دوره بازاریابی آنلاین (فصل دوم)
مقدمه
در فصل گذشته یکی از مهمترین قوانین در بازاریابی آنلاین را به شما معرفی کردم. شناخت مشتریان خود. اینکه مشتریان چه کسانی هستند؟ چه مواردی باعث می شود آنها از شما خرید کنند؟ چگونه نام تجاری شما را می شناسند؟
خوب بعد از شناخت مشتری باید چه کارهایی انجام دهیم؟ ساخت موتور پایدار و مقیاس پذیر در بازاریابی آنلاین!
در مورد این موتور فکر کنید.
آیا می توانید خانه ای بدون طرح بسازید؟
آیا می توانید یک کسب و کاری را بدون طرح آغاز کنید؟
آیا می توانید یک سفر دریایی را بدون داشتن یک سیستم کنترل ناوبری انجام دهید؟
خوب می بینیم که برای انجام هر کاری به یک طرح و برنامه نیاز داریم. بازاریابی آنلاین هم از این قاعده مستثنی نیست. اما طرح بازاریابی آنلاین (اینترنتی) شما باید متفاوت باشد.
اما چرا باید طرح بازاریابی شما باید متفاوت باشد؟
زمانیکه 100دلار برای تبلیغات در فیسبوک صرف می کنید که به وسیله آن مشتریان خود را بیابید و آموزش دهید ، شما به یک استراتژی دقیق و برنامه ریزی شده نیاز دارید. نمی توان با کار بدون برنامه یک روش موثر بازاریابی اینترنتی را پیاده سازی کرد. هر پلن بازاریابی آنلاین باید با نتایجی که قرار است به دست آورید شروع شود. بازگشت سرمایه یک بازی حدس زدنی نیست! نمی توان سرمایه ای را هدر داد و با توکل و دعا منتظر نتایج خارق العاده بود. باید برنامه ریزی کرد.
باید از کلیشه ها چشم پوشی کرد ، مثل یک مدیرعامل فکر کرد!
یکی از بزرگترین مشکلاتی که همیشه بازاریابی با آن روبه رو بوده بحث هزینه است. برخی بازاریاب ها پول های زیادی را بدون برنامه صرف تبلیغات می کنند. خوب این کار زیاد، خیلی جالب به نظر نمی رسد. افراد سطح بالای هر سازمان مانند مدیر عامل ها و یا سرمایه گذاران برخی کارها را ریسکی می دانند و از صرف برخی هزینه های اضافی می پرهیزند.
خوب به نظر شما برای کاهش ریسک و به دست آوردن مشتری سودمند چه کاری باید انجام داد؟
باید بدانیم اگر بازاریابی آنلاین به درستی اجرا شود ، نه تنها هزینه نیست بلکه یک شغل پردرآمد است. به شرطی که برای کسب و کار خود یک چارچوب بسازیم و براساس آن تصمیم گیری نمائیم.
یک بازاریاب باید برنامه اش را با استراتژی مدیرعامل و سرمایه گذار منطبق کند تا بازاریابی او مفید و درآمدزا باشد. چیزی که مدیران شرکت ها به آن اهمیت نمی دهند میزان ترافیک وب سایت و بازدیدهاست. برای آنها فروش مهم است نه بازدید وب سایت. آنها از بازاریابان ، فروش بیشتر می خواهند. اگر خیلی بر روی گزارشات کلیک شدن بر روی لینک های شبکه های اجتماعی ، ایمیل ها و .. تمرکز کنید موضوع اصلی یعنی فروش را فراموش کرده اید.
پس آنچه شما نیاز دارید اینجاست:
««ساخت یک استراتژی درست و منحصر به فرد که مشخص کننده بازدهی سرمایه (ROI) باشد و عملکرد حیاتی چرخه کسب و کار را به درستی نمایش دهد.»»
7 گام مهم برای اجرا و تثبیت برنامه استراتژیک ROI
هفت گام اساسی و مهم برای تثبیت برنامه استراتژیک ROI به صورت زیر است:
- گام اول : تعیین هزینه های تبلیغات اینترنتی
- گام دوم : تعیین درآمد مستقیم از تبلیغات اینترنتی
- گام سوم : تعیین فرآیند پیگیری
- گام چهارم : تعیین تعداد تبلیغات اینترنتی ای که باید صورت گیرد تا فروشی انجام شود.
- گام پنجم : تعیین مقادیر هزینه هر آگهی (maxCPL) و هزینه هر فروش (maxCPA) . این دو معیار به ما می گوید که برای فروش هر محصول چقدر برای تبلیغات هزینه کرده ایم و زمانی که محصول یا خدمت فروخته شده چقدر برای ما هزینه داشته است.(چقدر هزینه کرده ایم تا یک بازدیدکننده به خریدار تبدیل شود.)
- گام ششم: استفاده از اعداد آماری معنادار – ساخت پایلوت کوچک برای تخمین و آنالیز نمونه های بزرگ
- گام هفتم : کنترل فرآیند های بالا تا رسیدن به موفقیت
بهتر است بر روی مطالعه موردی ای که در آمریکا بررسی شده است تمرکز کنیم تا درک مطلب برای شما راحت تر گردد.
مثال موردی
شرکت Clockwork در شمال آمریکا خدماتی ساختمانی را ارائه می دهد. خدماتی از جمله لوله کشی ساختمان ، تهویه مطبوع ، برق کشی ساختمان و … . این شرکت قصد داشت فرصت های بیشتری را برای فروش از طریق اینترنت امتحان کند. آنها قصد داشتند خدماتی از قبیل فروش خدمات، آموزش نیروی های خود از راه دور و… را از طریق اینترنت گسترش دهند.
آنها ابتدا اهداف خود را تعیین کردند :
- یافتن مشتریان هدف برای فروش بیشتر انواع محصولات الکترونیکی و ساختمانی
- بالا بردن کارآیی نیروهای فروش داخل و خارج از شرکت
- آموزش پیمانکاران در جهت اهداف شرکت
- ایجاد رابطه عمیق تر بین شرکت و مشتریان و راه اندازی سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان
این شرکت چشم انداز برنامه استراتژیک خود را اینگونه تعریف کرد :
- فروش بیشتر از طریق فیلم ، وبینار ، ایمیل های مستقیم و داده کاوی.
- ارتباط بیشتر با مشتریان از طریق خرید هایی که آنها انجام می دهند.(CRM)
- سرعت در فروش محصولات با دادن پیشنهادات منطقی به مشتری براساس تاریخچه خرید او.
همانطور که می بینید این شرکت اهدافی را برای خود در نظر گرفته و براساس آن چشم انداز خود را ترسیم کرده است. برای ایجاد چشم انداز ، باید یک دید 360 درجه از آنچه قرار است اتفاق بیفتد ایجاد کنید. اما ممکن است از خود بپرسید چگونه می توانم یک چشم انداز خوب برای خود ترسیم کنم؟
ما می خواهیم در ادامه 4 گام طلائی را به شما آموزش دهیم تا به وسیله آن بتوانید چشم انداز خود را ترسیم نمائید.
4 گام طلائی برای ایجاد چشم اندازی مناسب
گام اول : درک ارزش زمان
در بازاریابی موفقیت زمانی به دست می آید که بتوانید مشتریان مناسب را در زمان مناسب بیابید. خودتان را به جای مشتری قرار داده و ببینید آخرین دفعه چگونه که از یک فروشگاه اینترنتی خرید کرده اید. فرض کنید می خواهید برای تعطیلات هفته آینده خرید کنید. یک هفته جلوتر ، برنامه خرید خود را می ریزید تا ببینید به چه چیزهایی نیاز دارید.
برای پیدا کردن نیاز خود حتمأ سری به وب سایت های مورد علاقه خود می زنید و یا تبلیغات فیسبوک را چک می کنید. آیا همه اینها اتفاقی بود؟ قطعأ نه.
با همه این موارد وارد یکی از وب سایت های مورد علاقه خود می شوید و کالای مورد نظر خود را انتخاب می کنید. وارد سبد خرید خود می شوید و کد تخفیفی که وب سایت در اختیار شما گذاشته را وارد می کنید. پس از وارد کردن کد تخفیف می بینید که قیمت کالای مد نظر شما کاهش پیدا کرد. پس از همه این اتفاقات شما آماده خرید هستید.چه کسی راه را برای خرید مشتری باز کرده است؟ در طرف دیگر صفحه نمایش کامپیوتر ، بازاریاب اینترنتی قرار دارد. بازاریاب اینترنتی با دقت رفتار مشتری را بررسی می کند و به الگوهایی رفتاری مشتری پاسخ می دهد.
در بازاریابی آنلاین بازاریاب باید بتواند با تعیین استراتژی مناسب ، محصولات مناسب را به مشتریان مناسب پیشنهاد دهد که از این طریق بتواند فروش را نیز بیشتر کند. به عنوان یک بازاریاب خوب باید بدانید زمان همه چیز است.چه زمانی ارسال ایمیل مفید است؟ چه زمانی استفاده از بنرهای تبلیغاتی؟ و چه زمانی از کوپن ها و کدهای تخفیف؟ همه این موارد را باید بازاریاب اینترنتی بداند و در استراتژی خود بگنجاند.
بنرهای تبلیغاتی زمانی مفید است که محصول شما برای مشتری جالب است و او دوست دارد آن محصول را خریداری کند. و یا اینکه کسب و کار شما نوپاست و می خواهید آن را به همه معرفی کنید.
کد تخفیف و کوپن ها برای مشتریانی مناسب است که نام تجاری شما را می شناسند و دوست دارند از شما خرید کنند. اما بنا به هر دلیل این کار را انجام نمی دهند. این روش می تواند انگیزشی برای خرید از شما ایجاد کند.ایمیل مارکتینک را هم می توان بهترین روش برای مشتریانی دانست که نام تجاری شما را شناخته و پذیرفته اند و شاید تاکنون از شما خریدی هم کرده باشند.
هنگامی که برای زمان خود استراتژی ایجاد می کنید معیارهایی مانند میزان صرف زمان در وب سایت ، صرف زمان در روز در ماه و در سال نیز پوشش داده می شوند. با استراتژی درست می دانید که چه زمانی باید چه کاری انجام دهید. آیا الان زمان ارسال ایمیل است؟ یا بنر تبلیغاتی؟ به تمام این سوالات پاسخ درست می دهید.
از خود بپرسید برنامه استراتژیک من چگونه می تواند من و مشتریان مرا در مدت زمانی مشخص به یکدیگر ارتباط دهد؟
گام دوم : ایجاد اهداف بازاریابی
هر برنامه بازاریابی نیاز به یک مجموعه دقیق تعریف اهداف دارد. در غیر این صورت در واقع تیر را در تاریکی شلیک کرده اید. بدون اهداف روشن ، تبلیغات حتی می تواند برای کسب و کار شما خطرناک باشد.اگر شما در مورد آنچه که از طریق بازاریابی می خواهید بدان برسید اطمینان کافی نداشته باشید ، مطمئنأ در معرض ریسک بزرگی قرار گرفته اید. ریسکی که می تواند هم وقت شما را تلف کند و هم پول شما را از بین ببرد. می دانیم که هر دوی این منابع به شدت برای سازمان شما حیاتی و ضروری است.
شما باید بر روی مواردی تمرکز کنید که باعث بازگشت سرمایه (ROI) می شود. مثلأ فرض کنید یکی از اهداف شما به دست آوردن مشتری جدید است. چرا؟ چون کسب و کار شما نیاز به رشد دارد و باید برای ماندن در صحنه رقابت مشتریان بیشتری به دست آورد.هدف دیگر شما می تواند افزایش اشتراک گذاری های توئیتر و فیسبوک باشد. چرا؟ چون تعامل در رسانه های اجتماعی می تواند باعث در معرض دید قرار گرفتن نام تجاری شما شود.
برای کسب و کار شما ، اهداف باید سفارشی طراحی شوند. هیچ روش ثابت و مشخصی برای تعیین بازدهی سرمایه در بازاریابی وجود ندارد. شما باید به عنوان بازاریاب اینترنتی ، نیازهای واقعی و اساسی کسب و کار را درک کنید و اهداف خود را براساس آنها تعیین نمائید. اهداف در ساخت چارچوب کلی کسب و کار شما بسیار با اهمیت و حیاتی هستند.
در فصل اول گفتیم که مشتریان جریان حیاتی کسب و کار شما هستند. برای خدمت رسانی بهتر به مشتریان، باید نیازها ، ارزش ها و منافع آنها را درک کنید. در کنار اینها باید به کسب و کار خود هم رسیدگی کنید. برای انتخاب صحیح اهداف سه مرحله زیر را در نظر بگیرید :
- گام اول : شناسایی نیازهای مشتریان خود
- گام دوم : شناسایی نیازهای کسب و کار خود
گام سوم : اتصال کسب و کار خود با مشتریان به طوری که به طور یکپارچه و تراز قرار بگیرند
گام سوم :شروع با طرح سوال
هنوز مطمئن نیستید که اهداف بازاریابی شرکت شما چیست؟ خوب پس سوالاتی بپرسید و به آنها پاسخ دهید.
چند سوال کلیدی وجود دارد و قبل از شروع به تعیین استراتژی باید به آنها پاسخ دهید.
سوال 1 : اهداف استراتژیک شرکت و کسب وکار شما در حال حاضر چه هستند؟
چیزی که مهم است این است که برخی از برنامه های بازاریابی متناسب ، خیلی بهتر بر روی برخی اهداف خاص جواب می دهد. به همین دلیل باید بدانید که الان شرکت شما دقیقأ به چه چیزی نیاز دارد. بنشینید و لیستی از هدف های خود را بر روی کاغذ بنویسید. آنها را اولویت بندی کنید و برای هرکدام نتیجه را نیز مشخص کنید که اگر این هدف را دنبال کنم به چه نتیجه ای خواهم رسید.
ممکن است به این نتیجه برسید تلاش بر روی ایجاد ترافیک برای وب سایت در درجه اول مهم باشد و در درجه دوم ساخت یک ویدئوی آموزشی اهمیت داشته باشد. با این کار دقیقأ می توانید اهداف خود را یکی یکی دنبال کرده و به نتیجه مطلوب برسانید.
سوال 2 : خودتان یا شرکتتان چقدر می تواند برای بازاریابی سرمایه گذاری کند؟
خیلی کم پیش میاید که یک سیستم بازاریابی آنلاین ار همان لحظه شروع در مسیر درست و دقیق قرار گیرد. قبل از آغاز برنامه های خود باید سیستم خود را تست کنید و مشکلات آن را شناسایی نمائید. (فصل هفتم)
خبر خوب این است که شما با سرمایه اندک هم می توانید کار خود را شروع کنید. مثلأ در حد 200 الی 300 هزار تومان. این سطح از سرمایه گذاری به شما این قابلیت را می دهد که بیاموزید و هرروز سیستم خود را توسعه دهید و در اصطلاح از خود کسب و کار پول تولید کنید و در خود کسب و کار خرج کنید.
البته خبر بدی هم دارم ، اینکه خیلی راحت می توانید دچار ولخرجی هم بشوید! 100 هزار تومن اینجا ، 100هزار تومان آنجا و به سرعت می بینید که هزینه های زیادی را صرف کرده اید. اما این کار درستی نیست. شما باید سیستم خود را آموزش دهید و از خطاها و نقایص گذشته درس گرفته و از آنها برای توسعه و پیشرفت سیستم بهره بگیرید.
سوال 3 : ذینفعان داخلی شما چه کسانی هستند و برای رسیدن به اهداف باید چه روندی
را طی کنند؟
پاسخ به این سوال به تیم شما کمک می کند تا به درک صحیحی از وظایف خود برسند. اینکه باید چگونه کار کنند تا به نتایج مورد نظر شما برسند. پاسخ به این سوال ارتباط بین اعضای شرکت را مستحکم تر می کند.
سوال 4 : چه نتایجی باید حاصل شود؟
اگر شما فکر می کنید با بازاریابی آنلاین می توانید یک شبه نام تجاری خود را به همه بشناسانید قطعأ در اشتباهید. بازاریابی موفق تصادفی نیست. هر روش بازاریابی نیاز به دقت و برنامه ریزی دارد. بازاریابی سحروجادو نیست. همه منابع را باید یکپارچه کنید. برنامه بریزید تا بتوانید موفق شوید. یک راه خوب برای پاسخ به این سوال تحقیق و مطالعه موردی برندهایی است که مشابه کار شماست.
اینکه آنها چه بودجه ای را صرف چه کارهایی کرده اند و چگونه پیش می روند. به یاد داشته باشید روش های بازاریابی را براساس نیاز خود باید انتخاب کنید تا به نتایج مطلوب برسید. در این مرحله باید از خود بپرسید دقیقأ می خواهم به کجا برسم؟ نتیجه باید چگونه باشد؟
گام چهارم : اتصال نقاط با مشتریان خود
اینجا جایی است که اجزای چارچوب بازاریابی شما گرد هم می آیند. بازاریابی باید چرخه خرید مشتری را دنبال کند. در این مرحله است که شما به چشم انداز های خود رسیده اید و بازدیدکنندگان را به مشتری و مشتریان را به مشتریان دائمی تبدیل کرده اید.
در این مرحله بهتر است بازاریابی آنلاین شما به دسته های زیر تقسیم شود :
الف ) آگاهی و اتصال چشم انداز جدید با نام تجاری خود
مطمئن شدن از این موضوع که مشتریان فعلی ، محصولات و خدمات جدید را پیگیری می کنند.
شکل زیر را ببینید،
این شکل بنری است که شرکت سامسونگ برای آگاهی درباره محصول جدید خود در اختیار مشتریان قرار داده است تا بدین وسیله از محصولات و خدمات جدید شرکت آگاهی پیدا کنند.
ب) ایجاد علاقه در مشتریان
همواره با چشم اندازهای جدید ، در مشتریان خود علاقه ایجاد کنید. محصولات ، خدمات و شرکت خود را جذاب نشان دهید. هر روز با ایده ای تازه به سراغ آنها بروید و کاری کنید که به شما اعتماد کامل پیدا کنند.
مثلأ با ایمیل هایی با این مضمون که ««کاربر X ، شما جزء مشتریان برگزیده وب سایت ما شده اید. تا دو روز دیگر فرصت دارید از کد تخفیف اعمال شده در وب سایت استفاده کنید!»»
همین جمله می تواند شور و اشتیاق مشتری را برای حضور مجدد در وب سایت شما برانگیزد.
ج ) تصمیم گیری
در نقاط کلیدی که باید چشم انداز خود را تغییر دهید تصمیمات درست بگیرید. ممکن است رقبای شما زیاد شوند. خوب باید کمی چشم انداز ها را تغییر داد.
زمانی که مشتریان در حال خرید محصول شما هستند ، با تصمیمات به موقع و درست فروش خود را بیشتر کنید. تصمیم بگیرید که چه پیشنهاداتی به مشتریان خود بدهید تا جذابیت بیشتری برایشان داشته باشد.
د) حفظ و نگهداری مشتری
نام تجاری خود را به عنوان یک برند وفادار در دل مشتریان جا بیندازید. اینکه شما همواره تحت هر شرایطی در کنار آنها هستید. از ریزش مشتران خود در طول چرخه خرید مشتری جلوگیری کنید و با روش های جدید و ایده هایی ناب آنها را به مشتری وفادار تبدیل کنید.
مشتریان خود را تجزیه و تحلیل کنید و موارد زیر را در نظر بگیرید :
فروش : اینکه فروش شما چقدر بوده و بر روی کدام محصول فروش بیشتر داشته اید و کدام محصول را می توان به عنوان محصولی انتخاب کرد که می تواند بقای مشتری شما را تضمین کند.
روش های شناخت و ارتباط مشتری با شما : نگهداری مشتری کار سختی است. هر مشتری کانالی را برای ارتباط با نام تجاری شما انتخاب می کند. آیا این انتخاب از طریق شبکه های اجتماعی بوده؟ آیا از طریق بازاریابی واسطه ای؟ یا ایمیل ؟ شناسایی کانال های ارتباطی می تواند بینش شما را برای ایجاد روش های نگهداری مشتری بازتر کند.
شخصیت افراد : داده هایی را از بین مشتریان خود جمع آوری کنید. این داده ها می تواند به شما کمک زیادی کند. چرا؟ چون شما مشتریان زیادی با علایق و سلایق متفاوت دارید. با یک روش نمی توان دل تمام مشتریان را به دست آورد. مشخصاتی مانند سن ، میزان تحصیلات ، تعداد دفعات بازدید وب سایت شما ، نوع پلت فرمی که با آن وارد وب سایت شما شده (کامپیوتر ، گوشی همراه یا…) ، فرکانس خرید مشتری (چند وقت به چند وقت از شما خرید کرده است) می تواند برای ساخت چارچوب مناسب جهت نگهداری مشتری به شما کمک کند.
چه تاکتیک هایی برای نگهداری مشتریان می توانیم استفاده کنیم؟
موارد بالا را بهتر است دسته بندی کنیم تا ببینیم چگونه تاکتیک های بازاریابی آنلاین می تواند به عنوان یک پلن در حفظ مشتریان به ما کمک کند. در ادامه لیستی از تاکتیک های بازاریابی آنلاین را آورده ایم تا به وسیله آنها بتوانید معیار نگهداری مشتریان را اندازه گیری کرده و تعریف نمائید.
تاکتیک های بهینه سازی موتورهای جستجو برای نگهداری مشتریان
الف ) بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) برای نگهداری مشتریان
اصلی ترین تاکتیکی است که برای نگهداری مشتریان وجود دارد. فرصت های زیادی برای استفاده از SEO برای کمک به نگهداری مشتریان وجود دارد که در زیر به چند مورد از آنها پرداخته ایم:
اطمینان از استفاده نام تجاری در جستجوها : برای شناخت بیشتر مشتریان از نوع کسب و کار شما سعی کنید نام تجاری خود را در نتایج جستجوها نمایش دهید. از برند مارکتینگ استفاده کنید و با نشان دادن لوگوی کسب و کار خود به مشتریان باعث شوید همواره در ذهن آنها بمانید.
بهینه کردن محتوا برای پایگاه مشتریان موجود : از طریق ایجاد یک طرح محتوای قوی برای مشتریان خود ، و قرار دادن اطلاعات مفید و کاربردی در اختیار آنها می توانید ارتباط خود را با مشتریان هر چه بیشتر قوی کنید.
بهینه سازی On-Page : من در مقاله ای تحت عنوان گام به گام سئو سری اول تمام موارد مربوط به سئو On-Page را مفصلأ توضیح داده ام. فقط برای اطلاع باید بدانید این نوع بهینه سازی دقیقأ به وب سایت شما برمی گردد. مواردی از جمله بهینه سازی عکس ها ، تعریف عناوین مناسب ، توضیحات متا ، کلمات کلیدی مناسب ، محتوای درست ، لینک های داخلی و… را شامل می شود.
اطلاعات محصولات : هر محصول در وب سایت شما باید توضیح و عکسی یونیک داشته باشد. حتی می توانید برای هر محصول اطلاعاتی را از مشتریان خود بگیرید و به این وسیله با مشتریان خود تعامل را بیشتر کنید.
ساخت لینک ها : با آنالیز لینک های وب سایت خود ببینید چه وب سایت هایی به وب سایت شما لینک داده اند. با همکاری با این وب سایت ها از روش های مختلف می توانید علاوه بر اینکه مشتریان بیشتری را به وب سایت خود دعوت می کنید بتوانید ارتباط خود را با مشتریان خود هرروز بیشتر و بیشتر کنید. علاوه بر این رقبای خود را نیز آنالیز کنید و مطمئن شوید که حتمأ با آنها متفاوت کار می کنید. از خود این سوال را بپرسید که محصولات من چگونه با رقبایم متفاوت است؟
ب ) تاکتیک های ایمیل برای نگهداری مشتریان
ایجاد قالب های ایمیل : قالب های مختلف ایمیل را ایجاد کنید و هر کدام را امتحان نمائید و پس از آن شروع به جمع آوری بازخوردهای ایمیل ها کنید تا اثربخشی این ایمیل ها برای شما روشن گردد. مشتریان خود را دسته بندی کنید و هر بخش را بررسی کنید. ببینید کدام بخش کارآیی بالاتری را از خود نشان داده است و علت آن چه بوده است. از نتایج حاصل از آن می توانید پلنی برای نگهداری مشتریان طراحی کنید.
استفاده از تکنولوژی ایمیل در جای مناسب : اگر از نرم افزار برای ارسال ایمیل استفاده می کنید آیا این نرم افزار قابلیت ارسال ایمیل با قالب های مختلف را به شما می دهد؟ آیا معیار گزارش دهی مناسبی دارد؟ آیا برای کسب و کار شما مفید است و می تواند خواسته های شما را برآورده سازد؟
احترام گذاشتن به حقوق مشتریان در ارسال ایمیل ها : آیا در ایمیل هایی که ارسال می کنید قابلیت لغو اشتراک را قرار داده اید؟ خیلی مهم است که شما به مشتریان خود احترام بگذارید. حتی همین موارد می تواند باعث ارتباط بهتر شما با مشتریانتان شود.
آگاهی از رسیدن ایمیل به دست مشتریان : همیشه ایمیل خود را قبل از ارسال تست کنید. گاهی اوقات ممکن است در ایمیل خود کلماتی به کار برده باشید که باعث اسپم شدن ایمیل شما شود. مثلأ کلماتی از جمله اینجا کلیک کنید ، سریع خرید کنید و از این قبیل جملات می تواند باعث اسپم شدن ایمیل شما گردد.آزمون ایمیل و سپس ارسال آن به مشتریان تا حدی می تواند جلوی اسپم شدن ایمیل ها را بگیرد و این اطمینان را به شما بدهد که ایمیل به دست مشتریان شما رسیده است.
شخصی سازی ایمیل ها : مخاطبان خود را با توجه به علایقشان ، محصولات و یا شخصیتشان گروه بندی کنید. اینگونه بهتر می توانید مشتریان خود را نگه دارید. چرا؟ مثلأ وب سایت شما یک فروشگاه اینترنتی است و شما می خواهید محصولات مختلف را برای مشتریان خود ارسال کنید. آیا مشتریان مرد شما دوست دارند محصولات زنانه را برایشان ارسال کنید؟ قطعأ نه.اگر این روند ادامه پیدا کند و شما مدام محصولات زنانه را برای مردان ارسال کنید باعث می شوید مشتریان شما هرروز کمتر و کمتر شوند.
ج) تاکتیک های شبکه های اجتماعی برای نگهداری مشتریان
همواره پایگاه داده دنبال کنندگان خود را در شبکه های اجتماعی آنالیز کنید. پلنی را طراحی کنید و به وسیله آن محتوای شبکه های اجتماعی خود را ایجاد نمائید. حتمأ می دانید ماهیت هریک از شبکه های اجتماعی متفاوت است و برای هرکدام باید نقشه مربوط به آن را طراحی کنید.
حتی اگر بتوانید برای کاربران خانگی آموزش هایی را ایجاد کنید و نحوه استفاده از شبکه های اجتماعی و خصوصأ صفحات مربوط به خود را در آنها توضیح دهید قطعأ می توانید تأثیر بیشتری بر روی مخاطبان خود بگذارید. چون مسلمأ همه امکان استفاده از شبکه های اجتماعی را ندارند.
د) بازاریابی واسطه ای برای نگهداری مشتریان
برنامه هایتان را در سطح کمیسیون و بازاریابی واسطه ای گسترش دهید. نگاه کنید و ببینید رقبای شما چگونه از بازاریابی واسطه ای استفاده کرده اند؟ پیشنهاداتی به مشتریان خود بدهید. این پیشنهادات می تواند پیوند بین شما و مشتریانتان را مستحکم تر کند.
مشتریان شما ، شرکت و کسب و کار شما را برای خودشان سودآور می بینند و هرروز برای گسترش روابط باشما تلاش می کنند. بنابراین بازاریابی واسطه ای می تواند به یک فرصت خوب برای نگهداری مشتریان شما تبدیل شود.با به کار بردن تکنیک های نگهداری مشتری در جایگاه مناسب خود ، می توانید کارآرایی هر کدام از روش های بالا را در بازاریابی آنلاین خود بررسی کرده و شاخص کلیدی عملکرد (KPI) را برای هر کدام از روش ها محاسبه کنید. این شاخص ، یک شاخص مهم در کسب و کارها به شمار می آید و می توانید میزان موفقیت یک سازمان را در کسب و کار خود بسنجد. این معیار از سازمانی تا سازمان دیگر متفاوت است. KPI ها می توانند میزان درآمد خالص یک شرکت و یا میزان وفاداری مشتریان آن شرکت باشند. بنابراین در شرکت ها و سازمان های مختلف می تواند نتایج متفاوتی را نشان دهد.
خلاصه فصل دوم
قبل از اینکه وارد فصل سوم شوید مطمئن شوید موارد زیر را کاملأ درک کرده اید:
- هر بازاریابی آنلاین نیاز به یک چارچوب هدفمند دارد. قبل از شروع ببینید شرکت یا سازمان شما چه نیازهایی داشته و به کجا می خواهد برسد. برای گرفتن تصمیم مناسب ابتدا در مورد تصمیمتان خوب پژوهش کنید و یاد بگیرید. حتی اگر شده آنرا تست کنید.
- باز هم می گویم زمان همه چیز است. چارچوبی برای بازاریاب آنلاین مناسب است که پیام مناسب را در زمان مناسب به مخاطب مناسب تحویل دهد. قدرت این جمله را دست کم نگیرید.
- با طرح سوال و پاسخ به آن کار خود را آغاز کنید. نیازهای مشتریان خود را درک کنید. زمانی را صرف کنید و ببینید شرکت شما چگونه می تواند مشکلات مشتریان را پاسخ دهد. کار بازاریاب ایجاد ارتباط بین نام تجاری و مشتریان است.
- به یاد داشته باشید که طرح های بازاریابی شما باید شامل چهار قسمت عمده باشد : آگاهی ، ایجاد علاقه در مشتریان ، تصمیم گیری و حفظ مشتریان.
- درک این موضوع که کدامیک از این چهار حوزه برای کسب و کار شما مهمتر است و چرا مهم است، یکی از کارهای مهم شما به عنوان بازاریاب است.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- راهنمای مقدماتی تا پیشرفته بازاریابی آنلاین ( فصل اول ) فصل اول تمرکز بر روی مشتریان بازاریابی آنلاین معرفی...
- چطور کسب و کار آنلاین راه اندازی کنم؟ چطور کسب و کار آنلاین راه اندازی...
- 8 روش یافتن مخاطب هدف در اینستاگرام یافتن مخاطب هدف در اینستاگرام تعداد فالوورهای اینستاگرام شما...
- روش فروش SNAP چیست؟ جیل کنرات (Jill Konrath) سخنران و مشاور فروش شرکتهای آیبیام،...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.