بازاریابی آنلاین ( فصل چهارم)
خوب دوستان عزیز به فصل چهارم خوش آمدید. در فصل های قبلی راجع به مبانی بازاریابی آنلاین صحبت کردیم. اینکه مشتریان را چگونه بیابید و نام تجاری خود را چگونه به آنها معرفی کنید. در این فصل قصد داریم در مورد مبانی جذب ترافیک برای وب سایت، مواردی را خدمت شما دوستان گرامی ارائه دهیم.
خوب حتمأ تا الان برای خود وب سایت ، ایجاد کرده و یا اپلیکیشنی نوشته و آماده ارائه خدمات هستید. اما خوب یک نکته مهم را باید در نظر بگیرید. هر چه قدر هم وب سایت و برنامه شما زیبا باشد اما مشتری نتواند شما را پیدا کند مسلمأ نمی توانید به اهداف خود برسید. در فصل اول گفتیم که مشتری همه چیز است.
خوب الان وقت آن رسیده که برای وب سایت خود ترافیک جذب کنید و قدرت خود را به همه نشان بدهید!
جذب ترافیک خیلی هم راحت نیست. وگرنه صنعت چند میلیارد دلاری اینترنت کاملأ بی فایده بود. شاید وب سایت بسیار زیبایی داشته باشید. اما اگر ترافیک خوبی نتوانید جذب کنید این زیبایی خیلی مفید نیست!
پس باید چه کاری انجام داد؟
شما بطور فعال باید به این موضوع فکر کنید که چگونه می توانم بازدیدکننده جدید به وب سایتم هدایت کنم؟ پس نیاز به یک استراتژی کسب ترافیک دارید. قبل از پرداختن به روش ایجاد استراتژی جذب ترافیک ، نکته مهمی را باید بدانیم :
«« ارتباط صحیح با مخاطبان درست »»
صرفأ جذب ترافیک نمی تواند شما را به اهدافتان برساند. چرا که مهم این است که افرادی را جذب کنید که به مشتریانی تبدیل شوند که از شما خرید کنند. در این فصل می خواهیم به شما ایجاد یک چارچوب قدرتمند برای جذب ترافیک بهتر را آموزش دهیم. ایجاد ترافیک هدفمند یکی از مهمترین بخش های بازاریابی اینترنتی (آنلاین) است.
بازاریابان معمولأ ترافیک را به دسته های مجزا تقسیم می کنند. ترافیکی که منجر به فروش شود و ترافیکی که منجر به فروش نمی شود. یا اینکه ترافیکی که در بلند مدت جواب می دهد یا ترافیکی که به صورت آنی جواب می دهد. ترافیک اسپمی یا ترافیک خوب. معنی همه اینها چیست؟
برخی ترافیک ها نسبت به بقیه برای شرکت یا سازمان شما باارزش تر است. البته این تمایز همیشه ذهنی است و بستگی به نیازهای منحصر به فرد شرکت شما دارد.
می خواهید چه افرادی را به دست بیاورید؟
اولین گام ، پاسخ به این سوال است. پس از پاسخ به این سوال وقت و سرمایه گذاری برای پیدا کردن جایی است که مشتریان شما در آنجا حضور دارند. ممکن است تصمیم بگیرید که در فیسبوک باید سرمایه گذاری کنید چون اکثر مخاطبان شما در این شبکه اند. یا اینکه در اینستاگرام و تلگرام به دنبال آنها بگردید. روش های زیادی برای اشتراک گذاری برند شما وجود دارد تا به وسیله آن بتوانید خود را به دیگران معرفی کرده و مخاطبان زیادی را جذب کنید. مثلأ می توانید در شبکه های اجتماعی همچون LinkedIn تبلیغ کنید. و یا در سایت های پر بازدید نام تجاری خود را معرفی نمائید.
دسته بندی کلی جذب ترافیک
به طور کلی جذب ترافیک شامل دو دسته کلی می گردد. رایگان و پولی. جذب ترافیک به صورت رایگان شامل مواردی از قبیل بازدیدهای روزانه به صورت کاملأ طبیعی ، ایجاد صفحه در شبکه های اجتماعی نظیر تلگرام ، فیسبوک ، اینستاگرام و … و یا آگهی و تبلیغ در سایت های آگهی رایگان و لینک دادن در این وب سایت هاست.
ترافیک پولی ، شامل ترافیکی است که بازدیدکنندگان از طریق مشاهده بنرهای تبلیغاتی مربوط به شرکت شما و کلیک بر روی آن وارد وب سایت شما می شوند.
یک تفکر در بازاریابی آنلاین گذشته این بود که ترافیک رایگان بهتر از ترافیک پولی است. این تفکر
خیلی درست نیست. هر دو نوع بازاریابی خوب بوده و در نوع خود نیاز به سرمایه گذاری قابل توجهی در زمان و پول دارد. در حقیقت ترافیک رایگان خیلی هم رایگان نیست. چرا؟ چون شما نیاز به زمان و نیروی انسانی دارید تا استراتژی ای بسازید تا بتوانید برنامه طولانی مدت جذب ترافیک را اجرا کنید. قبلأ هم گفتیم زمان پول است! ترافیک رایگان با گذشت زمان به دست می آید. پس شما زمان را از دست داده اید. پس هزینه کرده اید.
روش هایی برای به دست آوردن ترافیک رایگان
در بازاریابی آنلاین ابزارهای رایگان بسیاری وجود دارد که با عنوان «« ابزارهای جمع آوری ترافیک رایگان »» شناخته می شوند. برخی از این ابزارها را در ادامه معرفی می کنیم.
الف ) روابط عمومی : ایجاد رابطه با روزنامه نگاران و دیده شدن در رسانه های ارتباط جمعی، ارتباط با وبلاگ نویسان در صنعت خود ، و کمک به آنها در نوشتن محتوایی بهتر به همراه نمایش نام تجاری شما در وب سایت یا وبلاگ آنها.
ب) استفاده از بهینه سازی موتورهای جستجو
در صورتی که اصول و قواعد سئو را در سایت خود رعایت نمایید، وب سایت شما رتبه بهتری در موتورهای جستجوگر می گیرد و این رتبه بهتر باعث افزایش تعداد بازدید کنندگان وب سایت خواهد گردید. بهتر است کار طراحی و بهینه سازی خود را از طریق شرکت های با تجربه طراحی انجام دهید تا اصول و قواعد سئو به صورت کامل در سایت شما در نظر گرفته شود. وقتی که مشتریان در جستجوی سوالات خود در اینترنت می گردند شما اولین نفر باشید که به آنها پاسخ می دهید. اگر می خواهید مطالبی در زمینه سئو بخوانید به این لینک و این لینک مراجعه فرمائید تا به صورت تخصصی این موضوع را پیگیری نمائید.
ج) شبکه های اجتماعی
فعالیت و به اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و لینک دادن به وب سایت از طریق آن یکی از روش های جدید و موثر برای افزایش بازدید کنندگان وب سایت خواهد داشت و با توجه به ماهیت و قدرت این شبکه ها تاثیر بسیاری در موفقیت وب سایت خواهد داشت.
توسعه حضور در شبکه های اجتماعی از جمله اینستاگرام ، توئیتر ، Pinterest ، LinkedIn و … . تمرکز بر روی شبکه های اجتماعی می تواند موقعیت سازمان شما را در جهت رسیدن به مخاطبان هدف بهتر کند. اگر می خواهید در توئیتر بهتر دیده شوید به این مقاله مراجعه کنید.
د) وبلاگ نویسی :
به اشتراک گذاری تخصص و فکر در صنعت خود. وبلاگ شرکت شما می تواند به یک منبع قابل اعتماد برای مشتریان تبدیل شود.
ذ) بازاریابی ویدئویی :
فیلم هایی ایجاد کنید که به شناخت بهتر محصولاتتان کمک کند در آن داستان نام تجاری خود را تشریح نمائید (به فصل سوم این کتاب مراجعه فرمائید.) سپس این فیلم ها را بر روی شبکه هایی مانند یوتیوب و آپارات منتشر کنید و لینک وب سایت خود را قرار دهید تا مشتریان علاقه مند بتوانند وب سایت شما را پیدا کنند.
ر) لیست ایمیل ها
یکی از روش های افزایش ترافیک بازدید کننده وب سایت ارسال ایمیل تبلیغاتی می باشد. می توانید این کار را از طریق شرکت های ارائه کننده خدمات ارسال ایمیل تبلیغاتی انجام دهید.
آوردن بازدیدکننده به وب سایت برای یکبار کافی نیست. شما نیاز دارید آنها را نگه داشته و دائمأ با آنها در ارتباط باشید. جمع آوری لیست ایمیل ها به شما کمک می کند تا به این مهم دست پیدا کنید. برای مثال به محض انتشار یک محصول جدید ، می توانید با استفاده از ایمیل این رویداد را به آنها گزارش کنید تا باز هم مشتریان به وب سایت شما برگردند.
ز) به روز رسانی دائم وب سایت
برای آنکه وب سایت فعالی داشته باشید می بایست پیوسته و به صورت مستمر آن را به روز رسانی کنید. درج اطلاعات جدید در وب سایت باعث ارسال سیگنال های مثبت به موتورهای جستجو می باشد و هر چه این اطلاعات شما مرتبط تر به زمینه فعالیت شما و کامل تر بوده و مورد نظر کاربران شما باشد تاثیر بهتری در رتبه شما در موتورهای جستجو و در نتیجه افزایش بازدید کننده وب سایت خواهد داشت.
ط) سازگاری با موبایل و تبلت
بسیاری از سئوکاران معتقدند که از سال 2016، ریسپانسیو بودن وب سایت برای گوگل اهمیت ویژه ای پیدا کرد و وجود آن برای تمامی وب سایت ها الزامی شد. پس مطمئن شوید که وب سایت تان در سایز های متفاوت نمایشگر، به خوبی نمایش داده می شود.
همانطور که در بخش قبل گفتیم ، اصطلاح ترافیک رایگان کمی گمراه کننده است. برخی ها فکر می کنند ترافیک رایگان راحت به دست می آید. در صورتی که چنین نیست. شرکت حتی برای به دست آوردن ترافیک رایگان ، نیاز به سرمایه گذاری قابل توجهی در زمان دارد تا بتواند از طریق کانال های مختلف مشتریان را به وب سایت خود دعوت کند.
روش های به دست آوردن ترافیک پولی
روش های به دست آوردن ترافیک با پرداخت هزینه متفاوت و قدرتمند هستند. این روش ها شامل تبلیغات آنلاین از طریق آگهی در وب سایت ها ، کمپین های بازاریابی موتورهای جستجوی گوگل و بینگ و کمپین های هدفمند برای کاربرانی است که قبلأ وب سایت شما را بازدید کرده اند. این روش ، یک استراتژی قوی برای ایجاد آگاهی در مورد نام تجاری است.
روش هایی که در ادامه توضیح می دهیم در دسته ترافیک پولی قرار می گیرد و شما می توانید همه یا بخشی از این روش ها را در استراتژی جذب ترافیک خود بگنجانید.
الف ) تبلیغات در سایت های پر بازدید
یکی از بهترین روش های افزایش بازدیدکنندگان وب سایت، تبلیغات در سایت های پر بازدید، به خصوص سایت های مرتبط به زمینه فعالیت وب سایت می باشد. این روش می تواند با درج آگهی و یا تبلیغات بنری صورت بگیرید. وب سایت هایی را شناسایی کنید که حوزه کاری آنها مرتبط به فعالیت شماست. چرا که به این ترتیب ترافیک هدفمندتری را به سمت وب سایت خود روانه خواهید کرد.
شیوه تبلیغات بنری از جمله قدیمیترین روشهای تبلیغات اینترنتی است. در این شیوه بنر تبلیغ دهنده در یکی از اندازه های استاندارد در محلی از صفحه وب تبلیغ گیرنده نمایش داده میشود. وبسایتهای تبلیغ دهنده محلهای مشخصی که معمولا بالا، کنار و پایین صفحات وبشان است را به نمایش تبلیغات بنری اختصاص میدهند. بنر به وبسایت تبلیغ دهنده یا صفحهای شامل توضیحات تکیملی دربارهی تبلیغ، لینک میشود. به عبارتی بازدیدکنندگان از وبسایت، میتوانند روی هر کدام از بنرهای تبلیغاتی که توجهشان را جلب کرده باشد کلیک کنند تا اطلاعات بیشتری درباره آن بدست بیاورند.
ب) تبلیغات در گوگل یا گوگل ادوردز Google Adwords
حتمأ برای شما پیش آمده است که واژه ای را در گوگل جستجو کرده و دیده اید در ابتدای فهرست نتایج جستجو ، نتایجی وجود دارد که کمی با بقیه متفاوت است. در کنار این نتایج، آیکون سبز یا زرد رنگ قرار گرفته و بر روی آن کلمه Ad مخفف Advertise به معنی تبلیغات نوشته شده است. به چنین سیستمی تبلیغات در گوگل یا گوگل ادوردز می گویند.
اگر با دقت استراتژی بازاریابی اینترنتی خود را تعریف کرده باشید ، این روش می تواند بسیار کارا باشد. اما اگر به درستی انتخاب نشده باشد مسلمأ نمی تواند نتایج مورد نظر شما را برای شما به ارمغان بیاورد.
از آنجا که این سیستم برای ایرانیان فیلتر شده است ، شما می توانید از طریق شرکت های واسطه این کار را انجام دهید. این روش ، یکی از منابع درآمد شرکت گوگل محسوب می گردد که البته می تواند نتایج خوبی را هم برای شما باز گرداند.
صاحبان کسب و کارهای کوچک و نوپا اغلب برای شروع به پرداخت برای تبلیغات آنلاین تردید دارند. چرا؟
به خاطر اینکه آنها تصور می کنند که بازاریابی آنلاین کارا نیست و آنها نمی خواهند ریسک کنند. باید بدانید اگر از تبلیغات این چنینی چشم پوشی کنید شاید کسب و کار شما در معرض خطر قرار بگیرد و یک فرصت کسب و کار ارزشمند را از دست بدهید.
برای مثال ، فیسبوک برنامه تبلیغاتی را اجرا کرده است که بازاریابان بر اساس تعداد نصب اپلیکیشن مربوط به کسب و کار خود هزینه پرداخت می کنند. کاربران می توانند اپلیکیشن های مربوط به کسب و کارها را به طور مستقیم از طریق تلفن همراه خود از طریق فیسبوک نصب کنند. نمایش اپلیکیشن ها هیچ هزینه ای ندارد و تنها زمانی از بازاریابان هزینه دریافت می شود که آن اپلیکیشن را کاربری نصب کند.
باید دانست فیسبوک تنها پلتفرمی نیست که می توان بر روی تبلیغات موبایلی راه انداخت. انتخاب های زیادی برای تبلیغات پولی وجود دارد که می توانیم از آنها استفاده کنیم. برخی از شرکت هایی که اینگونه تبلیغات را ریسکی می دانند احتمالأ در اجرای استراتژی این نوع تبلیغات اشتباه عمل می کنند. بازاریابی هنگامی که به درستی اجرا شود ، می تواند در آمد زا باشد.
همانطور که در بالا اشاره کردیم ، با ایجاد یک استراتژی مناسب می توانیم به هدف خود یعنی جذب بازدیدکننده برسیم. اما برای ایجاد برنامه استراتژی سازمان خود چه مراحلی را باید بگذارنیم؟ در قسمت بعد 7 سوال اساسی برای ساخت برنامه استراتژی خود مطرح کرده و شما برای تعیین این برنامه باید به این سوالات پاسخ دهید.
7 سوال برای ساخت استراتژی جذب ترافیک
سوال اول : آیا ما یک دید واقعی در برابر عملکرد خود در حمایت از اهداف کسب و
کارمان داریم؟
ما در بازاریابی اینترنتی یک شعار داریم و آن این است که : ««شما نمی توانید مدیریت کنید زمانی که نمی توانید اندازه گیری نمائید»» و به نظر من مکان شروع در بازاریابی، زمانی است که شما برای اثربخش شدن کسب و کار خود برنامه ریزی می کنید و خروجی ها را اندازه می گیرید.
روند تعیین برنامه ریزی ، با درک روشنی از نحوه چگونگی اجرای بازاریابی از طریق کانال های مختلف و نیز ارتباط موثر بین منابع مختلف برای به دست آوردن ترافیک موثر است. ترافیک وب سایت باید به یک هدف تجاری مربوط باشد. برای جذب ترافیک درست ، باید ارزش گذاری کرد. چه حجم از ترافیک با چه کیفیتی و با چه ارزشی را باید جذب کنیم؟ پاسخ به این سوال می تواند به جذب ترافیک بهتر به شما کمک کند.
به طور خلاصه کاری را که می خواهید انجام دهید بررسی کنید و تمام جوانب کار را بسنجید تا به درک روشنی از کار برسید.
سوال 2 : ترکیب مناسب تبلیغات رسانه های مختلف برای به دست آوردن اهداف
چیست؟
امروزه ترکیب رسانه های مختلف برای افزایش بازدید می تواند بسیار اثربخش باشد. ما در ادامه سه نوع مختلف از رسانه ها را به شما معرفی می کنیم که می توانند در رسیدن به استراتژی جذب ترافیک برای شما مفید باشند.
استفاده از رسانه های مختلف برای جذب ترافیک می تواند با یکدیگر هم پوشانی داشته باشد. وب سایت شما می تواند به قسمت های کوچکتری تقسیم شود و در هر قسمت نوعی رسانه برای بالا بردن ترافیک استفاده شود. نتیجه چیست؟ همپوشانی تمام قسمت ها توسط رسانه های متفاوت می تواند در نهایت به جذب ترافیک بالا برای وب سایت شما منجر شود.
تعریف پرداخت ، درآمد و رسانه های شخصی
با افزایش اهمیت شبکه های اجتماعی و روابط عمومی آنلاین ، ما هرروز شاهد تغییر در روش بودجه بندی ، گزارش گیری و سرمایه گذاری در رسانه های مختلف هستیم.
می خواهیم سه مفهوم مهم را بررسی کنیم که با استفاده از آنها می توانید بر روی مخاطبان خود تأثیرگذار باشید و ترافیک زیادی را به سمت وب سایت خود دعوت کنید.
طبق تعریف سه رسانه بالا ، باید فرمول را اینگونه تعریف کنیم :
پرداخت + درآمد + متعلق(رسانه های شخصی) = رسانه های همگرا
در سال 2012 تعریف ساده ای از این سه مورد ارائه شد که در شکل زیر این تعریف را می بینید:
برای درک بهتر این موضوع که امروزه شرکت ها چگونه و با استفاده از چه روش هایی از رسانه های مختلف برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند به مثال زیر توجه کنید :
این شکل دقیقأ به ما می گوید که اگر می خواهید یک سیستم یکپارچه داشته باشید باید در ابتدا به درک صحیحی از رسانه ها برسید. اینکه برای کسب وکار شما چه رسانه هایی می تواند مفید باشد و پس از آن باید برنامه استراتژیک کسب و کار خود را ایجاد نمائید.
در قسمت بعد یعنی بخش سازماندهی ، سازمان و تیم خود را ایجاد می کنید. نیروی انسانی خود را می شناسید و افرادی که می توانند شما را در رسیدن به هدفهایتان یاری کنند را پیدا می کنید. سیستم خود را در مقیاس کوچک ارزیابی کرده و میزان درآمد حاصل را بررسی می کنید.
پس از این مرحله ، مرحله بعدی یعنی تولید محتوا فرا می رسد. حال باید محتوای مناسب برای مشتریان و مخاطبان خود ایجاد کنید. این محتوا می تواند هرگونه خدمات یا محصول باشد. اینکه قرار است چه ارزش یا ارزش هایی را به مشتریان خود ارائه کنید.
در نهایت و در مرحله آخر هم ، همه کارهایی که در بالا انجام داده اید را به صورت نتایج حاصل باید ارزیابی و بررسی کنید. در این مرحله معیار KPI را به دست می آورید تا میزان موفقیت خود را در کسب و کارتان بسنجید.
در شکل زیر می توانیم رسانه های مورد استفاده را بهمراه مثال ببینیم:
حال بهتر است هر کدام از موارد بالا را کمی توضیح دهیم:
رسانه ها با پرداخت هزینه :
این ها رسانه هایی هستند که ما برای به دست آوردن مشتری ، هزینه پرداخت می کنیم. مانند بنرهای تبلیغاتی در وب سایت ها ، بازاریابی واسطه ای ، تبلیغات گوگلی و … . رسانه های قدیمی تر در این دسته را می توان تبلیغات تلویزیونی ، رادیوئی ، بیلبوردها و… نام برد.
رسانه های درآمدی :
به طور سنتی ، این دسته نوعی رسانه است که به تبلیغات گسترده برای شناخته شدن یک نام تجاری می پردازد. مانند بازاریابی های دهان به دهان ، بازاریابی ویروسی و تحریکات اجتماعی در وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی و جوامع دیگر.
این روش به روش شرکای تجاری هم معروف است. چرا که افراد زیادی مانند وبلاگ نویسان ، ناشران ، تأثیرگذاران و جامعه طرفداران نام تجاری شما در تلاشند که کسب و کار شما را به دیگران معرفی کنند و ازین طریق بتوانند برای شما کسب درآمد کنند. این روش به هر دو صورت آنلاین و آفلاین نیز انجام می شود.
رسانه های شخصی :
اینگونه رسانه ها متعلق به خود نام تجاری است. مثلأ کسب و کار شما برای خود وب سایتی ایجاد کرده است و یا اپلیکیشنی برای گوشی های هوشمند ایجاد کرده یا در شبکه های اجتماعی نظیر فیسبوک ، توئیتر ، اینستاگرام و … صفحه اختصاصی ساخته و مشتریان را به آنجا دعوت کرده است. در این دسته ، رسانه های آفلاین هم قرار دارند. مثلأ یک نام تجاری برای افزایش فروش خود ، خرده فروشی به راه میندازد.
امروزه سازمان ها ، شرکت ها و کسب و کارها به دنبال استفاده از رسانه های مختلف برای افرایش ترافیک ورودی خود هستند. به عبارت دیگر سازمان ها از تمام روش های بالا به درستی استفاده می کنند تا بتوانند مشتریان بالقوه خود را از رسانه های مختلف به دست بیاورند. که البته بهترین استراتژی هم همین چند بعدی بودن است.
به شکل زیر نگاه کنید :
حضور در رسانه های مختلف می تواند تکمیل کننده فرآیند جذب ترافیک شود. چون هر رسانه فرصت های خاص خود را دارد و یک سازمان باید با برنامه ریزی راه را برای استفاده از هر کدام از رسانه های ذکر شده هموار نماید.
در شکل بالا همپوشانی سه نوع مختلف رسانه ها را می بینید. توجه داشته باشید برای دستیابی به این همپوشانی نیاز به یکپارچگی منابع و زیرساخت ها دارید. هر قسمت از وب سایت شما باید به قسمت های کوچکتری بشکند و هر کدام از این قسمت ها از طریق رسانه ها به اشتراک گذاشته شود. هر قسمت می تواند مخاطبانی را برای کسب و کار شما به همراه داشته باشد. بعد از اجرای برنامه زمان بندی می بینید که توانسته مخاطب مورد نظر شما را جذب کند.
سوال 3 : آیا می توانیم بهره وری کانال ها را از طریق ترکیب آنها به حداکثر برسانیم؟
اگرچه ما همواره دوست داریم ترافیک بیشتری را جذب کنیم ، اما باید کمی به فکر مدیریت ترافیک هم باشیم. ترافیک ورودی باید با ارزش باشد. به طوری که باعث رشد و پیشرفت کسب و کار ما بشود. این ترافیک ممکن است از کانال های مختلف وارد کسب و کار ما شوند.
خیلی مهم است که بدانیم چه کانال هایی مخطاب بیشتری را جذب کرده است. خیلی خود را وابسته به یک کانال نکنید. سعی کنید ترکیبی از روش های مختلف را ایجاد کنید تا هر کدام بتوانند برای شما مفید باشند. باید به یک ترکیب مناسب برسیم. آیا باید 50% وقت را بر روی شبکه های اجتماعی صرف کرد؟ و یا بر روی تبلیغات کلیکی؟ یا تبلیغات در گوگل؟
ترکیب مناسب روش ها در کسب و کارهای مختلف کاملأ متفاوت است. مثلأ زمینه تجارت الکترونیک با زمینه چاپ و نشر کتاب کاملأ متفاوت است و به دلیل تفاوت در نوع کاربران ، ترکیب مناسب کانال ها و روش ها در این دو مقوله با یکدیگر متفاوت است.
سوال 4: از چه پیام هایی می توانیم با افرادی که هدف قرار داده ایم ارتباط برقرار کنیم؟
این سوال را می توانیم به این صورت هم مطرح کنیم :
««تقاطع بین آنچه که نام تجاری می خواهد با مخاطب خود ارتباط برقرار کند با آنچه که مخاطب نیاز دارد و به دنبال آن می گردد دقیقأ کجاست؟»»
برای پاسخ به این سوال باید از خودتان شروع کنید و خود را به جای مشتری بگذارید و نیازهای او را پیدا کنید. مثلأ فرض کنید می خواهید به دنبال محصول X بگردید. ببینید وقتی گوگل را باز می کنید از چه کلماتی برای پیدا کردن نیاز خود استفاده می کنید. چه جملاتی می تواند انگیزشی برای خرید در شما ایجاد کند؟
شما باید یکسری ویژگی ها ، نیازها ، عادت و علایق مشتریان خود را شناسایی کنید و براساس آن پیام هایی را بسازید که بتوانید با مشتری ارتباط بهتری برقرار کنید.
آیا تا به حال وارد وب سایتی شده اید که از خود بپرسید : چرا من اینجا هستم؟ این وب سایت چگونه می تواند به من کمک کند؟ آیا این وب سایت نیازهای مرا پاسخ می دهد؟
مطمئن باشید بازدیدکنندگان وب سایت شما هم وقتی وارد وب سایت شما می شوند این سوالات را از خود خواهند پرسید. مخصوصأ اگر بازدیدکننده دفعه اولی باشد که وارد وب سایت شما شده است. با پاسخ به این سوالات و شناخت مشتریان خود می توانید ارتباط خوبی را با آنها برقرار کنید.
سوال 5 : آیا ما زمان کافی برای شناسایی و سپس مدیریت همکاران وتأثیرگذاران در
حوزه خود صرف کرده ایم؟
یکی دیگر از روش هایی که می توانیم برای جذب ترافیک بیشتر استفاده کنیم استفاده از رسانه های اجتماعی و همچنین روابط عمومی بالا برای برقراری ارتباط با همکاران و وب سایت های تأثیرگذار در حوزه کسب و کارمان است.
این نقطه شروع به دست آوردن لینک های ورودی وب سایت است که می تواند موقعیت شما را در نتایج جستجوهای موتورهای جستجو بهبود بخشد. شناسایی همکاران خود در زمینه کسب و کارتان و نیز افراد موثر در این حوزه می تواند به بالا رفتن سه عامل ارجاع ترافیک بیشتر ، اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی و افزایش لینک های ورودی وب سایت شما کمک کند.
بنابراین در ابتدا سعی کنید همکاران خود را در حوزه کاری خود پیدا کنید. پس از شناسایی همکاران و تأثیرگذاران واقعی ، باید آنطور که درخور و شایسته آنهاست با آنها رفتار کنید و همواره احترام متقابل را سرلوحه کار خود قرار دهید. هر چقدر احترام بیشتر باشد ، به همان نسبت اعتماد زودتر و بیشتر به وجود می آید. این روش می تواند توسعه کسب و کار شما را سرعت بخشد.
سوال 6: چگونه کانال های به وجود آمده و مشتریان را مدیریت کنیم تا بیشترین بهره
وری را داشته باشیم؟
به نظر من پاسخ این سوال دو بعد دارد. اول اینکه باید محصول یا خدماتی را که باعث شده ترافیک بیشتر به سمت وب سایت ما جریان پیدا کند و در اصطلاح محصول/خدمت موثری بوده است را شناسایی کنیم. از سوی دیگر حفظ و نگهداری مشتریانی است که از وب سایت ما خرید کرده اند و تراکنش انجام داده اند.
از روی سوابق خرید کاربران و اطلاعات پروفایل آنها می توانیم اطلاعات مهمی را به دست بیاوریم. به محض قرار دادن محصولی جدید، آن را از طریق ایمیل به مخاطبان خود اطلاع دهید و بدین وسیله همواره ارتباط خود را با آنها حفط نمائید. و یا اینکه از طریق برگزاری وبینار برای مشتریان خود مشکلات آنها را بشناسید و محصولاتی در جهت رفع نیازهای آنها ارائه دهید.
سوال 7 : آیا روابط اجتماعی ما و حضور در اجتماع موثر بوده؟ آیا این شهرت قابل
اندازه گیری است؟
کلمه چالشی در اینجا ««موثر بودن»» است. نقطه آغازین اندازه گیری شهرت ، مرور تاریخچه حضور شما در شبکه های اجتماعی است. آیا توانسته اید به اهداف خود برسید و آنگونه که باید بدرخشید؟ آیا طبق برنامه استراتژیک خود جلو رفته اید؟
شبکه های اجتماعی می تواند طیف وسیعی از اهداف وابسته به استراتژی شما را شامل شود. مثلأ شناخت برند شما ؛ رشد جامعه مشتریان و مصرف کنندگان؛ خدمات ارائه شده به مشتری؛ پژوهش و توسعه (R&D)؛ همکاری با مشتریان برای بهبود کیفیت محصولات از طریق نظرخواهی از آنها؛ فروش های مستقیم و میزان تبدیل بازدیدکننده به مشتری.
تمام موارد بالا را می توانید بررسی کنید . بازخوردهای آنها را به دست آورید. تجزیه و تحلیل ترافیک وب سایت خود که از طریق شبکه های اجتماعی وارد وب سایت شما شده اند هم می تواند تحلیل مناسبی به شما بدهد که چقدر توانسته اید در شبکه های اجتماعی شهرت کسب کنید.
بنابراین می توانیم :
- تعداد بازدیدها و میزان رشد آنها را بررسی کنیم.
- میزان افزایش تعداد مخاطبان در شبکه های اجتماعی را بررسی کنیم.
- نظرات ، کامنت ها و پیشنهادات و انتقادات را بررسی کنیم.
- از طریق نرم افزارهای تحلیلی مانند Google analytics تعداد بازدید ها و کلیک بر روی لینک موجود در شبکه های اجتماعی و ورود به وب سایت خود را بررسی کنیم.
- میزان تبدیل بازدیدکننده به خریدار واقعی را تحلیل کرده و ببینیم آیا تبلیغات ما توانسته برای جذب ترافیک و تبدیل آنها به خریدار موثر باشد یا خیر.
خلاصه فصل
- بازاریابی باعث دیده شدن وب سایت شما می شود.
- ترافیک وب سایت اتفاقی به وجود نمی آید. شما باید بر روی زمان و انرژی سرمایه گذاری کنید و با مخاطبان مناسب ارتباط برقرار کرده و آنها را به وب سایت خود دعوت کنید.
- کسب ترافیک به منابع زیادی نیاز دارد. شما باید استراتژی های مناسب کسب و کار خود را شناسایی کنید و به وسیله آن از منابع بیشترین استفاده را کرده و بهره وری خود را ماکزیمم کنید.
- بازاریابی یک عملیات کسب درآمد است. اگر بازگشت سرمایه را در بازاریابی خود مشاهده نمی کنید بدانید یک جای کارتان اشکال دارد و مسیر را اشتباه رفته اید. هرگاه کسب و کارتان کمی پیشرفت کرد ، کم کم میزان سرمایه گذاری برای جذب ترافیک بیشتر را افزایش دهید.
- هرگز نگوئید ترافیک پولی ارزش ترافیک طبیعی را ندارد. هرگاه به درستی اجرا شود می تواند کاملأ قدرتمند باشد و روشی مناسب برای افزایش مخاطبان شما به حساب آید.
- بر روی محصولات با کیفیت و ابزارهای بازاریابی قوی تمرکز کنید. هرگاه محصولات و خدمات شما عالی باشد ، همین عامل می تواند تعداد زیادی مخاطب را به صورت رایگان برای شما به ارمغان بیاورد و در بلند مدت نتایج خوبی را ارائه دهد.
- به مشتریان خود احترام بگذارید و هدفمند با آنها برخورد کنید. همواره استراتژی خود را بررسی کنید.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- اندازه گیری بازگشت سرمایه در رسانه های اجتماعی اندازه گیری بازگشت سرمایه در رسانه های اجتماعی همانطور...
- دوره بازاریابی آنلاین (فصل دوم) مقدمه در فصل گذشته یکی از مهمترین قوانین در بازاریابی...
- راهنمای مقدماتی تا پیشرفته بازاریابی آنلاین ( فصل اول ) فصل اول تمرکز بر روی مشتریان بازاریابی آنلاین معرفی...
- دوره بازاریابی آنلاین ( فصل سوم) بازاریابی آنلاین ارتباط انسان با انسان قلب و روح کسب...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.