انتخاب روش بازاریابی آنلاین
برای اینکه بتوانید روش بازاریابی آنلاین خود را انتخاب کنید، لازم است با انواع آن آشنا شوید.در این بخش، روشها و ابزارهای حضور آنلاین معرفی شده اند.
- براساس تحقیقات بازار و تعیین نوع مخاطب و بازار هدفتان، تعیین کنید که با چه ابزارهایی و از چه کانالهایی می خواهید وارد بازار شوید.
- از تحقیقات بازار مشخص شد که دیگران از چه ابزارهایی استفاده می کنند و کدام روشها نتیجه بخش بوده است. از بین آنها، روشهای خود را برگزینید.
- ممکن است بخواهید از همه ابزارها استفاده کنید یا دو سه ابزار، مناسب بیزنس شما و مشتریان شما باشد. انتخاب این ابزارها، جزو استراتژی کانال شما است که به چه شکلی پیش بروید.
مثلا کمپینهای تبلیغاتی را برای گروههای مشخصی تعریف کنید و روند تبلیغات را بر اساس هدف و کمپین مشخص، پیش ببرید.
- هوشمندانه این است در انتخاب استراتژی کانال در بازاریابی آنلاین، کاراکتر خاص خود را داشته باشید و تقلیدکننده رفتار دیگران نباشید. از دیگران، یاد بگیرید اما در اجرا، خودتان باشید.
کانال تبلیغاتی را انتخاب کنید که از همه مؤثرتر است و مخاطب را با شما درگیر و همراه کند. ارتباط با مخاطبی که با شما همراه شده است، آسانتر، مؤثرتر و سودآورتر است.
تمام تلاش شما در بازاریابی آنلاین باید برای همراه کردن مشتری با خودتان باشد.
کاری کنید افرادی که پتانسیل دارند مشتری شما باشند یا مشتری شما هستند، مشخصات خود را به نحوی در اختیار شما قرار بدهند؛ در خبرنامه شما عضو شوند یا کوپن و پیشنهاد خرید از شما دریافت کنند.
آدمیزاد است و مغزش! در این مغز، پتانسیلهای
زیادی، نهفته است.
برای موفقیت در بیزنس، آموخته ها و استانداردهای
بازار را در قالب ذهن خود، به اجرا بگذارید.
با توجه به تحقیقاتی که در این مرحله انجام دادید و نتایجی که از مرحله اول گرفتید، ستون چهارمی به جدولتان اضافه کنید و از میان ابزارهایی که در ستون اول نوشتید،
مواردی را که با بازار هدف (یعنی ستون سوم جدول) همخوانی دارند، در ستون چهارم جدول بنویسید.
اصلی ترین تصمیم بعد از تعیین کانالهای تبلیغاتی، تعیین بودجه است.
- بودجه ای که برای تبلیغات آنلاین در نظر میگیرید با فهرست روشهایی که برای تبلیغات آنلاین در نظر دارید، مقایسه کنید.
- اگر بودجه کمی داشته باشید، انتخاب سخت تر خواهد شد. ممکن است طبق تبلیغات در یوتیوب را به عنوان بهترین تحلیل هایی که تاکنون انجام دادید،
مثال ابزار انتخاب کنید اما بودجه شما کمتر از هزینه موردنیاز باشد. به هرحال تصمیم نهایی را بودجه مشخص میکند.
- به دنبال روشها و ابزارهایی باشید که متناسب ترین با بیزنستان باشند و از پس هزینه آن هم برآیید.
- بودجه را در مواردی هزینه کنید که شما را به اهدافتان، میرساند.
- با هر بودجه ای تقریبا میتوانید وارد کمپین تبلیغاتی شوید، مثلا با 20 دلار تبلیغات را در شبکه های اجتماعی شروع کنید. از این کار هراس نداشته باشید.
تا اینجا جدولی با چهار ستون دارید که در آخرین مرحله، به ابزارهای منتخب بازاریابی آنلاین رسیدید. در این مرحله، آخرین ستون را که تخصیص بودجه است، اضافه کنید.
با توجه به بودجه ای که برای بازاریابی آنلاین در نظر گرفته اید و هزینه ای که هر کدام از ابزارها نیاز دارند، به هر ابزار، بودجه لازم را اختصاص دهید
جدول فوق، نمونه ساده ای از برنامه بازاریابی آنلاین است که در یک نگاه و به طور جامع به شما نشان میدهد که چه ابزارهایی را باید استفاده کنید و چقدر بودجه به هر کدام اختصاص دهید.
برنامه اجرایی بازاریابی آنلاین
مرحله دوم برنامه بازاریابی آنلاین، اجرای روشهای انتخاب شده است. برای اینکه بتوانید بهترین روشها را انتخاب و اجرا کنید، لازم است ابتدا انواع آن را بشناسید.
ابزارهای حضور و بازاریابی آنلاین را میتوان به موارد زیر تقسیم کرد؛
1. وبسایت
2.اپلیکیشن
3.خرید آنلاین
4.تولید محتوا
5.تبلیغات آنلاین
6.بهینه سازی موتورهای جست وجو
7.بازاریابی ایمیلی
8.شبکه های اجتماعی
9.بازاریابی محلی آنلاین
1. وب سایت
در بازاریابی آنلاین اولین جایی که دیده میشود یا مخاطب برای جست وجو به آنجا مراجعه وبسایت می کند، وبسایت است.
- وبسایت باید پویا و تعاملی باشد.مثلا مشتری سؤال خود را مفصل و با عکسها در اختیار شما بگذارد، یا با استفاده از امکان چت کردن، بتواند با شما در ارتباط باشد.
- وبسایت باید به روز باشد. یک قانون اصلی در بازاریابی و فروش آنلاین این است که به روز باشید و تغییر کنید.
یکی از مشتری ها میگفت خیلی خوشحالم از بودجه ای که برای وبسایت در نظر گرفتم، کمی بیشتر هزینه شد اما راضی هستیم.
پرسیدم چقدر بودجه گذاشتید؟ گفت” 1 میلیون دلار بودجه اولیه بوده ولی 3 میلیون دلار خرج کردیم، چون متوجه شدیم که چقدر از رقبا جا مانده ایم”.
پیش از آن، فکر میکردند، شرکت شناخته شده ای هستند و نیاز به حضور آنلاین جدی ندارند.
- وبسایت شما باید کاربرپسند باشد. کاربر وبسایت شما، در طول زمان به ابزارهای جدید عادت میکند.
یکی از نمودهای کاربرپسند بودن، امکان یافتن سریع اطالعات تماس با شما در وبسایت است. برخی بیزنسها بیشتر از بازار آنلاین استفاده میکنند که فروشگاههای فیزیکی خود را معرفی کنند.
پس، وقتی حضور آنالین فقط برای معرفی خودتان و ارتباط با مشتری است، تمام اطلاعات تماس شما باید به سادگی قابل دسترس باشد و مخاطب باید بتواند آن را به آسانی از صفحه اول بیابد، نه اینکه برای یافتن آن در صفحه های وبسایت بگردد.
- عملکرد وبسایت شما باید صحیح باشد. اشکال بسیاری از وبسایتها، پردازش فروش غلط و طولانی است. مشتری با اینکه خیلی از مسیر را پیش رفته است،
ارتباطش در نقطه فروش در اثر یک اشتباه ساده، قطع شده و از خرید، منصرف شده است.
- وبسایت، باید واضح باشد و مخاطب بتواند به راحتی از آن استفاده کند و خرید به راحتترین شکل ممکن رخ دهد.
قبل از اینکه خریدار به این فکر کند که چطور از وبسایت استفاده کند، باید شما یک راهنمای کاربر در اختیار او بگذارید.
- طراحی وبسایت باید زیبای واضح باشد نه زیبای پرماجرا! طراحی دقیق و واضح است که آن را کاربردی تر میکند.
- از طراحی و روش چینش صفحات در وبسایت، بازخورد بگیرید. ممکن است نیاز باشد که برخی عناوین را جابه جا کنید، چون متوجه می شوید اهمیت کدام یک بیشتر است
و کاربران وبسایت، بیشتر دنبال چه مواردی هستند یا می خواهید محتوای خاصی بیشتر دیده شود.
سعی کنید برای وبسایت خود، کاراکتری ایجاد کنید که مختص شما باشد تا وقتی مخاطب، وارد صفحات شما میشود، به آن عادت کند.
این کار بخشی از برندسازی هم هست. وقتی به سمت شما می آیند و حضور آنلاین شما را میبینند، یاد اسم شما میافتند و کسی که مشتری دائمی شماست و میخواهد مشتری شما شود، شکل و شمایل کاراکتر خودتان را میبیند.
- وبسایت و صفحات اجتماعیتان را طوری طراحی کنید که مناسب روشهای بهینه سازی موتور جستوجو اشد تا هنگام جست وجوی گوگلی، دیده شوید.
- به محض باز شدن صفحه وبسایت، موسیقی یا ویدیو پخش نکنید، بلکه انتخاب آن را به عهده خود کاربر بگذارید.
اگر هنگام باز شدن وبسایت موسیقی پخش شود، ممکن است کاربر، به دلیلی تمایل به دیدن و شنیدن آن، نداشته باشد و صفحه شما را ببندد. انتخاب صدا و تصویر را به عهده خود کاربر بگذارید.
اصل برقراری ارتباط با مشتری را در طراحی وبسایت و ارتباط آن با صفحه کاربری خود در شبکه های اجتماعی، فراموش نکنید.
2.اپلیکیشن
در حضور آنلاین، بسته به نوع بیزنستان، تصمیم بگیرید که آیا نیاز به اپلیکیشن دارید یا اپلیکیشن خیر. وقتی کاربر، هر چند وقت یکبار، به وبسایت شما مراجعه میکند، از اپلیکیشن استفاده نمیکند.
اپلیکیشن، زمانی قابل استفاده است که نیاز روزمره را پاسخ دهد. وقتی اپلیکیشن طراحی میکنید، امیدی نداشته باشید که با داشتن آن به تنهایی، اتفاق مهمی بیفتد.
3. خرید آنلاین
خرید آنلاین برای بعضی بیزنسها مناسب است و برای بعضی، مناسب نیست. اما بیزنسهایی که به شکلی میتوانند فضایی برای گرفتن هزینه به صورت آنلاین فراهم کنند، وضعیت بهتری دارند.
- در سالهای گذشته نگاه به این قضیه اینگونه بود که فقط محصولات و سرویسهای محدودی را میتوان آنلاین فروخت اما در حال حاضر نگاه به خریدوفروش آنلاین، تغییر کرده است.
نگاه جدید این است که هر چیزی قابل فروش به صورت آنلاین است. برای نمونه کسی فکر نمیکرد برای محصولات چاپی، بتوان سفارش آنلاین داد، چون هنگام سفارش حضوری، حتی محاسبه هزینه خیلی طولانی و سخت بود،
اما اکنون در کمتر از یک دقیقه، سفارش پیش از این کسی خودرو را به صورت آنلاین نمیفروخت و درگیر میدهید یا مثال موارد کوچکتری بودند اما اکنون دایره خریدوفروش آنلاین، گستردتر شده و ابزارهای خرید آنلاین هم، خیلی ارزان شده است.
- امروز، داشتن یک فروشگاه آنالین، یک کار معمولی است. سالها قبل، شرکتهای آمریکایی برای فروش آنلاین، سمینار برگزار میکردند و برای عضویت در پلتفرم، پول میگرفتند،
اما امروز پلتفرمها به جایی رسیده که با 10-20 دلار در ماه، یک وبسایت با تمام امکاناتی که نیاز دارید، خواهید داشت.
- یکی از استراتژیهای حضور آنلاین، استفاده از امکانات خرید آنلاین است. خصوصا اگر مدل بیزنستان ،آنلاین نیست.
مثلا بیزنس مکدونالد آنلاین نیست اما سفارش آنلاین غذا با استفاده از موبایل از مکدونالد، امکانپذیر است؛ در مسیر سفارش میدهید و وقتی به محل رسیدید، تحویل میگیرید.
- از ویژگیهای فروش آنلاین این است که محدوده جغرافیایی برای شما مهم نیست و هر کاربر اینترنت، در هر نقطه از دنیا، میتواند وارد فروشگاه اینترنتی شما شود.
در طول زمان، از مشاهده دیگران و مطالعات خودتان، اطلاعات جدید یاد بگیرید و استراتژی رشد خودتان را با حضور آنلاین، تعریف کنید. هرچه در طول زمان پیش بروید، دانش شما هم بیشتر میشود.
4. تولید محتوا
یکی از روشهای ایجاد جذابیت برای مخاطب، تولید محتوای مناسب و ارزشمند تولید محتوا باید بشنوید که است که با شنیدن خواسته های مشتری، شروع میشود. واقعا مشتری چه میخواهد و نیاز او چیست.
شنیدن نیازها و خواسته های مشتری، روشهای مختلف دارد؛
- از نرم افزارهای خدمات مدیریت مشتری استفاده کنید.
- تحقیقات میدانی انجام دهید.
- اطلاعات را از وبسایت جمع آوری کنید و ببینید در بازار چه میگذرد.
- بر اساس شنیده ها و یافته های خود، برنامه ریزی کنید که چه خدماتی میتوانید عرضه کنید.
پس اول شنیدن، و دوم، ایجاد محتوایی است که به افراد کمک کند دانشی را به آنها اضافه کند یا سؤالهای آنها را درباره محصولات و خدمات شما، پاسخ دهد.
کسانی که کار وکالت انجام میدهند، پرسشهای مشترک افراد را در مثال وبسایت پاسخ میدهند. کار هوشمندانه ای است.
چون وقتی مشتری به دانش شما اعتماد کند، شما را دنبال میکند و چه بهتر که برای یافتن پاسخ سوالات خود، به شما مراجعه کند.
- برای تهیه محتوا، مشخص کنید که چه پیامهای کلیدی را میخواهید در فضای آنلاین به مخاطب انتقال دهید. هر آنچه که به نظرتان میتواند پیامی کلیدی به بازار باشد، فهرست کنید.
با عرضه مناسب محتوا، تعداد بیشتری از بازار هدفی که دنبالش هستید، شما را
میبینند و دنبال میکنند.
تا حد امکان، محتوا را در قالب جدول و تصویر ارائه دهید. اگر محتوای متنی دارید، روان، قابل فهم و کوتاه بنویسید و پاراگرافبندی را در آن رعایت کنید. متنها را با تاریخ، به روزرسانی کنید.
در نوشتن متن دقت کنید که برای فضای آنلاین، مینویسید نه برای روزنامه، تلویزیون یا رادیو. محتواهای قدیمی را به حال خود رها نکنید، شاید قوانین تغییر کرده است و باید محتوا، به روزرسانی شود.
محتوای قدیمی، ضدتبلیغ است.
- حتما ، محتوایی که هر روز ایجاد میکنید، بر اساس اتفاقات روز باشد و به مسائل روزمره و زندگی روزمره افراد ربط داشته باشد.
- سعی کنید برای ارائه محتوای خود، از حداکثر فناوری روز استفاده کنید.
- اگر محتوایتان برای نقطه جغرافیایی مشخصی است، آن را مشخص کنید.
- پادکست، تولید کنید. پادکست را هر موقع مخاطب بخواهد، میتواند گوش کند و مثل رادیو نیست که یک زمان خاص داشته باشد. نیازی به خواندن ندارد و حین انجام کارهای دیگر، قابل شنیدن است.
- اگر وبسایت چندزبانه دارید به املا و آیین نگارش زبانهای مختلف، دقت کنید.
- زمانی که محتوا تولید میکنید، میتوانید کمپینهایی طراحی کنید. مخاطبان را دسته بندی کنید و برای هر کدام اهمیت خاص قائل شوید و کمپین جداگانه ای برایشان تعریف کنید.
- تولید محتوا با برگزاری وبینار.روزها و ساعتهایی را اعلام کنید تا افراد آنلاین شوند و به صورت زنده با مخاطبان در ارتباط باشید و بر اساس نیازشان، محتوا تولید کنید به این کار، وبینار یا سمینار مبتنی بر وب میگویند.
مثلا اگر مشتری نمیداند چطور باید در مسابقه شرکت کند، کارگاه آنلاین برگزار کنید و جزئیات آن را توضیح دهید. این کار، یک روش کم دردسر برای جذب مشتری است.
تولید محتوا با فیلم کوتاه .در بازاریابی آنلاین، فیلم کوتاه کاربرد زیادی دارد.
- فیلم کوتاه و کاربردی تولید کنید.
- حجم بارگذاری فیلم را در نظر بگیرید. اگر حجم زیادی دارد حتما زیر فیلم، متن بگذارید.
- محتوای خود را خودتان بسازید و کپی نکنید.
- حق مؤلف را رعایت کنید، چون صاحبان اصلی از شما شکایت خواهند کرد و شما را گزارش میکنند که ممکن است صفحه شما بسته شود.
- تولید محتوا با دریافت نظرات مشتریان. نظر مشتریان، در هر بیزنسی اهمیت زیادی دارد؛ مانند نظر دادن درباره یک هتل یا یک غذاخوری.
نظر مشتریان بالفعل، مرجعی برای مشتریان بالقوه است. زمینه ای را فراهم کنید تا کسانی که حتی مشتری شما هم نیستند، درباره محصولات و خدمات شما نظر بدهند.
این مسئله باعث بیشتر دیده شدن شما میشود. افرادی که کامنت میگذارند، دوستانی دارند که نظرات آنها را میببینند. از این، پتانسیل استفاده کنید.
- هر کامنت در کوتاهترین زمان در صفحه شما منتشر میشود. اما در عین حال که آنها را بررسی میکنید و کامنتهای توهین آمیز را حذف میکنید، برای دریافت کامنت، آزادی بیان بدهید.
چون باعث میشود ارتباط شما با مشتری زیاد شود. مشتری نوشته خود را میبیند و اگر قبلا در وبسایت شما عضو نبوده، این کار زمینه یجاد ارتباط با او است.
جذب نظرات مشتریان، برای تحقیقات بازار بسیار مناسب است. با این کار،
موضوعاتی را درباره رقبا میفهمید و نیازهای واقعی مشتریان را شناسایی
میکنید و فکر میکنید چطور آنها را در عمل به کار بگیرید.
- محتواهایی را که ایجاد میکنید، در وبلاگهای مختلف قرار دهید. در دنیای امروز، وبلاگ هنوز خیلی کارساز است.
وبلاگ یا متعلق به خودتان است که راه اندازی کردید و از آن استفاده میکنید یا با بلاگرهای حرفه ای کار میکنید و برایشان منفعت تعریف میکنید تا در وبلاگشان، در مورد شما بیشتر صحبت کنند.
از آنها بخواهید که محتواهای شما را به اشتراک بگذارند یا در مورد موضوعاتی طبق روش شما محتوا تولید کنند و به اشتراک بگذارند.
تبلیغات آنلاین
- همه روشهای تبلیغات آنلاین از گوگل تا شبکه های اجتماعی و حضور مستقیم تبلیغات آنلاین در وبسایت های مختلف و آگهی کردن که باید بابت آن، هزینه کنید، در بخش تبلیغات آنلاین قرار میگیرد.
- یکی از روشهای قدیمی در تبلیغات آنلاین، استفاده از بنر یا نمایش تبلیغات است که هنوز جذاب است.
- روش دیگر تبلیغات آنلاین، پرداخت به ازای هر کلیک است؛ طبق تعداد کلیک در گوگل تعریف میکنید بابت هر 10 هزار روی آگهی، پورسانت میدهید.
مثال بار کلیک، هزار دلار پرداخت میکنید. کلیک به این معنی است که یک کاربر از طریق لینک تعریف شده شما به صفحه فرود میرود.
امروز در فضای آنلاین، از ثبت کلیکهای تکراری توسط یک کاربر جلوگیری شده است و جلوی سوخت شدن پول گرفته شده است.
طراحی ابزارهای تبلیغاتی شما در فضای آنلاین باید معرف شما باشد و با سایر برنامه های تبلیغاتی شما، هارمونی داشته باشد.
- اگر پروژه تبلیغات آنلاین شما، بخشی از یک کمپین کلی نیست و به تنهایی آنچه یک کمپین است، باید با کمپینهای دیگرتان همخوانی داشته باشد.
مثلا مشتری در وبسایت شما میبیند با چیزی که در آگهی میبیند، همخوانی داشته باشد یا اگر در آگهی، رنگ قرمز به کار رفته و در وبسایت، همه چیز مشکی باشد، مشتری فکر میکند، به اشتباه وارد وبسایت شما شده است.
اگر دلیل خاصی برای این تغییر رنگ آشکار، وجود نداشته نباشد، ریزش مشتری خواهید داشت.
- در تبلیغات آنلاین، طراحی و گرافیک کارهای شما اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال، رنگ مشکی در تبلیغات، زیبا نیست و در آگهی های کوچک، رنگ مشکی اصلا دیده نمیشود.
رعایت این مسائل به یک طراح و استراتژیست حرفه ای نیاز دارد. متخصصان در این زمینه، با توجه به تجربیاتی که دارند و با در نظر گرفتن هدف و نقشه و ابزارهایی که انتخاب کردید، کار شما را پیش میبرند.
- گاهی مشاهده میشود یک بخش از تبلیغ در شبکه های اجتماعی منتشر میشود و برای مشاهده بقیه آن، به وبسایت لینک داده میشود.
اما مخاطب در وبسایت، مطلب بیشتری نمی بیند یا ممکن است طراحی و رنگبندی 100 درصد متفاوتی را ببیند و نتواند ارتباطی بین تبلیغ اولیه و وبسایت پیدا کند، بدین ترتیب، مشتری نمیتواند با شما ارتباط برقرار کند.
- آگهی های تبلیغاتی شما در فضای آنلاین باید در نهایت وضوح باشد. گاهی اوقات با تبلیغ محصول جذاب و معروف، سعی میکنند توجه مخاطب را جلب کنند تا با کلیک روی آن، تبلیغ خودشان نمایش داده شود.
مشتری را فریب ندهید، چون اگر مشتری، حس گول خوردن داشته باشد، او را از دست خواهید داد. وقتی مشتری، روی لینک، کلیک میکند، باید به صفحه فرود منتقل شود.
مثلا اگر کوپنی را ایجاد کردید که با کلیک روی آن، مشاهده شود، مشتری باید به راحتی به صفحه مربوطه وارد شود، تلفن و ایمیل را ثبت کند و کوپن را بگیرد.
- در شبکه ها و صفحاتی که تعداد زیادی کاربر دارند و گروههای زیادی ایجاد شده اند، فضایی را به کاربران بدهید که بقیه را معرفی کنند و با استفاده از یک لینک، به راحتی برای شما مشتری جذب کنند.
با طراحی سیستم افیلیت منفعتی برای دیگران ایجاد کنید که با معرفی مشتری به شما نفع ببرند. خدمات بهتر یا ارزانتر یا رایگان یا کمیسیون مستقیم به آنها بدهید. در بازاریابی آنلاین این یک ترفند است.
پس هوشمند باشید و از این زاویه نگاه کنید که دایره مخاطبان شما چقدر وسیع است و چه قابلیت بزرگی برای شما فراهم است که محتوای بازاریابی شما به صورت دهان به دهان، منتقل شود و محصولات و خدماتتان، تبلیغ شود؛
هر کسی بخواهد اطلاعات شما را در اختیار دیگران بگذارد، در کسری از ثانیه میتواند آن را به اشتراک بگذارد. در این صورت است که توزیع شما راحتتر صورت میگیرد.
6. بهینه سازی موتور جست و جو
- محتوای تبلیغات آنلاین شما باید مناسب برای و بهینهسازی موتور جستوجو به گونه ای باشد که وقتی موضوعی مربوط به شما در گوگل جستوجو میشود، شما هم دیده شوید.
دیده شدن در جستوجوهای گوگل، نیاز به محتواسازی صحیح و رعایت استانداردهای بهینه سازی موتور
جستوجو دارد.
- امکانات جدید گوگل را در نظر بگیرید و از افراد متخصص برای دیده شدن در نتایج موتور جستوجو استفاده کنید.
- کلمات کلیدی مرتبط با بیزنس خود را که در گوگل جستوجو میشود، شناسایی و در صفحات خود، تعریف کنید.
- با رشد توییتر، متنهای کوتاه ،خیلی طرفدار پیدا کرده است. متنهایی با حجم زیر 140 کاراکتر در جستوجوها، زیاد دیده میشوند. از این متنهای کوتاه برای دیده شدن در موتورهای جستوجو، اضافه کنید.
- سعی کنید لینکهای شما در تعداد بیشتری از وبسایتهای دیگر به اشتراک گذاشته شود. هر چه لینکهای شما بیشتر بازنشر شود، در صفحات اولیه موتورهای جستوجو دیده میشوید و درصد موفقیت شما بیشتر میشود.
- سعی کنید در نقشه گوگل باشید.
- از گوگل پلاس هم استفاده کنید چون به حضور آنلاین شما بسیار کمک میکند.
موتورهای جستوجو خیلی به شبکه های اجتماعی علاقه مند هستند، چون حجم محتوا در آنها زیاد است. تا حد امکان از صفحات مربوط به شبکه های اجتماعی خود بهره ببرید و از آنها به عنوان ابزار بهینه سازی موتور جستوجو استفاده کنی.
- وبسایتهایی وجود دارند که عملکردشان نشانه گذاری اجتماعی است. در واقع، مدلی از شبکه های اجتماعی هستند؛ مثل بیزنس آنلاین و فهرست های راهنمای بیزنس .
افراد در این وبسایتها این امکان را دارند تا لینکهای مورد علاقه خود را به اشتراک بگذارند. این لینکها بیانگر علایق و موضوعات روز مورد توجه مخاطبان هستند.
با نشانه گذاری اجتماعی وبسایت خود، میتوانید ترافیک ورودی به آن را افزایش دهید که تأثیر به سزایی در بهینه سازی موتور جستوجو دارد.
- صفحات خود را در ویکی پدیا ایجاد کنید و به وبسایت خود لینک دهید.
حضور شما در فضاهای مختلف آنلاین کمک میکند که موتورهای جستوجو شما را پیدا کنند.
7. بازاریابی ایمیلی
از وقتی اینترنت وارد عرصه شد، یکی از مهمترین روشهای بازاریابی، بازاریابی ایمیلی بوده و امروزه، همچنان اهمیت خود را حفظ کرده است.
ابزارهای متنوعی وجود دارند که ایمیل را جذابتر کرده است.مثلا نیاز نیست عکس و فیلم بفرستید، بلکه میتوانید لینک آن را قرار دهید تا از طریق آن، از صفحات مختلف بازدید شود
یامثلا در حافظه ایمیل خودتان، ایمیلهای ذخیره شده ای دارید که کار را آسان میکنند.
- هر چه سامانه ایمیل شما منظم تر باشد، نتیجه بهتری خواهید گرفت.
- تعریف کمپینهای مختلف بر اساس بازار هدفهای مختلف در سامانه ایمیل، امکانات خوبی به شما میدهد.
- موضوع و طرح ایمیل، تعیین کننده باز شدن ایمیل شما توسط گیرنده است
- طراحی ایمیل را بر اساس رعایت قوانین و نرم افزارهای خاص انجام دهید تا مخاطبان، ایمیلهای دریافتی را وارد لیست سیاه نکنند.
- هنگام فرستادن ایمیل خود از ابزارهای مناسب استفاده کنید. جذابیت سامانه های جدید این است که میتوانید در پایگاه داده، برای مخاطبان ایمیل خود، اسم و ایمیل را مشخصات را تعریف کنید.
حتی میتوانید مشاهده کنید که چند نفر واقعا باز کرده اند و چند نفر روی کدام لینکها، کلیک کرده اند. این کار، برای تحلیل به شما کمک میکند.
- با استفاده از گوگل، سیستم بازاریابی ایمیلی خود را به سامانه تحلیلتان مرتبط کنید و مطمئن شوید که به اهدافتان رسیده اید یا نه و اگر روشهایتان صحیح نیست، آن را اصلاح کنید.
8.شبکه های اجتماعی
- امروزه شبکه های اجتماعی بخش مهمی از راه رسیدن به موفقیت هستند. شبکههای اجتماعی هم اکنون بیزنسهای کوچکی در دنیا فقط با حضور درست در شبکه های اجتماعی، موفقیت و درآمد زیادی کسب میکنند.
شبکه اجتماعی، فضایی است برای ایجاد ارتباط با
مشتری.
- مردم عادت به حضور در شبکه اجتماعی دارند و از آنها به صورت حرفه ای و جدی استفاده میکنند. شما فقط نیاز دارید که کاربران شبکه های اجتماعی را به سمتی ببرید که شما را ببینند.
- با روشهای مختلف از جمله ایجاد محتوای مناسب، در شبکه های اجتماعی حضور پیدا کنید و حضورتان را نشان دهید. فیسبوک، لینکدین، اینستاگرام و یوتیوب برای فعالیت بیزنسی بسیار مهم هستند.
- افراد زیادی در فضای آنلاین، به دنبال موسیقی و فیلم هستند. هم اکنون نیز فیلم کوتاه خیلی محبوب است، در فیسبوک و اینستاگرام، فیلم زنده پخش کنید
- از ابزارهایی که در شبکه های اجتماعی برای گرفتن نظرات انتقادی و بازخورد از مشتریها وجود دارد، استفاده کنید. این ابزارها کمک میکند که افراد درباره شما حرف بزنند.
از مشتریان خود برای محتواسازی استفاده کنید
- در استفاده از یوتیوب تعلل نکنید، چون یک شبکه اجتماعی بسیار قوی است. به یوتیوب لینک داشته باشد.
در این صورت، هم از سرور وبسایت شما باید حتما خودتان استفاده نکرده اید، هم قدرت سرور شما با سرورهای یوتیوب قابل قیاس نیست.
- گوگل و یوتیوب، ابزارهای خوبی برای پخش زنده فیلم دارند. از این ابزار برای به اشتراک گذاری محتوا از نوع فیلم، استفاده کنید
- به گونه ای آدرس شبکه های اجتماعی خود را به وبسایت خود وصل کنید که قابل اشتراک گذاری باشند. بعضی از وبسایتها، وقتی لینک صفحه شما را در صفحه خودشان قرار میدهند،
صفحه شما را درست نشان نمیدهند. طراح وبسایت شما باید این مسئله را به خوبی حل کند.
9.بازاریابی محلی آنلاین
- عامل دیگری که باید در بازاریابی هوشمند آنلاین به آن توجه کنید، بازاریابی محلی است. یکی از کمک کننده ها در بازاریابی محلی، گوگل است که فهرست راهنمای بیزنس دارد.
غیر از گوگل، راهنماهای آنلاین محلی یا ملی هم وجود دارند که میتوانید بیزنس خود را در آنها به طور کامل معرفی کنید.
- خیلی از تالارهای گفت وگو و وبلاگها هستند که در محدوده جغرافیایی مشخصی کار میکنند. با آنها توافق کنید و بخواهید که شما را معرفی کنند.
استراتژی دیگر برای محلی کردن تبلیغات و بازاریابی آنلاینتان، خودکار کردن بازاریابی است. فضایی ایجاد کنید که فعالیتهای نرم افزاری به صورت خودکار انجام شود.
امروزه نرم افزارها در این زمینه امکانات زیادی دارند؛ مثلا:ایمیل، اسم، جنس، سن و محل زندگی مخاطب خودتان را دارید، با همین اطلاعاتی که دارید،
تمام سامانه تان میتواند خودکار شود و برای مخاطبان، محتوایی ارسال شود که مناسب آنها است. برای خودکارسازی نرم افزارهای مختلف وجود دارند که این کارها را میکنند؛
ازجمله برانتو و هاب اسپات و مارکتو که سرویس دهنده هستند.
از مجموعه این ابزارها استفاده کنید. بر اساس نیاز، مدل و بازار هدفتان از همه این ابزارها بهره ببرید تا مشتری را به سمت خود بکشید.
دید بلندمدت داشته باشید. هیچکدام از برنامه های بازاریابی را نمیتوانید برای بازه زمانی کوتاه تعریف کنید. صبر و حوصله فعال و با برنامه است که شما را به نتیجه درست میرساند. فکر نکنید که میتوانید یکشبه ره صدساله بروید.
بیزنسهای زیادی هستند که فقط با استفاده از یکی
از ابزارهای حضور و بازاریابی آنالین، نتیجه گرفته
و موفق شده اند.
اهمیت کار تیمی در بازاریابی آنلاین
هر چند که پیشرفت تکنولوژی و ابزارهای جدید، روزبه روز کار را برای صاحبان بیزنس آسانتر میکنند، اما باز هم تدوین برنامه بازاریابی آنلاین کار حساسی است و نیاز به خالقیت بسیاری دارد.
برای همین بهتر است که این کار را به صورت تیمی و با همکاری چند نفر انجام دهید. این افراد میتوانند اعضای داخلی تیم باشند یا متخصصان بازاریابی آنلاین که به شما مشاوره میدهند.
کسانی که در مدیریت، یک تنه عمل میکنند، زندگی و کارشان قائم بر یک نفر است و کل کارها را باید خودشان تک وتنها مدیریت کنند؛
این افراد باید پاسخگوی مارکتینگ پلن باشند و باید فهرست کارهای انجام دادنی را به تنهایی آماده کنند؛
- برنامه بازاریابی را تنظیم کنند.
- خطوط اصلی کار را آماده کنند.
- بدون مشارکت افراد دیگر، طراحی را مدیریت کنند.
- برای شبکه های مختلف اجتماعیشان یک برنامه روزانه تعریف کنند.
- جستوجو کنند تا ببینند کجا میتوانند بسته های خبریشان را منتشر کنند یا اینکه کجا دایرةالمعارف راهنمای آنلاین هست که بیزنس خود را در آنجا ثبت کنند.
- وبسایت پویا داشته باشند.
- محتوای بازاریابی تولید کند.
- ساختارهای اولیه را در بحث بهینه سازی موتور جستوجو رعایت کند.
- حضور آنلاین نیاز به اموری همچون تولید محتوا، رصد کردن رقبا، به روز کردن وبسایت و صفحات، پاسخگویی به نظرات و سؤالات مخاطبان دارد.
- بر اساس توانایی کارمندان، این وظایف را به صورت واضح و مشخص، تقسیم کنید.
تجزیه و تحلیل برنامه اجرایی
همیشه، روند کار را تجزیه وتحلیل کنید؛ چه در مارکتینگ پلن و چه در بیزنس پلن.
- اینجا، نقطه اندازه گیری است؛ آنچه را انجام دادید تحلیل کنید و از خود بپرسید که؛
- آیا آنچه از ابتدا میخواستید، انجام شده است یا نه؟
- آیا به اهداف، رسیدید یا نه؟
- یکی از اصول ارزیابی، اصل بازگشت سرمایه است. در تجزیه وتحلیل میفهمید پولی که خرج میکنید، چقدر بازدهی مالی مستقیم داشته و چقدر روش کار شما صحیح بوده است.
- اصل دیگر در ارزیابی، ردیابی ارتباط مشتری با شما است ؛ بررسی کنید در سایتها، وبلاگ و شبکه های اجتماعی بر چه اساسی و چطور شما را پیدا کرده اند.
اگر از طریق سایتهای دیگر آمده اند، آنها را بشناسید و از آنها تشکر کنید.
ردیابی نحوه ارتباط مشتریان با شما اهمیت و کاربرد زیادی در ارزیابی نحوه حضور آنلاین و بازاریابی آنلاین شما دارد.
- اصل بعدی، کیفیت نتایج است. اگر نتایج، با اهداف، هم خوانی ندارد، مسیر را باید اصلاح کنید.
کیفیت نتایج حاصله را تحلیل و بررسی کنید که آیا بر اساس اهدافی که برای بازاریابی آنالین تعریف کردید، این نتایج حاصل شده است؟
- اصل بعدی ارزیابی، استمرار است. در زمانهای مختلف، نتایج حاصله را با هم مقایسه کنید. اگر الگوی خاصی در استمرار داشته باشید، میتوانید دلیل مختلفی را که باعث شده تلاش شما به پاسخ درستی منتج نشود، تحلیل کنید.
- بر اساس محصول، خدمات و بازاری که دارید، محاسبه کنید بازاریابی شما، چقدر از نیاز مشتری و مخاطب را برطرف کرده است.
- از مشتری و کارتان، بازخورد بگیرید. حرفهایی که میشنوید، روی مسیر و روش اجرایی شما، تأثیر میگذارد. دریافت این خواسته ها از مشتری، با حضور آنلاین، ساده تر است.
به چشم اسکناس به مشتری نگاه نکنید، این حس را ایجاد کنید که بر اساس نیازهای او، خدمات را تعریف کرده اید.
- برنامه بازاریابی خود را تست کنید. تست کردن تقریبا تمام ابزارهای بازاریابی، سخت است به غیر از بازاریابی آنلاین.
- کمپینهای تستی، اجرا کنید. وقتی که تست میکنید و آنالیز را نگاه میکنید، از دل آنها تصمیم میگیرید که تغییر مسیر بدهید یا مسیر قبلی را ادامه بدهید.
- ابزارهای گوگل و همه شبکه های اجتماعی، به شما در تجزیه وتحلیل مسیر به کارگیری روشهای بازاریابی آنلاین، کمک میکنند.
شبکه های اجتماعی ابزارهای اولیه خوبی دارند که به شما، آنالیز کارتان را ارائه میدهند از جمله اینکه چه کسانی تبلیغ شما را دیده اند؟ چند نفر دیده اند؟ چه مدت در صفحه فرود شما مانده اند؟ و ...
- بر اساس آمارها و تحلیلهایی که دریافت میکنید، میتوانید تصمیم گیری کنید. اگر در درک آمارها و تحلیلها مشکلی دارید، از متخصصان کمک بگیرید که معنی و مفهوم آنها را برای شما روشن کنند.
- مسیر حضور آنلاین خود را با توجه به آمار و تحلیلهایی که دریافت میکنید، اگر به این نتیجه رسیدید که میتوانید در جغرافیای بزرگتر و تعیین کنید. مثال وسیعتر کار کنید، این کار را انجام دهید.
- در کنار ابزارهای گزارشگیری و تحلیلی موجود در شبکه های اجتماعی که به شما در تجزیه وتحلیل روند کارتان کمک میکنند، نرم افزارها و شرکتهایی وجود دارند که تخصصشان آنالیز و تحلیل است.
برخی از آنها حتی تبلیغات شما را اجرا و تحلیل میکنند و به شما نیز تحلیل و بازخورد میدهند تا اطلاعات کسب کنید و برای دنباله راهتان، تصمیم گیری کنید.
در واقع، به شما دیدگاه میدهند و شما هم، مواردی را یاد میگیرید که میتوانید در بیزنستان از آنها استفاده کنید.
- در مارکتینگ پلن، لازم است رفتارهای مخاطب را نیز تحلیل کنید. رفتار مخاطب در طول زمان میتواند تغییر پیدا کند. این تغییر، ممکن است در ارتباط با رفتار بازاریابی شما یا بر اثر عوامل بیرونی، روی دهد.
به هرحال مخاطبان شما، انسان هستند و باید عوامل بیرونی را هم در تحلیل رفتار آنها، در نظر بگیرید. نرم افزارها این امکان را میدهند که عوامل بیرونی مختلف را برای تحلیل رفتار مخاطب، تعریف کنید.
تجزیه وتحلیل صفحه خودتان باید یک کار هفتگی باشد. هر هفته یک بحث و جلسه برای تجزیه وتحلیل داشته باشید. چک کنید با مشتریهای جدید، چه کار میتوان کرد.
در برنامه های ماهانه ببینید که آیا خوب است که در مراسم ها شرکت کنید یا خیر. در مورد فصل باید ببینید که اهداف و وضعیت فصلی چگونه بوده و باید تغییر داشته باشید یا نه.
به تحلیلها و بازخوردهایی که از اجرای روشهای حضور آنلاین خود میگیرید، هوشمندانه نگاه کنید؛ یعنی با نگاههای مختلف از زوایای مختلف، به آنها نگاه کنید.
اصلاحات و تغییرات و بهینه سازی
مرحله آخر برنامه بازاریابی آنلاین، اصلاح روشها است.
- با آمارهایی که به دست می آورید و تحلیلهایی که انجام میدهید، برنامه بیزنس، ابزارها و روش استفاده از آنها را اصلاح کنید و هزینه ها را کاهش دهید.
- تمام داشته های فعالیت آنلاین را چک کنید و اگر نیاز است تغییراتی ایجاد شود، تغییر بدهید.
- اگر نیاز دارید یکی از ابزارها را قویتر کنید، این کار را انجام دهید. ممکن است کلمات کلیدی مشکل داشته باشد و نیاز به اصلاح داشته باشند.
- اپلیکیشن ها و نرم افزارهای بیزنسی را به خوبی بشناسید. نه فقط به خاطر آمارگیری و تجزیه وتحلیل، بلکه این ابزارها باعث تغییرات جدی در ساختار بیزنس شما خواهند شد.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- بازاریابی دیجیتال چیست (بخش اول) در بازاریابی دیجیتال در واقع از روشهای بازاریابی آنلاین استفاده...
- بازاریابی دیجیتال چیست (بخش دوم) ادامه مبحث بازاریابی دیجیتال گام سوم : از شبکه های...
- بازاریابی هوشمندانه (بخش چهارم) ادامه مبحث بازاریابی هوشمندانه 21.اهمیت طراحی و رنگ در تبلیغات...
- فکرتان را عوض کنید تا زندگیتان تغییر کند(بخش دوازدهم) فکرتان را عوض کنید _ عالی زندگی کنید تنها معیار...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.