روش بهینه سازی محتوا برای گوگل 2
درقسمت قبل به روش بهینه سازی محتوا برای گوگل اشاره کردیم در ادامه به سایر روش های دیگر برای بهینه سازی محتوا در گوگل خواهیم پرداخت. باما همراه باشید.
4) توضیحات متا برای بهینه سازی محتوا برای گوگل
قبل از نوشتن محتوای خود ، و دوباره قبل از انتشار آن برای استفاده همگان ، از توضیحات متا برای راهنمایی موتورهای جستجو استفاده نمائید. توضیحات متا به موتورهای جستجو و نیز جستجو کنندگان کمک می کند تا درک صحیحی از عنوان شما پیدا کنند. اینکه محتوای شما چه ارتباطی با کلمات کلیدی مورد نظر جستجو کنندگان داشته است و اینکه محتوای شما می تواند برای آنها مفید باشد یا خیر.
توضیحات متا در تگ های <head> و </head> قرار می گیرد.شکل زیر را ببینید
گوگل از توضیحات متای شما در صفحه وب سایتتان به عنوان یک قطعه از متن اصلی استفاده می کند و زمانی که کاربران کلمات کلیدی مرتبط با متن شما را جستجو می کنند ، گوگل توضیحات متای شما را به آنها نمایش خواهد داد. همین تکه از متن (توضیحات متا) می تواند تعیین کند که آیا کلیک دریافت می کنید یا نه؟ چرا؟
چون زمانی که نتایج جستجو عنوان شما را نمایش می دهد، کاربر در صفحه گوگل توضیحات متا را به صورت مختصر می خواند.اگر برایش مفید بود بر روی لینک کلیک می کند ، وگرنه از روی آن رد می شود. پس به اهمیت توضیحات متا هم پی بردیم.
به طور کلی توضیحات متا باید بین 150 تا 160 کاراکتر باشد و عمومأ به صورت زیر نمایش داده می شود :
## اما حتمأ سوال مهمی در ذهن شما شکل گرفته و آن هم این است، چگونه توضیحات متایی بنویسم که هم برای مخاطب جذاب باشد و هم رتبه گوگل سایت مرا بهبود ببخشد؟
جواب این سوال شامل 2 راه حل است :
اول اینکه کلمات کلیدی مقصود محتوا را کاملأ درک کنید. یعنی پشت کلماتی که می نویسید دقیقأ چه هدفی را دنبال می کنید و می خواهید مخاطب را به چه هدفی برسانید. برای مثال فرض کنید می گویند شما یک مشاور رسانه های اجتماعی هستید و می خواهید مشتریانی را به کسب و کار خود جذب نمائید. پس کلمه کلیدی اصلی شما می تواند ««مشاوره تخصصی رسانه های اجتماعی»» باشد.
زمانی که مشتری شما می خواهد به هدف خود یعنی یافتن فردی متخصص در زمینه شبکه های اجتماعی برسد با تایپ کردن کلمه یا کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار شما ، می تواند به راحتی شما را نیز در نتایج جستجوی خود بیابد. بنابراین توضیحات متای شما باید مرتبط با کاری باشد که می خواهید انجام دهید.
مورد دوم اینکه هنگامی که مقاله یا پست خود را نوشتید ،دوباره برای آن توضیحات متا بنویسید. من به شما پیشنهاد می کنم موارد طلائی زیر را در نظر بگیرید :
- سعی کنید توضیحات متا حداکثر 150 تا 160 کاراکتر باشد که این تعداد با احتساب Space می باشد.
- برای محتوایی که در موبایل قابل خواندن است، توضیحات متا 113 کاراکتر باشد(با احتساب Space)
- توضیحات متای شما به گونه ای باشد که مخاطب بتواند مفهوم صفحه شما را کاملأ درک کند. وقتی مخاطب موضوع را کاملأ درک کند قطعا نرخ کلیک شما هم بالاتر خواهد رفت.
- توضیحات متای شما باید شامل کلمات کلیدی هم باشد. اگر توضیحات شما دارای کلمات باشد که کاربر آن کلمات را در کوئری جستجوی خود وارد می کند، قطعأ شما هم در نتایج جستجو خواهید بود. نمایش صفحه محتوای شما ارتباط زیادی با جستجوی کاربر پیدا می کند.
- مطمئن شوید توضیحات متای شما کاملأ یکتا باشد. هیچگاه دو توضیح مثل هم را برای دو صفحه متفاوت در نظر نگیرید چون وب مسترهای گوگل یکی از آنها را نادیده می گیرد . شما یکی از محتواهای خود را از دست داده اید.
5) فرکانس کلمات کلیدی
فرکانس کلمات کلیدی یکی دیگر از روش های بهینه سازی محتوا برای گوگل است، یعنی چند بار کلمات کلیدی انتخابی شما ، روی یک صفحه تکرار شده است. برای مثال اگر کلمه کلیدی شما ««بهترین هتل اصفهان»» است ، این کلمه در مقاله 1000 کلمه ایی شما چند بار تکرار شده است؟ به عبارت دیگر چگالی کلمه «« بهترین هتل اصفهان »» نسبت به کلمات دیگر در صفحه چقدر است؟
از زمانی که به روز رسانی های مکرر گوگل آغاز شد ، فرکانس و چگالی کلمات کلیدی به شدت مورد توجه گوگل قرار گرفت. امروزه گوگل به افرادی که کلمات کلیدی را چندین بار در محتوای خود به کار می برند نمره منفی می دهد. به گفته یکی از مدیران شرکت گوگل، چگالی/فرکانس کلمات کلیدی و رعایت آن یکی از 200 فاکتور مهم SEO به حساب می آید. پس به نظر می رسد به این نکته هم باید توجه کنیم.
برای بررسی چگالی کلمات کلیدی محتوای خود می توانید از این وب سایت استفاده کنید. در شکل زیر این وب سایت را مشاهده می کنید :
6) لینک های صفحه برای بهینه سازی محتوا
لینک های صفحه که یکی دیگر از موارد بهینه سازی محتواست به گوگل می گوید وب سایت شما یک وب سایت اجتماعیست و ارتباط زیادی با افراد دیگر دارد. پس قطعأ وب سایت شما محتوایی دارد که برای بسیاری از مردم مفید و کاربردی است.
لینک کردن به وب سایت های دیگر نشانگر این موضوع است که آن وب سایتی که به آن لینک می کنید محتوای باارزشی داشته که برای شما و مخاطبان شما با ارزش است. لینک های صفحه هم می تواند به خارج از وب سایت شما باشد و هم می تواند به وب سایت شما باشد.
قوانین رسمی و استانداردی برای اینکه چگونه لینک های مفید ایجاد کنیم فعلأ در دسترس نیست. اما ذکر برخی نکات می تواند برای وب سایت شما مفید باشد:
- به صفحاتی در وب سایت خود و دیگران لینک دهید که با موضوع شما مرتبط هستند.
- لینک ها را با انکر تکست های مناسب ایجاد کنید. انکر تکست همان متنی است که برای لینک در نظر می گیرید.
البته مواردی که در بالا ذکر شد به صورت رسمی در گوگل وجود ندارد و بیشتر بر اساس تجربه به دست آمده است.
خوب حالا که در مورد SEO copywriting مطالبی را خوانده و یاد گرفتیم بهتر است ابزارهایی را معرفی کنیم تا بتوانیم تمرین بیشتری داشته و به صورت عملی آن را ببینیم. دراینجا برخی از ابزارها را معرفی می کنیم :
- ابزار Unsuck-it : این ابزار، یک نرم افزار رایگان است که در اینترنت منتشر شده است. شما می توانید به وسیله آن کلمات ، جملات و پاراگراف های مناسب را بیابید.
- ابزار Read-Able : این ابزار، ابزاری ساده است که به شما کمک می کند تا محتوای خود را با 7-8 سطح بهینه کنید. این ابزار تضمین می کند مخاطبان شما بیشتر شده و مطالب شما برای آنها لذت بخش تر می شود. بنابراین تعداد کلیک هایی که بر روی محتوای شما صورت می گیرد بیشتر می شود.
- ابزار Live-Keyword-Analysis : این ابزار رایگان سئو میزان نرخ چگالی کلمات کلیدی محتوای شما را محاسبه می کند.
- ابزار Kill Writer’s Block : این ابزار ، ایده هایی را برای نوشتن محتوای بهتر برای شما تولید می کند.
در بخش SEO copywriting چند عامل دیگر هم از اهمیت زیادی برخوردار هستند. یکی از عوامل دیگر تگ های عنوان است. این تگ ها از h1 تا h6 برچسب خورده اند.در محتوایی که ایجاد می کنید ساختار تگ های عنوان باید ساختار استاندارد و درستی باشد.
هیچگاه عنوان با عدد بزرگتر را قبل از عنوان با عدد کوچک به کار نبرید. مثلأ نباید h2 را قبل از h1 استفاده کنید. هرچند از نظر شما ممکن است هیچ تغییر یا مشکلی را در خروجی مشاهده نکنید اما همین کار باعث می شود گوگل به شما نمره منفی بدهد. چون شما ساختار درست را رعایت نکرده اید.
بخش پنجم : نوشتن محتوای مفید برای مخاطبان
کلمات قدرتمند هستند. کلمات تعامل به وجود می آورند. اگر بتوانید از ترکیب کلمات ، بخش های ارزشمند به وجود بیاورید قطعأ مخاطبان بیشتری پیدا می کنید.
به یاد داشته باشید که محتوای تکراری ، محتوایی که پر از کلمات کلیدی شده ، محتوای با کیفیت پایین نمی تواند به مخاطبان شما کمک کند . تحقیقات سال 2015 نشان داد ، اگر محتوای شما مفید است علاوه بر آن باز هم باید سه نکته زیر را در نظر داشته باشید :
- برای تعداد زیادی از جستجو ها با کلمات کلیدی مناسب بهینه شده باشد.
- تعداد قابل قبولی لینک پشتی با اعتبار بالا به مطلب شما لینک داده باشند.
- مطلب شما یک ایده ی جدید و مطلبی تازه باشد.
یکی از کارهایی که می توان برای مفید شدن اطلاعات، انجام داد این است که قبل از هر کاری ، کلمات مناسبی از محتوا را که می تواند قصد مشتری باشد را حدس بزنیم. اینکه محتوای ما چه نکته ای دارد که آن نکته در ذهن کاربر هم ایجاد شود و بخواهد آن را جستجو کند.
برخی از محققین سئو آمده اند و برخی کلمات کلیدی مهم را دسته بندی کرده اند. به عبارت دیگر چه جستجوهایی توسط کاربران منجر به خرید یک محصول می شود؟ با دیدن چه کلماتی تشویق می شوند که بر روی لینک سایت شما کلیک کنند؟
برای طبقه بندی کلمات کلیدی دو دسته وجود دارد : دسته کلمات کلیدی اطلاعاتی و دسته کلمات تجاری.
دلیل مهم استفاده افراد از دسته اول (اطلاعاتی) این است که می خواهند اطلاعات مفیدی بدون پرداخت هزینه به دست آورند. این دسته از کلمات به صورت پنهان واژه “چطور می توان” را در خود دارند. مثلأ چطور می توان به رتبه بالای گوگل دست یافت! به مثال زیر دقت کنید :
دراین شکل مثال ما این است که چطور می توان ماشین راند! کلماتی که دور آنها خط قرمز کشیده ایم ، کلمات کلیدی اطلاعاتی هستند. چرا؟ چون کسانی که این موارد را جستجو می کنند افرادی هستند که به دنبال ویدئو ، مقاله یا پست رایگان در آن زمینه می گردند.
شما می توانید پیرامون کلمات کلیدی اطلاعاتی محتوای مفید بنویسید اما هیچگاه انتظار نداشته باشید خوانندگان به مشتری تبدیل شوند. زیرا آنها اصلأ قصد خرید ندارند. در عوض استفاده از کلمات کلیدی اطلاعاتی در محتوا ، باعث پرورش مخاطبان زیاد ،تعامل با آنها و ایجاد نام تجاری می شود.
در مقابل کلمات کلیدی اطلاعاتی ، کلمات کلیدی تجاری هستند. این کلمات مشتری را به خرید دعوت می کنند. کسی که کلمات کلیدی تجاری را جستجو می کند همانند شخصی است که برای خرید یک محصول به بازار رفته است.
واقعیت این است کسی که نام تجاری را در گوگل تایپ می کند فردی است که آماده به اقدام است. کلمات کلیدی تجاری دارای پسوند و پیشوندهای خاصی هستند. مانند بررسی ، خرید ، سفارش ، مقایسه ، حمل و نقل رایگان ، سریع و …. مثال زیر را ببینید: این شخص به دنبال کاهش وزن است :
وقتی از کلمات کلیدی تجاری استفاده می شود ، هدف ایجاد اطلاعات مفید در زمینه چگونگی استفاده از محصول ، مزایای استفاده از محصول و نحوه خرید یا استفاده کردن از آن است.
سه پلن طلائی برای هدفمند کردن کلمات کلیدی در محتوا
- کلمات کلیدی اصلی را در عنوان قرار دهید. مثلأ فرض کنید کلمه کلیدی ما
««بهینه سازی محتوا»» است. عنوان ما بهتر است اینگونه باشد :
««7 راه موثر برای بهینه سازی محتوا که برای شما الزامیست!»»
- از کلمات کلیدی فرعی در توضیحات متا ، در بخش معرفی و تگ های عنوان استفاده کنید. این کار باعث می شود ترافیک وب سایت شما بهتر شده و در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود.
- محتوای خود را بنویسید و در نتیجه گیری محتوا عمدأ کلمات کلیدی را نیز استفاده کنید. مثلأ فرض کنید من محتوایی راجع به بهینه سازی متن نوشته ام. قسمت پایانی مقاله من به این صورت است:
نتیجه گیری
محتوایی که ترافیک زیادی جذب می کند ، از نظر کلمات کلیدی ، محتوا ، متا و لینک ها بهینه شده است. محتوایی که کلمات کلیدی خاص داشته باشد قطعأ بازدید کننده زیادی را به وب سایت شما ارجاع می دهد.
آیا شما استراتژی دیگری برای ساخت محتوا جهت بالا بردن ترافیک وب سایت می شناسید؟
کلماتی که زیر آنها خط قرمز کشیده ام و با رنگ قرمز هم مشخص شده کلمات کلیدی بوده و من عمدأ آن را در انتهای متن اضافه کردم.
خوب دوستان خوبم ، امیدوارم تا اینجای کار خسته نشده باشید. نفس عمیقی بکشید تا به ادامه بحث بپردازیم.
مبحث کنونی ما در مورد SEO copywriting و نوشتن محتوای مفید برای مخاطبان است. محتوای خوب و مفید محتوایی است که یک مشکل خاص را رفع می کند به شیوه ای که اصلأ خسته کننده نباشد. محتوای شما باید مخاطبان را تحریک کند. آنها را تشویق به کلیک بر روی عنوان کرده و باعث شود مخاطب بخش معرفی را خوانده و به سرعت وارد بدنه محتوای شما شود و آن را تا انتها بخواند.
یکی دیگر از محتواهای مفید و خوب مطالعه موردی است. مطالعه موردی جزء یکی از 15 نوع محتوای برتر سال 2015 قرار گرفت. افرادی که در مدل B2B فعالیت می کنند ، علاقه زیادی به مقالات مطالعه موردی دارند.
مطالعه موردی محتوایی است که به شرح یک محصول یا یک سرویس می پردازد. یک مطالعه موردی خوب، انجام آزمایشات ، مطالعات و تحقیقات صورت گرفته را به خوبی نمایش می دهد. برای نوشتن یک مطالعه موردی خوب ، از مدل زیر پیروی کنید :
- خلاصه ای از مطالعه خود را بنویسید و مروری بر نتایج داشته باشید.
- چالش پیش روی مطالعه را توضیح دهید، آنچه که ممکن است کاربران دیگر هم با آن برخورد کنند.
- روشی را که شما برای حل مشکل خلق و آزمایش کرده اید را با ذکر مثال گام به گام برای مخاطب توضیح دهید.
- نتایج آزمایشات را با استفاده از نمودارهای گرافیکی و جداول ، مورد بحث قرار داده و توضیح دهید چه روشی برای چالش مورد نظر مناسب یا مناسب تر است.
- مطالعه موردی خود را نتیجه گیری کنید و دیگران را به اقدام دعوت کنید.
بخش ششم : پژوهش کلید واژه برای ایجاد محتوا
بیش از 66% از کلیک ها بر روی سه نتیجه اول ظاهر شده در صفحه گوگل است. سئو ، بدون کلمات کلیدی قطعأ کامل نیست. این بخش در مورد تعیین کلماتی است که ممکن است در ذهن مخاطب بگذرد. وقتی شما موضوع محتوای خود را انتخاب می کنید ، باید کلمات کلیدی مناسب محتوا در آن صنعت را هم بیابید.
یکی از ابزارهای که می تواند کلمات کلیدی مناسب موضوع شما را به شما پیشنهاد دهد ابزار Google Keyword Planner است. پس از وارد کردن کلمات مورد نظر در باکس مربوطه و کلیک روی دکمه Get ideas کلمات کلیدی مناسب با عنوان شما را به شما نمایش می دهد.
همواره محتوا را برای ربات های جستجوی گوگل بهینه کنید. ربات هایی مانند عنکبوت های گوگل ، Crawlers و … برنامه هایی هستند که به وب سایت شما امتیاز می دهند. زمانی که عنکبوت گوگل به وب سایت شما سر می زند ، به دنبال مطالب تازه و به روز می گردد. بنابراین وب سایت شما همواره باید به روز باشد.
از همه مهمتر ، این ربات ها می توانند بفهمند زمینه کاری شما چیست؟ حوزه سلامتی ، تجارت ، بازاریابی اینترنتی یا … .
کلماتی که در قسمت متا به کار می برید (شامل توضیحات متا و عناوین) باید محتوای مناسبی داشته باشد. مثلأ به کار بردن کلمات زیر برای عنوان یا توضیحات متا چندان جالب به نظر نمی رسد :
««بهترین متخصص سئو در ایران»» به جای این کلمات ، می توان از کلمات زیر استفاده کرد :
««چگونه بهترین متخصص سئو را در ایران پیدا کنیم؟»» این کلمات مفهوم واضح تری نسبت به کلمات قبلی دارد.
بخش هفتم : اقدام به عمل توسط Copywriting
آخرین بخش از این مقاله ، بخش اقدام به عمل است. قبلأ هم توضیح دادم محتوای شما باید به گونه ای باشد که بتواند مخاطب را قانع کند و کلیکی از کاربر بگیرد و او را تشویق به انجام کاری کند. محتوای شما حتمأ در مورد فروش یک محصول ، یا یک سرویس و یا به هرحال موضوعی در همین رابطه است. اما آیا این محتوا می تواند به فروش محصول یا خدمت شما بیانجامد؟
شما فقط 30 ثانیه فرصت دارید. مشتری در وب سایت شما بماند یا برود!
یکی از راه هایی که می تواند مخاطب را تشویق به اقدام کند ، این است که نکات کلیدی مطالب خود و یا محصول خود را برجسته تر کنید. این باعث می شود شما بتوانید عناوین و پاراگراف های قدرتمندی بسازید
درشکل بالا می بینیم که این وب سایت نکات کلیدی محتوای خود را به صورت پاراگراف در زیر عنوان قرار داده است.
دانشگاه کلمبیا در تحقیقات خود نشان داد ، سرفصل عناوین یکی از عناصر بسیار کلیدی کپی محسوب می شود. آنها توصیه می کنند که همانند یک خواننده فکر کنید و سپس به نوشتن تیتر بپردازید. تیتر باید یک کلمه کلیدی هدفمند باشد تا بتواند مخاطب را جذب خود کند و او را به اقدام تشویق نماید.
بیایید شکل دیگری را بررسی کنیم. این بار می خواهیم در مورد رژیم غذایی در گوگل جستجو کنیم
شکل بالا عناوینی را در مورد رژیم غذایی (diet plans) نشان می دهد. اگر دو عنوان را کمی عمیق تر بررسی کنیم می بینیم عنوان دوم خیلی کاربردی تر و مفیدتر از عنوان اول است. خوب مسلمأ برای مخاطب هم جذاب تر است در نتیجه تعداد کلیک هایی که بر روی آن صورت می گیرد بیشتر خواهد بود.
داشتن هدف واضح و پیام روشن در نوشتن محتوا ، پست وبلاگ و … بسیار مهم و اثرگذار است. وقتی که شما محتوایی را برای موضوعی می نویسید، تمرکز خود را بر روی موضوع هدف قرار داده و چالشی را مطرح کنید و پاسخی روشن برای آن ارائه دهید.
برای این کار باید قبل از شروع به نوشتن بدانید دقیقأ چه می خواهید. داده هایی که از تحقیقات مختلف داخل محتوای خود به کار می برید باید مرتبط با موضوعتان باشد. اگر برایتان مقدور بود از infographic برای جذب مخاطب بیشتر استفاده نمائید. تحقیقات نشان می دهد استفاده از اینفوگرافیک (داده تصویری) می تواند تعداد به اشتراک گذاری ها را در شبکه های اجتماعی افزایش دهد :
در شکل بالا این مورد را به وضوح می بینیم
نتیجه گیری
در این مقاله ، به موضوع نوشتن محتوای جذاب برای تولید ترافیک بیشتر پرداختیم. برای بالا بردن ترافیک وب سایت خود، باید از استراتژی های سئو بهره بگیریم. این کار باعث بالا رفتن رتبه شما در گوگل و دیگر موتورهای جستجو می شود ، نام تجاری شما را بهبود می بخشد و نرخ رشد شما نیز بهتر و بهتر می شود.
اگر می خواهید نفوذ بیشتری بر روی مخاطبان خود داشته باشید همین الان ، بهترین زمان برای شروع است. پس دست به کار شوید.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 4 آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل در 24 آوریل سال2012...
- روش بهینه سازی محتوا برای گوگل 1 بهینه سازی محتوا برای گوگل یکی از بزرگترین چالش های...
- آموزش گام به گام سئو 1 آموزش گام به گام سئو حدس بزنید هرروز چند پست...
- آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 1 نمای کلی الگوریتم های گوگل قبل از اینکه شما بتوانید...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.