آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 4
در 24 آوریل سال2012 اولین نسخه از الگوریتم پنگوئن نیز منتشر شد. همانطور که در بالا توضیح داده شد ، الگوریتم پاندا بیشتر بر روی محتوا و کیفیت آن تمرکز داشت اما الگوریتم پنگوئن بیشتر بر روی لینک های ورودی تمرکز دارد.
قبل از انتشار الگوریتم پنگوئن ، صاحبان وب سایت ها ، بازاریابان محتوا از تکنیک های مختلفی برای ساخت لینک استفاده می کردند. پس از انتشار این الگوریتم تمام روش های قدیمی ساخت لینک از بین رفت. براساس 4 فاکتور زیر ، الگوریتم پنگوئن شما را جریمه خواهد کرد.
حال تک تک موارد را توضیح می دهیم.
الف) طرح های لینک (Link Schemes) :
طرح های لینک به فعالیت های گفته می شود که در آن موتورهای جستجو دستکاری می شوند تا بتوان به رتبه بالاتر دست یافت. برخی افراد با خرید و فروش لینک ها این کار را انجام می دادند. یا برخی دیگر با تبادل لینک. ««لینک به من بده تا بهت لینک بدم!»» این رفتارها می تواند به جریمه های سنگین الگوریتم پنگوئن بینجامد.
ب) پر کردن صفحه با کلمات کلیدی
صفحه وب سایت خود را از کلمات کلیدی پر نکنید. مثلأ فرض کنید متنی در مورد هدایای روز ولنتاین نوشته اید. کلمه کلیدی را هدایای روز ولنتاین در نظر گرفته اید. اگر در متن مورد نظر از کلمه هدایای روز ولنتاین بیش از حد استفاده کنید ، توسط الگوریتم پنگوئن جریمه می شوید. این کار در اصطلاح Keyword Stuffing گفته می شود
با پر کردن صفحه از کلمات کلیدی ، سعی نکنید موتورهای جستجو را گول بزنید. چون دوره این روش ها به سر رسیده است.
تمرکز خود را بر روی کلمات کلیدی هدفمند قرار دهید. کلماتی که به هدف محتوای شما نزدیک است. موثرترین روش سئو ، ساده ترین راه است. کار خود را سخت نکنید.
ج ) بهینه سازی بیش از حد
بهینه سازی وب سایت خوب است. اما زمانی که بیش از حد بهینه سازی انجام شود می تواند به جریمه های گوگل ختم شود.
تا قبل از انقلاب های گوگل (قبل از ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲) ، خیلی اوقات بهنیه سازی بیش از حد موجب رشد سایت می شد و در نتیجه وب سایت های اسپم، با بهینه سازی بیش از حد و مصنوعی در صدر نتایج گوگل قرار می گرفتند. اما اکنون دیگر از این خبر ها نیست! افرادی که به تازگی با سئو آشنا شدند، بیشتر دچار وسواس در بهینه سازی سایت خود می شوند.
بهینه سازی بیش از حد، در بسیاری از موارد منجر به پنالتی و افت وب سایت از نتایج گوگل می شود.
لینک های داخلی خیلی زیاد، تکرار کلمات کلیدی در متن keyword stuffing ، وسواس در رعایت چگالی کلمات کلیدی در متن ، link building بیش از حد، تمرکز روی صفحات و کلمات خاص، تغییر عنوان بک لینک ها(بک لینک هایی که قابل کنترل هستند) ، همگی، از مصادیق بهنیه سازی بیش از حد یا over optimization هستند. اکنون وقت طبیعی نوشتن و عادی بودن است. باید مطالب شما برای کاربر مفید باشد و به صورت طبیعی نوشته شود.
نه فقط مطالب شما، عنوان ها ، و کلا On-Page SEO شما کاملا عادی باشد. تکرار کلمات کلیدی در meta description و title صفحات ، یکی دیگر از نمونه های over optimization است.
به طور خلاصه نمونه های بهینه سازی بیش از حد که باید از آنها خودداری کنید :
۱- تکرار مصنوعی کلمات کلیدی (keyword stuffing) در هر کجای وب سایتتان
۲- تکرار بیش از حد لینک های داخلی به خصوص با کلمات کلیدی
۳- وسواس در رعایت تراکم کلمات کلیدی در متن (نوشتن برای گوگل.به جای کاربر)
۴- قرار دادن alt و title برای تصاویر بی معنا و نمادین
۵- تلاش برای ارتقای رتبه در کلمات کلیدی بی ربط یا کلمات کلیدی که ، وب سایت شما برای آنها حرفی برای گفتن ندارد
۶- تمرکز بیش از حد روی link building و ایجاد بک لینک، به جای توجه به محتوا، خدمات و تبلیغات و برندینگ
۷- اصرار بر ، آوردن کلمات کلیدی در url ها و نام دامنه
۸- استفاده بیش از یک تگ h1 در هر صفحه
۹- link building بیش از اندازه برای صفحات خاص با کلمات خاص
۱۰- تغییر عنوان و آدرس بک لینک های فعلی به هر دلیلی
د) لینک های غیر طبیعی
مدت تقریبا قابل توجهی است که فروختن بک لینک به یک بیزینس بدون دردسر و البته با کلاه گذاشتن بر سر ربات های گوگل تبدیل شده است.
بدین معنی که فرض کنید اگر یک زمانی وبمستران و بلاگرهای ایرانی تنها از روی عشق و علاقه و ایجاد رابطه ای چند سویه بدون توجه به موضوعاتی چون سئو ، پیج رنک، رتبه و جایگاه گرفتن در نتایج گوگل، یکدیگر را لینک می کردند، امروز اما شرایط به گونۀ دیگریست.
سایتهایی به وجود آمدند که پشت سرشان ممکن بود صد یا هزار عدد وبلاگ و سایت با یک سری محتوای تکراری، بی خاصیت و غیر مفید وجود داشته باشند
مدیران این وب سایت ها، پس از مدتی که از گوگل رتبه می گرفتند، لینک تمامی سایتهایشان را به یک صفحۀ استاتیک و ساده منتقل می کردند و برای درج تبلیغ شما (یا همان بک لینک معروف غیر واقعی) بر اساس رتبه ای که از خود گوگل گرفته بودند، اقدام به فریب گوگل نموده و بر اساس همان رتبه دریافت شده به سایر مدیران سایت ها و وبلاگ ها تعرفه می دادند؛ و این مدیران ساده اندیش و بدون اطلاع بودند که کمترین تجربه ای در زمینۀ سئو و بک لینک نداشتند و گرفتار مسائل و سختی های سئو می شدند.
چراکه اگر کوچکترین اطلاعی از موضوع سئو می داشتند، این هزینه، امید و وقتشان را بر روی سئوی حرفه ای سایتشان می گذاشتند تا برایشان نتیجه بخش باشد.
امروزه اما همانطور که گفته شد گوگل این نوع سایت ها و وبلاگ ها را جریمه خواهد کرد.
وب سایت یا وبلاگی تنها به قصد بک لینک شدن و فروختن بک لینک ایجاد می شود و مطالبی غیر مفید بر روی خروجی آن درج می شود.
در صورتیکه این تارنما و تارنماهای مشابه، پس از مدتی از آغاز فعالیت شروع به لینک دادن به یک سایت خاص کنند، نه تنها بک لینک ها (که شکلی شبیه به یک سایت معمولی دارند) جریمه می شوند (طبق آخرین آپدیت الگوریتم گوگل) که سایت لینک داده شده نیز در معرض خطر ربات های جستجوگر گوگل قرار خواهند گرفت.
الگوریتم پنگوئن نگاه می کند تا ببیند کدامیک از ساختارهای لینک ها به گونه ای است که نشان می دهد ایجاد کننده لینک سعی در گول زدن موتورهای جستجو داشته است.
برای مثال فرض کنید وب سایت شما به تازگی راه اندازی شده است. اگر تعداد بک لینک ها به سرعت پیشرفت کند و تعدا زیادی بک لینک ایجاد گردد ، گوگل می فهمد که لینک ها طبیعی نیست و وب سایت شما را جریمه خواهد کرد.
اما از کجا بفهمیم که چه بک لینک های در وب سایت ما وجود دارد؟
راه حل:
در یک واژه، Disavow ،کردن این لینک ها و این سایت ها را می توان پیشنهاد نمود.
اما Disavow links چیست؟ و چگونه عمل می کند؟
وبمستر می تواند برای اطلاع دادن به ربات های جستجوگر در این مورد که آن لینک مورد نظر، مخرب است و سایت وی تمایلی به لینک شدن سایت خود ندارد، با تکمیل نمودن فرمی ، این مساله را به اطلاع ربات های گوگل می رساند و خود را از گزند لینک های مخرب حفظ می کند.
نحوۀ عملکرد Disavow links در وبمسترتولز
به صفحۀ اصلی وبمسترتولز بروید و بر روی سایت مورد نظرتان کلیک کنید.
در قسمت داشبورد، روی Search Traffic کلیک کنید و سپس Links to Your Site را برگزینید.
زیر عبارت Who links the most، بر روی More کلیک کنید.
روی Download more sample links کلیک کنید. اگر روی Download latest links کلیک کنید نیز آخرین تاریخ ها را نیز مشاهده خواهید کرد.
زمانیکه در حال دیدن لینک های سایت خود در وبمسترتولز هستید، ممکن است بخواهید هر دو نسخۀ دومین با www و بدون www را تایید کنید. برای گوگل این دو کاملا متفاوت هستند. نگاهی به اطلاعات هر دو بیندازید.
به ترتیب زیر می توانید لینک های مورد نظر را Disavow کنید.
به صفحۀ diwavow links tool page بروید.
سایت خود را انتخاب کنید.
بر روی Disavow links کلیک کنید.
بر روی Choose file کلیک کنید.
نکته: بارگذاری یک فایل جدید باعث از بین رفتن بارگذاری های پیشین و جایگذاری فایل جدید با فایل قدیمی خواهد شد.
امروزه تبادل لینک ها ، خرید بک لینک ها و دیگر اشکال کلاه سیاه به عنوان سئوی بد شناخته می شوند و دیگر همگی این روش ها منقضی شده است. ممکن است این روش ها برای مدت زمانی کارا باشد. اما چه زود چه دیر گوگل خواهد فهمید و وب سایت شما جریمه خواهد شد.
مهمتر از همه اینکه از چرخش یا تبادل لینک ها برای دستکاری موتورهای جستجو بپرهیزید.
ارتباط بین پاندا و پنگوئن
وقتی شما به ساخت صفحات با محتوای غنی می پردازید و از لینک های طبیعی استفاده می کنید یعنی شما ارتباطی را بین دو الگوریتم قدرتمند گوگل به وجود آورده اید
اگر مطالب بالا را به دقت مطالعه کرده باشید ، الان می توانید تفاوت این دو را درک کنید. به روز رسانی پاندا در درجه اول در مورد محتوای با کیفیت صورت گرفت.
در حالی که پنگوئن می خواهد کیفیت لینک های ورودی وب سایت شما را بررسی کند و باید وب سایت شما عاری از هرگونه لینک اسپم و یا لینک دستکاری شده باشد.
مدیران وب سایت ها باید، چشم خود را بر روی هر دو الگوریتم کاملأ باز نگه دارند چرا که در صورتی که هر کدام از الگوریتم ها وب سایت را جریمه کنند ، امکان جریمه شدن از طرف الگوریتم دیگر هم زیاد است.
یکی از بهترین وب سایت هایی که تحت تأثیر فعل و انفعالات دو الگوریتم پاندا و پنگوئن قرار گرفت وب سایت Finestationery.com بود که در شکل زیر افت رتبه این وب سایت را می بینید:
یکی دیگر از نکاتی که باید مد نظر قرار دهید تا از جریمه های گوگل در امان باشید ، استفاده نکردن بیش از حد کلمات کلیدی در متون انکر تکست است.
اگر کلمات کلیدی را دقیقأ در متون انکر تکست استفاده کنید، گوگل شما را جریمه می کند. در تصویر زیر انکرتکست را مشاهده می کنید :
تحقیقی در مورد تأثیر الگوریتم پنگوئن بر روی انکرتکست هایی که دقیقأ با کلمات کلیدی مشابهت داشتند انجام شد. در نمودار زیر می بینیم که وقتی الگوریتم پنگوئن منتشر شد بسیاری از وب سایت هایی که انکرتکست مشابه با کلمات کلیدی داشته اند ، افت رتبه پیدا کرده و جریمه شده اند:
از مواردی دیگری که الگوریتم پنگوئن می تواند آنها را جریمه کند می توان به خرید لینک ، تبادل لینک ، استفاده چند باره از تگ H1 در یک صفحه ، خطای 404 داخلی است. برای در امان ماندن از جرائم گوگل موارد فوق را رعایت نمائید.
الگوریتم مرغ مگس خوار
در 26 سپتامبر 2013 گوگل یکی از پیشرفته ترین الگوریتم های موتورهای جستجو را منتشر کرد.
مرغ مگس خوار ، کوچکترین پرنده دنیا است که در هنگام بال زدن بدلیل سرعت زیاد نمی توانید بال هایش را مشاهده کنید.
جالب است که بدانید در هر ثانیه، بال های این پرنده ۷۰ بار با هم برخورد داشته و هنگام شیرجه زدن به ۲۰۰ بار در ثانیه هم خواهد رسید. سرعت و دقت بالا از خصوصیات بارز این پرنده است که گوگل را بر آن داشت تا از نام آن برای الگوریتم جدید خود استفاده کند.
مرغ مگس خوار، گوگل را «« سریعترین و دقیق ترین »» موتور جستجوی جهان کرده است.
به عبارت دیگر این الگوریتم ساخته شد تا نتایج مورد نظر کاربر براساس کلمات کلیدی خاص مد نظر، با سرعت هرچه تمام تر برای او ظاهر شود. و البته دقیق هم باشد.
این الگوریتم، الگوریتم جدیدی بود و تا آن زمان وجود نداشت. این الگوریتم از 200 فاکتور مهم برای تعیین نمره کیفی برای یک وب سایت خاص استفاده می کند.
مرغ مگس خوار به عنوان یک جداکننده سئوی قدیم و سئوی جدید در نظر گرفته می شود.
الگوریتم جدید گوگل – مرغ مگس خوار بر خلاف این دو الگوریتم قبلی یعنی پاندا و پنگوئن افزونه ضد اسپم نیست بلکه افزونه ای برای تجزیه و تحلیل عباراتی است که کاربر برای جستجو وارد کرده است.
گوگل با این کار می تواند نتایج بهتری را به کاربران نمایش دهد و با استفاده از الگوریتم مرغ مگس خوار می تواند نتایج خود را بهبود بخشد.
در واقع الگوریتم جدید گوگل تاثیری در نتایج رتبه بندی به طور مستقیم ندارد و صرفا عباراتی را که کاربر جستجو کرده بررسی می کند و بر اساس خواسته های کاربر سعی می کند بهترین نتیجه را نمایش دهد.
این الگوریتم از تکنیک کلمات کلیدی دنباله دار به جای کلمات کلیدی اصلی استفاده می کند. وب سایت هایی که با کلمات کلیدی دنباله دار کار می کنند به مراتب موفق تر هستند.
در گذشته نتایج جستجو، صفحاتی را شامل می شد که در متن خود از کلمه کلیدی جستجو شده و عبارت مورد نظر بهره می برد. بطور مثال کاربر ” کامپیوتر” را جستجو می کند سپس بعد از جستجو، گوگل صفحاتی را که در محتوای آن از کلمه “کامپیوتر” بهره می برد به نمایش می گذارد.
اما امروزه با استفاده از مرغ مگس خوار علاوه بر کلمه کلیدی، بر مفهوم آن و متنی که به کلمه کلیدی مربوط می شود هم دقت کرده و به سرعت صفحاتی را که بیشترین ارتباط با کلمه جستجو شده دارند برای کاربر لیست و به نمایش در می آورد.
بطور مثال هنگام جستجوی “کامپیوتر” در الگوریتم جدید، صفحاتی لیست می شود که در متن آن از کامپیوتر، رایانه و تمام عباراتی که مترادف با “کامپیوتر” می باشد استفاده کرده و در نتیجه کاربر صفحاتی را مشاهده می نماید که بیشترین ارتباط را با عبارت جستجو شده ی خود دارد.
در روش جستجو بر اساس کلمه کلیدی، کاربر گاهاً شاهد آن بود که نتایج متفاوت با عبارت مورد نظرش می باشد. در این روش تمام کلمات و حتی حروف اضافه عیناً مورد بررسی قرار می گرفت بطور مثال اگر در عبارت جستجو “از”، “را” و غیره را به کار بریم موتور جستجو آنها را نیز به عنوان کلمه کلیدی در نظر می گرفت.
در نتیجه کاربر شاهد محتوایی بود که از هدفش فاصله دارد به همین منظور می توان پدید آمدن این اتفاق را از مشکلات و معایب این روش در نظر گرفت.
اما در روش جستجوی تحلیلی(استفاده از مرغ مگس خوار)، صفحاتی که در نتایج گوگل برای کاربر لیست می شود کاملا مرتبط با عبارت جستجو شده بوده و کاربر با بیشترین سرعت به بهترین نتایج دست خواهد یافت.
با توجه به مطالب ذکر شده در بخش های قبل ، می توان فهمید که امروزه استفاده از کلمات کلیدی مترادف با موضوع مورد نظر ما از اهمیت خاصی برخوردار است.
حتمأ تا حالا دقت کرده اید زمانی که کلمه یا کلمات مد نظر خود را در گوگل جستجو می کنید ، گوگل جلوتر از شما مواردی را که مد نظر شماست را پیدا کرده و نمایش می دهد. به این مکالمه بین کاربر و گوگل Conversational Search می گویند.
صفحه فرود وب سایت شما باید قادر به پاسخ پرسش و پاسخ های کاربر و گوگل باشد. یعنی وقتی کاربر در گوگل کلماتی را جستجو می کند، صفحه فرود وب سایت شما اگر ارتباطی با کلمات کلیدی مورد جستجو داشت اطلاعات را به گوگل بدهد تا گوگل آنها را نمایش دهد.
مثلأ اگر وب سایت شما در مورد ««مراقبت از کودکان کمتر از 4 سال»» است، اگر کاربری روش های نگهداری کودک 3 ساله را جستجو کرد ، وب سایت شما در نتایج گوگل ظاهر شود.
اما ممکن است برایتان سوال پیش آمده باشد که کلمات کلیدی Long-tail را چگونه پیدا کنیم؟ خوب راه حل ساده است. مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول : به آدرس وب سایت Google Keyword Planner بروید.
مثلأ فرض کنید می خواهیم کلمات مرتبط با جمله چگونه وزن خود را کاهش دهیم را پیدا کنیم:
«« how to lose weight»»
در باکس مربوطه کلمات مد نظر خود را وارد نمائید.تصویر زیر گویای این مورد است:
در نتایج ظاهر شده کلمات کلیدی Long-tail را بیابید. فلش های قرمز در شکل زیر این کلمات را نشان می دهد:
چگونه وزن خود را در یک هفته کاهش دهیم؟
مرا در کاهش وزن کمک کنید.
چطور می توانم وزنم را کاهش دهم.
اینها کلمات کلیدی Long-tail است که این ابزار به شما پیشنهاد داده است.
کلأ جملاتی که با «« چطور »» ، ««چگونه»» و امثال اینها شروع می شوند برای کاربران جذاب هستند و می توانند پاسخگوی سوالات کاربران باشند.
چگونه از سرما خوردگی جلوگیری کنیم!
این جمله می تواند برای کاربران هم جذاب باشد و هم مفید.
همین کلمات می توانند تعامل کاربر با وب سایت شما را افزایش دهند.
به روزرسانی الگوریتم کبوتر گوگل
کبوترخاکستری پرنده ای است که می تواند جزئیات را بدون در نظر گرفتن جهت گیری فضایی به دقت بررسی کند ، و این همان قابلیتی است که موجب می شود موتور جستجو نیز از میان هزاران سایت ایندکس شده سایت های مرتبط و مطلوب را بیابد.
گردآوری جمعی از کبوتران به صورت خوشه ای متراکم موجب تسریع فرآیند جستجو شده و با توجه به قابلیت های توضیح داده شده در مورد این الگوریتم، افزایش سرعت نه تنها از کیفیت مطالب ارائه شده نکاسته بلکه دقت آن را نیز بیشتر کرده است.
در راستای انتشار الگوریتم کبوتر ، مطلبی که کاملا محسوس است وضعیت بهتر دایرکتوری های محلی در نتایج جستجوی گوگل می باشد.
در این الگوریتم گوگل بر روی جستجوی های محلی متمرکز شده است. مثلاً اگر فردی در جستجوی استخر یا مکان ورزشی است نزدیکترین محل را به وی در نتایج جستجو نمایش دهد. و در زمانی که فرد در تهران است در نتایج جستجو سایتهای شهر های دیگر را در اولویت نمایش خود قرار ندهد.
اگر در گوگل و گوگل مپ، مثلاً رستورانهای تهران را جستجو کنید، خواهید دید که گوگل فهرستی از رستورانهای داخل تهران و حومه را به شما نمایش میدهد. این در حقیقت کار الگوریتم گوگل کبوتر است. گوگل به سمتی پیش میرود که کاربر با توجه به موقعیت GPS فعلی خود نزدیکترین مکان را برای دسترسی به خدمات خود پیدا کند.
در حقیقت این الگوریتم به گوگل کمک میکند تا فاصله ها و موقعیتهای مکانی را از طریق سیگنالهای قدیمی شناسایی کند و در نتایج جستجوی فعلی اعمال کند.
هنوز هیچ موردی از پشت پرده این الگوریتم مشخص نیست و هنوز دستورالعملی برای بهینه سازی سایت طبق این الگوریتم وجود ندارد.
البته نکته مهم این است که گوگل فعلاً این الگوریتم را برای زبان انگلیسی آمریکا راه اندازی کرده و هنوز زمان کار بر روی زبانهای دیگر را اعلام نکرده است.
بنابراین ما نباید نگران این الگوریتم و تأثیر آن در نتایج جستجوی فارسی باشیم
نتیجه گیری
امیدوارم این مقاله توانسته باشد به درک صحیح الگوریتم های گوگل کمک کرده باشد. من در این مقاله به 4 الگوریتم مهم گوگل پرداختم و جزئیات هر کدام را با شما در میان گذاشتم. این الگوریتم ها عبارتند از : پاندا ، پنگوئن ، مرغ مگس خوار و کبوتر.
هر کدام از به روزرسانی های گوگل، سئو را به طور کلی متحول کرده است. بنابراین مدیران وب سایت ها باید بدانند سئو هیچگاه ثابت نیست و دائمأ در حال تغییر است.
با توجه به این مقاله می توان آموخت برای داشتن ترافیک بالاتر و رتبه بهتر ، ساخت لینک های طبیعی و درست ، روش های طبیعی ، محتوای مفید و غنی از اهیمت زیادی برخوردارند و باید به آنها کاملأ رسیدگی کرد.
حال من از شما می پرسم:
تأثیر این الگوریتم ها بر روی وب سایت شما چگونه بوده است؟ آیا تاکنون جریمه شده اید؟
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 1 نمای کلی الگوریتم های گوگل قبل از اینکه شما بتوانید...
- آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 3 در بخش سوم به مابقی مبحث آشنایی با آخرین الگوریتم...
- روش بهینه سازی محتوا برای گوگل 2 درقسمت قبل به روش بهینه سازی محتوا برای گوگل اشاره...
- آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 2 آخرین الگوریتم های گوگل امروزه زمانی که شما وب...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.