سفر به قله سئو(بخش سوم)
هدف از لینک سازی این است که سایر سایت ها، سایت شما را معرفی کنند و به شما لینک دهند. به این کار سئو خارجی یا Off-Page SEO هم می گوییم.
به این لینک هایی که از سایر سایت ها دریافت می کنیم، بک لینک گفته می شود. بک لینک ها به شدت مهم هستند چرا که گوگل به آنها اهمیت زیادی میدهد.
گوگل بخشی از معتبر بودن و مهم بودن سایت و برند شما را از طریق لینک های داده شده به شما به دست می آورد و برای گوگل بسیار مهم است و فعلاً نیز به همین منوال ادامه دارد. در اینجا به موارد مهم این موضوع می پردازیم.
لینک با اعتبار دریافت کنید
همه لینک ها مثل هم نیستند. هرچه سایت قوی تر معتبر تر و با اعتبار تر باشد، لینک گرفتن از آن سایت تاثیر بیشتری روی سئو سایت شما دارد و طبیعتاً هر چه سایت اعتبار کمتری داشته باشد تاثیر کمتری روی صورت شما دارد.
البته لینک سازی به دلیل حساس بودن آن، اصول مهمی دارد که باید حتما به آن ها مسلط باشید.
اگر اشتباهی رخ دهد، باعث کاهش رتبه سایت شما در گوگل خواهد شد! پس حتما با آگاهی کامل و دیدن آموزش این کار را انجام دهید.
دو روش برای تعیین میزان اعتبار وجود دارد: اعتبار دامنه و اعتبار صفحه:
اعتبار دامنه اعتبار کل سایت است . یعنی حتی اگر یک صفحه از سایت، لینکی از سایر سایت ها دریافت نکرده باشد، به خاطر این که کل دامین و سایت اعتباری دارد، به آن صفحه هم اعتباری داده خواهد شد.
حال اعتبار صفحه، اعتبار همان صفحه از سایت است. مشخصا شما هم می خواهید از سایت ها و صفحاتی لینک دریافت کنید که اعتبار بالایی دارند. البته لینک گرفتن از سایت های با اعتبار بالا کمی سخت است.
از سایت های مرتبط لینک بگیرید
هرچه سایت به موضوع سایت شما مرتبط تر باشد، اعتبار بیشتری برای سایت خود به دست می آورید . اگر از سایت غیرمرتبط لینک دریافت کنید، در حوزه فعالیت خود، اعتبار کمتری دارید.
علاوه بر این وقتی که از سایت های مرتبط لینک میگیرید، گوگل این موضوع را متوجه می شود که اصولی تر در اینترنت فعالیت می کنید.
اگر شما در حوزه صنعت غذا فعالیت می کنید اما از یک سایت بازی لینک بگیرید، طبیعتاً غیرطبیعی است.
البته این نکته را هم بگویم
که اگر تعداد بسیار کمی لینک از سایت های غیر مرتبط هم داشته باشید مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد اما وقتی تعداد این ها بیشتر می شود، آنجاست که مشکلاتی برای سایت شما پیش خواهد آمد.
مثلا اگر ما در مورد طراحی سایت و سئو در سایت خود صحبت کنیم و اگر از یک سایت دیگر که در حوزه آموزش سئو فعالیت می کند لینک بگیریم این لینک به شدت برای ما ارزش دارد
این نکته را توجه داشته باشید که مرتبط بودن به این معنا نیست که دقیقاً در همان موضوع و حوزه فعالیت کنند.
مثلاً سایت فصل وردپرس می تواند از سایت هایی مانند زومیت یا دیجیاتو که مرتبط با تکنولوژی و فناوری هستند هم لینک دریافت کنند.
سایت زومیت دقیقا در حوزه آموزش طراحی سایت و سئو کار نمی کند اما به هرحال مرتبط با تکنولوژی و مطالب مرتبط با اینترنت است.
چه کار کنیم که از سایت های دیگر لینک دریافت کنیم ؟
قبل از اینکه وارد این موضوع شویم باید با دو موضوع سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه آشنا شوید.
تکنیک های سئو کلاه سیاه و کلاه سفید
اگر سئو سایت را مطابق با قوانین گوگل و اصول سئو پیش ببریم، سئو کلاه سفید گفته می شود.
اما اگر سعی کنیم سر گوگل کلاه بگذاریم و قوانین آن را دور بزنیم، سئو کلاه سیاه گفته می شود و به شدت خطرناک هم است.
اگر به ده پانزده سال پیش برگردیم، عمده روش های سئو کردن سایت، کلاه سیاه بودند و جواب هم می دادند!
اما امروزه با پیشرفت الگوریتم های گوگل آن روش های قدیمی نه تنها جواب نمی دهند، بلکه باعث می شود رتبه های سایت شما در نتایج گوگل از بین برود.
به همین دلیل ما به هیچ وجه سئو کلاه سیاه را توصیه نمی کنیم، چرا که ارزش ریسک کردن آن را ندارد.
خب حالا از کجا بدانیم تکنیک های لینک سازی که استفاده میکنیم کلاه سیاه هستند یا کلاه سفید؟ آموزش های گوگل را پیگیری کنید. این اخبار و قوانین همیشه به روز رسانی می شوند.
طبق قوانین گوگل پرداخت هزینه به یک سایت و درج لینک شما در آن سایت، بر خلاف قوانین گوگل است و سئو کلاه سیاه حساب میشود.
اگر سایتی به شما به صورت خودجوش لینک بدهد، این مفید است.
یعنی شخصی درمورد یک موضوعی در سایت خود صحبت کرده است و صفحه سایت شما را مفید دانسته یا شما منبع بوده اید و به آن صفحه سایت شما لینک داده است.
این را هم بدانید که سئو کلاه سیاه صرفاً برای لینک سازی نیست و برای موارد دیگر هم استفاده میشود. اما در بیشتر مواقع وقتی صحبت از سئو کلاه سیاه است، معمولاً منظور لینک سازی کلاه سیاه است.
باید استراتژی داشته باشیم تا لینک های مفید و طبیعی دریافت کنیم. برخی از استراتژی ها و انواع محتوا که باعث لینک گرفتن می شود، شامل موارد زیر است:
A. تکنیک محتوای آسمان خراش
هدف از این تکنیک تولید محتوای به شدت کامل، طولانی و مفید برای کاربر است.
تولید چنین محتوایی زمان زیادی از شما می گیرد اما وقتی نتیجه کار خوب باشد باعث می شود که برخی از سایت ها و وبلاگ ها به شما لینک دهند و شما را مرجع آن مطلب قرار دهند.
تولید این محتوا به شدت زمانبر و سخت است اما کمک زیادی به رشد سایت شما خواهد کرد. سایت بکلینکو که محتوای این چنینی زیاد دارد، فقط در یکی از مطالب آسمان خراش خود ۹27 لینک دریافت کرده است!
B. پست مهمان
یکی از روش های خوب لینک سازی، پست مهمان است. این روش یکی از رو شهای قانونی برای دریافت لینک است.
با این که این روش قانونی است، اما اگر اصول و نکاتی در آن رعایت نشود، ممکن است به خطر نزدیک شوید! پس اگر درست انجام شود، به شدت مفید است.
در اینجا چند نکته برای استفاده از پست های مهمان به شما میگویم:
فقط در سایت های مرتبط پست مهمان ارسال کنید. اگر در سایت های غیر مرتبط تعداد زیادی پست مهمان ارسال کنید، برای شما خطرناک است.
کلمات کلیدی زیاد به سایت خود لینک ندهید! به جای آن می توانید از نام برند خود استفاده کنید و به سایت خود لینک دهید.
تعداد زیادی پست مهمان را در مدت زمان کم نسازید. اگر تعداد زیاد پست مهمان منتشر کنید برای سایت شما خطر دارد
C. هر چیزی که لینک خور ملسی دارد!
منظور از چیز هایی که لینک خور خوبی دارند این است که چیزی باشد مردم دوست داشته باشند آن را لینک کنند. این چیزها حتی فراتر از محتوای عالی است.
این چیز ها می تواندن یک ابزار خاص در سایت شما باشد. یا مقاله بررسی موردی موضوعی باشد. یا تحقیق عمیق و جامعی در مورد موضوعی در حوزه کاری شما باشد.
یا یک راهنمای تصویری کامل استفاده از ابزار یا وسیله ای باشد و. …
اگر بتوانید کیفیت این چیز ها را هم بالا ببرید، مردم دوست دارند در مورد آن ها در سایت یا صفحات اجتماعی خود صحبت کنند.
مثلاً در حوزه سئو اگر یک صفحه داشته باشیم به عنوان ابزارهای سئو و لیست کامل از ابزارها را معرفی کنیم، مفید است.
یا بخشی در سایت داشته باشیم که ابزاری باشد و وبمستر ها بتوانند سایت خود را در آن وارد کنند و به عنوان مثال سئو سایت خودشان را بررسی کنند.
چیزهایی که لینک خور خوبی دارند صرفاً قرار نیست راهنمای کامل باشد. مثلا می تواند گرافیک باشد.
مثلاً اگر در مورد یک مفهوم که شاید مقالات زیادی در اینترنت برای آن وجود داشته باشد، بیایید در قالب یک تصویر اینفوگرافیک جذاب آن را ارائه دهید.
این را به شدت مردم دوست دارند و در سایت یا شبکه های اجتماعی خود از آن صحبت می کنند.
هدف کاربران از جستجو
با این که اواخر این مقاله آموزش سئو هستیم، اما این مبحث جزو قدم های اول سئو سایت است. یعنی بدانیم هدف کاربر از جستجوی یک عبارت اصلا چیست.
کاربران می توانند هدف های مختلفی از جستجوی یک کلمه یا عبارت باشند:
• دریافت اطلاعات
• پیدا کردن یک صفحه از سایت مشخص
• خرید محصول
• خرید یک سرویس
اینکه بدانیم هدف کاربر از سرچ آن عبارت چیست و دقیقاً انتظار دیدن چه چیزی دارد، بخش مهمی از سئو در سال های اخیر است
مثلاً اگر شما می خواهید یک بلیت هواپیما خرید کنید و عبارت خرید بلیط هواپیما را جستجو کنید، هدف شما این است که دقیقا یک خرید سرویس انجام دهید
و اگر یک مقاله به شما نمایش دهد که در مورد خرید بلیط هواپیما و انواع آن صحبت کرده است و ناامید می شوید.
یا شاید جستجو کنید روش پخت مرغ اما به شما فروش و خرید آن غذا را پیشنهاد دهد که اینجا هم دوباره ناامید می شوید.
در اینجا هدف شما خرید چیزی نیست و صرفاً اطلاعاتی نیاز دارید که بر عکس مورد قبلی در خرید بلیط هواپیما است که در آنجا اطلاعات نیاز ندارید و صرفاً می خواهید چیزی را خرید کنید.
پس حتما تا الان متوجه شده اید که قبل از ساخت یک صفحه و سئو کردن آن، اول باید بدانید که کاربر هدفش از جستجو ی آن چیست و صفحه مناسب آن را در سایت خود بسازید.
اگر کاربر با جستجوی عبارت توقع دیدن یک مقاله و خواندن آن را دارد، نباید یک صفحه محصول تان را بالا بیاورید.
اگر این نکته را رعایت کنید مطمئن باشید در سئو موفق خواهید بود و سئو به کسب و کار شما رونق می دهد.
برای اینکه قصد کاربر را بدانید همین الان کافی است آن عبارت مورد نظر را در گوگل جستجو کنید و نتایج را بررسی کنید و ببینید گوگل چه نوع صفحاتی را بیشتر به کاربر نمایش داده است.
اگر عمدتاً مقاله است، پس گوگل متوجه شده است که در آن عبارت کاربران مقاله می خواهند یا اگر بیشتر صفحه فروشگاه است گوگل متوجه شده است که مردم در هنگام سرچ آن کلمه دنبال یک محصول هستند.
و به این صورت می توانید متوجه شوید که هدف کاربر از جستجوی آن عبارت چیست و شما طبق آن قصد و هدف، صفحات خود را تولید کنید.
سیگنال های کاربران
شاید بپرسید که گوگل چگونه می تواند متوجه شود هدف کاربر از آن جستجو چیست . گوگل تعامل کاربران با صفحات سایت ها و نتایج را کاملاً زیر نظر دارد.
مثلا اگر کاربری یک عبارت جستجو کند، و در بین نتایج بگردد و رتبه سوم که یک مقاله است را انتخاب کند، در حالی که رتبه یک خرید محصول بوده است، گوگل متوجه می شود که کاربران در این کلمه کلیدی، به دنبال مقاله هستند، نه محصول.
یا حتی ممکن است گزینه اول را کلیک کنند وارد سایت شوند و به دلیل اینکه مناسب هدف آنها نبوده است دوباره به گوگل برگردد و رتبه های بعدی را باز کند.
اینجا متوجه می شود که صفحه شما مناسب آن کلمه نیست و به همین دلیل کم کم آن را از نتایج خارج می کند.
حالا اگر صفحه شما مناسب به آن کلمه باشد، اینگونه شانس بسیار بالایی برای حضور در نتایج اول را دارید و شانس ماندگار شدن در رتبه اول را خواهید داشت.
اگر تازه میخواهید صفحات سایت خود را بسازید، این نکته را مد نظر داشته باشید و اگر صفحاتی دارید که از قبل در گوگل هستند، آنها را بررسی کنید تا صفحه مناسب کاربر را نمایش دهید.
چرا که گوگل رفتار کاربران در بین نتایج را بررسی میکند و متوجه میشود که کدام نتیجه بیشتر برای کاربر مفید بوده است.
چگونه توجه کاربران را به دست بیاوریم و به سایت خود جذب کنیم؟
قدم اول این است که محتوایی را تولید کنید که مناسب هدف کاربر است. اگر محتوای شما چیزی نباشد که کاربر می خواهد،گوگل این موضوع را کامل متوجه میشود.
بعد از اینکه این کار را انجام دادید و مطمئن شدید که محتوای شما مناسب هدف کاربر از جستجوی آن عبارت است، موارد زیر نیز به کمک شما میآید تا تعامل کاربر با صفحه سایت شما را بالا ببرد:
مقدمه خوبی داشته باشید. سعی کنید در ابتدای محتوا با کاربر ارتباط برقرار کنید. مثلا به جایی که خیلی خشک و رسمی بیاید بگوید
که” موضوع فلان مهم است چون که فلان و فلان” به جای آن مثلا میتوانید بگویید امروز می خواهم به شما بگویم که چطور فلان کار را انجام دهید” یعنی خیلی مستقیم شفاف راحت و کاربر صحبت کنید.
از تصاویر و فایل های مدیا استفاده کنید. حتما میدانید که تصاویر به شدت تعامل کاربر را نسبت به متن بالاتر می برد. مخصوصا اگر محتوای طولانی داشته باشید.
سایر محتوای مرتبط با آن موضوع را با لینک های داخلی به کاربر نمایش دهید. به این صورت هم نیاز کاربر بهتر برطرف می شود و همین که احتمال برگشت به صفحه نتایج کم میشود و در سایت شما می چرخد.
سرعت لود سایت خود را بهبود دهید. هرچه سرعت سایت شما کندتر باشد، کاربر سریعتر از سایت شما خارج می شود. کند بودن سایت باعث می شود کاربران از سایت شما فرار کنند و به پناه رقبای شما بروند!
محتوای خود را خوانا بنویسید. از فونت های ریز استفاده نکنید. از لیست ها استفاده کنید.ازتگ های هدینگ و تیتر ها و زیرتیتر ها استفاده کنید تا محتوای شما بخش بندی شده باشد.
محتوای خود را به روز نگه دارید. جدا از اینکه محتوای قدیمی باعث می شود که اطلاعات درستی به کاربر منتقل نکند، این مورد در بهبود سئو سایت شما نیز کمک میکند.
چرا که محتوای شما به روز می شود و گوگل این موضوع را متوجه می شود
که شما فعالیت جدی و به روزی دارید. چرا که کاربران هم می خواهند همیشه مطالب به روز بخوانند
روند های جدیدتر در سئو
در دنیای اینترنت و بازاریابی دیجیتال روندها و ترفندهای مختلفی همیشه به وجود می آید. البته قبل از اینکه به این موارد بپردازیم
باید این نکته را به شما بگویم که تا به اینجای این مطلب، ما اصول و مقدمات سئو را به شما گفته ایم. از اینجا به بعد به موضوعات حرفه ای و جدید تر میخواهیم اشاره کنیم.
اسکیما (Schema Markup)
اسکیما یعنی کد هایی در سایت درج کنیم تا بخش های مختلف صفحه معنا پیدا کنند. مثلا گوگل دقیقا متوجه شود که جایی اسم نویسنده مقاله نوشته شده است کجاست تا دقیق نام نویسنده را بداند.
یا مثلا اگر از امتیاز ستاره ای در مطالب خود استفاده کنید، با این کد ها به گوگل می گویید که امتیاز این مطلب از سمت کاربران چند بوده است و گوگل هم می تواند این امتیاز را در نتایج نمایش دهد!
حتما در نتایج گوگل بار ها این امتیاز های ستاره ای را دیده اید. البته دنیای اسکیما ها بسیار بزرگ تر است و این فقط یک نمونه بود که مثال زدیم تا دقیقا بدانید که از چه چیزی صحبت می کنیم.
عده ای فکر می کنند استفاده از کدهای اسکیما باعث بهبود رتبه آنها می شود اما این گونه نیست. اسکیما به صورت مستقیم به بهبود رتبه شما کمک نمی کند. این کار بیشتر به افزایش نرخ کلیک شما کمک می کند.
مثلاً اگر شما در رتبه یک تا سه نباشید ا ما در رتبه 5 باشید و از اسکیما های مخصوص آن صفحه استفاده کرده باشید، ممکن است کاربر روی صفحه شما کلیک کنند.
چرا که نتیجه سایت شما کمی متفاوت تر از بقیه نمایش داده میشود.
مثلا چیزی که خیلی رایج شده است، امتیاز ستاره است و اکثر سایت ها سعی می کنند امتیاز ستاره داشته باشند تا نتیجه آنها در گوگل متفاوت تر نمایش داده شود.
E-A-T
این کلمه که مخفف کلمات تخصص اعتبار و مطمئن بودن Expertise, Authority, Trustworthiness)است، گوگل روز به روز بیشتر به آن توجه میکند.
دلیل این کار هم کاملا مشخص است. گوگل می خواهد نتایجی به کاربر نمایش دهد که کاملا معتبر هستند.
اگر میخواهید گوگل به سایت شما اهمیت ویژهای بدهد، باید سایت شما در موضوع و حوزه شما معتبر باشد.
به عنوان مثال سایت ویکی پدیا یکی از معتبرترین سایت ها است چرا که محتوای آن توسط هزاران فرد زیر نظر است که بسیاری از آنها متخصص در حوزه خود هستند.
برای بهبود سایت خود از این نظر هیچ راه میانبری وجود ندارد. حتی اگر محتوای زیادی در سایت خود داشته باشید و آنها را به نویسندگان و تولید کننده های محتوا فریلنس بدهید، احتمال اینکه در حوزه خود به عنوان یک سایت معتبر شناخته شوید
کم است. اما اگر به جای آن بیاید محتوایی تولید کنید که توسط متخصصان حوزه خود نوشته شده است، این کار باعث میشود که از این نظر سایت شما بهبود پیدا کند.
گوگل از نام نویسنده، سابقه او، شبکه های اجتماعی او، صحبت سایر سایت ها در مورد نویسنده و … می تواند متخصص بودن شخص را تشخیص دهد.
همچنین داشتن لینک های معتبر از منابع معتبر در حوزه خود نیز باعث میشود که اعتبار سایت شما بهتر شود
جستجوی صوتی
روز به روز بر تعداد افرادی که به صورت صوتی جستجو انجام می دهند افزوده می شود. گوگل یک بار اعلام کرد 41 درصد از افراد جستجوی خود را به صورت صوتی انجام می دهند.
البته این آمار برای زبان فارسی کمتر است اما مطمئنا در آینده افزایش پیدا می کند. حالا اگر بخواهید شما هم در جستجوی صوتی رتبه داشته باشید، باید مواردی را مد نظر داشته باشید.
مثلاً در جستجوی صوتی عبارات جستجو شده معمولاً طولانی تر هستند. همچنین زبان گفتاری کمی خودمانی تر از زبان نوشتاری است.
بهینه سازی ویدیو ها در سایت های اشتراک ویدئو
سایت های اشتراک ویدئو مثل یوتیوب در جهان، یا آپارات در ایران، روز به روز محبوب تر می شوند. در سایت های حرفه ای مانند یوتوب حتی موضوعی به نام سئو یوتوب مطرح است!
جدا از داخل خود یوتیوب، در نتایج گوگل هم ویدیوهای این سایت ها بیشتر نمایش داده می شود. حتماً پیش آمده که شاید عبارتی را سرچ کرده باشید و در بالای نتایج به شما ابتدا ویدیو نمایش دهند.
این یعنی نشان می دهد که بعضی از کلمات و عبارات مشکل کاربر را با ویدئو بهتر حل می کند
مثلاً در حوزه آموزش نرم افزار خاصی، ویدئو بهتر جواب می دهد و گوگل هم این موضوع را متوجه می شود. پس در ابتدا ویدیو به شما پیشنهاد می دهد.
شما هم می توانید قصد کاربران را از جستجوی عبارت پیدا کنید و اگر ویدئو برای آن کلمه خوب است و میتوانید در مورد آن موضوع ویدئو تولید کنید، این کار را انجام دهید.
البته اگر نیاز کاربر شما با ویدئو بهتر رفع میشود این کار را انجام دهید.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- سفر به قله سئو (بخش دوم) اصول سئو داخلی (On-Page SEO) ما در سئو داخلی سعی...
- سفر به قله سئو (بخش اول) سئو چیست؟ سئو (SEO – Search Engine Optimization) یعنی ما...
- آموزش لینک بیلدینگ(بخش دوم) تفاوت بک لینک خوب و بک لینک بد در سئو...
- آموزش گام به گام سئو 1 آموزش گام به گام سئو حدس بزنید هرروز چند پست...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.