آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 1
قبل از اینکه شما بتوانید به طور کامل ، تأثیر به روز رسانی الگوریتم ها را درک کنید، شما نیاز به دانشی دارید تا بدانید یک الگوریتم موتور جستجو چگونه کار می کند. وقتی صحبت از الگوریتم می کنیم ، یعنی یک پروسیجر گام به گام برای حل یک مسأله. در مورد یک موتور جستجو ، مشکل یافتن صفحات مناسب با توجه به کلمات کلیدی است. این الگوریتم است که می تواند بیابد ، رتبه بندی کند و نتایج را برگرداند.
گوگل موتور جستجوی شماره 1 دنیای وب است به همین علت باید بتواند بهترین نتایج را برای کاربران خود برگرداند. از همان روزهای نخست ، گوگل در تلاش است تا توانایی خود را در برگرداندن نتایج درست به کاربر بهبود دهد. به همین دلیل گوگل، شروع به روزرسانی الگوریتم های خود کرد تا بتواند نتایج مرتبط تری برای کاربران برگرداند.
الگوریتم ها، تغییرات بزرگ و کوچکی داشته اند. درسال 2011 گوگل حدود 500 تغییر در الگوریتم های خود ایجاد کرد. پس از هر تغییر تعداد بسیار زیادی از وب سایت ها رتبه خود را از دست می دادند.
در سال 2004 ، گوگل تغییراتی را در الگوریتم های خود اعمال کرد. در این تغییرات ، توجه زیادی به انکرتکست ها و چیزی با عنوان ««نمایه سازی معنایی»» شد. به عبارت دیگر، نمایه سازی یعنی بررسی صفحات مختلف یک وب سایت برای ارزیابی این موضوع که صفحات مختلف چه ارتباط مفهومی با یکدیگر دارند و آیا هدف کلمات کلیدی در تمام صفحات دنبال شده است یا خیر.
تغییرات الگوریتم های گوگل به این دلیل است که گوگل می خواهد نتایج جستجوها را بسیار دقیق تر کند و زمانی که مردم یک کلمه کلیدی خاص را جستجو می کنند، گوگل بتواند نتایج را بهتر استخراج کند و نمایش دهد. در این مقاله ما بر روی تغییرات عمده 4 الگوریتم گوگل تمرکز می کنیم. هرکدام از این تغییرات می تواند در سئو، استراتژی محتوا و … تأثیر زیادی دارد.
4 الگوریتم مورد بحث در این مقاله عبارتند از:
- الگوریتم پاندا
- الگوریتم پنگوئن
- الگوریتم مرغ مگس خوار
- و به روزرسانی الگوریتم کبوتر گوگل
مزایای اصلی تغییرات الگوریتم های گوگل و تأثیراتش بر سئو
الف) تأثیرات اساسی
در سال های گذشته ، تأثیرات مثبت الگوریتم های پاندا ، پنگوئن، مرغ مگس خوار و تغییرات الگوریتم کبوتر، در جستجوگر ها دیده می شود. برخی از مزایای این تغییرات عبارتند از:
گوگل با توجه به تغییرات الگوریتم ها به اهداف خود یعنی برگرداندن نتایج صحیح برای کاربران رسید. الگوریتم مرغ مگس خوار دقیقأ این کار را انجام می دهد. اگر چه هنوز هم گوگل در تلاش است که نتایج بهتری را برای کاربران خود نمایش دهد. اما قطعأ هم اکنون هر کاربری نتایج مربوط و مرتبط با موضوع مورد نظر خود را می تواند در جست وجوی نخست خود ، در صفحه اول گوگل بیابد.
مثلأ فرض کنید که در مورد بهترین برند دوربین در گوگل جستجو می کنید. بالاترین نتایج به احتمال بسیار زیاد واژه های همنوع یا مترادف کلماتی است که جستجو کرده اید:
ب) رتبه بهتر برای محتوای پخته و عمیق تر
امروزه محتوای طولانی تر و عمیق تر ، می تواند رتبه بهتری در موتورهای جستجو به دست آورد. قبل از به وجود آمدن الگوریتم پاندا ، محتوای ضعیف هم می توانست رتبه های بالا را به دست آورد. این موضوع به جایی رسیده بود که نویسندگان محتوا با نوشتن 300 کلمه در هر مقاله و یا حتی کمتر ، می توانستند در نتایج بالای گوگل نمایان شده و برای مدت ها همان بالا بمانند. اما امروز آن دوران به پایان رسیده و محتوایی می تواند به رتبه های بالا دست بیابد که هم طولانی باشد و هم محتوای غنی داشته باشد. این گفته برایان دین یکی از مهندسان شرکت گوگل است.
میانگین تعداد کلمات محتوا را در رتبه های اول تا دهم گوگل ببینید :
پس از به وجود آمدن الگوریتم پاندا، بسیاری از وب سایت ها رتبه خود را از دست دادند. چرا؟ چون این وب سایت ها مطالب ضعیف وکوتاه تولید می کردند. این روزها گوگل ترجیح می دهد از مطالب طولانی و عمیق با محتوای مفید برای نمایش نتایج استفاده کند.
ج) استفاده از مطالب تازه
وقتی شما از مطالب تازه در وب سایت خود استفاده می کنید، گوگل به وب سایت و صفحه شما نمره می دهد. با گذشت زمان این نمره محو می شود و وب سایت شما نیازمند محتوای تازه تر است. پس همیشه باید به روز باشید تا از گوگل نمره بگیرید. این نمره زمانی به شما داده می شود که الگوریتم های گوگل وارد صفحه وب سایت شما شده و صفحات شما شروع به ایندکس شدن می کند.
بنابراین اگر شما همواره در حال به روز رسانی وب سایت خود باشید و بتوانید محتوایی با بیش از 2000 کلمه ایجاد کنید، قطعأ رتبه شما در گوگل شروع به ارتقاء می کند و تعداد بازدیدکنندگان وب سایت شما هرروز افزایش می یابد. در مقابل وب سایت هایی که به روز رسانی آنها به صورت پراکنده و نامنظم صورت می گیرد، خیلی سخت می توانند موقعیت خود را در گوگل حفظ نمایند.
بسیاری از وب سایت های محبوب، محتوای جدیدشان را در هر هفته ، و برخی وب سایت ها حتی هرروز به انتشار محتوا می پردازند. اما دقت کنید هر زمانی را که برای ارائه محتوا در نظر می گیرید باید کاملأ مرتب به روزرسانی ها در موعد مقرر انجام گیرد.
اگر هفته به هفته به روزرسانی انجام می دهید ، پس از گذشت یک هفته حتمأ به روزرسانی را انجام دهید. مثلأ وب سایت زیر را بببینید که به چه صورت کار به روزرسانی های وب سایت خود را انجام داده است :
خوب بهتر است به سراغ الگوریتم های گوگل برویم
بخش اول : الگوریتم پاندای گوگل
حتمأ در مورد الگوریتم پاندای گوگل مطالبی را شنیده اید.اما قطعأ خیلی وارد جزئیات این الگوریتم نشده اید. مگر اینکه یک سئوکار حرفه ای کهنه کار باشید!
الگوریتم پاندا انقلابی در سئو ایجاد کرد. درس مهمی که این الگوریتم به ما داد این بود که سئو هیچگاه ثابت نیست. سئو به طور منظم در حال تغییر است و بهترین شیوه در سئوی امروزی می تواند در آینده از رده خارج شود.
در سال 2011 اولین به روزرسانی الگوریتم پاندا صورت گرفت. این الگوریتم بیشتر بر روی کیفیت محتوا تمرکز داشت و باعث شد وب سایت هایی با محتوای ضعیف و غیرمرتبط از ظاهرشدن در نتایج صفحه اول گوگل محروم شوند.
به محض معرفی الگوریتم پاندا توسط گوگل ، بسیاری از صاحبان وب سایت ها متوجه شدند که رتبه وب سایت آنها در گوگل به شدت افت کرده و ترافیک طبیعی به وب سایت آنها نزول کرده است.
به روز رسانی الگوریتم پاندا جهان سئو را تغییر داد. این الگوریتم استراتژی محتوا ، پژوهش کلمات کلیدی و بسیاری موارد دیگر را کلأ تغییر داد. حتی کیفیت لینک ها نیز دارای امتیاز شد. اینکه چه لینک هایی به وب سایت شما داده شده است؟آیا این لینک ها مفیدند یا نه؟ آیا از وب سایت ها با درجه تأثیر بالا لینک گرفته اید یا از وب سایت ها با درجه تأثیر پایین؟ همه اینها در به روزرسانی الگوریتم پاندا مورد توجه قرار گرفت.
امروز گوگل خیلی راحت تر می تواند سایت های به اصطلاح اسپم شده را از سایت های مفید تشخیص دهد. قبل از پاندا ، سایت هایی با محتوای ضعیف ، نتایج بالای گوگل را دریافت می کردند و در صفحه اول نتایج گوگل نیز نمایش داده می شدند. اما بعد از آن افت بسیار شدیدی داشتند.
پاندا ورژن 1.0 برای مبارزه با محتوای ضعیف به راه انداخته شد. هر دفعه که الگوریتم پاندا به روزرسانی می شود ، الگوریتم شکل جدیدی به خود می گیرد و وب سایت ها را غربال می کند.در سال 2011 هر 1 الی 2 ماه یک بار ، الگوریتم پاندا به روز رسانی می شد. تا ماه فوریه 2011 ، 26 سری به روزرسانی برای این الگوریتم صورت گرفت. بهتر است به نسخه های مختلف این الگوریتم نگاهی بیندازیم:
پاندا نسخه 1.0 : در این نسخه، تمام سایت هایی که محتوای ضعیف تولید می کردند فیلتر شدند. هر وب سایت با محتوای ضعیف که در ده نتیجه اول گوگل ظاهر می شد ، دیگر از این صفحات پاک شد. این نسخه توانست بر روی 12% از وب سایت های آمریکا تأثیر مستقیم بگذارد و آنها را از گردونه رقابت با سایر وب سایت ها حذف نماید.
اما بسیاری از وب سایت های دیگر نیز به کار خود ادامه دادند. علت هم این بود که آنها محتوای بسیار مهمی تولید می کردند که برای بسیاری از کاربران مفید بود.
پاندا نسخه 2.0 : این به روزرسانی در آوریل 2011 صورت گرفت و در آن پرس و جو های بین المللی مورد هدف قرار گرفت و بیشتر بر روی نتایج جستجو به زبان انگلیسی تمرکز داشت. این نسخه برروی سایتهای تبلیغاتی و فروش لینک های متنی ، توجه ویژه ای دارد، پس سرمایه خود را صرف تبلیغات برای کسب پیج رنک نکنید و لینک های خود را در صفحات ثابت و همیشگی قرار دهید تا از جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل در امان باشید.
پاندا نسخه 2.1 تا 2.4 : این نسخه در ژوئن سال 2011 به روزرسانی شد و گوگل سیگنال های بیشتری را به الگوریتم اضافه کرد تا بتواند محتوای باکیفیت تری را بازگرداند. محتوای با کیفیت پائین جریمه شد. در مقابل، کسانی که برای تولید محتوای غنی و باارزش تلاش کرده بودند، با یک ترافیک سنگین و عالی مواجه شدند.
پاندا نسخه 2.4 : این نسخه در اوت 2011 منتشر شد. این نسخه بیشتر بر روی بهبود نرخ تبدیل و تعامل وب سایت متمرکز شده بود. بر روی وب سایتی آزمونی صورت گرفت. قبل از به روزرسانی این نسخه ، وب سایت مورد آزمایش دارای 3000 بازدیدکننده منحصربه فرد بود. اما پس از به روزرسانی و انتشار این نسخه تعداد بازدید ها به 207 مورد رسید!
قبل از به روزرسانی نسخه 2.4
بعد از به روزرسانی نسخه 2.4
پاندا نسخه 3.0 : این نسخه به مواردی در وب سایت بر می گردد. مواردی از جمله:
- مطالب قدیمی خود را بررسی کنید ، و موارد غیرمفید را از داخل آنها پاک کنید.
- در وب سایت خود از محتوای تازه ،دست اول و بدون محتوای تکراری استفاده کنید.
- در هر صفحه از وب سایت خود مطالب جدید به کار ببرید و از تکرار مطالب در صفحات مختلف بپرهیزید.
- کیفیت نگارش را رعایت کنید. کلمات اشتباه ، غلط و بی ربط ، رتبه وب سایت شما را کاهش خواهد داد.
پاندا نسخه 4.0 : در سال 2014 ، این نسخه به منتشر شد. این به روزرسانی تأثیر بسیار بزرگی داشت.Ebay درصد قابل توجهی از رتبه خود را که بین 10 رتبه بالای جهان بود از دست داد.
پاندا 4.0 در درجه اول بر روی وب سایت های بزرگ تمرکز کرد. وب سایت هایی که نتایج صفحه اول گوگل را تشکیل می دادند.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم ببینید::
- آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 4 آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل در 24 آوریل سال2012...
- آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 3 در بخش سوم به مابقی مبحث آشنایی با آخرین الگوریتم...
- آشنایی با آخرین الگوریتم های گوگل 2 آخرین الگوریتم های گوگل امروزه زمانی که شما وب...
- روش بهینه سازی محتوا برای گوگل 1 بهینه سازی محتوا برای گوگل یکی از بزرگترین چالش های...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.