آموزش گام به گام سئو 2
در قسمت اول در مورد آموزش گام به گام سئو با شما همراه بودیم حالا به ادامه مبحث می پردازیم:
در سرتاسر اینترنت در مورد محتوای تکراری مطالب بسیار زیادی نوشته شده و در مورد صدمات جبران ناپذیر آن به رنک وب سایت شما هشدارهای زیادی داده شده است. هر چیزی در وب سایت شما باید اورجینال باشد.
معمولا گوگل هیچ رنکی برای مطالب تکراری قائل نمی باشد و برعکس آن را یکی از فاکتورهای منفی در سئو سایت در نظر می گیرد. در حالت کلی گوگل تنها یک ورژن از یک محتوا را نشان می دهد (معمولا ورژن اصلی آن صفحه).
در ادامه بر کارهایی که میتوانند Duplicate content ایجاد کنند ، مروری خواهم داشت.
محتوا های تکراری به روش های زیر به وجود می آیند :
کپی کردن :
محتوا های تکراری یا Duplicate content ها از آنجایی شکل می گیرند که نویسنده و مدیر یک سایت دیگر ایده ای برای نوشتن ندارند و مطالب دیگر سایت ها را کپی می کنند و درون سایت خود قرار می دهند . البته کپی کردن مطالب به جز این که از طرف گوگل کاملا مردود است ، باعث عدم اعتماد کاربران به سایت شما نیز می شود .
آدرس های تکراری برای یک مطلب :
زمانی که یک مطلب با چندین آدرس مختلف در دسترس قرار می گیرد (مثلا به صورت عددی www.darbeheshty.com/1234 و همینطور این مطلب به صورت دیگر
www. darbeheshty.com/abce.html این مشکل زمانی ایجاد می شود که شما از سیستم های مدیریت محتوا استفاده می کنید و مطالب شما با چندین آدرس در دسترس است . صفحات سایت شما باید فقط از طریق یک آدرس در دسترس باشند .
نسخه پرینت و نسخه موبایل :
ایجاد نسخه های پرینت و موبایل برای یک سایت می تواند خیلی خوب و موثر باشد ، اما تا زمانی که با نسخه اصلی سایت نیز سازگاری داشته باشند و از سیستم آدرس دهی یکسانی استفاده کنند و مطلب را درون یک سایت تکرار نکنند.
چگونه مشکلات فوق را رفع کنیم ؟
- ایجاد Redirect 301 ریدایرکت با کد ۳۰۱ :
می تواند راه حل خوبی برای صفحات تکراری باشد . می توانید آدرس های دیگر را بر روی بهترین آدرس ریدایرکت کنید و جلوی ایجاد این صفحات مزاحم را بگیرید.
- rel=”canonical”
canonical یکی از تگ های معروف و مهم در سئو است ، می توانید با این کد بدون ریدایرکت کردن کاربر ، به ربات های موتور های جست و جو آدرس صفحه اصلی را نشان دهید و گوگل نیز فقط همان صفحه را ایندکس می کند نه تمامی صفحات تکراری را.
- ایجاد محتوای اصل و تازه :
یکی از توصیه هایی که بعضی وب مستر ها هیچ گاه آن را قبول نمی کنند ، ایجاد محتوای تازه و اصل است . وقتی می توانید با گذاشتن کمی زمان ، محتوای خوب و به اصطلاح unique ایجاد کنید ، چه نیازی هست که مطالب دیگر سایت ها را کپی کنید ؟ . با تولید محتوا دیگر نباید نگران پنالایز شدن از طرف گوگل باشید ، چون آن مطلب برای اولین بار در سایت شما حضور داشته نه در چندین سایت دیگر !
رسپانسیو بودن و نمایش درست در دستگاه های مختلف (Mobile-friendliness)
آمار جالبی به شما بدهم! 500 میلیون کاربر فیسبوک 90 درصد مواقع از طریق گوشی همراه خود در این شبکه اجتماعی بزرگ فعال هستند!
روش های زیادی برای نمایش وب سایت در موبایل وجود دارد که انشاالله به زودی آموزش ایجاد صفحات Mobile-friendliness را در اختیار شما دوستان عزیز قرار می دهیم.
برای اینکه بدانیم وب سایت ما Mobile-friendliness هست یا خیر می توانیم از ابزار گوگل در این آدرس استفاده کنیم.
سرعت لود سایت (Page Speed)
بسیاری از ما، زمانی که می خواهیم، برای سئوی سایت خود، گزینه های مورد نیاز برای بهینه سازی را مشخص کنیم، اول از هر چیز به سراغ سرعت لود سایت خود می رویم، اما بسیاری از سئوکارها، به این موضوع اعتقادی ندارند.
برخی معتقدند که میزان سرعت لود سایت، حدود 1 درصد روی سئو و رنک سایت اثر گذار است، اما اگر بخواهید به طور موثر تر به این قضیه نگاه کنید، باید بگویم که، در مورد رتبه ی سایت، یکی از فاکتورهایی که نقش اساسی در رنک سایت دارد، عکس العمل کاربر است.
این روزها معنی سئو، از یک سری دست کاری ها، برای محبوب شدن در موتور جستجو فراتر رفته و بیش از هر چیز گوگل به نحوه ی فعالیت کاربران روی سایت توجه دارد.
زمانی که سایت شما با سرعت کمی لود می شود، قطعا مدت زمانی را کاربران به انتظار نگه می دارد، اما بسیاری از کاربران، پیش از باز کردن کامل سایت، آن را می بندند و این موجب می شود که bounce rate سایت بالا برود، در نتیجه، موجب کاهش رتبه سایت شما می شود.
این معضل می تواند در بازاریابی اینترنتی شما نیز بسیار موثر باشد چرا که هم موجب کاهش رتبه ی سایت شما در موتورهای جستجو شده و هم اینکه، موجب فرار مشتریان و فرصت ها از فروشگاه شما می شوند.
این معضل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از جمله آن ها می توان به کد های بهینه نشده، حجم بالای تصاویر در صفحه اول و صفحات داخلی سایت، استفاده از هاست با سرور کم سرعت، اشاره کرد.
شما می توانید با استفاده از ابزارهای مختلفی این کار را انجام دهید. از جمله ابزارهای مطمئن در این مورد ، Pingdom Page Load Time وGoogle Analytics Site Speed می باشند. اما اگر از ابزار محبوب WebPageTest استفاده کنید، امکانات بیشتری در اختیار دارید چرا که می توانید سرعت لود سایت خود را در مرورگر های مختلف چک کنید.
توجه کنید که برخی آنالیز ها ممکن است کمی طول بکشد، اما در نهایت، به شما لیستی از مشکلات سایت ارائه می شود. در میان این مشکلات شما می توانید با مشکلات صفحاتی که موجب کاهش سرعت لود سایت شده اند آشنا شده و آن ها را حل کنید.
برای اینکه مشکل لود شدن سایت را حل کنید ابتدا به عملکرد خود در زمینه سئوی تصاویر دقت کنید.
آیا تصاویر را بهینه سازی می کنید؟ آیا حجم و اندازه ی عکس ها و حتی نوع عکس ها را مورد بررسی قرار می دهید؟ بنابراین می توانید با استفاده از ابزارهای مذکور، صفحاتی که دارای عکس های حجیم هستند را پیدا کنید و نسبت به بهینه سازی این صفحات اقدام کنید.
در مرحله دوم باید به سراغ کد های سایت بروید. اگر کد های سایت بهینه شده نباشند می توانند شما را دچار درد سر کنند. هر چقدر هم که سرور سایت شما سریع باشد، اگر کد های سایت مشکل داشته باشند، بازهم نمی توان از عملکرد سایت راضی بود. بنابراین به جای اینکه کاربرانتان را پشت دیوار سایتتان منتظر نگه دارید، مدتی کوتاه تر، زمان بگذارید و مشکلات سایت را حل کنید.
حل مشکل سرور سایت نیز راه حل سوم است. اگر شما از هاستی استفاده کنید که سرور آن کند سرعت باشد، یا اینکه نتواند از سایت های سنگین پشتیبانی کند، این موجب می شود که باز شدن سایت شما با دردسر همراه باشد.
بازهم یاد آور می شویم، که سرعت لود سایت، به طور مستقیم در رتبه ی سایت، تاثیر ندارد اما به عنوان یک فاکتور یوزر فرندلی و یا کاربر پسند بودن سایت مورد توجه گوگل قرار دارد بنابراین نسبت به آن دقت بیشتری داشته باشید.
Off-Page SEO
اکنون زمان آن رسیده است به مثال خانه برگردیم و این بار در مورد باغچه جلوی منزل شما صحبت کنیم. Off-Page موضوعاتی را شامل می شود که ما به ذکر 4 مورد می پردازیم.
1 . Trust
rank تراس رنک، بیانگر اعتبار و اعتمادی است که طراحی سایت شما کسب نموده است.
گوگل به هر طراحی وب سایتی اعتماد و اعتباری با نام تراس رنک Trust rank می دهد که به موجب آن در مبحث سئو سایت و رنکینگ طراحی سایت ها را دچار تحول می نماید.
Trust Rank به عنوان یکی از متریک های قدرتمند در مبحث سئو سایت و بهینه سازی سایت می باشد که طراحی سایت ها همواره به دنبال روش هایی برای بدست آوردن اعتبار بالای سایت خود در گوگل می باشند. حال چگونه می توان Trust Rank بالای را بدست آورد. بدین منظور آیتم های زیر کمکی در جهت بهبود Trust Rank طراحی وب سایت شما خواهد بود.
- محتوای با کیفیت و غیر کپی و انتشار مرتب محتوا می تواند در یافتن Trust Rank بالا از منظر سئو وب سایت بسیار اثرگذار باشد.
- تقویت سئو درون صفحات طراحی سایت -سئو on-page با درج نظر گرفتن اصول سئو سایت مانند نکات کلمات کلیدی، نکات متاتگ ها، نکات آدرس صفحات تمامی می تواند در Trust Rank شما بسیار اثرگذار باشد
- شرکت در شبکه های اجتماعی و انتشار مطالب نیز بسیار با اهمیت است.
- گرفتن لینک و بک لینک از سایت های معتبر و با Trust Rank بالا از نظر گوگل می تواند در جهت یافتن Trust Rank و سئو سایت به شما بسیار کمک نماید.
- عمر طراحی سایت به عنوان یکی از قدرتمندترین فاکتورها جهت یافتن Trust Rank و اعتبار خواهد بود که از متریک های با اثرگذاری بالا در سئو سایت می باشد.
Authority یا اعتبار
اعتبار وب سایت شما ، از ترکیب دو عامل زیر به دست می آید که توسط شما ساخته می شود:
الف) از اعتبار دامنه (Domain authority) : اینکه دامنه وب سایت شما چقدر برای کاربران آشناست. مثلأ دامنه coca-cola.com دارای دامنه با اعتبار بالاست.
ب ) اعتبار صفحه (Page authority) : اینکه مطالب یکی از صفحات وب سایت شما چقدر دارای اعتبار باشد. برای مثال یکی از پست های وب سایت شما می تواند دارای اعتبار بالایی باشد.
برای اینکه بتوانید دو مورد بالا را برای وب سایت خود چک کنید، بهتر است به این آدرس بروید و نام دامنه خود را وارد کرده تا نتایج را ببینید. لازم به ذکر است امتیازی که شما دریافت می کنید عددی بین 1 تا 100 است. هر چقدر به 100 نزدیک تر باشید مسلمأ دارای اعتبار بالاتری هستید.
Bounce rate یا نرخ خروج از سایت
نرخ خروج از وب سایت به طور ساده، معیاری است که نشان می دهد چند نفر پس از دیدن صفحه اول وب سایت شما از آن خارج شده اند.بدون آنکه صفحات دیگری را ببینند.
محتوای غنی ، زمان لود سایت ، قابل استفاده بودن سایت شما ، مفید بودن مطالب و جذابیت همگی جز عواملی هستند که می توانند نرخ خروج از سایت را کاهش دهند.
هر صفحه نرخ خروج مختص به خود را دارد. این نرخ به شما اجازه خواهد داد تا آخرین صفحه ای را که کاربران قبل از خروج از وبسایت، آن را مشاهده می کنند، تشخیص دهید. میزان نرخ خروج بالای یک صفحه خاص می تواند نشانه بدی باشد.
بهعنوانمثال، اگر صفحه مربوط به معرفی محصول شما بالاترین نرخ خروج را داشته باشد، به احتمال زیاد نتوانسته اید به درستی ارزش محصول خود را به بازدید کنندگان نشان دهید.
2. لینک ها (Backlinks)
امروزه لینک های پشتی از اهمیت ویژه برخوردار هستند.بدون توجه به آنچه که شما انجام می دهید، مردم منتظر لینک دادن به وب سایت شما نیستند! بلکه شما باید با ابتکاری که به خرج می دهید لینک خود را در وب سایت های دیگران قرار دهید تا بدین وسیله لینک های پشتی خود را ایجاد نمائید.
در هنگام ساخت لینک های پشتی باید به 3 نکته دقت کنید :
کیفیت لینک ها
کیفیت لینک پشتی حتی از تعداد لینک هایی که می گیرید با اهمیت تر است. اینکه چه وب سایت های با چه رنک هایی به شما لینک می دهند بسیار با اهمیت است.
لینک از سایت های مرتبط با زمینه کاری شما نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
Anchor text
انکر تکست یا Anchor Text به کلمه ای گفته می شود که قابل کلیک کردن داشته باشد و یا HyperLink باشد. در مرورگرهای جدید و امروزی این قسمت با حالت آبی رنگ مشخص می باشد. یک آنکر تکست سئوسازی شده و بهینه سازی شده می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی سئو محتوای شما بگذارد.
آنکر تکست همان طور که در بالا اشاره کردم کلمه یا جمله ای است که به صورت لینک به محتوایی جداگانه در خود سایت مرجع و یا به سایتی دیگر اشاره می کند.
موتورهای جستجو به کلماتی که به نوعی از محتوا جدا شده باشند توجه خاصی خواهند داشت اما توجه و بررسی آنها به این صورت می باشد که چگالی آن کلمه در کل متن شما را مورد بررسی قرار می دهند.
در انکر تکست باید به موارد زیر توجه کرد:
از تکرار مکرر لینک کردن باید خودداری کرد، بنابراین بهتر است لینک های بهتری را انتخاب کرد و از لینک دادن غیراصولی جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد انکر تکست موجب می شود تا سایت شما Penalize شود و سایت شما با کلماتی که بعنوان Anchor Text انتخاب کرده اید اصلا در گوگل دیده نشوید.
تعداد لینک های پشتی
نکته آخر هم، تعداد لینک های پشتی اصولی وب سایت شماست. هر چقدر تعداد لینک های صحیح، بیشتر شود مسلمأ تأثیر آن بر سئو بیشتر خواهد بود.
3. شبکه های اجتماعی
یکی دیگر از موارد Off-Page SEO حضور در شبکه های اجتماعی است. رسانه های اجتماعی به شما کمک می کنند تا نتایج بهتری بگیرید و رتبه شما در موتورهای جستجو بهتر شود.
در این زمینه دو عامل بسیار مهم وجود دارد که باید به آن توجه کرد :
کیفیت اشتراک گذاری ها
همانند کیفیت لینک های پشتی ، اینکه چه کسی مطلب شما را به اشتراک می گذارد بسیار مهم است. اینکه شخصی که مطالب شما را به اشتراک می گذارد با شما آشناست یا خیر بر سئوی وب سایت شما تأثیر زیادی دارد.گوگل افراد اثربخش را می شناسد و در صورتی که این افراد مطلب شما را به اشتراک بگذارند،تأثیر آن بر سئو بیشتر است.
یکی از روش های خوب برای به دست آوردن تأثیر به اشتراک گذاری افراد موثر، گذاشتن نقل قول از آنها در مطلب خود و یا مصاحبه و پخش آن را درشبکه های اجتماعی است تا بدین وسیله آنها موضوع شما را به اشتراک بگذارند. در شکل زیر افراد موثر را می بینید که با حرف Influential برچسب خورده اند :
تعداد اشتراک گذاری ها
دومین عامل شبکه های اجتماعی ، تعداد اشتراک هایی است که گذاشته می شود. برای به اشتراک گذاری بیشتر باید به این نکته توجه کنید که، زمانی مطالب شما به اشتراک بیشتر گذاشته می شود که برای مخاطبان جذابتر باشد.
4. عوامل شخصی
چهارمین بخش از Off-Page SEO بخشی فاکتورهای شخصی است. در حالی که بسیاری از مواردی که در بالا ذکر شد مستقیمأ در حوزه کنترل شما نیست، یک سری عوامل هستند که شما می توانید با انجام آنها شانس خود را برای جذب مخاطب بیشتر بالا ببرید.این عوامل عبارتند از :
کشور
تقریبأ تمام جستجوها نتایجی مرتبط با کشور مربوطه را نشان می دهند. وقتی شما در گوگل سرچ می کنید: ««بهترین فروشگاه های اینترنتی»» مسلمأ نتایجی که مشاهده می کنید نتایج بهترین فروشگاه های داخل ایران است.
برخی واژه ها در کشورهای مختلف معانی متفاوتی دارند. به همین خاطر جستجوها باید دقیق باشد و با توجه به معنی آن کلمه در آن کشور، نتایج به کاربر نمایش داده شود.
یکی از راههایی که می توانید به وسیله آن به گوگل بگویید جستجوها را انحصارأ در کشور ایران انجام بده روش هدفمندی کشوری است. اینکه خود و وب سایت خود را محدود به کشور خود کنید. اما این کار را خیلی تأکید نمی کنم.بهتر است بین المللی فعالیت کنیم!
شهر
هدفمندی جغرافیایی پا را از کشور هم فراتر گذاشته و به شهرها نیز وارد شده است. زمانی که در مورد فست فود را در گوگل جستجو می کنید، احتمالا فست فودهای شهر خود را در نتایج جستجو مشاهده کرده و شگفت زده شده اید!
نام شهر به عنوان یک کلمه کلیدی می تواند به سئوی شما کمک کند. اینکه با ذکر نام شهر شما، وب سایت شما هم در نتایج جستجو ظاهر شود.
اجتماعی کردن کسب و کار
آیا شما در گوگل پلاس اکانت دارید و کسب وکار خود را در آن معرفی کرده اید؟ اگر این چنین است قطعأ افراد بیشتری شما را می شناسند و این نکته خوبی است. وقتی گوگل نام تجاری شما را در صفحات اجتماعی به رسمیت می شناسد ، علاقه زیادی به نمایش نام شما در نتایج جستجو پیدا می کند. نمایش نام شما، نام کسب و کار شما، زمینه فعالیت شما و … .
نتیجه گیری
. در این مقاله هدف آشنا شدن شما با مفاهیم کلیدی سئو بود. در مقالات بعدی به صورت تخصصی بر روی هر کدام از قسمت های بحث شده در این مقاله خواهیم پرداخت.
اگر مطالب برای شما آشنا نبود و در وب سایت های گذشته خود تصمیماتی در رابطه به پیشرفت سئوی وب سایت خود نگرفته اید نگران نباشید. همین الان دست به کار شوید و قدم به قدم مطالب این مقاله را مرور کرده و اجرا کنید. اگر اقدام کنید قطعأ نتایج فوق العاده ای را در سئو دریافت می کنید.
قبل ازینکه هر گونه پستی را در وب سایت خود قرار دهید، کلمات کلیدی ان موضوع را شناسایی کنید. اصول اولیه HTML را فرا بگیرید و با تنظیمات اولیه درست ، راه را برای پیشرفت کسب و کار خود هموار سازید. فراموش نکنید، امروزه موتورهای جستجو بسیار هوشمندتر از گذشته شده اند.
انجام کارهای غیرمعمول و غیر قانونی ممکن است نتایج خوبی در ابتدا داشته باشد. اما این نتایج هیچگاه پایدار نخواهد بود. سعی کنید با اجرای روش های معمول و قانونی ، پایه های کسب و کار خود را هرروز محکم تر کنید.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- آموزش لینک بیلدینگ(بخش دوم) تفاوت بک لینک خوب و بک لینک بد در سئو...
- آموزش گام به گام سئو 1 آموزش گام به گام سئو حدس بزنید هرروز چند پست...
- آموزش لینک بیلدینگ (بخش اول) آموزش لینک بیلدینگ چیست و چرا مهم است اگر به...
- آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 4 آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل در 24 آوریل سال2012...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.