زوایای مختلف بیزینس آنلاین
1.در خرید سنتی، مشتری به محل فروش محصول میرود و محدوده جغرافیایی محدودی را برای یافتن محصول مورد نظر طی میکند.
اما در بیزنس آنلاین، محدوده جغرافیایی بیمعنا است و بازار هدف، از محدوده جغرافیایی شما فراتر میرود؛ در هر لحظه، دسترسی سریع به تعداد زیادی فروشگاه برای مشتریان و تعداد زیادی مشتری برای فروشندگان، ممکن است.
جذابیت بیزنس آنلاین، حذف محدودیت جغرافیایی است.
2.آنلاین بودن، باعث میشود شما به راحتی بتوانید با رقبای قوی رقابت کنید. رقابت بر سر استفاده بهتر از فضای آنلاین است نه بر سر سرمایه بیشتر!
صاحب یک بیزنس بزرگ، چارچوبی به نام مانیتور
دارد که شما هم، آن را در اختیار دارید. هر آنکه از
این چارچوب استفاده بهتری کند، برنده است.
3.در بیزنس آنلاین، مخاطب، جای فیزیکی بیزنس شما را نمیبیند، اما تبلیغات و عملکرد شما را میبیند و بر همین اساس، نتیجه گیری میکند.در حال رشد و نوآوری است؛
آمازون، بیزنس بسیار بزرگ و دائما صاحب آن، زمانی که فقط کتاب میفروخت، مرد سال آمریکا شد. بسیاری از ما، وقتی منبع درآمدی داریم،
همچنان درجا میزنیم و بر این باوریم که هر وقت، جایی از کار لنگید، باید سیاست کاری را تغییر دهیم، درحالی که باید همیشه تغییرات و نوآوری را برای رشد مداوم بیزنس خود لحاظ کنید.
شناخت بازار هدف پیش از ورود به فضای آنلاین
1.برای ورود بیزنس به فضای آنلاین لازم است پیش از هر کاری، بازار هدف خود را بشناسید و بدانید چه کسانی مشتریان بالقوه کالا و خدمات شما هستند.
2.باشناختی که از مشتریان پیدا میکنید، طراحی وبسایت و محتوای فضای آنلاین خود را متناسب با مشخصات مخاطب انجام دهید.
در نظر داشته باشید که درباره بیزنسی صحبت میکنیم که از گذشته در
آن مشغول به کار هستید، بنابراین یک برآورد کلی از مشخصات مشتریان
دارید.
3.در بیزنسی که از قبل راه اندازی شده است و مشتریان خود را دارد، بازار هدف به سه دسته تقسیم میشود؛
- نخست کسانی که هم اکنون مشتری بیزنس هستند.
- دوم مشتریان بالقوه که پتانسیل جذب شدن را دارند.
- سوم کسانی که مشتریان بالقوه نیستند، اما با روشهای خاص، امکان جذب آنها وجود دارد.
در مرحله شناخت بازار، نیاز این سه گروه مشتری را بشناسید، فهرستی از نیازهای هر سه دسته تهیه کنید و در طراحی وبسایت و تولید محتوا در نظر بگیرید.
نیازهای این سه گروه، تفاوتهای زیادی با هم دارد گرچه ممکن است نیازهای مشترک هم داشته باشند اما لازم است که شما نیازهای هر سه گروه را جداگانه فهرست کنید،
چون استراتژی دسته سوم که باید دنبال جذب آنها متفاوت است. مخصوصا طرحهای ویژه ای باشید که آنها را جذب کنید.
در مرحله تحقیقات بازار، از افراد متخصص کمک بگیرید.
حضور آنلاین با وبسایت
برای حضور در فضای آنلاین، عملکرد تمام بخشهای شرکت باید به تدریج به سمت هماهنگی با روش جدید پیش برود تا جایی که حداقل 10الی 50 درصد سامانه های شرکت، آنلاین شود.
آنلاین شدن مستلزم تغییر در موارد بسیاری حتی در روش فکر کردن است.
1.در هر بیزنسی، دو هدف عمده فروش و برندسازی مطرح است و هدف نهایی از نمایش محصولات، فروش است. وجود وبسایت به برندسازی و فروش محصولات شما کمک میکند؛
وقتی برند شناخته شود، فروش هم افزایش پیدا میکند. گرچه گاهی در وبسایت، فروش انجام نمیشود.
داشتن وبسایت به معنای آنلاین بودن بیزنس نیست، بلکه صرفا تابلوی نمایش محصولات و خدمات شما است و برای ورود بیزنس به فضای آنلاین، اهمیت زیادی دارد.
2.طراحی وبسایت میتواند با دو هدف صورت گیرد؛
- نمایش محصولات و
- خدمات فروش
به عنوان مثال در کارخانه های بزرگ خودروسازی، بخش عمده فروش به صورت آنلاین انجام میشود. در گذشته این شرکتها کاتالوگ های بسیار جذابی داشتند و به داشتن همان کاتالوگ ها افتخار میکردند!
هم اکنون کاتالوگ به وبسایت تبدیل شده و امکانات تازهای به آن افزوده شده است.ورود به وبسایت این شرکتها، همه گزینه ها در اختیارتان قرار میگیرد.
در فروشگاه آنلاین، میتوانید محصولات خود را“سفارشی سازی” کنید و امکانات خاص را به سفارشتان اضافه کنید. پس از آن میتوانید با مراجعه حضوری، خودرو مورد نظر را بیازمایید.
3.یک وبسایت مناسب، به طور همزمان باید با چندین نرم افزار مدیریت شود تا نتیجه خوبی ارائه دهد.
رشد بیزنس در بستر آنلاین، بدون استفاده از امکانات و ابزارهای دیجیتال، شدنی نیست.
چاپخانه های بسیار موفقی در آمریکای شمالی به محض اینکه سامانه سفارش آنلاین خود را راه انداختند،عملا 1000برابر رشد کردند و هم اکنون نیازی به سفارش کاغذی ندارند
و سامانه سفارش آنلاین خود را مدام بهبود میبخشند. رشد بیزنس این چاپخانه ها، مدیون ابزارهای مختلفی است که استفاده کرده اند.
رقبای بزرگی در آمریکا وجود دارد، اما این چاپخانه ها با روشهای صحیح آنلاین کردن بیزنس به موفقیت رسیدند.وبسایت آنها بدون هیچ پیچیدگی، مشتری را به سمت ثبت سفارش راهنمایی میکند؛
این همان چیزی است که مشتری از یک وبسایت انتظار دارد؛ صرفه جویی در زمان و ثبت سفارش به آسانی.
نکاتی که باید در طراحی وبسایت رعایت کنید
1. وبسایت را به صورت کاربرپسند طراحی کنید تا استفاده از آن برای کاربر، در نهایت سهولت باشد.
2.کاربر باید مدام از اضافه شدن گزینه های مختلف به وبسایت شما شگفت زده شود و به مشتری دائمی بیزنس شما تبدیل شود و دیگران را هم با خود همراه کند.
3.اگر علاوه بر بیزنس آنلاین، فروشگاه یا مغازه فیزیکی هم دارید، تلفن، آدرس و مشخصات دسترسی به محل فیزیکی را در قسمتی مناسب از وبسایت مثلازیر هر صفحه درج کنید تا خیلی سریع بتوان آن را مشاهده کرد.
4.آیکون بازگشت را در صفحات در نظر بگیرید و اجازه برگشت کاربر را به صفحات قبلی فراهم کنید.
5.با سرور مناسب در محدوده جغرافیایی خودتان کار کنید تا وبسایت شما سرعت مناسبی داشته باشد. سرعت را روی مرورگرهای مختلف مانند فایرفاکس گوگل کروم و اینترنت اکسپلورر همچنین روی موبایل آزمون کنید و مطمئن شوید وبسایت شما سرعت کافی دارد.
6.اطلاعات وبسایت را به روز نگه دارید؛ مثلاپایین وبسایت نوشته 2008 copyright درحالیکه هم اکنون سالها از آن تاریخ گذشته است. به روز نبودن اطلاعات به اعتبار وبسایت لطمه میزند.
7.در طراحی وبسایت، هارمونی را رعایت کنید. انواع و اقسام رنگ و فونت را به کار نبرید.
8.وبسایت باید در نگاه اول برای همه مخاطبان قابل خواندن و فهمیدن باشد.
9.آدرس و لینک شبکه های اجتماعی به دلیل اهمیت آن، باید در بهترین نقطه صفحه قرارگیرد.
10.نمونه وبسایتهای طراحی شده مورد نظر خود را پیش از شروع طراحی وبسایت بیزنس خود، به طراح وبسایت نشان دهید تا به فهم مشترک برسید و در نهایت، چیزی را دریافت کنید که ذهنیت آن را داشتید.
11. به عنوان صاحب بیزنس، درباره فرآیند بیزنس و عملکرد وبسایت با طراح صحبت کنید و استفاده از ابزار را بر عهده طراح بگذارید.
دامنه اینترنتی
- سعی کنید نام دامنه اینترنتی، وزن داشته باشد تا در ذهن مخاطبان بماند.
- نام مخفف برای دامنه اینترنتی بیزنس باعث میشود نام بیزنس در ذهن مخاطبان نماند.
- پسوند نام دامنه خود را ترجیحا با com بخرید. و اگر در کانادا هستید ca .را هم داشته باشید.
- پسوندهایی مانند org .مناسب سازمانها است. در نهایت پسوند com حرف اول و آخر را میزند و بهترین پسوند برای هر نوع بیزنس در هر جغرافیایی است.
- دامنه طولانی نداشته باشید. فرض کنید میخواهید در جایی، دروازه پرداخت ینترنتی راه اندازی کنید.اگر Money.comرا بگیرید، خیلی کار جلو خواهد افتاد .اما اگر این دامنه موجود نباشد میتوانید MoneyFast را ثبت کنید. مهم، عملکرد درست است.
- در انتخاب نام دامنه اینترنتی، زیاد دنبال کوتاه سازی نباشید. روش بهینه سازی موتور جستوجو مهمتر از انتخاب نام کوتاه است.
مردم هیچگاه نامی طولانی مانندrayancomputerltd.comررا تایپ نمیکنند، آنها جستوجو میکنند تا شرکتی مناسب را بیابند، برای نمونه کلیدواژه های سرویس تعمیر کامپیوتر را جستوجو میکنند.
سعی کنید کلمات کلیدی سرویستان را داشته باشید. مهم این است که بهتر دیده شوید.
آدرس یکی از وبسایتهای ماCanadabeautyandhealthcollege .comاست، نام دامنه بسیار طولانی است و به ندرت کسی این نام را تایپ میکند.
اما ما روی بهینه سازی موتور جستوجو و روی کلمات کلیدی کار میکنیم تا وبسایت، در جستوجوهای گوگل نمایش داده شود.
درگاه پرداخت اینترنتی
1.یکی از تغییراتی که برای آنلاین بودن بیزنس خود باید ایجاد کنید، فراهم کردن درگاه پرداخت آنلاین و امکان دریافت پول از مشتری در فضای آنلاین است. تغییرات لازم را در بیزنس خود ایجاد کنید تا بتوانید بستر پرداخت آنلاین را فراهم کنید
2.نوع دیگر پرداخت پول، روش آفلاین است که مشتری، فرم را پر میکند و مشخصات را وارد میکند و بعد پول را پرداخت میکند. این روش در ایران به دلیل همه گیر نشدن کارتهای اعتباری امکانپذیر نیست.
باید فضای اعتماد فراهم شود تا مشتری بتواند فرم را پرباید تراکنش پول را پرداخت کند. در این روش حتما کند و بعدا مالی انجام شود و تضمینهای لازم وجود داشته باشد و امنیت پرداخت حفظ شود.
3.هم اکنون شرکتهایی وجود دارند که دروازه پرداخت اینترنتی یجاد کرده اند و مستقیما با بانک در ارتباط هستند.
4. سیستم پرداخت آنلاین، مشکلات نقد نشدن چک های
کاغذی را حل کرده است و پرداخت در لحظه انجام میشود.
5. درگاههای پرداخت، مشکل فقدان اعتماد دو طرف یعنی فروشنده و خریدار را حل کرده است.
حسابداری آنلاین
- حسابداری بخش مهم هر بیزنسی است و نوع آنلاین آن، کار شما را بسیار ساده میکند. در حال حاضر، سامانه حسابداری ابری کاربرد زیادی پیدا کرده و در همه جا در دسترس است.
- بیشتر افراد، سامانه حسابداری آنلاین را با نرم افزار حسابداری اشتباه می گیرند، درحالیکه نرم افزار روی کامپیوتر است اما حسابداری آنلاین و محیط ابری، در بستر اینترنت است.
- استفاده از حسابداری آنلاین به چند دلیل پیشنهاد میشود
- دسترسی آسان و سریع
- امنیت
- سهولت استفاده
- در حسابداری آنلاین، تمام مبادلات به صورت آنلاین وارد حساب میشود، بدون اینکه نیاز به وارد کردن جداگانه حسابها داشته باشید.
- معنی حسابداری آنلاین این است که تمام حسابداری نوشتاری با رایانه انجام با داشتن یک سیستم کامیپوتری و میشود. مهم نیست که کجا هستید، صرفا وارد کردن نام کاربری و کلیدواژه، وارد سامانه میشوید و حسابها مقابل شما خواهد بود.
آنلاین کردن امور اداری و قراردادها
متحول کردن امور اداری و قراردادها، تغییر دیگری است که هنگام آنلاین شدن بیزنس، باید انجام دهید.
- بیزنس پلن و مارکتینگ پلن را در کامپیوتر داشته باشید و آنها را با دید حضور در فضای آنلاین، به روزرسانی و اصلاح کنید و به آنچه که قابل تطبیق با شرایط آنلاین باشد، تبدیل کنید.
- تمام فرمهای سفارش را به صورت آنلاین تهیه کنید تا در وبسایت پر شوند.
- قراردادها را به صورت آنلاین منعقد کنید. مشتری در هر شرایطی و زمانی که تمایل دارد، قرارداد را مطالعه و آن را امضاء میکند.
- تمام فرآیندهای کاغذی را به فرآیند آنلاین تغییر دهید؛ برای نمونه کارهای روزمره کارمندان وارد فهرست کاری شود. در این شرایط امکان اهمال کاری و اشتباهات به صفر میرسد و گزارش دادن و تحلیل کردن خیلی ساده میشود.
- در مسیر تبدیل بیزنس خود به بیزنس آنلاین، از نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری حداکثر استفاده را کنید.
- طراحی یک سامانه ردیابی هم کار را بسیار آسان میکند. با این روش کارمندان کاملا میدانند که اجناس سفارش داده شده کجای انبار هستند و این همان خودکارسازی فرآیندها است.
تبلیغات آنلاین
1.هر بیزنسی میتواند قبل از تبدیل شدن به بیزنس آنلاین، از طریق تبلیغات آنلاین وارد دنیای آنلاین شود. برای این کار میتوانید از شبکه های اجتماعی استفاده کنید
و همچنین از بخش تبلیغاتی شرکتهایی مانند گوگل و شرکایش از قبیل CNNو BBC استفاده کنید. مهمترین فضا برای تبلیغ هر بیزنسی، گوگل است.
2.استراتژی تبلیغات آنلاین بر این مبنا است که مشتری، کجا شما را ببیند. وقتی مشتری روی صفحه اول گوگل، شما را ببیند، نهایتا 10 درصد افراد جذب وبسایت شما میشوند و 90 درصد آنها از دست میروند.
3.برای هر تبلیغ، یک لندینگ پیج ایجاد کنید که مشتری با کلیک روی لینک تبلیغ، مستقیما وارد آن صفحه شود. ممکن است دهها لندینگ پیج داشته باشید.
طراحی لندینگ پیج باید با محصول و تبلیغ شما هم خوانی داشته باشد.مثلا زدیک سال نو است و با موضوع سال نو، کالایی را تبلیغ میکنید که مناسب مادران است.
این تبلیغ باید رنگ و بوی سال نو داشته باشد، مناسب روحیات مادران باشد و به طور کلی، طراحی و رنگبندی لندینگ پیج با موضوع تبلیغتان متناسب باشد.
مخاطب با دیدن صفحه اول وبسایت مشتری شما نمیشود؛ اما در صورت بازدید از لندینگ پیج، ممکن است مشتری شما شود.
4.گوگل خدمات مختلفی ارائه میکند که بتوانید با صرف حداقل هزینه، حداکثر نتیجه را داشته باشید. گوگل میداند که اگر خدمات خوب ارائه بدهد، شما مادام العمر با آنها خواهید بود.
امکانات و ابزارهای گوگل بسیار پرقدرت هستند. شما میتوانید بررسی کنید که بازخورد تبلیغاتتان چه بوده و بر اساس آن، روشهای خود را اصلاح کنید و کلمات کلیدی را تغییر دهید.
گوگل به شما میگوید که اگر میخواهید روی تلفن هوشمند نمایش داده شوید، چگونه دیده میشوید. نمونه را میبینید و میتوانید آن را تغییر دهید.
حتی می توانید تعداد کاربرانی که تبلیغ شما را روی موبایل دیده اند و یا روی دسکتاپ، به تفکیک ببینیدمثلا یک تبلیغ 56 درصدروی موبایل و 44 درصد روی دسکتاپ دیده شده است.
حتی زمان مشاهده تبلیغ توسط کاربران را میتوانید مشاهده کنید مثلا 76درصداز بازدیدکنندگان، در ساعات آخر شب، تبلیغ را دیده اند.
شما میتوانید برای تبلیغ، زمانبندی تعریف کنید و حتی به تفکیک محدوده جغرافیایی و روزهای هفته نمایش داده شود.
نکات مهمی که باید در تبلیغات آنلاین به کار ببرید این است که:
- محدوده جغرافیایی مشخصی را نشانه بروید.
- مخاطبانی را که هدف قرار میدهید، بر اساس فاکتورهای مختلف مثل جنسیت، سن، علایق و دیگر مشخصات تفکیک کنید.
کاتالوگ آنلاین
- کاتالوگ آنلاین باید به وسیله طراحان حرفه ای تهیه شود. کاربرپسندباشد. سریع لود یا بارگذاری شود.
- وبسایتی که طراحی میشود، حتی اگر در حد کاتالوگ آنلاین است، باید در هر دستگاهی که به اینترنت وصل میشود مثل رایانه و لپتاپ و گوشی، به خوبی دیده شود.
- عملکرد وبسایت و ظاهر آن، دو بحث متفاوت است. ظاهر مربوط به رنگبندی و کاربرپسند بودن است و عملکرد مربوط به این است که با هر کلیک چه اتفاقی میافتد؛ از یک ثبت نام ساده در نظر بگیرید تا امور دیگر.
- اگر میخواهید بیزنس آنلاین داشته باشید، با یک تیم حرفه ای کار کنید و اگر میخواهید فقط کاتالوگ آنلاین داشته باشید، یک طراح برای کار شما کافی است.
گرفتن بازخورد آنلاین از مشتری
یکی از مواردی که در بیزنس آنلاین باید در نظر بگیرید، ثبت آنلاین بازخورد مشتریان از اگر فروشگاه موبایل دارید، به جای اینکه فرم به مصرف محصولات و خدمات شماست.
مثال مشتری بدهید پر کند، به راحتی از طریق وبسایت میتوانید مشارکت ایجاد کنید و بازخورد بگیرید.
جذابیت گرفتن بازخورد این است که؛
1) میتوانید نظر مشتریان و بازار هدف را تحلیل کنید و تغییرات لازم را در جهت بهینه سازی، اعمال کنید.
2 )بازخوردها و نظرها را جمع آوری کنید و در اختیار مشتری بگذارید. نکاتی که مشتریان درباره شما میگویند، خود یک ابزار تبلیغاتی است.
من از اکسپدیا خرید میکنم و به طور دائم تغییرات را در آن میبینم. یکی از کارهایی که میکنند، گرفتن بازخورد و رتبه دادن است و همین مورد، یکی از دلایل موفقیتشان است.
برای نمونه من پروازی به مقصد لس آنجلس از اکسپدیارزرو کردم، این شرکت درهمان ساعت پروازم به من ایمیل زدکه آیا ازپروازراضی هستی؟
شرایط فرودگاه چطوربود؟آیا هتل مناسب ست؟ یکی از رموز موفقیت اکسپدیا این است که مدام مشتری رادنبال میکند.
در آن ایمیل به طور مستقیم بازخوردنخواسته بودند بلکه فقط چند سوال در مورد مراحل بررسی بلیط و سوار شدن هواپیما پرسیده بودند
ثبت و معرفی بیزنس در فضای آنلاین
در هر کشوری هستید، از ابزارهای آنلاین برای ثبت نام بیزنستان استفاده کنید. در این صورت اگر کسی نام بیزنس شما را جستوجو کند، در نتایج جستوجوی گوگل، مشاهده خواهید شد.
1.یکی از فنون ترقی بیزنس آنلاین، ثبت نام در دایرکتوریهای آنلاین است. خود گوگل هم دایرکتوری آنلاین دارد؛ گوگل مپ و دایرکتوری گوگل.
2.لینک وبسایت خود را برای دیگران ارسال کنید. اگر به جز صفحه اول، بخشهای دیگر وبسایت هم جذاب است، آنها را به اشتراک بگذارید.
3. لینک یادداشتی را که در وبسایتتان درباره موضوعات مختلف نوشته اید، ارسال کنید. مستقیم سر اصل مطلب بروید و لینک صفحات مفید برای کاربر را ارسال کنید.
تولید محتوا در فضای آنلاین
در دنیای مجازی، محتوا حرف اول و آخر را میزند و این موضوع باعث میشود که همه سعی کنند بهترین محتواها را تولید کنند و با تولید محتوای مناسب، افراد زیادی را به صفحات خود جذب کنند.
1.در تولید محتوا استراتژی داشته باشید و مناسبتها را جدی بگیرید.
برای هر مناسبت نقشهای داشته باشید و در مناسبتهای مختلف، رنگها و طرحهای هماهنگ ارائه کنید و هارمونی ایجاد کنید.
2.گوگل مدام شما را رصد میکند؛ در صورتی که محتوای قدیمی داشته باشید و تغییری در صفحات خود ایجاد نکرده باشید، شما را در انتهای فهرست در نتایج جستوجو قرار میدهد.
اگر به طور مستمر محتوا تولید کنید، هارمونی و تنوع
رعایت میشود؛ این یعنی جذاب بودن.
3.فروش و برندسازی به محتوای مناسب نیاز دارند که شامل متن، عکس، فیلم، برگزاری کمپین و مسابقات است. عکس و فیلم، بیشتر از یک متن ساده طرفدار دارد.
4.در هر دوره زمانی، ترندهای فضای مجازی را بشناسید واز آنها در تولید محتوا استفاده کنید. برای مثال در حال حاضر گیف سهم زیادی در محتوا دارد.
5. اگر 100 درصد محتوای شما تبلیغاتی باشد طرفداران به 20 صفحه خود را از دست میدهید. در این صورت نهایتا درصد هدفتان میرسید و بیشتر از آن، صفحه شما دنبال نمیشود.
6.از اصل پارتو پیروی کنید؛ یعنی 80 درصد از محتوایی که تولید میکنید، به مطالب مربوط به بیزنس اختصاص داده شود و 20 درصد تبلیغات باشد.
برای نمونه کسی که رستوران دارد،جالب نیست که مدام از رستوران خود تعریف کند و آن را تبلیغ کند.
7.اگر شرکت بزرگی هستید، به راحتی شایعات و مطالب زرد را برای تولید محتوای جدید منتشر نکنید. اما شرکتهای کوچک به صورت مقطعی میتوانند این روش را امتحان کنند.
محتوا باید جذاب و خلاقانه اما در ارتباط با بیزنستان باشد.
فرض کنید بیزنس شما رستورانداری است، اگر رستورانتان آشپزخانه جذابی دارد از آنجا به نفع خودتان استفاده کنید و اتفاقات پشت صحنه را گزارش بدهید. مدام اتفاقات آنجا را گزارش کنید و با تهیه فیلم و عکس، محتوا تولید کنید.
ما یک برنامه آشپزی داشتیم که به جای اینکه داخل آشپزخانه، برنامه را ضبط کنیم، داخل رستورانهای معروف و بزرگ میرفتیم. این محتوا جذابتر از این بود که آشپز وارد استودیوی ضبط شود و در آشپزخانه داخل استودیو ضبط
کند.
بهینه سازی موتور جست وجو
شما یکی از دهها میلیون نفری هستید که میخواهید در صفحه اول گوگل قرار بگیرید، پس در این میان خیلی ها جا میمانند.
1.برای بهینه سازی موتور جستوجو استراتژی داشته باشید و از افراد متخصص و با سواد استفاده کنید تا همیشه در چند صفحه اول نتایج جستوجوی گوگل باقی بمانید.
2.برای اینکه در صفحات اول نتایج جستوجوی گوگل دیده شوید، هم میتوانید از ابزارهای گوگل استفاده کنید و هم از طراحان وبسایت کمک بگیرید.
3.خدمات بهینه سازی موتور جستوجو گران است. بخش مهمی از راه را میتوانید با محتواسازی و استفاده از شبکه های اجتماعی برای بازنشر محتواهای وبسایت طی کنید.
4.یکی از راههای بهینه سازی موتور جستوجو، عرضه پیشنهادات تخفیفی و کوپن به صورت آنلاین و کم هزینه در وبسایت و شبکه های اجتماعی است.
ارائه پیشنهادات تخفیفی و کوپن در بیزنس سنتی،هزینه بر است؛ چاپ کوپن و توزیع آن هزینه ً دارد. مثال با هزینه هزار دلار، کوپن چاپ کرده اید و پانصد دلارهم هزینه توزیع آن است. ضمن اینکه بخش زیادی از کوپنها به دست مصرف کننده نمیرسد.
اگر این کوپنها را بر طبق قاعده درست به صورت آنلاین عرضه کنید، مبلغ بسیار کمتر از هزاروپانصد دلار هزینه میکنید.
صفحه پیشنهاد تخفیفی در وبسایت شما باید به راحتی در دسترس باشد و امکان بازنشر داشته باشد.
5.روش دیگر توزیع کوپندر فضای آنلاین، استفاده از ایمیلهای اینتراکتیو است، به شرط اینکه این امکان در وبسایتتان به خوبی طراحی شده باشد.
وقتی ایمیل اینتراکتیو داشته باشید، میتوانید لینک اچ.تی.ام.ال را برای همه ارسال کنید. این ایمیل کمحجم است و لندینگ پیج را با لینک باز میکند.
6.نحوه استفاده از کوپن باید خیلی واضح باشد و خریدار، بیدرنگ متوجه شود که چه بخشی از نیازش را تأمین میکند.
اگر تخفیف ویژه میدهید یا در ازای خرید مشتری، هدیه ای میدهید، خریدار باید سریع نکته را دریابد. افزون بر اینکه جذابیتهای طرح و رنگ هم باید رعایت شود.
ارتباط آنلاین با مشتری
- ایمیل یکی از استراتژیهای اصلی در بیزنس آنلاین است، نه فقط به خاطر بازاریابی، بلکه جایگزینی بهتر از آن برای ارتباط نیست.
- اگر سامانه هوشمند داشته باشید و به نرم افزارهای مختلف متصل باشید، میتوانید ارتباطی هوشمندانه و هدفمند با مشتری ایجاد کنید. برای نمونه بر اساس تاریخ تولد مشتری یا بر اساس علایق او، خدمات ویژه و مختص پیشنهاد دهید.
- شرکتهای سرویس دهنده ایمیل، ابزارهایی دارند که استفاده از آنها پیشنهاد میشود. بیزنسهای مختلف ابزارهای موردنیاز بیزنس خود را اجاره میکنند و خود، روی جذب مشتری و افزایش فروش تمرکز میکنند.
- نرم افزارها کمک بزرگی میکنند که از تولید و تفکر مجدد و هزینه زیاد برای رقابت با شرکتهای بزرگ راحت شوید تا تمام ذهن و انرژیتان متمرکز بر بیزنس باشد.
سامانه پاداش وفاداری
هدف از طراحی سامانه پاداش وفاداری، نگهداشتن مشتریهای فعلی و نشانه رفتن مشتریهای بالقوه است.
سامانه پاداش وفاداری به مشتری، مشتری را ماندگار میکند.
از نرم افزارهای موجود در زمینه پاداش وفاداری به مشتری استفاده کنید. سامانه های وفاداری عمدتا مبتنی بر امتیاز هستند.
در این سامانه به کسی که از شما خرید میکند، امتیاز میدهید. برای نمونه وقتی 1000 دلار از شما خرید کند، 1000امتیاز به او میدهید.
این امتیازدهی با هر خرید مشتری انجام میشود و همانند پول ارزش دارد. برای نمونه اگر شما فروشنده لباس باشید، میتوانید به ازای امتیازات مشخص به مشتری، جوراب مجانی بدهید.
برخی از سامانه ها خیلی هوشمندتر شده اند مثلا با 300 امتیاز نمیتوانید کالایی بگیرید، اما با 300 امتیاز و 100دلار پول، میتوانید یک شلوار بگیرید.
در اینجا باز هم برای 300 امتیاز ارزش قائل شدید تا به عنوان پول خرج شود. بابت 100دلاری که مشتری میدهد، باز به او امتیاز داده میشود. این روش، یک اعتیاد دائمی است تا مشتریها فروشنده را رها نکنند.
با استفاده از سامانه وفاداری، مشتری از شما طلبکار
میشود و برای اینکه طلب خود را زنده کند، به خرید
از شما ادامه میدهد.
میتوانید تخفیف هم تعریف کنید، اما امتیاز دهید، بنابراین مشتری باید دوباره خرید کند تا امتیازاتش نقد شود. برای این کار استفاده از نرم افزارهایSoftware System Reward بسیار مناسب است.
سامانه پاداش وفاداری از آنجا شروع شد که شرکتهایی به نامaeroplanemiles یا airmiles بابت خرید مشتری به او امتیاز دادند.
آنها با شرکت هواپیمایی قرارداد داشتند و بابت این امتیازها خدماتی ارائه میکردند. پس از آن بسیاری از شرکتها این سامانه را برای خود راه اندازی کردند.
هم اکنون شرکتهای واسطه وجود دارند که این خدمات را به بیزنسهای مختلف ارائه میکنند. جذابیت این شرکتها این است که وقتی امتیاز را از شرکت هواپیمایی گرفتید، لازم نیست برای خرج کردن آنها حتما بلیط بخرید، میتوانید به رستوران بروید یا کالاهای دیگری خریداری کنید.
در این زمینه در کتاب ”سیستم پاداش به مشتری“ به تفصیل توضیح داده ام.
شبکه های اجتماعی
- کسی که وارد دنیای آنلاین میشود، بدون شبکه های اجتماعی نمیتواند پیش برود.
- برای تبلیغات باید هزینه کنید، اما عضویت و استفاده از شبکه های اجتماعی رایگان است. پس، از این ابزار برای برقراری ارتباط دو طرفه هوشمندانه بهره ببرید.
- از شبکه های اجتماعی به عنوان ابزاری برای اهداف فروش و برندسازی استفاده کنید. این دو هدف باید همیشه در رأس برنامه شما باشد.
- اولین مصرف شبکه های اجتماعی، ایجاد دل مشغولی رای کاربران و همراهی با آنها است. آنها را درگیر محتوایتان کنید.
- حساب کاربری فعال و صفحه جذاب داشته باشید، جایزه بدهید و مسابقه برگزار کنید. عکس و فیلم بارگذاری کنید.
مخاطب را در حلقه علاقه مندان بیزنس خود قرار دهید و کاری کنید که جذب محتوای وبسایت و صفحات شما شود.
چون باعث میشود که در جاهای مختلف در مورد شما صحبت کند، از شما خرید کند و هچنین محتوای شما را بازنشر کند. اینگونه از کسی که درگیر شما شده است، استفاده میکنید.
در حال حاضر اینستاگرام و شبکه اجتماعی پینترست جزو شبکه های اجتماعی کارا هستند.
- شبکه های اجتماعی را بشناسید. فقط به شنیده ها اکتفا نکنید. مخاطبین فیسبوک و اینستاگرام و توییتر را با ماهیت و طرز تفکر متفاوت بشناسید. مخاطبان را بشناسید و استراتژیتان را طبق آن طراحی کنید.
- وقتی از شبکه های اجتماعی صحبت میکنیم، مهمترین مسئله تجزیه وتحلیل افراد یا این کار را انجام عملکرد خودتان و رقبا در شبکه های اجتماعی است.
معمولا نمیدهند یا به صورت جدی انجام نمیدهند و در نهایت، برداشتهای شخصی خود را به عنوان تحلیل ارائه میکنند.
- در دنیای امروز اپلیکیشنها و ابزارهای زیادی برای تجزیه وتحلیل وجود دارد. شما از همه چیز آ گاه نیستید، بنابراین باید از این ابزارها بهره ببرید.
- فیسبوک ابزارهای زیادی به شما میدهد، برای اینکه بدانید چند درصد مخاطبان درگیر محتوای شما شده اند. برخی ابزارها هم با پرداخت حق عضویت ماهیانه و سالانه، صفحه شما را تحلیل میکنند.
ما در سال 2016 در فیسبوک برای یک ایونت تبلیغ کردیم که باعث شد هزاران نفر در آن ایونت شرکت کنند. سال بعد پول بیشتری خرج کردیم، اما یکدهم آن تعداد در ایونت از طریق فیسبوک شرکت نکردند.
در نگاه اول گفتم آن همه هزینه کردیم و نتیجه ای حاصل نشد. اما هنوز حرفم تمام نشده بود که نظرم تغییر کرد و با خودم گفتم شاید اشتباه میکنم و تبلیغات امسال مؤثرتر بوده است که همینطور هم بود.
در جذب مخاطب، بیشتر از کمیت، کیفیت مهم است تعداد فالوور مهم نیست. مهم این است که چند درصدشان درگیر فعالیتهای ما شدند. این موضوع با استفاده از نرم افزارهای تحلیلی به خوبی مشخص میشود.
- برای بررسی کیفیت مشارکت مخاطبان ابتدا ببینید که چند نفر از صفحه بازدید میکنند و سپس بررسی کنید که چند درصد بازدیدکنندگان از شما خرید میکنند یا در برنامه های شما شرکت میکنند.
- یک سامانه کارآمد تحلیلی داشته باشید. قضاوت عجولانه همان احساسی رفتار کردن است که در بیزنس جایی ندارد. شما به تنهایی تحلیلگر نیستید.
این کار به نمودار و الگوریتم نیاز دارد و با نرم افزارهای مخصوص انجام میشود.
توصیه هایـی برای پیشرفت در کـــــار
در هر مرحله ای از بیزنس هستید مطالعه را فراموش نکنید.
کتاب و مقاله خواندن بسیار سودمند است و به شما کمک میکند که دید وسیعتری کتابهای مرتبط نسبت به مسائل پیدا کنید. در جایگاه مدیر یا صاحب یک بیزنس، حتما با رفتار سازمان را مطالعه کنید.
در بیزنس، خودتان را به جغرافیا و مرزها محدود نکنید.
وقتی آنلاین کار میکنید، به ویزا نیاز ندارید! چون بیزنس آنلاین بدون مرز و محدودیت در هر نقطه از جهان کار میکند. درنهایت، اگرموفق شوید، دیگران هم از بیزنس شما استفاده میکنند. دردنیا شریک پیدامیکنیدوبه دنبالتان میآیند.
کارتان را آنقدر توسعه بدهید که سرمایه گذار جذب کنید.
اگر شما کارتان را بلد باشید، هیچگاه ترس از دست دادن سرمایه و نقدینگی نخواهید داشت. اگر یک تن غذا هم داشته باشید، بالاخره تمام میشود. شما باید ماهیگیری را یاد بگیرید و طوری این ماهی را فرآوری کنیدکه مدتها آن را نگه دارید.
مشکلات رافراموش کنید.
به جای بهانه تراشی و تمرکز بر مشکلات محیط، مشکلات درونی خود و سازمانتان را حل کنید. فضای آنلاین یک فرصت جدیداست و ازاین بهترنمیشود. کسی نمیتواند مانع فعالیت شمادر فضای آنلاین شود.
روی هیچ کس حساب نکنیدجزخودتان.
در عین حال که فقط به خودتان اتکا دارید، از نظر و تحلیل دیگران غافل نشوید. هرآنچه بفروشید اعم از خدمت یا محصول باید به نظر دیگران با ارزش باشد تا برای آن بهایی پرداخت کنند.
برنامه ریزی و مدیریت منابع مالی داشته باشید.
یکی از مسائل مهم در بیزنس پلن، بودجه است. تأمین منابع مالی به خصوص برای استارت آپ ها، اهمیت زیادی دارد و نیاز به مدیریت منابع مالی و استراتژی کاری مرحله به مرحله میباشد.
من شخصا تمام کارهای زندگیام را بدون پول، پیش برده ام. این کار، شدنی است. داشتن هدف و برنامه، مهمتر از پول است.
مثلا وقتی برنامه بیزنس آنلاین خود را تعریف میکنید، مشخص کنید که آیا نیاز به یک نفر به عنوان مسئول شبکه های اجتماعی دارید یا میخواهید برونسپاری کنید.
برای استفاده از شبکه های اجتماعی استراتژی داشته باشید. وقتی استراتژی نیست، درنهایت بودجه تمام میشود و کاری هم از پیش برده نمیشود.
تیم سازی کنید.
استفاده از استراتژیهای تیم سازی ضروری است. بیشتر استارت آپ ها به جایی نمی رسند، به خاطر اینکه معمولا در همان ابتدای کار تیمها از هم میپاشند.
یک استارت آپ نخست باید ثابت کند تیمی دارد که میتواند کاری را انجام دهد. داشتن ایده به تنهایی مهم نیست.
تیم بسازید و بیزنس را ایجاد کنید. نگویید من یک ایده داشتم، اما شخص دیگر وارد بازار شد و پیشی گرفت. وقتی ایده به ذهن شما رسیده، به فکر 100هزار نفر دیگر هم رسیده است.
صدها نفر به آن جدی فکر کردهاند و دهها نفر آن را پیگیری کرده اند و عده ای هم آن را عملی کرده اند. وقتی توانایی پیاده کردن ایده تان را ندارید، دیگران این کار را میکنند.
کار را راه اندازی کنید، بفروشید و خارج شوید.
همیشه نباید کار را نگه داشت. باید آن را به نقطه ای رسانید که با فروش آن، موفق شوید و از بازار بیرون بروید.
محتوای خوب تولید کنید.
از اینستاگرام و فیس بوک شروع کنید و به نقطهای میرسید که پیشرفت حاصل میشود.
حصار جغرافیا را بشکنید و بیزنستان را گسترش
دهید.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- سرفصلهای یک بیزنس پلن هوشمندانه به طور کلی، موضوعات زیر در یک بیزنس پلن هوشمندانه...
- بیزینس پلن هوشمندانه بیزینس پلن هوشمندانه به طور کلی، بیزنس پلن مجموعه ای...
- انتخاب روش بازاریابی آنلاین برای اینکه بتوانید روش بازاریابی آنلاین خود را انتخاب کنید،...
- بازاریابی دیجیتال چیست (بخش اول) در بازاریابی دیجیتال در واقع از روشهای بازاریابی آنلاین استفاده...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.