اهمیت شبکه های اجتماعی در بیزینس
امروزه حضور بیزنس ها در شبکه های اجتماعی، تبدیل به یک ضرورت شده است. به عنوان صاحب یک بیزنس، میتوانید روشهای متفاوتی را به کار بگیرید تا مخاطبان شما، فعالیتهای شما را به صورت جدی دنبال کنند.
ممکن است با استفاده از تبلیغات محیطی، این روند را پیش ببرید. اما یکی از روشهای اثربخش، استفاده از شبکه های اجتماعی است چون ابزارهای این شبکه ها برای همه افراد جذابیت دارد و مدام از آنها استفاده میکنند.
جذابیت اصلی شبکه های اجتماعی در تعداد کاربران آنها نیست. وبسایتها و رسانه های زیادی هم هستند که بازدیدکننده های فراوانی دارند. جذابیت این شبکه ها از دو جنبه است :
درگیر کردن دنباله دار مخاطب
دلیل اصلی روی آوردن مردم به شبکه های اجتماعی، قدرت این شبکه ها در درگیر کردن مخاطباست، هیچ ابزارورسانه دیگری چنین قدرتی را به این شکل، ندارد.
برای مثال تلویزیون را در نظر بگیرید که سالهاست مخاطبان بسیاری در سراسر دنیا دارد اما یک رسانه تقریباً یک طرفه است.
نهایتا مخاطبان میتوانند از طریق تماس زنده یا ارسال پیامک پیغام خود را به برنامه های تلویزیونی برسانند که این ارتباط هم بسیار محدود است.
اما در بعضی از شبکه های اجتماعی در لحظه و به صورت زنده، هزاران نفر در اقصی نقاط دنیا در حال بحث و گفت وگو و اعلام نظر هستند.
استفاده آسان و تعاملی بودن
علاوه بر این، استفاده از شبکه های اجتماعی بسیار ساده است و مخاطب (مشتری) این آمادگی را دارد که با شما همراه شود.
برای نمونه بسیاری از افراد هستند که هنوز هم با ارسال ایمیل مشکل دارند و آدرس ایمیل ندارند اما به راحتی از شبکه های اجتماعی مختلف، استفاده میکنند.
هدف از حضور بیزنس در شبکه های اجتماعی
حضور در شبکه های اجتماعی ضروری است، اما
کافی نیست.
برای حضور خود در شبکه های اجتماعی، باید هدف تعریف کنید. اگر هدف را مشخص نکنید، نمیتوانید فعالیت خود را تجزیه وتحلیل کنید. تجزیه وتحلیل همیشه بر اساس اهداف، انجام میشود.
در استراتژیهای بازاریابی معمولاً دو هدف اصلی، دنبال میشود؛
- فروش
- برندسازی
اما از زوایای دیگر نیز، اهداف حضور خود در شبکه های اجتماعی را بررسی و مشخص کنید؛
- آیا میخواهید بازدیدکننده بیشتری جذب کنید؟
- آیا به دنبال تعامل بیشتر با مخاطبان هستید؟
- آیا هدف شما، حضور افراد بیشتر در ایونت هایتان است؟
- آیا هدف شما، افزایش بازدیدکنندگان از و بسایت بیزنستان است؟
اهداف خود را از حضور در شبکه های اجتماعی تعریف کنید و نتیجه را با آن بسنجید.
اگر هدفتان از حضور در شبکه های اجتماعی، فروش محصولات است، از ابزارهایی استفاده کنید که به طور مستقیم یا غیرمستقیم، مخاطبان را به فروش هدایت میکند. مثلاً در فیسبوک، میتوانید با انتخاب گزینه add a button به ابزارهای جالبی برسید.
در میان محتواهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی میتوانید با ارائه کوپن، طرح تخفیفی، لینک مستقیم فروش، آخرین وضعیت بازار، حراجی و مانند اینها، فروش را افزایش دهید.
سعی کنید بیش از یک هدف را دنبال کنید و برای رسیدن به آنها، برنامه ریزی
کنید.
اهمیت استراتژی حضور در شبکه های اجتماعی
همانطور که در بیزنس پلن، استراتژیها و برنامه های کلی مربوط به بیزنس خود را مینویسید، با نوشتن مارکتینگ پلن هم، استراتژیها و برنامه های بازاریابی بیزنس خود را بنویسید.
مانند هر فعالیت دیگری در بیزنس، برای بازاریابی و حضور در شبکه های اجتماعی هم باید استراتژی مدونی داشته باشید و براساس آنها، برنامه هایی برای رسیدن به اهداف بازاریابی، طراحی کنید.
1. استراتژی شبکه های اجتماعی، بخش مخصوص به خود را در برنامه بازاریابی، دارد.
این بخش، غالباً زیر سرفصل بازاریابی آنلاین قرار میگیرد و گاهی نیز به دلیل اهمیت زیاد شبکه های اجتماعی، اساساً برای آن، سرفصل مجزایی در نظر گرفته میشود.
2.استراتژی حضور در شبکه های اجتماعی را بر اساس برنامه کلی شرکت تدوین کنید و برای جزییات برنامه عملیاتی خود، از جمله
موارد زیر، برنامه ریزی کنید:
- تولید محتوا
- سبک تبلیغات
- نحوه اطلاع رسانی درباره طرحهای تشویقی.
شناخت بازار هدف و ابزارهای تعیین آن
اهمیت شناخت بازار هدف در بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی
برای ورود به هر محیط جدیدی برای بازاریابی، باید شناخت کافی از آن داشته باشید و طبق پارامترهای همان محیط، برنامه حضور خود را تهیه کنید.
شبکه های اجتماعی هم از این قاعده مستثنی نیست و باید فعالیتها و برنامه های حضور خود را در آنها، طبق ویژگی های هر شبکه اجتماعی، به صورت جداگانه بنویسید.
برای تمام فعالیت های بازاریابی، عبارت “بازار هدف”،
باید مدام مقابل چشمان شما حرکت کند.
برای فعالیت اثربخش در شبکه های اجتماعی، ابتدا با پاسخ به سوالات زیر، بازار هدف خود را بشناسید؛
- بازار هدف شما چه کسانی هستند؟
- محدوده جغرافیایی بازار هدف شما کجاست؟
- بازار هدف شما در کدام شبکه اجتماعی حضور دارند؟
- معیارهایی همچون سن، جنسیت، سطح درآمد، میزان تحصیلات و سایر متغیرهای بازار هدف شما چیست؟
استراتژی شبکه های اجتماعی خود را بر اساس ویژگیهای بازار هدف خود،
تدوین کنید.
شناخت ویژگیهای بازار هدف به شما کمک میکند تا بدانید مشتریانی که می خواهید محصول خود را به آنها ارائه دهید، بیشتر در کدام شبکه های اجتماعی، حضور دارند.
پراکندگی مخاطبان در شبکه های اجتماعی به نوع کالا یا خدمات شما بستگی دارد و عامل تعیین کننده ای در تدوین برنامه بازاریابی در شبکه های اجتماعی است.
بسته به نوع محصولی که ارائه میدهید و بیزنس مدلی که دارید، ممکن است یک شبکه اجتماعی خاصی، بیشتر مناسب فعالیت شما باشد.
مثلاً شاید برای فروش خدمات آرایشی و بهداشتی، اینستاگرام گزینه خوبی باشد اما برای خدمات آموزشی، لینکدین گزینه بهتری باشد.
برخی از شبکه ها اجتماعی، اهمیت بیشتر و تعداد کاربران بیشتری دارند. برخی دیگر مانند اسنپ چت سبک اختصاصی تر و کاربران خاص خود را دارند.
ممکن است تنها بخشی از بازار هدف شما در شبکه های اجتماعی حضور داشته باشند. مثلاً اگر صاحب بیزنس تولید آبمیوه هستید،
بخشی از بازار هدف شما، جوانان هستند که در شبکه های اجتماعی نیز حضور دارند. پس برنامه های بازاریابی شما از طریق این شبکه ها باید متناسب با نسل جوان باشد.
بخش دیگری از بازار هدف شما، مادران و زنان هستند. پس برخی برنامه های بازاریابی از جمله تبلیغات محیطی یا تلویزیونی شما، باید متناسب با این گروه باشد که بیشتر در بیرون خرید میکنند یا برنامه های تلویزیون را میبینند.
فعالیت در شبکه های اجتماعی بدون در نظر گرفتن مخاطب مؤثر، باعث اتلاف زمان و پول می شود.
در میان شبکه های اجتماعی، فیسبوک بالاترین رتبه از نظر تعداد مخاطب را دارد، اما آیاتنها، حضور در این شبکه اجتماعی، برای پیشبرد اهداف شما کافی است؟
ابزارهای تعیین بازار هدف در شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی، ابزارهایی در اختیار شما قرار می دهند که بازار هدف خود را تعیین یا محدود کنید.
- یکی از این ابزارها، امکان ارسال پیام به مخاطبانی است که در حلقه بازار هدف شما قرار دارند.
- یکی از فیلترهای تبلیغات در شبکه های اجتماعی، تعیین کردن محدوده جغرافیایی بازار هدف است؛ یعنی تعیین فضایی که درآن، به دنبال مشتری هستید.
- علاوه بر مشخص کردن محدوده جغرافیایی، میتوانید گروه سنی و یا جنسیت مخاطبانی را که می خواهید تبلیغ برایشان نمایش داده شود، مشخص کنید.
با این روش شما میتوانید فضایی ایجاد کنید که تنها مخاطبانی که شما به دنبالشان هستید، شما را ببینند و هزینه ای که برای تبلیغات صرف میکنید، تلف نشود.
در شبکه اجتماعی فیسبوک، شما میتوانید تمام فیلترهای بالا را لحاظ کنید. دایره مخاطبان خود را در یک شهر مشخص، انتخاب کنید و حتی تبلیغ را به صورتی جزئی تر در محدود های به شعاع مشخص، نمایش دهید.
همچنین میتوانید مخاطبان تبلیغ را بر اساس علایقشان انتخاب کنید. برای نمونه اگر شاخه هنر و موسیقی را در فیسبوک انتخاب کنید،
یک میلیارد نفر در سراسر دنیا، میتوانند مخاطب شما باشند. برای هر نوع علاقه مندی، دایر های از افراد، تعیین شده اند.
تبلیغ در شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی به عنوان ابزار تبلیغات
در بازار آمریکا سالانه بیشتر از 80 میلیارد دلار، صرف هزینه تبلیغات در شبکه های اجتماعی میشود و بر اساس پیش بینی ها، این رقم در سال 2020 به 113 میلیارد دلار خواهد رسید.
چنین مبلغی، عددی نیست که ساده انگاشته شود!
بیشترین هزینه تبلیغات در شبکه های اجتماعی به ترتیب در فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، لینکدین، پینترست، اسلایدشیر هزینه می شود.
به دو صورت میتوانید از شبکه های اجتماعی به عنوان ابزار تبلیغات استفاده کنید؛
- نخست، استفاده از ابزارهای رایگان با روش مدیریت و فعالیت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی و در واقع استفاده از امکانات صفحه کاربری خود.
- دوم، تبلیغات در شبکه های اجتماعی.
این دو مسئله کاملاً از یکدیگر مستقل اند و روش پیشبرد هرکدام، متفاوت است. مدیریت صفحه شخصی خودتان در این شبکه ها را از بحث استفاده تبلیغاتی جدا کنید.
تبلیغات در شبکه های اجتماعی، ساده تر از استفاده از ابزارهای رایگان است. هرکدام از شبکه های اجتماعی بخشی برای تبلیغات دارند و به سادگی میتوانید آگهی بدهید.
برای نمونه وقتی صفحه فیسبوک را باز میکنید در منوی بالا، بخش ساده ای برای تبلیغ وجود دارد.
هر شبکه اجتماعی ابزارهای تبلیغاتی متفاوتی در اختیار شما قرار میدهد. این ابزارها را بر اساس اهداف حضور در شبکه های اجتماعی، استفاده کنید.
هدف شما به عنوان مثال، میتواند معرفی صفحه کاربریتان یا شرکت مخاطبان در یک مسابقه باشد. همانطور که در فصل قبل گفته شد، ابتدا باید هدف خود را از فعالیت در شبکه های اجتماعی مشخص کنید.
ابزارهای مختلف شبکه های اجتماعی را بشناسید و خود را در نحوه استفاده از
آنها، به روز کنید.
شبکه های اجتماعی، امکانی را فراهم کردند که آگهی دهنده تا حد امکان بتواند دایره مخاطبان خود را تعیین کند.
مشکل نسل قبلی تبلیغات دیجیتال، این بود که آگهی دهنده با وجود پرداخت پول، مطمئن نبود که آن آگهی برای بازار هدف او نمایش داده شود.
شناخت درست از بازار هدف، از اتلاف هزینه های
تبلیغ در شبکه های اجتماعی جلوگیری می کند.
برخی از امکانات تبلیغاتی شبکه های اجتماعی
شبکه اجتماعی فیسبوک به عنوان مثال، 15 پیشنهاد متفاوت برای تبلیغ ارائه میدهد (تا زمان نوشتن این متن) این شبکه اجتماعی، با پیشنهادهایی که به شما میدهد،
کار تبلیغ را آنقدر آسان کرده است که شما میتوانید بدون تخصص ویژه ای، تبلیغات خود را به جریان بیندازید. برخی از ابزارهای آن، به شرح موارد زیر است؛
- تبلیغی که در آن، مخاطب، افزون بر دیدن پیام، روی آن کلیک و آن را مطالعه میکند.
- تبلیغی که پست شما را افراد زیادی ببینند .
- نوع دیگر تبلیغ، شناساندن و بسایتی است که در صفحه فیسبوک تان معرفی کرده اید.
- پیش از آنکه به بخش تبلیغات بروید تا صفحه خود را تبلیغ کنید، به شما پیشنهاد میدهد که صفحه تان را تبلیغ کنید
- پیشنهاد میدهد تعداد بازدیدکنندگان پست یا فیلم ویدیویی خود را افزایش دهید.
- میتوانید یک رویداد را تبلیغ کنید و برای آن عضوگیری کنید یا از مردم بخواهید نظرشان را درباره یک پست در کامنت، بیان کنند.
- میتوانید دوره زمانی نمایش تبلیغ را تعیین کنید؛ اینکه در چه روزی از هفته و چه ساعتهایی نمایش داده شود.
- یکی دیگر از امکانات، نمایش تبلیغ به شکلی است که در صفحه موبایل نمایش داده خواهد شد. شما میتوانید ببینید تبلیغتان در صفحه رایانه چگونه نمایش داده میشود و در صفحه موبایل چگونه خواهد بود.
- میتوانید مشخص کنید ویدیوی شما در صفحه کسانی نمایش داده شود که صفحه خاصی مانند رادیویی معروف یا شبکه تلویزیونی را دنبال م یکنند.
میتوانید به صورت آزمایشی، فیلترهای انتخاب شده را تغییر دهید و مخاطبان خود را با وسواس زیاد انتخاب کنید. در این صورت تعداد آنها به کمترین حد میرسد و هزینه کمتری در تبلیغ، متقبل خواهید شد.
هزینه تبلیغات در شبکه های اجتماعی
در تبلیغات و بازاریابی، در چشم بر هم زدنی، پول به باد میرود. گاهی به دلیل در نظر نگرفتن برخی اصول اولیه در نحوه صرف هزینه، بدون رسیدن به اهداف، بودجه تمام میشود.
هرکسی بسته به نوع بیزنس خود، هزینه ای برای تبلیغات در نظر میگیرد. شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک، از شما میخواهد بودجه ای را که برای تبلیغات در نظر گرفته اید، مشخص کنید.
این عدد میتواند از پنج دلار در روز باشد و تا مبالغ بیشتر افزایش یابد. سپس به شما اعلام میکند که با مبلغ تعیین شده در روز، چند نفر آگهی شما را میبینند.
مثلاً با پرداخت روزانه 20 دلار، بین 7 تا 22 نفر آگهی شما را خواهند دید.
- در شبکه های اجتماعی با هر کلیک بر روی تبلیغ، مبلغی از وجه پرداختی آگهی دهنده کسر میشود.
- در بخشی از انواع تبلیغ، بر اساس تعداد نمایش، مبلغ کسر میشود
قبل از صرف هزینه تبلیغات و برای گرفتن نتیجه اثربخش، چند مسئله ساده را در نظر بگیرید:
- پیام تبلیغاتی، مشخص و واضح داشته باشید.
- نتیجه تبلیغتان، قابل دستیابی و قابل اندازه گیری باشد و رؤیا نباشد.
- تبلیغ شما مرتبط و در راستای رسیدن به هدف شما باشد.
- تبلیغ شما در زمان درست و صحیح و براساس فضای موجود در بازار هدف، انجام شود.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- فکرتان را عوض کنید تا زندگیتان تغییر کند(بخش دوازدهم) فکرتان را عوض کنید _ عالی زندگی کنید تنها معیار...
- بازاریابی هوشمندانه (بخش چهارم) ادامه مبحث بازاریابی هوشمندانه 21.اهمیت طراحی و رنگ در تبلیغات...
- راهنمای شبکه های اجتماعی (بخش سوم) ادامه مبحث راهنمای شبکه های اجتماعی یافتن شبکه اجتماعی مناسب...
- راهنمای شبکه های اجتماعی (بخش اول) راهنمای شبکه های اجتماعی برای افراد مبتدی به راهنمای شبکه...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.