس اگر ما صفحه فروش این رمان را در سایت خود برای این عبارت سئو کرده باشیم،
یک مخاطب صد در صد هدفمند خواهیم داشت و احتمال تبدیل شخص به یک مشتری بیشتر خواهد بود.
بعد از اینکه در کلمات لانگ تیل مورد نظر خود رتبه های خوبی به دست آوردید، می توانید کم کم وارد کلمات پر رقابت تر و کوتاه تر شویم.
اما برای شروع حتما روی کلمات تمرکز کنید تا نتیجه سریع تری به دست آورید.
سایت بک لینکو وقتی که شروع کرد، به گفته برایان دین تمرکز تقریبا 100 درصدی خود را روی لانگ تیل ها و جملات پرسشی طولانی گذاشت.
او میگوید وقتی اعتبار سایت من کم کم با همین عبارت طولانی تر بیشتر شد، کم کم وارد کلمات پر رقابت تر شدند و الان در بسیاری از کلمات تخصصی و کوتاه در حوزه خود رتبه های اول را دارد.
محتوای سئو شده چیست؟
تا الان باید بدانید که سئو و محتوا بشدت به همدیگر متصل هستند. هر چه محتوای بهتری در سایت و اینترنت منتشر کنید، رتبه بهتری خواهید داشت.
اما چگونه یک محتوای سئو شده خوب داشته باشیم. در این بخش میخواهیم به آن بپردازیم
تولید محتوا با کیفیت برای صفحات محصولات و سرویس ها
محتوای صفحات محصولات و سرویس ها هم باید کیفیت بالایی داشته باشند. اما به این معنا نیست که شما صفحه محصول یا سرویس خود را مثل صفحه مقالات خود کنید.
در اصل هدف صفحه محصول شما این است که کاربر را به مشتری تبدیل کند. به همین دلیل آن صفحه باید روی ویژگی ها و مزایای محصول شما و پیشنهادهایی که به کاربر می دهید باشد.
به عنوان مثال یک سایت خارجی را در زیر ببینید.
با اینکه این صفحه یک مقاله نیست اما همچنان محتوای با کیفیتی دارد. همانطور که میبینید این صفحه به صورت زیبایی طراحی شده است و ویژگیهای محصول خود را به درستی به کاربر نمایش داده است.
پس وقتی گوگل متوجه شود شما با این صفحه کاربر را راضی کرده اید و کاربر این صفحه را دوست داشته است، به شما اهمیت می دهد.
پس اگر به صورت خلاصه بخواهیم بگوییم، صفحه محصول خود را به شدت مفید بسازید اما فراموش نکنید که هدف اول شما از آن صفحه تبدیل کاربر به مشتری است.
تولید محتوای با کیفیت برای بلاگ و مقاله ها
هر وقت گفته می شود “محتوا پادشاه است”، بیشتر مردم ذهنشان به سمت محتوای بلاگ ها و مقالات سایت می رود.
این بخش از سایت به شدت می تواند به بازاریابی محصولات و سرویس های شما کمک کند. از بخش بلاگ خود می توانید بازدید های فراوانی بگیرید و آن ها را با محصولات و خدمات خود آشنا کنید.
بدون شک تولید محتوای با کیفیت و البته مستمر باعث افزایش ترافیک سایت شما خواهد شد.
این تحقیق را داده است و متوجه شده است که سایت هایی که به طور منظم محتوای با کیفیت تولید می کنند، 350 درصد ترافیک بیشتری نسبت به سایت هایی که برای تولید محتوای خود تلاش نمی کنند، به دست آورند.
خلاصه کلام این است که برای اینکه محتوای شما در رتبه های بالا باشد باید فوق العاده باشند. در غیر این صورت در میان میلیون ها صفحه دیگر دفن خواهد شد.
مثال هایی از محتواهایی که بازخورد خوبی دارند
حالا میخواهیم با هم نگاهی به مثال هایی از انواع محتوای با کیفیت بیندازیم.
A .لیست کاملی از چیز ها .
لیست کامل یعنی شما در یک محتوا، لیستی از ترفندها، آیتم ها، تکنیکها، دستورها و … را برای کاربر لیست
کنید.
این نوع محتوا ها بسیار با ارزش هستند. چرا که شما لیستی از آیتم هایی را از منابع مختلف جمع آوری می کنید.
پس به این صورت مخاطب شما در قالب یک لیست چند تایی، محتوای ارزشمندی را در مورد یک موضوع به دست می آورد.
برای مثال در سایت بکلینکو، مقالهای به عنوان 175 استراتژی لینک سازی وجود دارد.
این مقاله باعث شده است که علاوه بر این که در صفحه یک گوگل قرار بگیرد، سایت های بسیار زیادی نیز به این صفحه لینک بدهند. چرا که محتوایی که ارائه شده بسیار ارزشمند است.
B. راهنمای قدم به قدم .
راهنماهای قدم به قدم بسیار قدیمی هستند و هنوز هم جواب میدهد . قبل از اینترنت نیز این نوع راهنما ها وجود داشتند و همیشه برای مخاطب مفید و جذاب بوده است.
باز هم به سایت بکلینکو بر می گردیم و می بینیم که در این سایت یک راهنمای استراتژی سئو وجود دارد.
نویسنده مقاله سعی کرده است که مفاهیم اصلی را بسیار کامل توضیح دهد تا یک راهنمای قدم به قدم کامل باشد.
باز هم همین مقاله باعث شده است که رتبه خوبی در گوگل داشته باشد و بازدید های زیادی را روانه سایت کند.
اگر شما هم یک محتوای قدم به قدم و بسیار عمیق و کامل بنویسید مطمئن باشید که یک سر و گردن از رقبا بالا خواهد بود.
C. محتوا با آمار و دیتای مفید (تحقیقاتی)
محتواهایی که بر اساس دیتا و آمار یک آنالیز و یا تحقیق تولید می شود، در بعضی از حوزه ها بسیار محبوب
در یک مقاله 100 میلیون پست را بررسی کرد تا بتواند مقاله “ترند محتوای 2018 ” را به دست BuzzSumo هستند . سایت بیاورد!
همین مقاله باعث شد لینک های زیادی از سایر سایت ها دریافت کنند که این باعث تقویت سئو آف پیج سایت می شود.
تنها مشکل این روش این است که زمان، انرژی و هزینه بسیار زیادی برای تولید آن نیاز است.
D .راهنمای بسیار کامل .
راهنمای کامل نیز تقریباً شبیه راهنمای قدم به قدم و لیست ها است.
تفاوت بزرگ این نوع محتوا با روش های گفته شده ایناست که شما دیگر مانند یک راهنمای لیستی قرار نیست که فقط به آیتم هایی اشاره کنید یا فرایند یک کار را قدم به قدم شرح دهید .
در اینجا شما باید تمام زوایای موضوع مقاله را به طور بسیار کامل پوشش دهید.
شما باید هر آنچه کاربر در مورد آن موضوع می خواهد را در آن صفحه به او بدهید.
مثلا در همان سایت بک لینکو که لیستی از استراتژیهای لینک سازی را گفته بود، در یک مقاله دیگر به طور کامل در مورد اصل لینک سازی صحبت کرده است.
اینکه اصلا لینک سازی چیست، چرا مهم است و چگونه باید آن را انجام داد.
در این راهنمای کامل، در کنار یک محتوای کامل، می تواند لیست هایی هم شامل شود.
توصیه مهمی که اینجا میتوانم به شما کنم این است که شما باید موضوعات جدید و ترند را پیدا و برای آن ها محتوا تولید کنید تا بتوانید از سایر سایت ها و رقبای خود به روز تر و جلوتر باشید.
اگر شما زودتر از بقیه در مورد موضوع جدید و ترند صحبت کنید، علاوه بر اینکه لینک های زیادی دریافت می کنید، گوگل نیز به شما اهمیت زیادتری می دهد. چرا که شما یک منبع به روز هستید.
E.محتوای بصری (عکس، ویدئو، صوت، اینفوگرافیک و …)
طبق تحقیقاتی که در پست های اینترنتی انجام شد، معلوم شد که محتوای بصری مثل اینفوگرافیک ها، برای کاربران بسیار جذاب هستند و گاهی اوقات باعث دریافت لینک می شوند
البته قطعاً فقط اینفوگرافیک محتوای بصری نیست. ویدئو، اسکرین شات، نمودارها و موارد این چنینی نیز محتوای بصری حساب میشوند.
حتی می توانید ترکیبی از این ها را می توانید در محتوای خود داشته باشید. مثلاً میتوان یک اینفوگرافیک در محتوا قرارداد و همچنین یک ویدئو برای توضیحات بیشتر در کنار آن گذاشت.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 4 آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل در 24 آوریل سال2012...
- روش بهینه سازی محتوا برای گوگل 2 درقسمت قبل به روش بهینه سازی محتوا برای گوگل اشاره...
- آموزش گام به گام سئو 1 آموزش گام به گام سئو حدس بزنید هرروز چند پست...
- آموزش لینک بیلدینگ(بخش دوم) تفاوت بک لینک خوب و بک لینک بد در سئو...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.