بازاریابی دیجیتال چیست (بخش اول)
در بازاریابی دیجیتال در واقع از روشهای بازاریابی آنلاین استفاده میشود تا یک شرکت به افراد مربوطه به صورت دیجیتال معرفی شود.
از وبسایت شرکت گرفته تا دارایی های تجاری آنلاین شما، تبلیغات دیجیتال، بازاریابی ایمیلی، روزنامه ها و مجلات آنلاین و … همه و همه از جمله روشهای بازاریابی دیجیتال به حساب می آیند.
اگر شما یک وبسایت خوب بسازید، بازدیدکنندگان زیادی به شما مراجعه می کنند. وبسایت پایه و بنیاد بازاریابی دیجیتال شماست
و فضایی برای شما فراهم می کند که در آن می توانید به مردم مشخصات محصولات خدمات خود را اطلاع دهید که آنها بتوانند به کمک وبسایت شما به اهداف خود برسند و چالشهایی که در مورد محصول شما دارند را برطرف سازند.
ولی تنها ساختن یک وبسایت زیبا برای شما کافی نیست بلکه باید وبسایت خود را به گونه ای بهینه کنید که بتواند یک جریان ثابت از بازدیدکنندگان، lead ها و مشتریان را برای شما ایجاد کند.
بسیاری از افراد برای کسب اطلاعات از موتورهای جست وجو استفاده می کنند.
بنابراین، باید وبسایت شما در نتایج حاصل از جست وجوی آنها ظاهر شود. به این ترتیب زمانیکه افراد می خواهند اطلاعاتی درمورد مسائل مربوط به کسب و کار شما بیابند به وبسایتتان مراجعه کنند و اطلاعات مطلوب را کسب کنند.
بهینه سازی موتور جست وجو باعث می شود که وبسایت شما به کمک موتورهای جست وجو مانند گوگل، بینگ و یاهو پیدا شود. رویکردهای مرسوم برای بهینه سازی موتور جستوجو شامل دو روش درون صفحه و خارج از صفحه میشوند.
در ادامه متن به جای عبارت بهینه سازی موتور جستوجو از کلمه SEO استفاده شده است.
روش بهینه سازی موتور جستوجو رویکردی برای انتخاب استراتژیک کلمات کلیدی از درون وبسایت است
که این انتخابها می توانند شامل عنوان، استفاده از کلمات کلیدی و … باشد. عواملی همچون بهبود ساختار وبسایت، افزایش سرعت بالاآمدن صفحه وبسایت و بالابردن نرخ نمایش موتور جست وجو باعث کارایی بیشتر این روش می شود.
روش بهینه سازی موتور جستوجو منجربه بهبود قدرت کلی وبسایت شما میشود. میزان قدرت وبسایت شما به تعداد لینکهایی که سایر وبسایت ها به وبسایت شما زده اند، مربوط است. هدف این روش (Off-page SEO) جذب لینکهای ورودی از وبسایت های معتبر و مرتبط است.
بهینه سازی موتور جستوجوگر در عصر مدرن
درگذشته هدف SEO اولویت دادن برای نمایش وبسایت شما از طریق بهبود تعداد لینکهای ورودی و یا انتخاب تعداد بیشتر کلمات کلیدی از دورن وبسایت بود .
هدف نهایی این امر را میتوان رسیدن به نمایش وبسایت شما در بالاترین مکان در نتایج حاصل از جست وجو برای حداقل یکی از کلمات کلیدی دانست.
امروزه موتورهای جست وجو هوشمندتر شده اند و میتوانند سایتهای اسپم را از سایتهای واقعی تشخیص دهند.
درواقع در روش SEO مدرن علاوه بر بهینه کردن موتورهای جستوجو، جستوجوگران نیز بهینه میشوند.
آغاز به کار با SEO : بهینه سازی 5 عامل
1. عنوان وبسایت
عنوان وبسایت همان عبارتی است که در بالای صفحه مرورگر خود مشاهده می کنید و در نتایج حاصل از جستوجو نیز همین عبارت مشاهده می شود.
عنوان وبسایت شما در HTML وبسایتتان نیز موجود است که میتوانید آنرا ویرایش کنید. در ادامه چند راهکار برای انتخاب یک عنوان مناسب برای وبسایت ارائه شدهاست:
- عنوان وبسایت خود را به گونه ای انتخاب کنید که بتواند محتوای وبسایت شما را توصیف کند.
- عنوان وبسایتتان باید شامل کلمات کلیدی که در موتورهای جستوجو برای تبلیغ وبسایت خود انتخاب کرده اید، باشد.
- تا آنجا که میتوانید کلمات کلیدی را نزدیک به کلمه ابتدایی عنوان وبسایت خود انتخاب کنید.
- تعداد کاراکترهای عنوان خود را خیلی طولانی نکنید و سعی کنید کمتر از 23 کاراکتر انتخاب کنید. تعداد زیاد کاراکترهای عنوان یک وبسایت میتواند باعث شود که مرورگرهای وب و نتایج حاصل از جست وجو، این وبسایت را نمایش ندهند و همچنین میتواند از اهمیت و ارزش کلمات کلیدی که برای آن وبسایت در موتورهای جستوجو انتخاب شده است، بکاهد.
- اگر امکان داشت نام شرکت خود را به آخر عنوان وبسایتتان اضافه کنید.
- برای هر صفحه از وبسایت خود یک عنوان جداگانه انتخاب کنید.
2.توصیف متا:
توصیف متا توضیحی مختصر از محتوای وبسایت است که شما میتوانید برای وبسایت خود بنویسید تا موتورهای جستوجو بتوانند آنرا در نتایج حاصل از جست وجو نمایش دهند.
توصیف متا تاثیری در رتبه بندی وبسایت شما در موتورهای جستوجو ندارد ولی برای افزایش نرخ کلیک وبسایت شما میتواند مفید باشد.
هدف از نوشتن توصیف متا این است که محتوای موجود در وبسایت شما را طوری توصیف کند که افراد پس از مشاهده نتایج حاصل از جستوجو، از میان تمام وبسایتها به مشاهده وبسایت شما ترغیب شوند.
3. هدر
اگر قسمتی از نوشته ای بزرگتر و برجسته تر بود، احتمالا header است. برای اطمینان از این موضوع میتوانید به HTML و بسایت مراجعه کنید و به دنبال متنهایی که با تگهای <ℎ1> ، <ℎ2> و <ℎ3> احاطه شده اند، باشید.
هم موتورهای جست وجو و هم افراد جست وجو کننده بیشتر به هدرهای یک متن توجه می کنند.
بسیاری از افرادی که به وبسایت شما مراجعه می کنند، هدرها را دنبال می کنند تا فقط متنی که موردنظرشان است را مطالعه کنند. بنابراین، بهتر است که تا حد امکان کلمات کلیدی را از میان هدرها انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که تگ <ℎ1> در برابر تگ <ℎ2> و یا <ℎ3> اولویت بیشتری به متن مربوطه به عنوان کلمه کلیدی میدهد.
هرچه تعداد هدرها بیشترشود، اهمیت کلمات کلیدی که در سایر هدرها هست کم می شود. بنابراین، پیشنهاد ما این است که تگ <ℎ1> را فقط یکبار استفاده کنید.
4. تصاویر:
وجود تصاویر در وبسایت شما باعث بهبود تجربه کاربری شما میشود. برای استفاده از تصاویر بر وبسایت خود بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرید:
- بیش از حد از تصاویر استفاده نکنید.
استفاده از تصاویر بیش از حد سرعت بالا آمدن صفحه وبسایت شما را پایین می آورد. بنابراین، استفاده از تصاویر زیاد در وبسایت خود هم تاثیر منفی بر تجربه کاربریتان دارد و هم باعث میشود
که SEO به خوبی انجام نگیرد چرا که زمان بالا آمدن صفحه وبسایت در الگوریتم اولویت بندی وبسایت ها در موتورهای جستوجو تاثیر دارد.
- برای هر تصویر یک متن جایگزین اختصاص دهید.
بنابر دلایل متفاوت ممکن است تصاویر موجود در وبسایت شما بالا نیایند. برای آنکه در این شرایط مفاهیم موجود در تصاویر نیز به خواننده منتقل شود،
باید برای هر عکس یک متن جایگزین اختصاص دهید که به خوبی مفاهیم موجود در عکس را دربر داشته باشد.
همچنین این فرآیند باعث میشود که موتورهای جستوجو بدانند که این تصاویر وابسته به صفحه وبسایت شماست
و باعث میشود که ترافیک جستوجو در تصاویر هم به شما اختصاص داده شود. هنگامی که از تگ alt استفاده میکنید، کلمات را با خط تیره( – ) از هم جدا کنید.
5.ساختار URL :
URL یک صفحه وب درواقع همان آدرس وبسایت است. به عنوان مثال URL بلاگ HubSpot’s به صورت http://blog. hubspot.com میباشد.
ساختار URL به ساختار متن موجود در URL و تعامل URL های مختلف وبسایت با یکدیگر مربوط است. برای تعیین ساختار URL وبسایت خود به نکات زیر توجه کنید:
- جداسازی کلمات کلیدی با خط فاصله:
برای تعیین URL وبسایت خود کلمات کلیدی را با خط فاصله از هم جدا کنید. به عنوان نمونه http://hubspot.com/marketing-automation/
یک URL خوب است که marketing و automation را به عنوان کلمات کلیدی در نظر گرفته است.
- توصیف محتوای موجود بر وبسایت:
URL خود را به گونهای تعیین کنید که فرد جستوجوکننده از روی آن بتواند بفهمد که چه اطلاعاتی قرار است در وبسایت شما بیابند
. به عنوان نمونه اگر شما بخواهید صفحه ای برای محصول شرکت خود بسازید بهتر است URL آن http://company.com/products/product-name باشد تا اینکه به صورت http://company.com/1543?/eh? باشد.
- استفاده از تغییر مسیر 133 در صورت لزوم:
تغییر مسیر 133 یک URL قدیمی را به URL جدید آن میفرستد. اگر URL یکی از صفحات وبسایت خود را تغییر دادید حتما این کار را انجام دهید.
یک اشتباه متداول این است که معمولا تغییر مسیر بین دو آدرس yoursite.com و www.yoursite.com ایجاد نمیکنیم و این امر از دیدگاه SEO میتواند کاملا یک مشکل باشد.
چون موتورهای جستوجو برای هر کدام از این دو نسخه از سایت شما ارزش جداگانه ای قائل می شود.
بهینه سازی برای موبایل
در دنیای بازاریابی، بازاریابی موبایلی معانی متفاوتی دارد. علیرغم وجود این معانی متفاوت، بازاریابی موبایلی یک پیام بنیادی برای بازاریابانی که به دنبال استفاده از موبایل در حرفه خود هستند،
دارد و آن این است که وبسایت خویش را برای مشاهده در تلفن همراه بهینه کنید.
با وجود اینکه گزینه های متعددی برای ارائه تجربه وب در تلفن همراه وجود دارد (مانند ایجاد یک سایت تلفن همراه جداگانه و یا ساخت اپلیکیشن و …)
استفاده از طراحی تعاملی بهترین رویکرد است. (به زودی در کالج تپسل مطالبی پیرامون طراحی تعاملی منتشر خواهد شد.)
یک وبسایت تعاملی از URL و HTML های مشابهی برای انواع دستگاهها شامل دسکتاپ، لپتاپ، تبلت و تلفن هوشمند استفاده می کند.
تنها چیزی که برای هر دستگاه متفاوت است، CSS است. CSS زبان برنامه نویسی است که ساختار و فرمت صفحه وب را مشخص می کند.
CSS باعث میشود محتوای موجود در وبسایت شما در هردستگاهی با اندازه های مختلف نمایشگر، با وضوح بالا قابل نمایش باشد و بنابراین، بازدیدکنندگان شما یک تجربه عالی از جست وجو در وب و مشاهده آن داشته باشند.
گام دوم : ایجاد محتوای دیجیتال برای دریافت ترافیک
محتوا خیلی مهم است!
تاکنون وبسایت خود را برای موتورهای جست وجو بهینه کرده اید، حال باید یک محتوای خوب برای وبسایت خود تهیه کنید.
محتوا در واقع در نقش سوخت است تا استراتژی بازاریابی شما را به هدف مطلوبتان برساند. شما میتوانید با ایجاد یک محتوای خوب و باکیفیت و نمایش هدفمند وبسایت خود به افراد مرتبط، مخاطبان بیشتری را برای مشاهده وبسایت خود جذب کنید
و تعداد بیشتری از این بازدیدکنندگان به lead و مشتریان شما تبدیل شوند.
محتوا به طور قابل توجهی به SEO وبسایت شما کمک میکند. (روش Off-page SEO را که در قسمت قبل در مورد آن بحث شد به یاد دارید؟)
ایجاد یک محتوای نظام مند بهترین راه برای جذب لینکهای ورودی از وبسایتهای معتبر و مرتبط است که باعث بالا رفتن رتبه وبسایت شما می شود.
وبلاگ نویسی برای کسب وکار
با انتشار هر مقاله در وبلاگ خود یک محتوای جدید به وبسایت شما اضافه میشود و پویایی کسب و کار شما به مخاطب القا میشود.
موتورهای جست وجو نیز به وبسایت هایی که همواره محتوای جدید منتشر می کنند، رتبه نمایش بالاتری نسبت می دهند که در نتیجه افراد بیشتری به وبسایت مراجعه خواهند کرده و تعداد مشتریان بالقوه محصول شما افزایش می یابد.
شما نباید از دید یک مدیر بازاریاب و یا صاحب کسب وکار به نوشتن وبلاگ بپردازید، بلکه هر گاه خواستید وبلاگ نویسی را آغاز کنید باید همانند یک ناشر مجله فکر کنید.
هدف وبلاگ کسب وکار شما باید خلق ارزش باشد. وبلاگ کسب وکار مانند یک پست تبلیغاتی نیست بلکه باید مانند یک مقاله در مجله علمی صنعت باشد.
در نوشتن وبلاگ برای کسب وکار خود باید حواستان به کلمه هایی که استفاده می کنید نیز باشد. نباید از اصطلاحات مربوط به صنف خود که فقط کارکنانتان با آن اصطلاحات آشنا هستند،
استفاده کنید بلکه باید اصطلاحاتی که مشتریان شما برای توصیف کسب وکارتان استفاده میکنند را به کار بگیرید.
چه مطالبی به عنوان محتوا قرار بدهم؟
محتوای وبلاگ کسب وکار شما به این امر وابسته است که چگونه می خواهید صنعت خود را به مشتریان واقعیتان معرفی کنید.
این محتوا نباید فقط مربوط به محصول شما باشد بلکه باید پیرامون مسائل مربوط به صنعت شما و چالشهایی که مشتریانتان با آنها روبه رو هستند و راهکارهایی که محصول شما برای حل این چالشها به آنها داده است، باشد.
یک راهکار خوب برای آغاز وبلاگ نویسی این است که شما در بلاگ خود به ده سوالی که مشتریان جدی از شما داشته اند، پاسخ دهید. این کار را یکبار در هفته و به مدت ده هفته انجام دهید.
بنابراین، در پایان ده هفته شما پایه های متنی خوبی برای ایجاد یک وبلاگ موفق را دارید.
هنگامی که این ده هفته تمام شد، آمارهای ترافیک وبلاگ خود را چک کنید تا دریابید که کدام یک از مقالات شما بیشتر مورد توجه خوانندگان قرار گرفته است.
برای سنجش این امر میتوانید از تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل و یا از سیستم مدیریت محتوا مانند HubSpot استفاده کنید.
اگر دو یا سه تا از پستهای شما به طور قابل ملاحظه ای تعداد بیشتری نمایش داشتند و یا اینکه تعداد بیشتری لینک ورودی را به خود جذب کرده بودند؛ در آینده سعی کنید که بیشتر از این دست پستها را منتشر کنید.
همچنین در نظر داشته باشید که یک پست را به مصاحبه با همکار خود برای ارائه نظراتش راجع به این موضاعات اختصاص دهید.
به یاد داشته باشید که تخصص شما در موضوع مورد بحث و همچنین علاقه شما به این موضوعات در وبلاگتان مشخص باشد.
نکات کلیدی برای داشتن یک پست بلاگ خوب
- یک عنوان قانع کننده: عنوان یک پست بلاگ نخستین چیزی است که مردم آن را مشاهده می کنند.
بنابراین، عنوان باید به خوبی بیانگر محتوای درون پست باشد.
خواننده باید با دیدن عنوان یک پست به خواندن آن پست جذب و همچنین برای انتشارش در شبکه هایی که در آنها عضو است، تشویق شود.
- محتوای چندرسانه ای: استفاده از یک محتوای چندرسانه ای مناسب برای پست بلاگ میتواند پست بلاگ را به یادماندنی تر و جذابتر کند.
همچنین محتوای چندرسانه ای باعث تنوع در چینش متن میشود که چشم این نوع از متنها را بیشتر می پسندد. حتما در نظر داشته باشید که حداقل یک تصویر مناسب به هر پست بلاگ خود اضافه کنید.
اسلاید، ویدئو و اینفوگرافیک نمونه هایی از محتواهای چندرسانه ای هستند که شما میتوانید از آنها برای تاثیرگذاری بیشتر پست بلاگ خود استفاده کنید.
- لینکها: در محتوای پست بلاگ خود به منابع معتبر و مرتبط لینک بدهید.
این کار باعث میشود که آن دسته از خوانندگان پست بلاگ شما که به موضوع آن پست علاقه مندتر هستند به این لینکها مراجعه کنند و اطلاعات بیشتری راجع به آن موضوع کسب کنند.
لینکهای شما میتواند به سایر صفحات وبسایت خودتان باشد تا از این طریق بتوانید تعداد lead های بیشتری از محتوای خود تولید کنید.
- فراخوانی برای عمل : برای افزایش سرعت تولید lead تمام پستهای منتشر شده در بلاگ باید فراخوانی برای عمل مناسبی داشته باشند. در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.
تولید lead با وبلاگ نویسی
وبلاگ نویسی برای کسب وکار یک بستر فوق العاده جهت جذب ترافیک و خواننده برای شما فراهم می کند.
با اینحال هدف اصلی وبلاگ کسب وکار باید تبدیل بازدیدکنندگان وبسایت شما به استفاده کنندگان از خدماتتان باشد.
برای رسیدن به این هدف باید به پست خود CTA (فراخوانی برای عمل) اضافه کنید و مخاطبان را به صفحاتی که در آنها فایل دانلود مطالب آموزشی و یا وبینارها 12 قرار دارند، ارجاع دهید.
CTA ها را هم در نوار کناری وبلاگ خود و هم در هر پستی که منتشر می کنید، قرار دهید. همچنین علاوه بر استفاده از تصویر و یا دکمه CTA ها میتوانید از CTA های متنی درون محتوای بلاگ خود استفاده کنید.
وبلاگ نویسی تنها راه تولید lead از محتوا نیست. در ادامه به معرفی سایر مدلهای محتوا برای تولید lead میپردازیم.
سایر محتواها برای تولید lead
محتوای وبلاگ تنها نوع محتوا برای موفق شدن شما در بازاریابی دیجیتال نیست.
بلکه میتوانید با تولید انواع محتواهای طولانی تر مانند کتابهای الکترونیک ، راهنماها و یا گزارشهای تحقیقاتی به تولید lead بپردازید.
همچنین باید در نظر داشته باشید که از محتواهای غیرمتنی مانند ویدئوها، وبینارها، تمپلیتها وسایر ابزارهای رایگان … نیز استفاده کنید.
این محتواها که ما به آن در این متن با عنوان “پیشنهادها ” مطرح شده اند منجر به افزایش نرخ تبدیل در کسب وکار شما م یشوند.
تولید یک منبع محتوایی در صنعت، که برای ایجاد آن زمان و تلاش زیادی نیاز است، میتواند بازدیدکنندگان باارزشی را برای شما به ارمغان آورد.
این منبع محتوایی ممکن است آموزش، غنی سازی دانش فرد و یا یک سرگرمی ساده باشد. در هر صورت، منبع محتوایی این قدرت را دارد که به تبادل اطلاعات برسد.
چرا که بازدیدکننده برای دسترسی به این منابع یک فرم جذب lead پر میکند و در آن اطلاعات خود ار وارد می کند.
“پیشنهادهایی” که شما تولید می کنید نباید به صورت اتفاقی انتخاب شده باشند و استراتژیهای دقیقی براساس نتایج آنالیزهایی بازاریابی، برای این انتخاب وجود دارند.
بر اساس این نتایج شما میتوانید بهترین انواع محتوایی را که مخاطبان شما را بیشتر به خود جذب کرده اند، بیابید.
به عنوان نمونه اگر بر اساس تحلیل های خود به این نتیجه رسیدید که برای یک موضوع مشخص یک راهنما تعداد lead و فروش بیشتری به نسب یک وبینار برای شما ایجاد می کند، بهتر است از این به بعد برای موضوعات مشابه با این موضوع، بر تولید محتواهای مبتنی بر متن بیشتر تمرکز کنید.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- بازاریابی محتوا چیست و چگونه استفاده می شود بازاریابی محتوا توزیع مقالات، ویدئوها، مطالعات موردی و سایر اشکال...
- بازاریابی هوشمندانه (بخش چهارم) ادامه مبحث بازاریابی هوشمندانه 21.اهمیت طراحی و رنگ در تبلیغات...
- تبلیغات اینترنتی چیست انواع و مزایای استفاده از آن تبلیغات اینترنتی چیست؛ انواع و مزایای استفاده از آن آیا...
- روش بهینه سازی محتوا برای گوگل 2 درقسمت قبل به روش بهینه سازی محتوا برای گوگل اشاره...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.